![]() |
Reverbi!
Koji su (po vama) najbolji reverbi za glas!
Dakle koji softverski? Koji hardverski i DSP? pozdrav bata koren |
Re: Reverbi!
korenjak, ovaj deo je namenjen softveru, tako da te molim da se ogranicimo samo na njega :wink:
|
Onaj koji trenutno imas je odlican, onaj koji ces imati sutra je bolji.
|
:mad: pa oces onda da postavim isto pitanje na tri mesta....a?
:banghead: :rotfl:8-):rolleyes: :da: Ajde deco budite dobri, pa dajte neki za pocetak, neki za nabaviti kad bude para.... ajde znam ja da ste vi dobri:grize: |
Uf vec vidim kod ovaj thread vodi:banghead:
No dobro ja ti mogu reci samo za softverske "narodne", hardver je izvan mogu ekonomskog dosega:cry: Meni su dobri BREverb i i od IK multimedia CSR. |
I to je nesto, te nisam probao, imam samo Tc native bundle, i sonnox, altiverb mi baguje...
zato najvise i pitam pozz |
Meni se svidja Wizooverb! Sasvim pristojan reverb za veci deo instrumenata!
|
imas ovde dosta testova .. mozete i sami da se ukljucite sa soft reverbima
|
Quote:
|
Quote:
Dejo esi produvo u kavalce? :) |
Quote:
bas tako! lepo ti kaze covek...a i ti reverbi sto imas su ti vise nego dovoljni!! mani... |
Dobro, posto sam ja ucenik, deder mi recite sta mi treba za glas, ako ne rev?
|
Pa, treba ti pjevac?
|
Quote:
zivo jaje, med :wink: ... a najbolje je da odmah pevas sa reverbom... s'o ce ti vestaci... bacanje para...:rolleyes: :D :D |
Quote:
pa zavisi koju muziku / bend radis? Ako snimas i miksas Celine Dion, treba ti bar tri reverba i 4 delaya...ako radis Red Hot Chilli Pepers, ne treba ti nista - sve suvo (i mono) ko barut! Puno ljudi koriste delays za vokale...razlicite duzine delaya za razl delove pesama.. kao i uvek, pravilo je da nema pravila!! |
Quote:
|
A sa druge strane, mora li i to pjevanje? Mislim, dokad vise...
|
E koja ste vi banda!!!
:rolleyes: fala ko sta reko! |
Vidjecete vi kad Roland napravi V-pjevaca, onako crn, visok, zgodan, muva ribe, tetke pate za njim, skace ka blesav, i ima ugradjen reverb u sebi. Bice na Thomannu za 2499, a ima i opcija da se stavi skin od Cole na njega.
|
Za pocetak koristi ono sto imas. Vremenom ces sagledati njihove nedostatke, pa ces posegnuti za TC-jem, Lexicon-om ili Eventide-om.
Sta i kako zavisice najvise od tvojih potreba i afiniteta. |
Quote:
|
Ma i muzika je precenjena, bolje snimati i slusati tisinu... to je ono sto danas nedostaje.
|
Quote:
pozdrav bogi |
A koji reverb stavljate na tisinu?
|
Quote:
pozdrav bogi |
Mislis ako je pop tinitus, onda neki plate, a ako je metal, onda nesto krace?
|
Quote:
pozdrav bogi |
Dali mozda netko zna koji je reverb na ovoj pjesmi?
Tako je prostran, super odzvanja... http://www.youtube.com/watch?v=JauqDjZq7hM Pozz........ |
kako koji, pa poljski!
a na tisinu se stavlja delay, da se udvostruci...trostruchi... i tako |
Quote:
pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
Matematika je jasna, dva puta nista je nista!
|
tako je, tisina je jedina stvar koja se moze multiplicirati do beskonacnosti... ili gresim?
E, a sada on topic, stvarno mislim korenjak da je za potrebe muzike koju radis dodatna reverbacija nepotrebna, nadji prostoriju u kojoj vokal dobro zvuci i snimi ga sa prirodnim reverbom. Sada se ne salim, svi danas vole da snimaju suvo, i to je za pop ok, ali prirodni reverb je bolji od vestackog. Pa makar kostao celo bogatstvo! Koristi taj sonnox bas kada moras, i radi, jebes opremu. Nemoj da te navlace mangupi. |
Moramo pitati nekoga sa Institita za fiziku...
|
Quote:
pozdrav bogi |
UUU sta se ovde ispodogadja!?
Banda banda kazem ja :) |
Tako ti je to kada otvaras kontraverzne i konspirativne teme. Da si otvorio temu o sitnom vezu, bilo bi mnogo konkretnijih odgovora. Ovako...
I jos si to nasao da otvaras na delu foruma na kome sam ja moderator! Sta se drugo moglo ocekivati nego kreativno ludilo. Ovde je sve dozvoljeno, sem vredjanja autora uvredljivih tekstova, za to sam ja zaduzen. |
Quote:
pozdrav bogi p.s. Kejkz, a jel smem ja na tvom delu foruma da vredjam moderatora? :p |
Znam ja sta je njemu, uhvatila ga kriza, pazario zvucnike pa ne zna sta ce od sebe, ubacio se u trosadzijski mod.
Quote:
A posto si i ti boggy moderator, ti me mozes vredjati kad oces, mozemo otvoriti poseban tred za izrazavanje negodovanja povodom mog lika i dela na ovom podforumu. Moze i na kompjuteraskom hardveru, i tamo imam ingerencije. |
Quote:
Quote:
:trchi: pozdrav bogi |
Quote:
nemoj da pricas!?? mega! kupljeno...kad treba da se pojavi..... auuuuu, sta sve nece da izmisle! samo da otmu ljudima pare! |
All times are GMT +1. The time now is 05:54 PM. |