Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   ***low End Theory*** (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24114)

Reinhardt 29-08-2008 12:21 PM

***low End Theory***

eto,
otvorio sam novu temu koja moze biti zanimljiva sirem krugu clanova,
iskusnijim i manje iskusnim producentima(i onima koji se vole tako zvati),
sa jedinom zeljom da neke stvari spustimo na zemlju..:)

za pocetak mozemo definirati termin low-end, a?

Arthur 29-08-2008 12:32 PM

Re: ***low End Theory***

sve sto je jako jeftino, a zapravo radi.
Eto ja imam da pofalim behringer 30band graficki eq i njihovo pojacalo za sluske visekanalno.

RetroMan 29-08-2008 12:39 PM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 214722)
za pocetak mozemo definirati termin low-end, a?

Mozda: "Srpska muzicka produkcija"? :wink:

RM

P.S. Izvinjavam se ovima iz High End studija, al' nisam mogao da se uzdrzim.

boggy 29-08-2008 12:39 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 214725)
sve sto je jako jeftino, a zapravo radi.
....

tako nekako...

Posedujem:

Behringer DCX2496 i ECM8000 , SPL Volume 2, QuikLock stalke za zvucnike, kojima se podesava visina.

pozdrav

bogi

HeatMan 29-08-2008 12:53 PM

definishite "jako jeftino"? :)

na gearslutzu su mi prichu o quested vh2108 prebacili u low end..

dajte neki okvirni rang..

600 eura? 1k eura? 2?

boggy 29-08-2008 12:58 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214731)
definishite "jako jeftino"? :)

na gearslutzu su mi prichu o quested vh2108 prebacili u low end..

dajte neki okvirni rang..

600 eura? 1k eura? 2?

ukratko... relativno... nesto sto meni vredi vise nego sto kosta... odnosno,... meni radi... a izaziva sprdnju kod ostalih koji ne veruju da to moze da radi... jer ni ne znaju sta radim s tim niti kako ga koristim... niti kako sam ga modifikovao itd... do "ne koristim ga ni za sta... kupljeno iz zezanja" izaberi sta hoces .... apsolutne definicije nema, a da se ne mogu naci primeri koji obaraju definiciju

pozdrav

bogi

Everbeatz 29-08-2008 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 214726)
Mozda: "Srpska muzicka produkcija"? :wink:

Potpuno ispravno:)

OFF 29-08-2008 03:58 PM

Za mene, najbolja jeftina sprava je FMR RNC...... mislim da mi je to najbolja kupovina, ikad

mekonin 29-08-2008 04:51 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 214750)
Za mene, najbolja jeftina sprava je FMR RNC...... mislim da mi je to najbolja kupovina, ikad

reci mi molim te da li ima kod nas da se nabavi i po kojoj ceni si ga uzeo
gledao sam ga ranije, deluje jako zanimljivo

dexyco 29-08-2008 07:02 PM

Hmmm, a da se otvori pod sekcija "low end" ovde, mislim da bi to bilo najbolje?

Rhino 29-08-2008 07:31 PM

Ja volim kad "low end" ne mulja ni na 10hz:D

"7" 29-08-2008 07:39 PM

...e a da otvorimo odma' i podforume podeljene po godinama starosti clanova (jer nam se ne slazu bas ovi mladji sa starim vukovima:wink: )... recimo do 25, 25-35... 8-) :rotfl: :D ... pa bi onda mogli da otvorimo i "Kutak za snobove" :da: :D , "Poljance za neupucene" itd.... :D

master29 29-08-2008 08:16 PM

Ne kapiram,sto pravite sprdnju....lepo su vam idekius.vuckovic i ostali odgovorili,malo ima vrhunskih studija kod nas,gde uopste vode ovakve stvari???

STUDIOTON 29-08-2008 08:57 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 214750)

Potvrdjujem

OFF 29-08-2008 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by mekonin (Post 214760)
reci mi molim te da li ima kod nas da se nabavi i po kojoj ceni si ga uzeo
gledao sam ga ranije, deluje jako zanimljivo

Dosao mi je od preko, od jednog drugara..... kod nas ga nema zvanicno

mekonin 29-08-2008 11:47 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 214787)
Dosao mi je od preko, od jednog drugara..... kod nas ga nema zvanicno

pretpostavio sam
za sta ga konkretno koristis?

idekius 30-08-2008 12:05 AM

A sta mislite za Oktavu MK012 i MK319?
Nisu skupi, a po meni o.k. mikrofoni.

OFF 30-08-2008 12:31 AM

Quote:

Originally Posted by mekonin (Post 214792)
pretpostavio sam
za sta ga konkretno koristis?

