Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   BCF2000 Midi kontroler - Problem :( (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24007)

Tribal_kg 19-08-2008 03:08 PM

BCF2000 Midi kontroler - Problem :(

Juce sam kupio ovu spravu (novu) i zaista je luda spravica. Ne mogu da se odvojim od nje ali imam jedan problem. Provalio sam kako da kontrolisem softver, one emulacije, itd., ali prva dva fader-a mi ne reaguju. :banghead:

Npr., mogu preko prva dva fadera da posaljem midi poruku ali se ne vraca nazad. Kad u softverskom mixeru pomerim fader ne pomera se i to vazi samo za prva dva kanala. Ostali rade.. :mad: Slanje poruka, kao sto rekoh, radi super. Mogu da pomeram fader u softveru preko kontrolera. Ne znam u cemu je fora. Da li je sprava ostecena? Kontaktirao sam Berindzer i cekam da mi odgovore pa da kontaktiram Mitros (tu sam kupio).

Bas sam se razocaraoi samo razmisljam o tome kako ce me cimati da zamene spravu i da cu cekati milion godina.

Ima li neko resenje? Mozda je neko imao slican problem? :cry:

RNT 19-08-2008 03:56 PM

Re: BCF2000 Midi kontroler - Problem :(

Najvjerojatnije je mehanicki kvar.
Ne rade motori na prva dva fadera.

Tribal_kg 19-08-2008 04:02 PM

Kad se "resetuju" tada rade. :shock: Motori pokazuju znake zivota ali ne reaguju kada misem pomeram fader u softveru niti na bilo kakvu automatizaciju na ta dva kanala.

STUDIOTON 19-08-2008 04:35 PM

Behringer .. nista novo

alavuk 19-08-2008 04:51 PM

e sad i ti ivane , kako onda bcr nema nikavih problema???? da cuknem vo drvo , nisam imao nikakav problem sa bcr-om ne vidim zasto je takva konstatacija i najboljima se desava da omanu .. (znaci ovo je prvi put da branim berindzer u svom zivotu zato sto volim bcr/bcf seriju)

STUDIOTON 19-08-2008 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 213366)
e sad i ti ivane , kako onda bcr nema nikavih problema???? da cuknem vo drvo , nisam imao nikakav problem sa bcr-om ne vidim zasto je takva konstatacija i najboljima se desava da omanu .. (znaci ovo je prvi put da branim berindzer u svom zivotu zato sto volim bcr/bcf seriju)

jes .. i drugima .. jedna u hiljade primeraka .. a behringer sasvim slucajno ima svaku desetu reklamaciju .. kvalitet izrade im je najgori koji postoji .. cinjenica

silicon science 19-08-2008 05:00 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 213367)
jes .. i drugima .. jedna u hiljade primeraka .. a behringer sasvim slucajno ima svaku desetu reklamaciju .. kvalitet izrade im je najgori koji postoji .. cinjenica

Verujem da nemaju ikakvu kontrolu, ne kvaliteta, vec osnovne ispravnosti:banghead: :banghead: :banghead:

STUDIOTON 19-08-2008 05:12 PM

2 Attachment(s)
posedujem ovu behringer spravu .. kompresor .. koja je stara kao biblija .. ali i dan danas boljeg kvaliteta izrade nego bilo koja nova njihova sprava .. ali tada su sve pravili u Nemackoj

puRe 19-08-2008 06:50 PM

a mozda...ali bas mozda.......je moguce da je preset na bcf-u izmenjen (poj***n) pa su dva fadera podesena da ne reaguju na midi info. iz kompjutera.....

ovo sve pricam pod uslovom da je u onom obicnom (bcf) modu...ako je u mackie control modu onda bi trebalo da radi...

akordeonista 19-08-2008 07:15 PM

Ne poznajem ovu spravu uopste ali mi pada nesto na pamet. Ja koristim Novation Remote Zero SL midi kontroler i u njemu imam mogucnost da za svaku komandu podesim kakvu ce poruku da salje (CC, NRPN, RPN ili SYSEX). U zavisnosti od toga i reaguju dugmici, potovi i klizaci.
Mozda i na Behringeru postoji mogucnost takvog ili slicnog podesavanja za svaki klizac pa su ti na prva dva drugacije komande nego na ostalim klizacima. Proveri takvu mogucnost!

