Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Objasnite mi molim vas - Class A (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23900)

HeatMan 06-08-2008 10:50 PM

Objasnite mi molim vas - Class A

shta znachi koj !#^#%& "Class A"..

stavljaju u reklamu svake !#%@$^ sprave koja ima veze sa audiom.. uglavnom je "Class A preamp"

kako moze behringer da ima class A preamp, isto kao i api i gr itd?

ili sam ja neshto omashio..

Oggy 06-08-2008 11:15 PM

Re: Objasnite mi molim vas

To ti je otprilike isto kao i 600W snage na "Sonashi" mini linijama... :D
Verovatno je u pitanju neka konstrukciona odrednica, koja nema veze sa krajnjim kvalitetom, vec sa nacinom izrade...
Ima tu mnogo vise upucenih, pa cemo saznati :wink:

HeatMan 06-08-2008 11:28 PM

pa to i ja kapiram.. :? bash se iznerviram kada prochitam to.. aj kao, oguglao sam (od glagola gugl) :D na one priche "high quality studio ______" a dole pishe behringer.. :?

Oggy 06-08-2008 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212437)
(od glagola gugl)

To je imenica... :P

boggy 07-08-2008 12:20 AM

Nema mnogo veze sa "600W Sonashi", dakle moze biti istina koja ne znaci nista.... to jeste tacno
Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212429)

http://en.wikipedia.org/wiki/Electro...lifier#Class_A
Quote:

stavljaju u reklamu svake !#%@$^ sprave koja ima veze sa audiom.. uglavnom je "Class A preamp"

pa vecina kupaca se peca na to... marketing... rekli su mozda i istinu koja ne znaci nista.
Quote:

Moze... sa linka gore se lako da zakljuciti da je u pitanju kategorija pojacavaca, po nacinu na koji rade... sama po sebi ne znaci nista
Quote:

jesi... preterana ocekivanja.... samo od "Class A"

pozdrav

bogi

ELEKTROIVO 07-08-2008 11:07 AM

Re: Objasnite mi molim vas - Class A

Quote:

klasa A bi trebal aznačiti u konstrukcijskom smislu da signa ne prolazi kroz nulu, odnosno dapojačalo koristi unipolarno napajanje, tako da nema gre?ke i samim time ?uma pri prolasu kroz nulu....... to bi trebao biti preduvjet kvalitete, uz izbor kvalitetnih komponenti, naravno... ali u marketin?kom smislu, to uglavnom znači da bi trebalo biti kvlitetno.. ?to na?alost ba? i niej slučaj, nego najobičniji reklamni trik...... osobito kod Behringera :-)

a ?to se tiče onih 600W....... pogledajte malo bolje, trebala bi biti i oznaka sitnim slovima "P.M.P.O." (=peak moment power output) ili ti ga vr?na trenutna snaga koja se ne računa prema RMS signalu, nego se uzima vr?ni signal (ono kaj se mjeri na osciloskopu u Vpp!!!!!) tako da 600 W pmpo (pimpek vta...) u stvarnosti iznosi nekakvik 10-20W... i to mo?da....

HeatMan 07-08-2008 11:48 AM

to sam i mislio, hvala na odgovorima..

al to class a kad stave u neki medaljon kao ugravirano.. joooj... dodje mi da bacim bombu na behringer i slichne.. :?

boggy 07-08-2008 11:49 AM

Quote:

Originally Posted by ELEKTROIVO (Post 212469)
klasa A bi trebal aznačiti u konstrukcijskom smislu da signa ne prolazi kroz nulu,

Koji signal? U slucaju bipolarnog tranzistora (BJT) ovo sto si napisao vazi za njegovu kolektorsku struju. Ako je FET/MOSFET u pitanju onda struja drejna ne prolazi "kroz nulu"... za klasu A.
Quote:

odnosno dapojačalo koristi unipolarno napajanje,

Ne mora biti unipolarno napajanje.
Quote:

tako da nema gre?ke i samim time ?uma pri prolasu kroz nulu.......

