Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Operacija Trijumf (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23643)

Orba 07-07-2008 02:35 PM

Operacija Trijumf

E ovo već ne mogu da prećutim. Daklem, o čemu se radi:

Odlučim ja da se prijavim za Operaciju Trijumf. Sa muzikom sam oduvek bio nekako na pola-pola. S jedne strane imam dvadesetpetogodišnje iskustvo u sviranju, tezgarenju i radu u studiju, 7 gitara, 5 pojačala, mali studio i još gomilu prateće opreme a sa druge nikad nisam prelomio da mi muzika bude glavno zanimanje. Uzgred imam već 39 godina, skoro sam se oženio i dobio dete pa reko' ajde da probam da se prijavim na audiciju pa ako upali to bi konačno bio dobar početak za ozbiljniju karijeru a ako ne - znak da sam svoje odsvirao i da na dalje umesto u opremu ulažem u porodicu. : ) Malo se šalim ali shvatate šta želim da kažem.

Prijavim se ja i oni me zovnu na audiciju. Informaciju o datumu i mestu audicije dobijam prvim SMS-om. U drugom koji stiže posle samo par minuta doslovno piše: "...ako imate instrument možete da ga ponesete... " Dakle napominjem da nije pisalo "treba" već "možete" da ga ponesete što će se kasnije ispostaviti kao bitno.

Dođem ja na zakazano mesto u 10:00 kada je trebalo da počne audicija a od "Produkcijske kuće E-Motion" naravno ni traga ni glasa. Obzirom da navedeni restoran nije najpoznatiji polovina kandidata se pita da li smo uopšte na pravom mestu. Kombi sa logom kuće koji sve organizuje pojavljuje se u 11:17. Audicija počinje tek u pola 1. Mada mnogi ovo doživljavaju kao normalno ja takvo ponašanje ipak smatram nedopustivim. To je bio prvi faul.

Faul broj dva - kad se ekipa najzad smilovala da nas anketira ja se prijavim kao drugi, nisam uspeo da budem prvi a žurilo mi se pa nisam hteo da odugovlačim. Ulazim i imam šta da vidim: astal za kojim sedi devojka (voditeljka), kamerman, tonac za miksetom i jedan stalak sa mikrofonom za kandidate. Prilazeći sačekuje me devojčin glas sa rečima: "Molim vas da stanete za mikrofon, jasno i glasno kažete vaš redni broj, ime i prezime i da nam nešto otpevate." Priđem ja i kažem šta je trebalo da kažem ali i dodam kako ja ne znam da pevam. Devojka je bila u tolikom čudu da bukvalno jedno pola minuta nije znala šta da mi kaže. Tišinu prekidam ja i podsetim je da je u najavi i reklamama svugde bilo naglašavano da se traže muzički talenti (pod čim ja smatram i didžriduiste ako su stvarno talenti) i da ja sviram gitaru pa je usledilo i pitanje - šta ćemo sad? Na to mi ona odgovara – pa dobro onda nam nesto odsvirajte. Ja jos napaljenko nosim Telekastera Deluksa iz 77. kako bih imao što bolji ton ali avaj, na pitanje da li imaju pojačalo šta mislite kakav sam odgovor dobio. E pa nemožete da zamislite. Ona g**** je bila u tolikom čudu da je i ovaj put zanemela. Stvar vadi tonac nudeći mi da se zabodem u njegov mix. Sviram, ako je posle svega to uopšte važno, Little Wing (jer tu stvar jako volim i uvek je sviram sa posebnim emocijama) uključen u miksetu i razglasnom kutijom okrenutom prema njoj. Verujem da je moj "nastup" bio krajnje sumnjiv jer zvuk sigurno nije mogao da me napali a umesto da se koncentrišem na to šta ću i kako da odsviram razmišljan o besmislenosti mog tamošnjeg bitisanja.

Ma u celoj priči me najviše iznerviralo to što svugde k****** kako traže muzičke talente a u stvari traže pevače. Stvarno mi nije bilo jasno da li oni nemaju intelektualni potencijal da shvate razliku između to dvoje ili su toliko bezobrazni da to namerno rade. Sami su smišljali svoju reklamu, verujem da su je sami i pravili. Čemu onda laž? Te džukačke fore stvarno ne podnosim. Pojava u narodu znana pod nazivom "srpska posla" uvek će za mene ostati potpuno neshvatljiva. To je bio treći faul.