akordeonista 19-08-2008 07:37 PM

Quote:

U prilog ovome verovatno ide i "moj slucaj"!
Moram da se pozalim na doticnu firmu posto mi je upravo danas "otkazala poslusnost" mikseta Behringer Xenyx 1622FX. Mikser je jos pod garancijom (kupljen 03.11.07.) i koriscen je samo u kuci, bukvalno nikad nije bio napolju (na onom displeju koji pokazuje br. efekta je jos netaknut fabricki najlon). Kupio sam ga da bi preko njega isli kompjuter i klavijature na monitore.
Danas kad sam hteo da ga ukljucim, reagovao je tako sto je lampica koja sija plavo kada je ukljucen trepnula nekoliko puta i nista vise. Posto je mikseta kupljena u Artistu, zvao sam njihovog servisera koji mi je rekao da je otislo napajanje sto je, kako on kaze, njihova boljka! Ovih dana cu im je odneti na popravku pa ce definitivno videti o cemu se radi a do tada mogu da sviram samo na slusalice!:banghead:
Nije da kudim ovu firmu ali dobro cu razmisliti da li cu kupiti jos nesto njihovo!

RNT 19-08-2008 08:09 PM

Quote:

He,he....
Zato si mi i uvalio jedan! Cekam sao da mi stigne, mozda eksplodira!:confused:

STUDIOTON 19-08-2008 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by RNT (Post 213406)
He,he....
Zato si mi i uvalio jedan! Cekam sao da mi stigne, mozda eksplodira!:confused:

:) Ne brini druze .. to sto ti saljem je 100% ispravno :da: ..

Tribal_kg 19-08-2008 08:38 PM

Quote:

Originally Posted by puRe (Post 213387)
a mozda...ali bas mozda.......je moguce da je preset na bcf-u izmenjen (poj***n) pa su dva fadera podesena da ne reaguju na midi info. iz kompjutera.....

ovo sve pricam pod uslovom da je u onom obicnom (bcf) modu...ako je u mackie control modu onda bi trebalo da radi...

Radio sam i u Mackie Contol modu i u obicnom i ista stvar.. Cudna mi je cela ta stvar. Npr. fader se pomeri kada prebacim na sledecih 8 kanala (i kada vracam na predhodnu grupu fadera) ali se skoro nikada ne vrate na pravu poziciju. Motori dakle daju neke znake zivota ali je ocigledno da nesto ne valja. Probacu jos jednom da prodjem kroz instalaciju, cekam odgovor Berindzera pa na kraju cu da vratim spravu pa sta bude.

Ovo je jedna od retkih sprava koju koliko-toliko hvale. Izgleda da sam ja baxuz pa mi zapao los primerak. :banghead:

Jbg, voleo bih i ja da imam neki Project Mix ili neku slicnu spravicu ali sta da se radi..

RNT 19-08-2008 10:51 PM

Cini mi se da studiju pada rejting za -10% za svaku spravu od Behringera.

akordeonista 19-08-2008 10:58 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 213427)
...Probacu jos jednom da prodjem kroz instalaciju, cekam odgovor Berindzera pa na kraju cu da vratim spravu pa sta bude.

Ovo je jedna od retkih sprava koju koliko-toliko hvale. Izgleda da sam ja baxuz pa mi zapao los primerak. :banghead:

1. Ako nije tajna, gde si ga kupio i koja mu je trenutna cena?

2. Jesi li gledao medju funkcijama da li je mozda nesto drugacije postavljeno za ta dva klizaca?

alavuk 19-08-2008 11:19 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 213427)
Radio sam i u Mackie Contol modu i u obicnom i ista stvar.. Cudna mi je cela ta stvar. Npr. fader se pomeri kada prebacim na sledecih 8 kanala (i kada vracam na predhodnu grupu fadera) ali se skoro nikada ne vrate na pravu poziciju. Motori dakle daju neke znake zivota ali je ocigledno da nesto ne valja. Probacu jos jednom da prodjem kroz instalaciju, cekam odgovor Berindzera pa na kraju cu da vratim spravu pa sta bude.

