Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Kick, Kick i Kick (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24005)

Alen@l5 18-08-2008 05:06 PM

Kick, Kick i Kick

Pozdrav svima!

Dakle, moj jedini problem je kick, tj. kompresija i eq predpostavljam ! Niako da ga nastelam da zvuci kako bi htjeo, nego uvjek zvuci kao da je izasao iz FL-a (uvjek prepoznatljiv nekako ) ili ima previse niskih, ili premalo moci u kicku ako se maknu niske :(... Inace, i produciram vec duze vrijeme u FL

Dakle, zanima me kako vi rjesavate kick, posebno ekipa koja radi u spomenutom DAW-u... I zanima me dali stavljate mastering efekte na master channel, ili vam je master prazan, pa to rjesavate u postprodukciji ?

DaBear 18-08-2008 05:18 PM

Re: Kick, Kick i Kick

Quote:

Originally Posted by Alen@l5 (Post 213282)
Pozdrav svima!

Dakle, moj jedini problem je kick, tj. kompresija i eq predpostavljam ! Niako da ga nastelam da zvuci kako bi htjeo, nego uvjek zvuci kao da je izasao iz FL-a (uvjek prepoznatljiv nekako ) ili ima previse niskih, ili premalo moci u kicku ako se maknu niske :(... Inace, i produciram vec duze vrijeme u FL

Dakle, zanima me kako vi rjesavate kick, posebno ekipa koja radi u spomenutom DAW-u... I zanima me dali stavljate mastering efekte na master channel, ili vam je master prazan, pa to rjesavate u postprodukciji ?

eh,eh....golemi su juniorski problemi!

Kako da kik ne zvuci "kao da je izasao iz FL" kad u stvari i izlazi iz njega???

a produkciju i miks radi kao da nema masteringa (ne postoji, nisu izmislili..).znaci namestaj najbolje sto umes, kao da je to zadnje!!

Sasha Fishter 18-08-2008 05:47 PM

probaj layerati, stavi tom-se sfiltrirane ispod snap kicka...

Alen@l5 18-08-2008 06:25 PM

1 Attachment(s)
Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja /?/)

uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ?

Everbeatz 18-08-2008 06:56 PM

Nema sta da ga namestas posebno ako imas dobar sample..nadji samplove koji su dobri i imaces dobar kik bez puno muke

Uglavnom su sample banke vec u startu isproducirane tako da nema puno posla

Poslusao sam ovo - kiku treba zamena:)

I poslusaj DaBearov savet..

Theory 18-08-2008 07:49 PM

ja inace stavljam po dva kicka, jednog iskompresiram podosta, i ga skratim,i skinem do 100-200 Hz ovisno o trenutku, a drugi mi bude dublji , i njega lagano iskompresiram...i uz sve to uvijek dodam kratki hihat uz kick, i sve to skupa bude odlicno...:grin: ali za za elektronsku glazbu(minimal , techno)

probaj....

DADDY Z 18-08-2008 09:01 PM

layering,bar dva kicka pa onda eq-om poskidam "štetne" frekvencije pa onda malo kompresije pa onda eq da dodam možda ako nešto zafali mada gledam to da rešim u startu dobrim odabirom sample-ova i njihovim međusobnim odnosom.

alavuk 18-08-2008 09:16 PM

ism bassism ili kickmaker vstI-ovi lepo uzmi njih pocni za pocetak sa presetima i lepo si napravi svoj kick i zaboravi na lo fi 4/8 bitne semplove i ne trazi mi da ti sibnem to jer se lako mogu naci :]

Pozdrav !

lesha 18-08-2008 09:17 PM

probaj sa paralelnom kompresijom, mislim da smo vec pominjali.
poznata i kao "new york compression".

Moritz 18-08-2008 09:30 PM

Odabir zvukova (semplova) je najbitniji faktor odmah posle aranzmana za dobru produkciju, po meni te dve stvari cine 80% dobro isproducirane pesme.

Zameni Sample i sve ce biti ok.

Sve te zezancije vise piju vodu ako je ziva svirka, pa onda moras da radis sa tim sto je snimljeno...elektrika ti barem daje slobodu da radis kako ti padne na pamet.

DaBear 18-08-2008 10:14 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 213298)
Odabir zvukova (semplova) je najbitniji faktor odmah posle aranzmana za dobru produkciju, po meni te dve stvari cine 80% dobro isproducirane pesme.

Zameni Sample i sve ce biti ok.

Sve te zezancije vise piju vodu ako je ziva svirka, pa onda moras da radis sa tim sto je snimljeno...elektrika ti barem daje slobodu da radis kako ti padne na pamet.