Verovao ili ne, sve vokale snimam preko njega, naravno, podesen je da radi sto je manje moguce, a opet sprecava clip konvertora bez cujnoh anomalija

Arthur 30-08-2008 02:35 AM

ponovo cu izraziti podrsku sekciji za low-budget rasprave. Da, questedi nisu najskuplji monitori na svetu, kod nas bi se to moglo klasifikovati kao stvari koje kostaju manje od 500e po jedinici kupovine, bez obzira sto i odlicni dinamicki mikrofoni upadaju u tu kategoriju, ipak ce ih ljudi sa malo novca kupovati.

Arthur 30-08-2008 02:37 AM

u to ime, da se slavi Shure SM57, SM7, sm58, zatim RE20(mislim da je beyerdynamic), ali i AKG d112 i sennheisser MD421, Alesis Midiverb, vo ime behringerra, randalla i phonika, AMIN

dejankuki 30-08-2008 09:58 AM

Hmmm, ne razumem bas najbolje, ali Randall nisu bas low end... najjeftnije pojacalo je oko 100evra, ali je 15W uostalom take a look http://www.thomann.de/gb/search_dir....randall&oa=pra

HeatMan 30-08-2008 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 214807)
u to ime, da se slavi Shure SM57, SM7, sm58, zatim RE20(mislim da je beyerdynamic), ali i AKG d112 i sennheisser MD421, Alesis Midiverb, vo ime behringerra, randalla i phonika, AMIN

electro voice ;)

LACKY 30-08-2008 11:52 AM

Uzevsi u obzir dubinu nasih dzepova i kolicene para u muzickoj produkciji, dosao sam do zakljucka da u nasim uslovima u low end spada ona oprema koja se moze nabaviti kod cigana na ulazu u novobeogradski buvljak.

Arthur 30-08-2008 11:53 AM

o tome se i radi. Pre 10ak godina nije postojalo gitarsko pojacalo koje se moglo kupiti ispod 500maraka. Randall i slicne firme su uspeli da napale 60% beogradskih klinaca okji se lože na highgain da je to do jaja a jeftino. Verovao sam i sam u te priče dok nisam snimio jedno 3-4 različita komada i zaključio da je to popriličnop smeće neopevano. Prvih 3 minuta se ložiš a onda shvatiš da zvuku fali početak sredina i kraj. Drndaš mikrofone, pozicije, gitariste, a ono zapravo nije do toga.

Miha Blaze 03-09-2008 02:26 AM

joj kako gresis povodom tih randalla... no nema veze... fakat je da ljudi ovde ne znaju da sviraju kako valja, ne znaju ili ne mogu da izaberu pravi komad pojacala i ne umeju da nameste farbu kako treba...

ne znam koga si snimao, al znam da sisnimao jednog coveka koji ima sve sto sam naveo, tako da verujem da sledeci put probas da preispitas sebe :P
to pojacalo ima karakter kakav ima, al da ne moze da se iskoristi za nesto, u to ne verujem ;)

pozdrav!

Arthur 03-09-2008 02:32 AM

može da se iskoristi, naprotiv, izvlačio sam neke od mojih omiljenih uradaka iz njih (FT), ali je u suštini laž. Jeftin je, i ima jeftin zvuk, a lože se ljudi da je skuplji. Ipak mora da se izuje preko soma eura za iole ozbiljan drive ili highgain. Ovo je sve plastičica. Nijanse su, al ja tačno znam šta želim od pojačala,i kako to da dobijem, a to ne uključuje sprave poput Randalla ili Line6, kolko god one cost-effective bile. I zato sam ga tu i uvrstio. Zato što da ga nema, i da ne laže ljude tako uspešno, možda bi industrija ozbiljnih pojačala bolje stajala. Kao što bi svima verovatno bilo lakše da se behringer nije nikad ni pojavio kao ideja.

Miha Blaze 03-09-2008 03:40 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 215483)
mo?e da se iskoristi, naprotiv, izvlačio sam neke od mojih omiljenih uradaka iz njih (FT), ali je u su?tini la?. Jeftin je, i ima jeftin zvuk, a lo?e se ljudi da je skuplji. Ipak mora da se izuje preko soma eura za iole ozbiljan drive ili highgain. Ovo je sve plastičica. Nijanse su, al ja tačno znam ?ta ?elim od pojačala,i kako to da dobijem, a to ne uključuje sprave poput Randalla ili Line6, kolko god one cost-effective bile. I zato sam ga tu i uvrstio. Zato ?to da ga nema, i da ne la?e ljude tako uspe?no, mo?da bi industrija ozbiljnih pojačala bolje stajala. Kao ?to bi svima verovatno bilo lak?e da se behringer nije nikad ni pojavio kao ideja.