E da, u malo da zaboravim. Kad sam izašao nekolicina me je želeći da ponešto sazna o tome šta ih čeka pitalo za utiske. Spomenuo sam kako sam verovatno otpao jer je sve očigledno smišljeno isključivo za pevače i uzgred se požalio na organizaciju, tačnije nedostatak osnovne opreme našta je jedan jadničak iza mojih leđa pitao: "Nemoj mi reči da nema bubnjeva?" a druga devojka je nepostavljajući pitanje konkretno meni spominjala violinu.

Četvrti faul me je naterao da celu priču za koju sam džentlmenski planirao da ostane između nas negde ipak ispričam. Naizgled je najprozaičniji ali ako se pogleda suštinski ništa manje drzak. Razmišljajuči kako ću da izvedem odazivanje na bratovljevu svadbu u Poljskoj koja je zakazana u vreme planiranog šoua, godišnji odmor i moj izostanak s posla i iz porodice sa šestomesečnom bebom ako sam na audiciji kojim čudom ipak prošao padne mi na pamet da ih zovnem i pitam ih kada će rezultaima biti poznali. Dobijam nonšalantan odogovor da su učesnici već izabrani i ukoliko nisam dobio SMS nisam prošao.

Šta da kažem? E-Motion i B92 sucks!

alavuk 07-07-2008 02:45 PM

Re: Operaciju Trijumf

cek , ovaj , imas podosta godina a svesno tj podsvesno svi znamo da je to za napaljene tinejdzerke i tinejdzere tj muzicare u pokusaju ( naravno oni koji valjaju tu nece proci tj nece ni uci u makar prvi krug) deca od 12 13 godina pa do 16-17 god.

HeatMan 07-07-2008 03:42 PM

malo ljudi razmishlja na taj nachin.. malo ljudi ima iskustva sa emotionom..

Arthur 07-07-2008 04:33 PM

ja imam podosta, i nista me ne cudi. Neorganizovaniju bagru u ovoj drzavi nisam video.

Tiki the Boyler 07-07-2008 04:48 PM

Pa već odavno je jasno da se tu traži:
1. minimum muzičkog talenta, (kako bismo emisiju ipak mogli nazvati muzičkom)
2. maksimum fizičkog izgleda, (kako bi emisiju neko i gledao)
3. potpuno odsustvo mozga! (kako bi se učesnicima moglo u potpunosti manipulisati)

Evo i ovaj put se to dokazuje...

alavuk 07-07-2008 05:06 PM

upravo to sam i hteo to da kazem samo sam naveo godine koje su najidealnije za to sto si napisao

lesha 07-07-2008 09:46 PM

uopste me ne cudi, zna se ko je tamo glavni..

master29 07-07-2008 09:51 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 210181)
uopste me ne cudi, zna se ko je tamo glavni..

ko:confused::confused::confused:

Arthur 07-07-2008 11:26 PM

zLi, gosha i supruga mu Ana Mihajlovski/Stamenkovic

master29 07-07-2008 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 210199)
zLi, gosha i supruga mu Ana Mihajlovski/Stamenkovic

Mislis na Zlog,sto je nekada radio spotove za pevaljke:confused:

Gianfranco 08-07-2008 04:58 AM

Ovo pise na oficijelnom sajtu operacije trijumf:

U ?Operaciju Trijumf? ulazi 16 takmičara koji će kao u ?Velikom bratu? biti zatvoreni u specijalno konstruisanoj kući, gde će ih timovi stručnjaka (kompozitori, koreografi, stilisti...) trenirati da postanu pravi ?oumeni. To znači da će učesnici,pored pevanja, morati da uve?bavaju i ples, vladanje na sceni, kao i komunikaciju sa publikom.

Arthur 08-07-2008 10:45 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 210201)
Mislis na Zlog,sto je nekada radio spotove za pevaljke:confused:

da, mislim da je bas taj.