Prolaskom kolektorske struje bipolarnog tranzistora "kroz nulu", dogadjaju se izoblicenja, a ne sum... i to karakteristicni neparni harmonici.... u slucaju klase A preovladjuju parni harmonici (uslovno... neka generalna karakteristika)
Quote:

to bi trebao biti preduvjet kvalitete,

Nikakav to nije specijalan preduslov kvaliteta, moze se uraditi kvalitetno pojacalo i u klasi A i u klasi AB... isto tako moze se i lose pojacalo napraviti u obe klase (cesci slucaj).
Quote:

.......ali u marketin?kom smislu, to uglavnom znači da bi trebalo biti kvlitetno.. ?to na?alost ba? i niej slučaj, nego najobičniji reklamni trik...... osobito kod Behringera :-)

Kao sto rekoh... samo nacelno klasa A ne znaci nista spektakularno... ni kod jednih (boljih, skupljih) ni kod drugih (losijih, jeftinijih), u svakom slucaju trud i rad dizajnera se "cuje".

pozdrav i dobrodosao :)

bogi

HeatMan 07-08-2008 12:01 PM

boggy, aj kad si vec tu, rekni mi do kad je rok za slanje mixa na ono vashe "takmichenje"? :) poshto nisam imao vremena ni da skinem.. imacu vremena tek sad za koji dan, posle rodjusa..

boggy 07-08-2008 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212477)
boggy, aj kad si vec tu, rekni mi do kad je rok za slanje mixa na ono vashe "takmichenje"? :) poshto nisam imao vremena ni da skinem.. imacu vremena tek sad za koji dan, posle rodjusa..

Nikakav nategnut rok nemamo, otprilike do kraja avgusta, pocetka septembra...

pozdrav

bogi

p.s. jesi li ti uopste uspeo da prevuces multitrack arhivu?

ELEKTROIVO 07-08-2008 12:23 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 212475)
Koji signal? U slucaju bipolarnog tranzistora (BJT) ovo sto si napisao vazi za njegovu kolektorsku struju. Ako je FET/MOSFET u pitanju onda struja drejna ne prolazi "kroz nulu"... za klasu A.

Ne mora biti unipolarno napajanje.

Prolaskom kolektorske struje bipolarnog tranzistora "kroz nulu", dogadjaju se izoblicenja, a ne sum... i to karakteristicni neparni harmonici.... u slucaju klase A preovladjuju parni harmonici (uslovno... neka generalna karakteristika)

Nikakav to nije specijalan preduslov kvaliteta, moze se uraditi kvalitetno pojacalo i u klasi A i u klasi AB... isto tako moze se i lose pojacalo napraviti u obe klase (cesci slucaj).

Kao sto rekoh... samo nacelno klasa A ne znaci nista spektakularno... ni kod jednih (boljih, skupljih) ni kod drugih (losijih, jeftinijih), u svakom slucaju trud i rad dizajnera se "cuje".

pozdrav i dobrodosao :)

bogi

u pravu si Bogi.... ali na poslu sam pa mi se nije dalo toliko detaljno dečku opisivati A klasu...... pa sam samo u kratko to naveo :-)

inače, u srednju sam išao u Ruđer, valjda mi je nešto i ostalo u glavi :-))))))))))))))))))))

HeatMan 07-08-2008 12:56 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 212478)
Nikakav nategnut rok nemamo, otprilike do kraja avgusta, pocetka septembra...

pozdrav

bogi

p.s. jesi li ti uopste uspeo da prevuces multitrack arhivu?

ma nisam ni skinuo fajl sa neta, jbg.. nadam se da niste ukinuli linak..

@elektroivo: rudjer boshkovic? gimnazija?

poz

ELEKTROIVO 07-08-2008 01:39 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212482)

@elektroivo: rudjer boshkovic? gimnazija?

poz

ne, nije gimnazija...... to je tehnička ?kola..... jedna od najjačih za elektroniku u ovom dijelu eorope...... barem su mi tako rekli, hahhahhahahaha

boggy 07-08-2008 02:08 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212482)
....

Jesmo, javi se mailom da ti posaljem novi

pozdrav

bogi

boggy 07-08-2008 02:12 PM

Quote:

Originally Posted by ELEKTROIVO (Post 212479)
u pravu si Bogi.... ali na poslu sam pa mi se nije dalo toliko detaljno dečku opisivati A klasu...... pa sam samo u kratko to naveo :-)
........

Bolje im posalji link na stranu gde je to detaljnije opisano, ako vec nemas vremena...
klasa A ne moze da se objasni u dve recenice...

pozdrav

bogi

RokStudio 07-08-2008 03:27 PM

Znaci oznaka "class A" je reklamni trik kod Behringera, a nije kod Avalona kome to stoji kao company logo.