Jbg, voleo bih i ja da imam neki Project Mix ili neku slicnu spravicu ali sta da se radi..

jel si ti kad je bcf "ucio" komande dal' si dobro setovao ta 2 fejdera , nemoguce da ne radi ako ti rade u sledecoj grupi od 8 kanala tj sledecem pejdzingu

silicon science 20-08-2008 12:06 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 213457)
jel si ti kad je bcf "ucio" komande dal' si dobro setovao ta 2 fejdera , nemoguce da ne radi ako ti rade u sledecoj grupi od 8 kanala tj sledecem pejdzingu

Da, problem je dosta chudan. Ili rade fejderi ili ne rade:confused: Ovo mi je pre neki softverski zajeb:shock:

kejkz 20-08-2008 01:13 AM

Da nemam bcr2000, recimo, već godinama, rekao bih da je do behringera, odnosno drajvera. Smrdi tu ne?to, ba?. Deder proveri da ti softver ne filtrira poruke sa izlaza, za svaki slučaj. Ako nije to, menjaj! Ne mere biti ni?ta drugo.
A vidi da nije ne?to do cubase-a, ume i on biti naheren na svoju stranu,

STUDIOTON 20-08-2008 08:29 AM

Quote:

Originally Posted by RNT (Post 213444)
Cini mi se da studiju pada rejting za -10% za svaku spravu od Behringera.

mislis da klijantela razlikuje behringer od lexicona recimo .. nemaju oni pojma,cak stavise,pomenes im behringer oni skroz srecni jer su culi za tu marku .. pa se ponose .. :)

Tribal_kg 20-08-2008 10:07 AM

Nuendo, Reason 4, FL Studio 8 - svuda ista prica.

Faderi rade ali ne rade kako treba. Vidim da se nismo razumeli.

Primer: Kanali 1 i 2 - faderi stoje na -10 db. Kanali 9 i 10 - faderi su na nuli. Kada menjam grupu fadera (1-8, 9-16, itd.) ta dva fadera se pomere ali ne odu na vrednost na kojoj se nalaze u softverskom mixeru vec se samo malo pomere. Ostali rade savrseno. Ponekad se pomere samo par milimetara.

Instalirao sam sve, i u onaj USB Midi driver, update-ovao firmware. Jedino mi ostaje da probam na drugom racunaru.

RNT 20-08-2008 11:16 AM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 213544)
Nuendo, Reason 4, FL Studio 8 - svuda ista prica.

Faderi rade ali ne rade kako treba. Vidim da se nismo razumeli.

Primer: Kanali 1 i 2 - faderi stoje na -10 db. Kanali 9 i 10 - faderi su na nuli. Kada menjam grupu fadera (1-8, 9-16, itd.) ta dva fadera se pomere ali ne odu na vrednost na kojoj se nalaze u softverskom mixeru vec se samo malo pomere. Ostali rade savrseno. Ponekad se pomere samo par milimetara.

Instalirao sam sve, i u onaj USB Midi driver, update-ovao firmware. Jedino mi ostaje da probam na drugom racunaru.

Nosi to tamo gdje si kupio naka ti zamijene za drugi, ovaj je definitivno neispravan.

akordeonista 20-08-2008 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by akordeonista (Post 213448)
1. Ako nije tajna, gde si ga kupio i koja mu je trenutna cena?

2. Jesi li gledao medju funkcijama da li je mozda nesto drugacije postavljeno za ta dva klizaca?

Mozes li da mi odgovoris na ova pitanja ako nije problem?

Tribal_kg 20-08-2008 01:00 PM

Sorry, nisam video..

Uzeo sam u Mitrosu. Cena je bila 14100 dinara.

akordeonista 20-08-2008 01:04 PM

Hvala.
Jesi li gledao medju funkcijama ima li nesto da se razlikuje u odnosu na druge kanale?

STUDIOTON 20-08-2008 01:15 PM

znam da mozda nije isto .ali ja sam pazario ovo

http://www.sonicftp.com/articles/ima..._faderport.jpg

presonus FADERPORT

Tribal_kg 20-08-2008 02:31 PM

Lepa spravica Ivane. :)

Ja sutra ovo nosim da zamenim, nema druge.

Rhino 20-08-2008 08:24 PM

Vrati i uzmi drugi.... Neka oni lome glavu oko toga a ne ti! Ocigledno...To ti je moja preporuka

Everbeatz 20-08-2008 08:35 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 213567)

presonus FADERPORT

Zanimljivo izgleda i radi ovaj Faderport, steta sto ima samo 1 fader..ima li jos neka spravica sem BCF2000 da ima motorizovane fadere, a da nije preskupa...i ja razmisljam nesto o tom Behringeru, ali nakon ovih iskustava se premisljam....