Randalla ima i skupljih, koji opet imaju svoju klijentelu i ljude koji vole sintetiku... ne kazem da je lose, ne kazem da je moj ukus, ali i te kako ima i randalla koji zvuce skupo ;) samo je pitanje ukusa ;)

inace, to je to za te pare... Randall ne laze samo daje ono sto si kupio... pa ajde evo ti 300, 400 evra, zelim skup rig za moju gitaru... ne znam dal to iko moze da ti obezbedi za te pare ;)
a to za FT si u pravu... gitare nisu nista spektakularno... maska teska ispod kojih stoji 300tinak evra na gomili... ;) dubina dzepa je bitna... jako...

DADDY Z 03-09-2008 11:47 AM

evo ja baš nabavio jednu low end spravu koja (meni bar) radi odlično.SM PRO audio koji definitivno treba dodati na gore navedenu listu.

Reinhardt 05-09-2008 12:42 PM

@daddy z, govoris o pasivnoj sumi koliko vidim..

i kako te sluzi,
jeli zadovoljio ocekivanja?

dali zbrajas kanale sa outboard FX-om ili VST-om ?

pisi..

Reinhardt 05-09-2008 01:10 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 215483)
.. Kao ?to bi svima verovatno bilo lak?e da se behringer nije nikad ni pojavio kao ideja.

hm..to se kosi sa osnovama trzisne ekonomije;
bas zbog takvih firmi je dio hi-enda krenuo u 500 format,
koji je kao cijenovno prihvatljiviji, pristupacniji..

nakraju krajeva, zbog razvitka PC-a i miksanja ITB, cijene velikih (rabljenih)pultova su drasticno pale

a ikad smo kod beringera, cini mi se da jako puno ljudi,
pljuje po toj firmi , naznajuci bas i zasto..
vjerujem da dobar dio tih razloga lezi u americkoj, sustavnoj
anti-propagandi (svako malo ih tuze zbog ovog,onog, pa ameri dobiju neku otstetu..pa ovi opet po svom..)

da ne ispadne kako branim behringer proizvode,samo kazem da sve treba uzeti u obzir

i jos jedna stvar, osobno sam prisustvovao na nakoliko rec.sessiona po studijima hrvatskih pro-glazbenika, i koriste tek tako behr. mikrofon B2 pro,
kazu mi da netrebaju impresionirati nikog,
snimak zadovoljava,
narucioc ionako ne prepoznaje razliku njega i u87:confused:
jedino mixanje obave u nekom boljem okruzenju i to je to

Arthur 05-09-2008 04:14 PM

da nije behringer počeo sa proizvodnjom jeftinih govana, malo je verovatno da bi svaka budala imala mixer, i preamp i sve ostalo, što se između ostalog, pokazalo pogubnim po celu music production industry. Takođe ne bi veliki proizvođači bili prinuđeni da proizvode lowcost proizvode po Kini, čime je nastala nova konfuzija

master29 05-09-2008 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 215705)
da nije behringer počeo sa proizvodnjom jeftinih govana, malo je verovatno da bi svaka budala imala mixer, i preamp i sve ostalo, ?to se između ostalog, pokazalo pogubnim po celu music production industry. Takođe ne bi veliki proizvođači bili prinuđeni da proizvode lowcost proizvode po Kini, čime je nastala nova konfuzija

ufff istina,velika istinaaaaaaaa.....

boggy 05-09-2008 05:14 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 215705)
da nije behringer počeo sa proizvodnjom jeftinih govana, malo je verovatno da bi svaka budala imala mixer, i preamp i sve ostalo, što se između ostalog, pokazalo pogubnim po celu music production industry. Takođe ne bi veliki proizvođači bili prinuđeni da proizvode lowcost proizvode po Kini, čime je nastala nova konfuzija

Slazem se... ali samo na prvi pogled izgleda tako, meni barem,.... mislim da je problem sto je upravo "music production industry" napravila Behringer tako velikim i mocnim kao sto je sada... toliko mocnim da skoro svaka firma koja se profesionalnim audio spravama bavi, mora imati uvek nekakvu ugladjenu i jeftinu spravu da bi ponekad ista mogla i da proda... (nista se u belosvetskoj ekonomiji ne desava "slucajno" i stihijski)

Drugim recima, Behringer ne bi ni postojao da ga "music production industry" (pogotovo novopecena, i gladna za brzom i sto vecom zaradom, "IT mp3 Music Industry") nije trazila i dobila! Trazili su drasticno pojeftinjenje produkcije bez obzira na kvalitet... i to im je usliseno! Da su iole ozbiljnije "okrenuli glavu" od lose i jeftine produkcije... mi o ovoj temi ne bi ni pricali.