HeatMan 07-08-2008 06:10 PM

ma ne samo kod behringera kod dosta njih.. ok, kapiram neka rade po tom principu, al jbg sad kad sam vec pogledao ove ostale nachine preampinga :? kapiram da ni ne bi ni trebalo da se u studijskom poslu koristi klasa b i ostale.. :?

boggy 08-08-2008 05:02 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212525)
...........al jbg sad kad sam vec pogledao ove ostale nachine preampinga :? kapiram da ni ne bi ni trebalo da se u studijskom poslu koristi klasa b i ostale.. :?

Ponovicu jos jednom za one koji ne citaju :shock: ... i necu vise :D

"Klasa A" ili "Class A", nema veze sa kvalitetom, to je nacin konstrukcije pojacavaca, i sasvim je moguce napraviti i los i dobar pojacavac koristeci taj nacin konstruisanja.

Zove se "klasa" u tehnickom smislu, a ne u vrednosnom, kvalitativnom, kao recimo, namirnice, gradjevinski materijal, namestaj, obradiva zemlja... itd.

pozdrav

bogi

kejkz 08-08-2008 11:34 AM

Ne, ne, ne decko, class a znaci da su krenuli u prvi razred, a class b da su u drugom.
Behringer rulz, najbolja firma na ovoj planeti! I sire!

HeatMan 08-08-2008 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 212550)
Ponovicu jos jednom za one koji ne citaju :shock: ... i necu vise :D

"Klasa A" ili "Class A", nema veze sa kvalitetom, to je nacin konstrukcije pojacavaca, i sasvim je moguce napraviti i los i dobar pojacavac koristeci taj nacin konstruisanja.

Zove se "klasa" u tehnickom smislu, a ne u vrednosnom, kvalitativnom, kao recimo, namirnice, gradjevinski materijal, namestaj, obradiva zemlja... itd.

pozdrav

bogi

ma skapirao sam bre chovek.. :) ali ne vidim da bi ostale klase mogle naci primenu u pro audiu.. to je bila poenta.. izoblichuje signal..

Bota 11-08-2008 01:51 PM

Opet si pogresno skapirao. I klasa A i Klasa AB imaju primjenu u pro audiju.

HeatMan 11-08-2008 02:17 PM

jbt..

nisam pogreshno skapirao nego sam sam to konstatovao.. probaj da prochitash jbg..

da si prochitao, mozda bi video shta po meni moze da se koristi u "pro audiju".. :?

boggy 11-08-2008 03:35 PM

Ovo dole su karakteristike operacionog pojacavaca kod koga je barem jedan (izlazni) stepen u klasi AB, da je kojim slucajem jedino moguce dobiti takve performase samo u klasi A, ovakav cip ne bi postojao, a verovatno ni cela tehnologija audio produkcije ne bi bila OVOLIKO rasprostranjena...

LM4562, National Semiconductor
<hr color="#ffcc33" width="100%"> <table border="0" width="80%"><colgroup> <col char="." align="left"> <col char="." align="right"> </colgroup> <tbody valign="top"> <tr> <td char="." align="left" valign="bottom"><symbol>■</symbol> <symbol> </symbol>Power Supply Voltage Range </td> <td char="." align="right" valign="bottom">?2.5V to ?17V </td> </tr> <tr> <td char="." align="left" valign="bottom"><symbol>■</symbol> <symbol> </symbol> <together>THD+N (A<sub>V</sub> = 1, V<sub>OUT</sub> = 3V<sub>RMS</sub>, f<sub>IN</sub> = 1kHz) </together> </td> <td char="." align="right" valign="bottom">
</td> </tr> <tr> <td char="." valign="bottom"> R<sub>L</sub> = 2kΩ </td> <td char="." valign="bottom">0.00003% (typ)!!!!<!--!!!!!</font--> </td> </tr> <tr> <td char="." valign="bottom"> R<sub>L</sub> = 600Ω </td> <td char="." valign="bottom">0.00003% (typ)!!!!<!--!!!!!</font--> </td> </tr> <tr> <td char="." align="left" valign="bottom"><symbol>■</symbol> <symbol> </symbol>Input Noise Density </td> <td char="." align="right" valign="bottom">2.7nV/ <symbol>√</symbol> ^Hz (typ) </td> </tr> <tr> <td char="." align="left" valign="top"><symbol>■</symbol> <symbol> </symbol>Slew Rate </td> <td char="." align="right" valign="middle">?20V/μs (typ) </td> </tr> <tr> <td char="."><symbol>■</symbol> <symbol> </symbol>Gain Bandwidth Product </td> <td char="." valign="middle">55MHz (typ) </td> </tr> <tr> <td char="."><symbol>■</symbol> <symbol> </symbol>Open Loop Gain (R<sub>L</sub> = 600Ω) </td> <td char="." valign="middle">140dB (typ) </td> </tr> <tr> <td char="."><symbol>■</symbol> <symbol> </symbol>Input Bias Current </td> <td char="." valign="middle">10nA (typ) </td> </tr> <tr> <td char="."><symbol>■</symbol> <symbol> </symbol>Input Offset Voltage </td> <td char="." valign="middle">0.1mV (typ) </td> </tr> <tr> <td char="."><symbol>■</symbol> <symbol> </symbol>DC Gain Linearity Error </td> <td char="." valign="middle">0.000009%</td></tr></tbody></table>