Arthur 08-07-2008 10:45 AM

jes' bas ce oni od super gitariste da prave zvezdu

slowstar 08-07-2008 09:43 PM

Jel' to neko pomenuo da pevaci treba da budu pametni (inteligentni)
Otkud vam to?
Pravi pevac,(pevacica) koji(koja) osim talenta zeli i da napravi karijeru, treba da bude osrednje inteligencije, dobrog glasa i izgleda, i da ima srecu da pronadje 3 licnosti u koje mora da ima maltene NEOGRANICENO poverenje:
Kompozitora (ili vise njih), producenta, i menadzera. To su osnovi za karijeru, a ostalo zavisi od jos nekih okolnosti, a i srece....
Mnogima sam video pocetak karijere, uspon, a takodje i pad, koji se uglavnom desavao kada su poceli sami da MISLE, i odredjuju kompozitore, producente, i tako dalje. Tako "pale" pevace je veoma tesko vratiti nazad, cak i kada se najiskrenije pokaju, ispadne lakse napraviti novog, nego vracati starog. To na osnovu svoga (tuznog) iskustva, narocito sa pevacicama i pevacima koji se prave "pametni"...

LACKY 08-07-2008 10:19 PM

Jeste, preko operacije Trijumf su uspeli takodje Sting, Jager, Princ itd. Da su se pravili pametni nikada nebi uspeli!
A svi su nasli dve(oni su teca) licnosti u koje su imali poverenje, Koplend, Samers i Vots, Richards, treci nije imao srece, bio je sam(ima izuzetaka koji samo ptvrudjuju pravila)!
Sto reci a ostati dosledan, sem da pevac nije zanimanje, to je MENTALNO STANJE, sem u izuzetnim situacijam(doduse retkim)!
Tako da se slazem sa Slowstarom(bez obzira sto nisam dzak), dzakovi se slazu(cement,brasno, krec itd.)!

master29 09-07-2008 03:45 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 210268)
Jeste, preko operacije Trijumf su uspeli takodje Sting, Jager, Princ itd. Da su se pravili pametni nikada nebi uspeli!
A svi su nasli dve(oni su teca) licnosti u koje su imali poverenje, Koplend, Samers i Vots, Richards, treci nije imao srece, bio je sam(ima izuzetaka koji samo ptvrudjuju pravila)!
Sto reci a ostati dosledan, sem da pevac nije zanimanje, to je MENTALNO STANJE, sem u izuzetnim situacijam(doduse retkim)!
Tako da se slazem sa Slowstarom(bez obzira sto nisam dzak), dzakovi se slazu(cement,brasno, krec itd.)!

Ti se slazes sa Slobom,ja sa tobom eto temelja,ako nastavimo tako kucu cemo sagraditi.:rotfl::rotfl:

Arthur 09-07-2008 10:25 AM

i to Kucu Snova..

spidermusic 09-07-2008 11:53 AM

...A Zli i njemu slicni ce od svega toga dobro da zarade...

Ilija Ilic 09-07-2008 02:25 PM

Opusteno, u Srbiji su svi strucnjaci:D Dok vecina koji znaju posao se povukli:banghead:

master29 11-07-2008 12:18 AM

danas mi de dosla devojka u studio koja je primljena na trijumf,evo usnimio sam je,otpevala je pesmu na keca bez ijednog vracanja,nista nisam stimao.ako su im ovako dobri svi svaka im cast

http://www.zshare.net/audio/150742904baa743f/

p.s.pevala je pesmu christine aguilere.imace milica ima samo 19 godina

Gianfranco 11-07-2008 01:06 AM

sjajno!!!

master29 11-07-2008 01:22 AM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco (Post 210445)
sjajno!!!

Pazi davno mi tako lose nije bilooooo,mislio sam da vise nema dobrih maldih pevaca,kad je zinulaaaaa usrao sam se.19 godina 43kg,strasno odakle izlazi onakav glassss.Ako ne prodje dalje na trijunfu odmah pada cd.pozz

darkstar 11-07-2008 02:59 AM

vala master zbog tog rocky potpisa,ako je ti ne snimis niko nece ! ! ! :rotfl:

Max 11-07-2008 03:06 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 210446)
Pazi davno mi tako lose nije bilooooo,mislio sam da vise nema dobrih maldih pevaca,kad je zinulaaaaa usrao sam se.19 godina 43kg,strasno odakle izlazi onakav glassss.Ako ne prodje dalje na trijunfu odmah pada cd.pozz

Mala odlicno zvuci .....