I naravno da ce se pojaviti armija zainteresovanih da "probaju", s obzirom da im za start treba manje novca od ulaganja za trafiku u kojoj bi prodavali cigare, upaljace, zvake, kartice za mobilne... i druge djindjuve...

I tako je uvek... ako se ikada desi "shansa" za svakog, onda to postaje "ponor" za sve, jer se znanje, kvalitet, rad i trud obezvredi... cene se posle skoro nikako ne mogu podici! Moze samo ako mnogo "zaboli"... a nece vise "mnogo boleti" nikad... to znamo...

Prema tome, Behringer je realnost, ako i svaka druga "low end" sprava... i posledica je globalnih promena u poslu i zahtevima... i nije iskljuceno da ce pojedini ozbiljni segmenti u toj industriji proci kao sarachi ili opanchari... nekad davno... zamahom auto industrije i fabrika obuce... (doduse... sarachki i opancharski zanat danas nazivamo "mrtvim"... a auto industriju i fabrike obuce nazivamo "progresom"...)

pozdrav

bogi

Reinhardt 05-09-2008 06:09 PM

konkurentnost je jedina definicija poboljsavanja proizvoda
(u kapitalizmu), jedini motiv za unapredjivanjem..

kad bolje razmislim, zato je i glazba kod nas u qrcu, IMHO,
..nema dobre, zdrave konkurencije!
(onaj ko je bio vani, zna o cemu govorim)

Max 05-09-2008 06:24 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 215710)
... i nije iskljuceno da ce pojedini ozbiljni segmenti u toj industriji proci kao sarachi ili opanchari... nekad davno... zamahom auto industrije i fabrika obuce... (doduse... sarachki i opancharski zanat danas nazivamo "mrtvim"... a auto industriju i fabrike obuce nazivamo "progresom"...)

Pa zar nije progres ?

Ili mislis da od opanaka nema bolje ?

Ja mislim da je Behringer ozloglasnem manje zbog kvaliteta proizvodnje a vise zbog toga sto kopira poznate sprave " kraduci " im ideje .

S' druge strane mnogi talentovani likovi ne bi imali sansu da pocnu pored nagojenih guzica koje su zauzeli mesta i skrto ih cuvali .....

E sad , ako je taj novi decko talentovan , proci ce , ako nije propasce ......

Ako prodje , zaradice i kupice nesto skuplje , ako propadne ..... nece biti u poslu .

Tako da ja ne mislim mnogo toga loshe u vezi Behringer kompanije ..... bar ne kao user :)

Pozdrav

DADDY Z 05-09-2008 08:44 PM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 215682)
@daddy z, govoris o pasivnoj sumi koliko vidim..

i kako te sluzi,
jeli zadovoljio ocekivanja?

dali zbrajas kanale sa outboard FX-om ili VST-om ?

pisi..

Prezadovoljan sam.Jest da je to utisak od tek nekoliko dana,ali mislim da već mogu da tvrdim da je odlična kupovina.Sabiram VST iz kompa preko Echo Layla 3G kartice.Mix iz sabirnice je mekši sa boljim detaljima u odnosu na Cubase.

Everbeatz 05-09-2008 08:56 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 215732)
Prezadovoljan sam.Jest da je to utisak od tek nekoliko dana,ali mislim da već mogu da tvrdim da je odlična kupovina.Sabiram VST iz kompa preko Echo Layla 3G kartice.Mix iz sabirnice je mek?i sa boljim detaljima u odnosu na Cubase.

E, sad ispade da Cubase ne valja nista:D

lesha 05-09-2008 08:56 PM

zoki, sta kaze ponistavanje faze? :D

Reinhardt 05-09-2008 09:52 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 215732)
Prezadovoljan sam.Jest da je to utisak od tek nekoliko dana,ali mislim da već mogu da tvrdim da je odlična kupovina.Sabiram VST iz kompa preko Echo Layla 3G kartice.Mix iz sabirnice je mek?i sa boljim detaljima u odnosu na Cubase.

a sto je sa fx-om, levelima i paningom?

ITB, a vani samo zbrajanje?

lesha 05-09-2008 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 215741)
ITB, a vani samo zbrajanje?

tako nekako :)

All times are GMT +1. The time now is 08:01 AM.