HeatMan, navedi mi barem jedan pojacavac u klasi A, svejedno da li je pojacavac snage, mikrofonski predpojacavac, pojacavac za slusalice, a da pri tom ima BOLJE specifikacije od gore navedenog cipa (koji, uzgred, kosta manje od 10$ na komad)... pa posto ga nadjes, navedi koliko kosta....

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212690)
jbt..
nisam pogreshno skapirao

Siguran si?
Quote:

nego sam sam to konstatovao..

Na osnovu cega si to konstatovao?
Quote:

probaj da prochitash jbg..

bice da smo procitali obojica... pazljivo
Quote:

da si prochitao, mozda bi video shta po meni moze da se koristi u "pro audiju".. :?

ponovo pitam na osnovu cega to konstatujes?

pozdrav

bogi

HeatMan 11-08-2008 03:50 PM

na osnovu skica koje sam video na onom linku koji si mi dao.. sa wikipedie... loshe ste skapirali mene.. ok kapiram shta hocesh reci, ALI ja nigde nisam rekao da AB nije dobar.. rekao sam da predpojachala klasa od B pa na dalje, ne vredi koristiti u pro audio tehnici chisto zbog izoblichenog izlaza iz preampa.. to je jedino shto sam hteo reci, a vi bi da me rastrgnete sad na komade.. :? :(

HeatMan 11-08-2008 03:54 PM

evo, najprostije

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...er_Class_A.png

class A^ samo pojachava signal, uz najmanje izoblichenja..

class b ochigledan problem, kao i kod C..

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ss_B_fixed.png

class C

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...er_Class_C.png

itd...

to je sve shto sam hteo reci, a ako me ne razumete ojsh uvek, ja mislim da je vreme za mene da odem na lechenje

Reinhardt 11-08-2008 03:58 PM

malo OT, kad se vec spominje beringer;
neki dan probali side chain ducking sa nekim "lampaskim" kompresorom, ima neku oznaku T19.. i ugodno se iznenadili :shock:

boggy 11-08-2008 03:58 PM

HeatMan, veruj mi da te ja razumem, pogotovo zato sto si chupnuo "travku", a nisi svestan koliki koren ta "travka" ima...

naime... "zaboravio" si da nastavis sa citanjem... recimoooo... Negative Feedback! ;)

pozdrav

bogi

HeatMan 11-08-2008 04:04 PM

ma ja sam to konstatovao samo iz prilozenog.. siguran sam da ima i da ce biti boljih idejnih i tehnichkih reshenja.. al nit se razumem neshto preterano u elektroniku niti sam neshto preterano zainteresovan.. :) u sv sl, hvala na objashnjenju..

btw, heatman011@hotmail.com .. na dial upu sam, i godinama mi shalje i postove, a kamoli pm.. ne mogu ni da ga otvorim.. bacite mi novi link za ono mix takmichenje...

poz

sale

dvuckovic 11-08-2008 04:04 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212565)
ma skapirao sam bre chovek.. :) ali ne vidim da bi ostale klase mogle naci primenu u pro audiu.. to je bila poenta.. izoblichuje signal..