Ovo je karaoke matrica ????

Pozdrav

master29 11-07-2008 03:12 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 210451)
Mala odlicno zvuci .....

Ovo je karaoke matrica ????

Pozdrav

Jeste,donela desetak izabrali smo tri koje je pevala.Pozz

master29 11-07-2008 03:14 AM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 210448)
vala master zbog tog rocky potpisa,ako je ti ne snimis niko nece ! ! ! :rotfl:

Ne kapiram:confused::confused::confused:

Gianfranco 11-07-2008 05:50 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 210455)
Jeste,donela desetak izabrali smo tri koje je pevala.Pozz

pa salji i ostale 2 boga mu... :)

master29 11-07-2008 02:19 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco (Post 210460)

Evo poslacu u toku dana.pozz:wink:

master29 11-07-2008 02:43 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Gianfranco (Post 210460)

http://www.zshare.net/audio/1511125202b4b352/

http://www.zshare.net/audio/151112774ec9f899/

Molim vas da imate u vidu,da joj je ovo prvo pevanje u studiju,da je imala tremu i da su sve pesme otpevane na keca,tako da ima poneki falsic tu i tamo.Pozz

p.s.njena slika:wink:

HeatMan 11-07-2008 03:18 PM

poznata mi je odnekud.. :? skidam pesme chim stignem u studio

dexyco 11-07-2008 05:14 PM

Pozz iz pecine. vec 10 dana zbog kooperecije Boki&lelekom nemam ni fixni ni adsl - kucam na mobilnom. Hajd videcu da nadjem neki normalan int kafe pa da preslusam, bas me interesuje kako zvuci. :)

Synclavier 20-07-2008 02:07 AM

Malo zakasnelo, ali da i ja nesto kazem... Potpuno se slazem sa slowstarom (i svima koji se sa njim slazu:wink: - Lacky, Tiki, Master...) i tu nema sta preterano da se doda (u kratkim crtama).
Inace, imao sam priliku da radim nesti slicno ("Idol" - BKTV, takmicari iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i "pola" Bosne) sto - solo piano, sto - bend podrska i zaista, u glavnom su vazile Slobine i Tikijeve "definicije". Ipak, ruku na srce, bilo je i nekoliko zaista dobrih i talentovanih likova. Pogadjate, vecina njih je brzo otpala (nisu dobili dovoljno SMS glasova, a i strucni ziri ih nije nesto posebno gotivio), a prolazili su oni sa "najboljom logistikom", sto me je posle nekog vremena vec i nerviralo.
Elem, ovih dana su me "cimali" ljudi iz "Emotion-a" da napravim bend za podrsku takmicarima, ali zahtevi su takvi da su prakticno neostvarivi - traze se top muzicari (i sve sto ide uz to) koji bi od septembra pa do nove godine svakodnevno bili zauzeti probama/snimanjima, pritom sa "klauzulom o ekskluzivi" za novac koji ne bi prihvatili ni bolje zaposleni "splavarski muzikanti", eventualno neko ko je potpuno besposlen ili mu je jako bitno da bude vidjen na TV-u:wink: . Posto se sve vreme prica o "ozbiljnoj produkciji":rolleyes: i "visokim standardima"8-) , ocekivao bi se i honorar na istom nivou :da: (tu je "Idol" bio vise nego OK), kao i mogucnost da svako u bendu, u slucaju potrebe (citaj: svi dobri su uglavnom prilicno zaposleni), ima svoju zamenu. U tom slucaju (uz jos neke druge uslove) nista nam drugo ne preostaje nego da pomognemo onim koji to zasluzuju (kao npr. devojka koju je pominjao master29), makar u svom domenu.
Btw, iskreno se nadam da ce pobednik (ako ne bude netalentovani mediokritet sa "jakom logistikom") zaista imati i nekakvu korist od toga, da se sve ne zavrsi sa nekom polovicnom varijantom kao na "Idolu".
Izvinite na opsirnosti...

master29 20-07-2008 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by Synclavier (Post 211016)
U tom slucaju (uz jos neke druge uslove) nista nam drugo ne preostaje nego da pomognemo onim koji to zasluzuju (kao npr. devojka koju je pominjao master29), makar u svom domenu.