Tako ja jednom udjem u sobu do mene,gde se tip napreterivao sa hardwrom i software-om. Pro Tools HD3, Prism konvertori i sve po redu..pusta mi nogu, kaze nije zadovoljan...stavio 6 pluginsova na nju, eq, compresori, sta vec...
Ja ga pitam:" a da promenis sample?"
a on kaze: "pazi stvarno...to mi nije palo na pamet!!!"

silicon science 18-08-2008 11:09 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 213300)
Tako ja jednom udjem u sobu do mene,gde se tip napreterivao sa hardwrom i software-om. Pro Tools HD3, Prism konvertori i sve po redu..pusta mi nogu, kaze nije zadovoljan...stavio 6 pluginsova na nju, eq, compresori, sta vec...
Ja ga pitam:" a da promenis sample?"
a on kaze: "pazi stvarno...to mi nije palo na pamet!!!"

Da, spominjao si to vec... Ne mogu da verujem da mu to nije palo na pamet:confused: Garant pushi mnogo skanka jebga:wink:

Moritz 19-08-2008 09:16 AM

Kukala mu majka :banghead: ....sta ces, pogresi covek :rotfl:

HeatMan 19-08-2008 01:07 PM

ja umem da nabodem i po 5/6 kickova.. zashto?

svaki ima potpuno drugachije karakteristike koje mi se svidjaju, i ja ih josh eq-om i transient shaperom istaknem.. i svaki udara na drugim frekvencijama..

e sad, shta dobijam time? prvo, vishe "bumpuje".. i kick udara tachno tamo gde ja zelim u trenutku kada to pozelim.. jer obichno samo u nekim trenutcima stavim sve kickove.. da naglasim te neke glavne udare, a ponekad skinem po koji.. chisto da se razlikuje.. i onda kick dobije na zivosti.. nije mrtav, ima neku "dinamiku".. dobro, nema dinamiku jer mu iskompresujem dushu, al ima promenu karaktera i ume da zazvuchi kao ziv bubanj iako su neki od glavnih zvukova npr 808..

HeatMan 19-08-2008 02:12 PM

Quote:

Originally Posted by Alen@l5 (Post 213289)
Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja /?/)

uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ?

nije tebi samo kick problem.

vasko 19-08-2008 02:58 PM

ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...

master29 19-08-2008 05:17 PM

Quote:

Originally Posted by vasko (Post 213351)
ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...

Lepo je ako ste u mogucnosti da dovedete zivog sviraca(naravno dobrog)i da vam odsvira sve sto zelite(separatno)onda tako lepo imate sve sto vam trebe.koristite poseban kick,snare itd......Naravno da ova prica nije za svaki muzicki zanr....ali da se lepo iskoristiti posebno sa ssl-om u kombinaciji.Pozz

Everbeatz 19-08-2008 06:01 PM

Da, za house kik i treba zivi svirac i sto bolji bubnjevi:D

master29 19-08-2008 06:23 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 213376)
Da, za house kik i treba zivi svirac i sto bolji bubnjevi:D

Pa napisao sam da nije za svaki zanr:wink::wink::wink: meni je potreban za ono sto radim...volim da mi zvuci sto pribliznije zivom arr.....pozz

Everbeatz 19-08-2008 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213383)
Pa napisao sam da nije za svaki zanr:wink::wink::wink: meni je potreban za ono sto radim...volim da mi zvuci sto pribliznije zivom arr.....pozz

Ma ok, samo je covek u totalno drugoj prici:)

Joyba 19-08-2008 09:17 PM

jel neko vuce kick sa harverskog semplera?
ima li tu latencije?
ljudi kazu da nije isto kad se jedan sample pusti iz baterija i nekog akai-ja!

DaBear 19-08-2008 09:27 PM

Quote:

Originally Posted by Joyba (Post 213435)
ima li tu latencije?

ja vucem sa S6000 puno bubnjeva...kad potrosim svih 32 main fadera, onda nastavim po malim faderima (jos 32..od toga 16 za S6000)...oce nekad da malo zavlaci MIDI, ali da se srediti....vredi zbog rezultata / zvuka...

silicon science 19-08-2008 10:57 PM

Vuchem i ja sa AKAI S 3200 XL. Razlika izmedju njega i Baterija je toliko velika da je smesno prichati o tome, Akai ima tako dobre D/A konvertere da kad isti sempl usemplujem i vratim nazad u komp zvuchi jos bolje, iako prodje 2 konverzije do tada... I to kroz Presonus koji se ne moze bas pohvaliti nekom brutalnom konverzijom... Imao sam ludu srecu da pazarim taj Akai u ganc novom stanju, i ne menjam ga nizasta na svetu:)

RNT 19-08-2008 11:03 PM

Quote:

Originally Posted by Joyba (Post 213435)
ima li tu latencije?