Pa ako ces vec o izoblicenjima u pro audiu, evo ti specifikacija za Teletronix LA2A:

Technical Specifications
Input Impedance 50, 150, 250, 600 ohms
Output Load Impedance 50, 150, 250, 600 ohms
External Connections Jones Barrier terminals and XLR connectors
Frequency Response +0/-1 dB 30 Hz to 15kHz
Gain 40 dB ? 1dB
Input Level +16 dB maximum
Output Level +10 dB nominal, +16 dB maximum
Distortion Less than 0.5% THD (0.25% typical) at ?10 dBm
Noise 70 dB below +10 dBm output level
Attack Time 10 milliseconds
Release Time 0.06 seconds for 50% release; 0.5 to 5 seconds for complete release
Meter dB gain reduction and dB output
Power Requirements 35 watts, 120/240 volts, 50/60 Hz
Environmental Maximum operating temperature 160?F
Dimensions 19" Rackmount chassis, 3U
Weight 13 lbs.

I za 1176:

Input Impedance 600 ohms, bridges-T control (floating)
Output Load Impedance 600 ohms, floating, damping factor 20
Frequency Response ? 1 dB 20 Hz to 20kHz
Gain 50 dB
Distortion Less than 0.5% total harmonic distortion from 50 Hz to 15 kHz with limiting
Signal to Noise Ratio Greater than 70 dB at +10 dBm
Attack Time 20 microseconds to 800 microseconds
Release Time 50 milliseconds to 1.1 seconds

Obrati paznju na THD i frequency response.

dvuckovic 11-08-2008 04:08 PM

Specifikacija za Sound Blaster X-Fi:

Playback: 24-Bit/96kHz 7.1
Signal-to-Noise Ratio: >108dB (20kHz Low-pass filter, A-Weighted)
Total Harmonic Distortion + Noise at 1kHz: 0.006% (20kHz Low-pass filter)
Recording: 24-bit/96kHz

Sta bi radije posjedovao, gledano po izoblicenjima i S/N ratio?

boggy 11-08-2008 04:14 PM

HeatMan, trazio si (molio!?) da ti neko objasni ... paa... neko, odnosno, nekolicina ti je pokusala da objasni... a sad.... ako ti posle svih pokusaja doneses (potpuno) pogresnu konstataciju... sta mi da radimo? Da se povucemo, ili da nastavimo da se "rvemo"?

pozdrav

bogi

p.s. "Negative Feedback" nije "neka druga tehnologija"... nego osnova kompletne elektronike... da negativnu povratnu spregu nisu izmislili do sada, elektronika ne bi postojala, kao ni njeni produkti...

HeatMan 11-08-2008 04:25 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 212703)
Pa ako ces vec o izoblicenjima u pro audiu, evo ti specifikacija za Teletronix LA2A:

Technical Specifications
Input Impedance 50, 150, 250, 600 ohms
Output Load Impedance 50, 150, 250, 600 ohms
Frequency Response +0/-1 dB 30 Hz to 15kHz
Gain 40 dB ? 1dB
Input Level +16 dB maximum
Output Level +10 dB nominal, +16 dB maximum
Distortion Less than 0.5% THD (0.25% typical) at ?10 dBm
Noise 70 dB below +10 dBm output level
Attack Time 10 milliseconds
Release Time 0.06 seconds for 50% release; 0.5 to 5 seconds for complete release
Meter dB gain reduction and dB output
Power Requirements 35 watts, 120/240 volts, 50/60 Hz
Environmental Maximum operating temperature 160?F
Dimensions 19" Rackmount chassis, 3U
Weight 13 lbs.

I za 1176:

Input Impedance 600 ohms, bridges-T control (floating)
Output Load Impedance 600 ohms, floating, damping factor 20
Frequency Response ? 1 dB 20 Hz to 20kHz
Gain 50 dB
Distortion Less than 0.5% total harmonic distortion from 50 Hz to 15 kHz with limiting
Signal to Noise Ratio Greater than 70 dB at +10 dBm
Attack Time 20 microseconds to 800 microseconds
Release Time 50 milliseconds to 1.1 seconds

Obrati paznju na THD i frequency response.

da al behringer, recimo, ima takodje sjebane specifikacije.. "sjebane".. ali one ne prave boju kakvu mi volimo.. nego jednostavno, zvuchi ruzno..

boggy 11-08-2008 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212707)
da al behringer, recimo, ima takodje sjebane specifikacije.. "sjebane".. ali one ne prave boju kakvu mi volimo.. nego jednostavno, zvuchi ruzno..