Na zalos Milica je ispala u zadnjem krugu tako da nece ucestvovati u Trijunfu,verovatno postoje bolji:confused::confused::confused:Bar se nadam i ako ne verujem,tako da omladino deff treba da imate mame i tate iza sebe u ovoj usranoj drzavi.sorry za post jbg isprovociran sam maminim i tatinim dupeglavcima.

Ilija Ilic 20-07-2008 04:08 PM

Nista novo master... I sad ce Milica i njeni i prijatelji, komsije ... da gledaju Trijumf da bas vide ko je prosao i zasto ona nije:D A to njima i jeste jedini cilj sa tim audicijama.... Ja ga necu ni upaliti to je sigurno, a tako bi trebala i Milica i ti...
P.S. Master kvalitet nista ne moze da zaustavi tako da pozdravis Milicu:)
naravno kvalitet u svim stvarima kod coveka...

Wookee 19-08-2008 01:35 PM

E ovako, ljudi... Da vam se obrati neko ko ima veze sta prica... Prvo, Milicu poznajem licno vec skoro dve godine. Pored toga, bio sam sa njom i u prvom i u drugom krugu i jeste me tada iznenadilo sto je nisu pozvali da radi promocije kao mene i jos neke ljude... Rekli su joj da se previse oslanja na talenat i da je neozbiljna. Ali pozvali su je sada na probno snimanje, gde ce imati sansu da se vrati u igru kao konacni ucesnik. Drugo, ja sam jedan od kandidata koji su prosli dalje, i koji je radio promocije sa njima, po gradovima Srbije... Licno poznajem SVE potencijalne ucesnike iz Srbije... Niste svesni koliko gresite... Da, ne vrednuje se SAMO pevanje. Vrednuje se i harizma, ponasanje na bini, stil... SVE. Verujte mi, tamo su vecinom ljudi koji nemaju cemu da se vrate, ako ne udju u tu kucu, ukljucujuci i mene... Sve sam podredio ovome. Ko mi ne veruje, neka pita Milicu. Ako neko ima konkretno pitanje, slobodno neka pita. Vukasin Brajic

HeatMan 19-08-2008 01:51 PM

a jel se vrednuje sviranje instrumenta? npr gitare?

ivanajukebox 19-08-2008 03:04 PM

sve se vrednuje.. Vrednuje se i komponovanje i sviranje i pevanje i pisanje textova i odnos sa bendom i nastup i talenat za igru itd.. evo npr.. wookee je svirao na tim promocijama gitaru.. tako da oni pokusavaju da ispolje svaki talenat kandidata.. Osnova jeste pevanje ali promovisu se i sve ostale pozitivne strane svakog potencijalnog ucesnika..

master29 19-08-2008 03:50 PM

Milica ipak ulazi u kucu 28.08.2008 godine,ja nisam ni znao ali bila je van svake konkurencije,pa nije morala da tezgari sa ostalima....Pozz

ivanajukebox 19-08-2008 03:57 PM

Milica ulazi na generalnu probu 28.8.2008. i to na 10 dana.. ko ulazi na Akademiju Operacije Trijumf nema veze sa ljudima koji ce biti na generalnoj probi.. MOze da se desi da iz te generalne probe izvuku jednog, u vrh glave dvoje da udje na Akademiju.. Operacija trijumf zvanicno pocinje 27. ili 29.09. 2008.

master29 19-08-2008 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by ivanajukebox (Post 213358)
Milica ulazi na generalnu probu 28.8.2008. i to na 10 dana.. ko ulazi na Akademiju Operacije Trijumf nema veze sa ljudima koji ce biti na generalnoj probi.. MOze da se desi da iz te generalne probe izvuku jednog, u vrh glave dvoje da udje na Akademiju.. Operacija trijumf zvanicno pocinje 27. ili 29.09. 2008.

Jebem li ga zvali su je da udje u kucu.e sad kako to ide nisam bas najupuceniji.....znam samo da vredi vokalno mnogo,mnogo vise nego ti sto su vuceni ko magarci iz grada u grad da bi emousn zaradio neku paru....pozzz ti ako znas vise demantuj me:wink:

All times are GMT +1. The time now is 06:57 AM.