Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   da li se mogu obojiti azma ad ploce? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24004)

koki 18-08-2008 02:33 PM

da li se mogu obojiti azma ad ploce?

hteo sam ih ofarbati nekom polu disperzijom,ali nisam siguran da li bi to umanjilo njihovo svojstvo,cuo sam da moze to ali treba prvo staviti podlogu pa onda boju preko toga.interesuju me vasa iskustva sa tim?

RokStudio 18-08-2008 05:43 PM

Re: da li se mogu obojiti azma ad ploce?

Ja sam ih kupio neofarbane i pitao sve na licu mesta. Da, ide prvo podloga, pa poludisperzija. Uticaj na zvuk je verovatno zanemarljiv, a u najgorem slucaju - mali. Neobradjene ne znam da li treba ostaviti jer mi izgledaju kao da mogu vremenom da se krune i prljaju.

Rhino 18-08-2008 10:55 PM

Mi smo farbali azma ploce sa paint brushom... Znaci 'auto lak' sprejevi u kompresor i grafiti na njih. Ispalo je banja, razliku u zvuku nisam cuo :]

OFF 18-08-2008 11:00 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 213303)
Mi smo farbali azma ploce sa paint brushom... Znaci 'auto lak' sprejevi u kompresor i grafiti na njih. Ispalo je banja, razliku u zvuku nisam cuo :]

moze slika?:wink:

Rhino 18-08-2008 11:04 PM

Moze, ali ne odma.. Jer to nije radjeno kod mene nego kod ortaka na primorju.

HeatMan 18-08-2008 11:40 PM

who see?

Rhino 18-08-2008 11:45 PM

Aha:)

Rhino 18-08-2008 11:48 PM

Brate da ne vjerujes.... Dovlacili smo ih iz KG, i na kraju ih slucajno vidim km od stana u PG po gotovo istoj cijeni:banghead:

Pravi retardi...

Ovako nas jos doslo skuplje s transportom

HeatMan 18-08-2008 11:59 PM

hehe.. da ne verujesh kad sam ishao da ih naruchim u kg, udario me auto na sred gradskog trga i nosio me 2/3 metra dok matorac coravi nije provalio da me razvlachi po trgu ko zvaku jbt..

elem, nisam znao da su naboli studio.. svaka chas.. kolka je soba? kad su radili to? ortak moj, mozda ga poznajesh iz hn-a je valjda.. masny ga zovu.. marko sa dredovima me zvao jednom kod who see-a u studio pre dve godine.. al me mrzelo da izlazim iz kuce.. :)

Rhino 19-08-2008 12:05 AM

Ihhhh, pa mi smo josh dobro prosli... Jesi li tuzio starog chichu i uzeo azma ploce od odstete? Priznaj!:rotfl:

Znam masnog:)

Ma skoro je to radjeno, prije 3-4 mjeseca... Soba je 4x4 odprilike... Jos nemaju monitoring, a ni pristojan MIC,:rotfl: al bice brzo:)

I nije to u HN vec u KO....

Nego da ne off-topicujem vishe:ups:

HeatMan 19-08-2008 12:22 AM

kotor kotor.. ma mijesham stalno.. :)

nisam tuzio chichu ali sam mu olupao kola tu na licu mesta.. :?

ako vidish masnog reci mu da mu je sallijeri sa faxa rekao da prestane da se drogira i zavrshi fax.. :) menjao je broj valjda..

Rhino 19-08-2008 06:47 AM

Zadnji put sam ga vidio veselog, vracao se sa nekog afterparty-a sa dorcolskog key-a...... Oko 10-11am... Ja za nekim obavezama ili ko zna, a on kuci..

I bjese to dosta davno

OFF 19-08-2008 11:46 AM

Quote:

Originally Posted by RokStudio (Post 213286)
Ja sam ih kupio neofarbane i pitao sve na licu mesta. Da, ide prvo podloga, pa poludisperzija. Uticaj na zvuk je verovatno zanemarljiv, a u najgorem slucaju - mali. Neobradjene ne znam da li treba ostaviti jer mi izgledaju kao da mogu vremenom da se krune i prljaju.