Doduse u posljednjih par godina su soft. sempleri dosta napredovali u zvuku, brzi su, pregledna baza podataka, soundova i loopova na svakom uglu, da se iskoristit, ali ja sam jos uvijek nekako vjeran Emu hardverskom sempleru.:wink:

silicon science 19-08-2008 11:09 PM

Quote:

Originally Posted by RNT (Post 213449)
Doduse u posljednjih par godina su soft. sempleri dosta napredovali u zvuku, brzi su, pregledna baza podataka, soundova i loopova na svakom uglu, da se iskoristit, ali ja sam jos uvijek nekako vjeran Emu hardverskom sempleru.:wink:

Jesu napredovali ali jos uvek nisu ni blizu pravom hard sempleru, a pitanje je da li ce ikada i biti

Everbeatz 19-08-2008 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 213454)
Jesu napredovali ali jos uvek nisu ni blizu pravom hard sempleru, a pitanje je da li ce ikada i biti

Aj ti hardveras kuci i pusti nas softverase da pricamo:D

silicon science 19-08-2008 11:39 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 213456)
Aj ti hardveras kuci i pusti nas softverase da pricamo:D

Kod kuce sam ja, nego sam se nesto raspisao ni sam ne znam sta mi je... Pozvao sam Kejkza kod tebe u goste btw, da znas, verovatno se i prenociti:rotfl: :rotfl:

kejkz 19-08-2008 11:49 PM

I ?ene da se obezbede, da ne pote?em za d?abe.Od muzike je danas malo fajde, ali makar nek se "dru?enje" razvija.

Everbeatz 19-08-2008 11:57 PM

Samo dodji kejkz, vise nemam pitanja o OS X-u..sad mozemo da pijemo samo:D

silicon science 19-08-2008 11:57 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 213476)
I žene da se obezbede, da ne potežem za džabe.Od muzike je danas malo fajde, ali makar nek se "druženje" razvija.

Ja odo u stiliste prijatelju, tako da mi svako pojavljivanje sa zenam u javnosti odmaze u karijeri:rotfl: :rotfl: :rotfl: Al ajd, dobar si momak, volish pice i shkembice, pretpostavljam i sa rostilja, pa cemo da sredimo nesto, da ne kazes posle da ovi u N.S. "ovakvi i onakvi":rotfl: :rotfl: E, a kad upoznas neku od ovih nasih "sosa", ima pamet da sidje "tamo dole", pa ce biti chupavo...hehehe:rotfl:

kejkz 20-08-2008 12:16 AM

auuu, e neka bude tako, a za stiliste ne brini, sredićemo i njih da te ne diraju, samo da te vole :)

silicon science 20-08-2008 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 213496)
auuu, e neka bude tako, a za stiliste ne brini, sredićemo i njih da te ne diraju, samo da te vole :)

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: LOL

Reaper_NS 20-08-2008 01:54 AM

Sose u NS-u su dobre :) to kazem iz prve ruke :)

Nego ja sam koristio samo raznorazne semplove sto nadjoh na netu, i zadovoljan sam jer rade posao. Sta ces moram da se snalazim dok ne napravim studio, tj prodam stan, tj kupim kucu itd :)

zmaj 20-08-2008 04:09 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 213447)
Vuchem i ja sa AKAI S 3200 XL. Razlika izmedju njega i Baterija je toliko velika da je smesno prichati o tome, Akai ima tako dobre D/A konvertere da kad isti sempl usemplujem i vratim nazad u komp zvuchi jos bolje, iako prodje 2 konverzije do tada... I to kroz Presonus koji se ne moze bas pohvaliti nekom brutalnom konverzijom... Imao sam ludu srecu da pazarim taj Akai u ganc novom stanju, i ne menjam ga nizasta na svetu:)

Boze,secam se ovog foruma i teme koja je bila u fazonu Hard vs. soft sempleri...i gooooooomile likova sa ovog foruma koji su pokusavali da mi objasne kako tripujem i kako tom konverzijom ja jos kvarim zvuk:rotfl: hahahahaha

sad cu probati i da iskopam to negde...:grin:

milos 20-08-2008 04:35 PM

Sose iz NS fajin tushta dobre8-) :D

master29 20-08-2008 08:38 PM

Ni u Bg-u nisu lose:-)

silicon science 20-08-2008 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213623)
Ni u Bg-u nisu lose:-)

Mozemo i da se menjamo malo:rotfl:

master29 21-08-2008 12:21 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 213648)

mozeeeee:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Everbeatz 21-08-2008 09:11 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 213648)

Zbog ovog te prijavljujem zeni - imam te u saci sad:D

vasko 21-08-2008 01:14 PM

aj malo o kicku

All times are GMT +1. The time now is 06:50 AM.