![]() |
Kick, Kick i Kick
Pozdrav svima!
Dakle, moj jedini problem je kick, tj. kompresija i eq predpostavljam ! Niako da ga nastelam da zvuci kako bi htjeo, nego uvjek zvuci kao da je izasao iz FL-a (uvjek prepoznatljiv nekako ) ili ima previse niskih, ili premalo moci u kicku ako se maknu niske :(... Inace, i produciram vec duze vrijeme u FL Dakle, zanima me kako vi rjesavate kick, posebno ekipa koja radi u spomenutom DAW-u... I zanima me dali stavljate mastering efekte na master channel, ili vam je master prazan, pa to rjesavate u postprodukciji ? |
Re: Kick, Kick i Kick
Quote:
eh,eh....golemi su juniorski problemi! Kako da kik ne zvuci "kao da je izasao iz FL" kad u stvari i izlazi iz njega??? a produkciju i miks radi kao da nema masteringa (ne postoji, nisu izmislili..).znaci namestaj najbolje sto umes, kao da je to zadnje!! |
probaj layerati, stavi tom-se sfiltrirane ispod snap kicka...
|
1 Attachment(s)
Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja /?/)
uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ? |
Nema sta da ga namestas posebno ako imas dobar sample..nadji samplove koji su dobri i imaces dobar kik bez puno muke
Uglavnom su sample banke vec u startu isproducirane tako da nema puno posla Poslusao sam ovo - kiku treba zamena:) I poslusaj DaBearov savet.. |
ja inace stavljam po dva kicka, jednog iskompresiram podosta, i ga skratim,i skinem do 100-200 Hz ovisno o trenutku, a drugi mi bude dublji , i njega lagano iskompresiram...i uz sve to uvijek dodam kratki hihat uz kick, i sve to skupa bude odlicno...:grin: ali za za elektronsku glazbu(minimal , techno)
probaj.... |
layering,bar dva kicka pa onda eq-om poskidam "štetne" frekvencije pa onda malo kompresije pa onda eq da dodam možda ako nešto zafali mada gledam to da rešim u startu dobrim odabirom sample-ova i njihovim međusobnim odnosom.
|
ism bassism ili kickmaker vstI-ovi lepo uzmi njih pocni za pocetak sa presetima i lepo si napravi svoj kick i zaboravi na lo fi 4/8 bitne semplove i ne trazi mi da ti sibnem to jer se lako mogu naci :]
Pozdrav ! |
probaj sa paralelnom kompresijom, mislim da smo vec pominjali.
poznata i kao "new york compression". |
Odabir zvukova (semplova) je najbitniji faktor odmah posle aranzmana za dobru produkciju, po meni te dve stvari cine 80% dobro isproducirane pesme.
Zameni Sample i sve ce biti ok. Sve te zezancije vise piju vodu ako je ziva svirka, pa onda moras da radis sa tim sto je snimljeno...elektrika ti barem daje slobodu da radis kako ti padne na pamet. |
Quote:
Tako ja jednom udjem u sobu do mene,gde se tip napreterivao sa hardwrom i software-om. Pro Tools HD3, Prism konvertori i sve po redu..pusta mi nogu, kaze nije zadovoljan...stavio 6 pluginsova na nju, eq, compresori, sta vec... Ja ga pitam:" a da promenis sample?" a on kaze: "pazi stvarno...to mi nije palo na pamet!!!" |
Quote:
|
Kukala mu majka :banghead: ....sta ces, pogresi covek :rotfl:
|
ja umem da nabodem i po 5/6 kickova.. zashto?
svaki ima potpuno drugachije karakteristike koje mi se svidjaju, i ja ih josh eq-om i transient shaperom istaknem.. i svaki udara na drugim frekvencijama.. e sad, shta dobijam time? prvo, vishe "bumpuje".. i kick udara tachno tamo gde ja zelim u trenutku kada to pozelim.. jer obichno samo u nekim trenutcima stavim sve kickove.. da naglasim te neke glavne udare, a ponekad skinem po koji.. chisto da se razlikuje.. i onda kick dobije na zivosti.. nije mrtav, ima neku "dinamiku".. dobro, nema dinamiku jer mu iskompresujem dushu, al ima promenu karaktera i ume da zazvuchi kao ziv bubanj iako su neki od glavnih zvukova npr 808.. |
Quote:
|
ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...
|
Quote:
Lepo je ako ste u mogucnosti da dovedete zivog sviraca(naravno dobrog)i da vam odsvira sve sto zelite(separatno)onda tako lepo imate sve sto vam trebe.koristite poseban kick,snare itd......Naravno da ova prica nije za svaki muzicki zanr....ali da se lepo iskoristiti posebno sa ssl-om u kombinaciji.Pozz |
Da, za house kik i treba zivi svirac i sto bolji bubnjevi:D
|
Quote:
|
Quote:
|
jel neko vuce kick sa harverskog semplera?
ima li tu latencije? ljudi kazu da nije isto kad se jedan sample pusti iz baterija i nekog akai-ja! |
Quote:
ja vucem sa S6000 puno bubnjeva...kad potrosim svih 32 main fadera, onda nastavim po malim faderima (jos 32..od toga 16 za S6000)...oce nekad da malo zavlaci MIDI, ali da se srediti....vredi zbog rezultata / zvuka... |
Vuchem i ja sa AKAI S 3200 XL. Razlika izmedju njega i Baterija je toliko velika da je smesno prichati o tome, Akai ima tako dobre D/A konvertere da kad isti sempl usemplujem i vratim nazad u komp zvuchi jos bolje, iako prodje 2 konverzije do tada... I to kroz Presonus koji se ne moze bas pohvaliti nekom brutalnom konverzijom... Imao sam ludu srecu da pazarim taj Akai u ganc novom stanju, i ne menjam ga nizasta na svetu:)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
I ?ene da se obezbede, da ne pote?em za d?abe.Od muzike je danas malo fajde, ali makar nek se "dru?enje" razvija.
|
Samo dodji kejkz, vise nemam pitanja o OS X-u..sad mozemo da pijemo samo:D
|
Quote:
|
auuu, e neka bude tako, a za stiliste ne brini, sredićemo i njih da te ne diraju, samo da te vole :)
|
Quote:
|
Sose u NS-u su dobre :) to kazem iz prve ruke :)
Nego ja sam koristio samo raznorazne semplove sto nadjoh na netu, i zadovoljan sam jer rade posao. Sta ces moram da se snalazim dok ne napravim studio, tj prodam stan, tj kupim kucu itd :) |
Quote:
sad cu probati i da iskopam to negde...:grin: |
Sose iz NS fajin tushta dobre8-) :D
|
Ni u Bg-u nisu lose:-)
|
Quote:
|