STUDIOTON 20-08-2008 08:49 PM

evo ga i jedan TEST ovog presonusa

Tribal_kg 20-08-2008 09:16 PM

@Everlast: Samo bih ti preporucio da proveris spravu kad kupujes. Inace, ja nemam nikakvih zamerki. Mnogo je lepsi osecaj baciti mix pod ruke neko onako mishem nabadati. Ima neogranicene mogucnosti, a za te pare bolje sprave nema.

Everbeatz 20-08-2008 09:43 PM

Ma, verujem ja da je to super sprava za te pare samo kad si rekao sta ti se desava kapiram da je to edicija behringera za istocno trziste:)

Vec odavno me nervira mixanje misem

Gledao sam neke videos sa njim i cini mi se da su jako glasni ti faderi kad se krecu gore dole, jel stvarno tako>?

Tribal_kg 20-08-2008 10:16 PM

Faderi se cuju, ne previse. Najgore ako idu od max. do min. i obrnuto pa kad udare u ivicu. :)
Ne znam koliko su buchni faderi na drugim spravama pa ne mogu da uporedim ali ovi nisu toliko bucni koliko zvuce na snimcima.

Ovi iz Mitrosa mi odgovorishe kao da su ochekivali da cu da se zalim. U fazonu, desi se ponekad da nam se zale na Behringer. :)

silicon science 20-08-2008 11:55 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 213633)
Ovi iz Mitrosa mi odgovorishe kao da su ochekivali da cu da se zalim. U fazonu, desi se ponekad da nam se zale na Behringer. :)

Ili probali da uvale pa ako prodje, prodje. Ko zna:confused:

slowstar 21-08-2008 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 213567)

presonus FADERPORT

Bravo Ivane!!!
Narocito za onu spravu u drugom planu (ne smem da pominjem ime, zabranili mi)a bravo i za softver koji vidim na ekranu!!!

Sve najbolje!
(postujem ljude od znanja i ukusa)

silicon science 21-08-2008 11:08 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 213684)
Sve najbolje!

Kakava baljezgarija, uz duzno postovanje:wink:

milos 21-08-2008 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 213684)
Bravo Ivane!!!
Narocito za onu spravu u drugom planu (ne smem da pominjem ime, zabranili mi)a bravo i za softver koji vidim na ekranu!!!

Sve najbolje!

Hehe, Cika Sloba is back 8-)

Tribal_kg 21-08-2008 03:14 PM

Dobro je to sto je njegov komp na slici. :D

Inace, ja malopre stigao. Zamenio sam spravu i sada radi kako treba. Me happy. :dance:

Prijatno sam iznenadjen uslugom u Mitrosu. Oni u Artistu ne znaju 'de im je dupe, a gde glava.

slowstar 23-08-2008 10:23 AM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 213710)
Hehe, Cika Sloba is back 8-)

Nisam jos back, na letovanju sam u Grckoj,
ali kao i mnogi drugi, zavisnik sam, pa ne mogu a da povremeno ne svratim, makar i preko internet caffea koji ovde na srecu postoji.
Poneo bih ja i moju belu spravicu u obliku knjige, sa zagrizenom jabukom na jednoj strani, ali ovde jos nemaju wireless...
Pozdrav SVIMA i sve najbolje, a ko je na odmoru, relax i lep provod...

DaBear 23-08-2008 10:45 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 213967)
Nisam jos back, na letovanju sam u Grckoj,
ali kao i mnogi drugi, zavisnik sam, pa ne mogu a da povremeno ne svratim, makar i preko internet caffea koji ovde na srecu postoji.
Poneo bih ja i moju belu spravicu u obliku knjige, sa zagrizenom jabukom na jednoj strani, ali ovde jos nemaju wireless...
Pozdrav SVIMA i sve najbolje, a ko je na odmoru, relax i lep provod...

lepo, lepo...!
Sto se tice zavisnosti..i ja sam dok smo bili sad u Turskoj, navracao na Rumski..stim sto sam imao super brzi internet u sobi (radio sam po 4 sata dnevno!!)...a za internet mi naplatili 100? za 2 nedelje...!

All times are GMT +1. The time now is 07:01 PM.