A cek..... jesu li neobradjene bele, ili onako ruzno zelene, kao i azmafon?

RokStudio 19-08-2008 11:05 PM

Ploče su samo presovani azmafon. Zelenkaste su i izgledaju na povr?ini isto kao azmafon, samo su tanke i tvrde a ne debele i mekane. Da bi na i?ta ličile, moraju da se ofarbaju.

OFF 20-08-2008 12:18 PM

A, pa to mi nije bilo jasno..... posto ja imam neke bele, znaci one su farbane u belo. A ti si auto-lakom prskao te neobradjene, zelene?

dawid 20-08-2008 01:22 PM

pa zar ih nema u vise boja? Kada sam uzimao azmafon chile mi je pokazivao azma ploce i bile su u vise boja. Cak su i crvene imali :D

Rhino 20-08-2008 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 213557)
A, pa to mi nije bilo jasno..... posto ja imam neke bele, znaci one su farbane u belo. A ti si auto-lakom prskao te neobradjene, zelene?

Ako pitas mene ove su bile sive

HeatMan 20-08-2008 08:41 PM

"izvorno" su zelene sa gomilom raznih boja.. jerbo je sam azmafon miks razlichitih materijala.. ovo je isto to samo stishnjeno..

i posle toga mozete birati koju cete od ponudjenih boja.. i da li ce biti presvuchene nekom tkaninom ili pamukom...

i tako dalje..

"7" 20-08-2008 09:23 PM

... sve ih farbaju u belo, to je valjda ta zastita (mada mogu da se naruce i bez toga) a posle se farbaju u koju boju hoces... a mogu i oni tamo (za odredjenu sumu) da ofarbaju u neku boju...

Pozz

RokStudio 20-08-2008 10:32 PM

To belo su ploče sa podlogom koje jo? treba da se ofarbaju u ?eljenu boju. Kad se ode u Azmu u Kg gde ih proizvode, na lageru imaju neke bez podloge i te sa podlogom. Uzmete bez podloge da sami stavite ili uzmete sa podlogom da sami farbate ili naručite u kojoj hoćete boji pa dođete posle po njih kad oni ofarbaju. Ja sam uzeo gomilu bez podloge i jo? mi stoje u gara?i jer sam u međuvremenu smislio ne?to drugo :)

OFF 20-08-2008 10:52 PM

Aj baci ponudu na pm:wink:

i koji je tacno model (mislim na oblik AD-?)

Proximus 30-08-2009 04:00 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 213624)
"izvorno" su zelene sa gomilom raznih boja.. jerbo je sam azmafon miks razlichitih materijala.. ovo je isto to samo stishnjeno..

i posle toga mozete birati koju cete od ponudjenih boja.. i da li ce biti presvuchene nekom tkaninom ili pamukom...

i tako dalje..

koji je razlog da ih presvlache sa tkaninom? kapiram da je zidove od tkanine tesko odrzavati jer se veze svakakva prasina i prljavstina za njih...

i kako da saznam koje su ponudjene boje koje Azma nudi? nisam na njihovom sajtu nasao odgovor

Proximus 31-08-2009 10:53 AM

jel moze neko strucniji da mi odgovori prije nego sto kupim Azma Ploche?

dali je potrebna tkanina na njima, jer sam prije za ove bez zbog odrzavanja...

RokStudio 31-08-2009 06:57 PM

Zovi ih telefonom u radno vreme i oni će ti sve reći. Mislim da su prestali da prave ploče s tkaninom, a ta tkanina je inače slu?ila da a) pokrije rupe koje bi napravili na njima, b) da izgledaju lep?e i pogodne kao enterijer studija, c) da ne budu glatke ili presvučene bojom i tako zadr?e dobre akustične osobine.

All times are GMT +1. The time now is 03:35 AM.