Eeee... vidish... postoji jos "nesto" preko svih specifikacija... i "klasa", ali time necu da te gnjavim... ;)

pozdrav

bogi

dvuckovic 11-08-2008 04:26 PM

Koji Behringer? Smijem da se kladim da svaki ima bolje specifikacije od 1176

boggy 11-08-2008 04:29 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212697)
na osnovu skica koje sam video na onom linku koji si mi dao.. sa wikipedie... loshe ste skapirali mene.. ok kapiram shta hocesh reci, ALI ja nigde nisam rekao da AB nije dobar.. rekao sam da predpojachala klasa od B pa na dalje, ne vredi koristiti u pro audio tehnici chisto zbog izoblichenog izlaza iz preampa.. to je jedino shto sam hteo reci, a vi bi da me rastrgnete sad na komade.. :? :(

A sta mislis... da li bi bilo pametno motore koji pokrecu fadere na mikseru goniti pojacavacima u klasi A? A ventilatore za hladjenje?

pozdrav

bogi

dvuckovic 11-08-2008 04:35 PM

Apsolutno te niko ne rastrze na komade, nego si zasao u oblast audio inzinjeringa u kojoj specifikacije nisu dovoljne. Kad bi se sprave pravile tako sto se uzmu na papiru najbolje komponente, bilo bi veoma lako napraviti uredjaje koji se svima svidjaju... Medjutim, nijedan ozbiljan uredjaj nije napravljen bez slusnih testova, a oni koji su postali "legendarni" su postali tako sto je mnogo ljudi reklo za njih da zvuce dobro, i nastavilo da ih kupuje. Bez obzira u kojoj klasi rade, i kolika su im izoblicenja. Jbg, tako je.

boggy 11-08-2008 04:37 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 212711)
Apsolutno te niko ne rastrze na komade, nego si zasao u oblast audio inzinjeringa u kojoj specifikacije nisu dovoljne. Kad bi se sprave pravile tako sto se uzmu na papiru najbolje komponente, bilo bi veoma lako napraviti uredjaje koji se svima svidjaju... Medjutim, nijedan ozbiljan uredjaj nije napravljen bez slusnih testova, a oni koji su postali "legendarni" su postali tako sto je mnogo ljudi reklo za njih da zvuce dobro, i nastavilo da ih kupuje. Bez obzira u kojoj klasi rade, i kolika su im izoblicenja. Jbg, tako je.

A obaska postoji i navika klijenata na efekte tih sprava... cesto nisu namerno "kvarene", nego nisu MOGLE biti bolje napravljene... tako su mnoge postale de-facto standard odnosno navika klijenata/kupaca muzike koja se producira.

LA2A je napravljen da svira najbolje sto moze ( u vreme kada je konstruisan), i sumnjam da mu je iko namerno smanjivao gornju granicnu frekvenciju

pozdrav

bogi

dvuckovic 11-08-2008 04:40 PM

Pa, eto, kad smo vec pominjali 1176, JAAAAKO je tesko naci 2 komada koji isto zvuce. Takva su bila tehnicka i proizvodna ogranicenja tih godina, mislim da je najblize poredjenje sa Fender gitarama :)

dvuckovic 11-08-2008 04:45 PM

A evo i specifikacija za Neve 1081:

Legendary Neve microphone preamp and equaliser design (Class A)
Hand-built and wired precisely to original 1972 specifications
5 switchable EQ bands
HP and LP selectable filters (18dB per octave)
Separate 48V phantom power supply
Solo button selects channel unbalanced output
Neve-designed hand-wound transformers
Both inputs transformer-balanced and earth free
crophone Input: Gain +80db to +10dB in 5dB steps
Line Input: Gain +20dB to -10dB in 5dB steps
Output: Maximum output >+26dBu into 600 ohms; Output impedance 75ohms @1kHz
Distortion: Not more than 0.07% at +20dBu output
Freq Response: +/-0.5dB 20Hz to 20kHz, -3dB at 45kHz. EQ Out.
Output noise better than -80 dB at all line levels

idekius 13-08-2008 12:11 AM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 212713)
mislim da je najblize poredjenje sa Fender gitarama :)

Ne znam samo kako stoji 1176 u tom smislu... nadam se ne kao Fender, jer nazalost, Fender nikada ne bih smeo da kupim iz katologa. Tu nije fora da su samo medjusobno razlichiti, nego hmmmmm... znam da zvuci kao prejaka rech, ali su mnogi krshine... nov, lep, original, a zvuk... hmmmm... sumnjiv...

All times are GMT +1. The time now is 06:29 AM.