Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   EMT 261 Problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23590)

idekius 30-06-2008 12:53 AM

EMT 261 Problem

Braca, Ogi R. i ja smo rackirali 4 EMT 261 kompresora. Tacnije 3, jer za cetvrti cekamo VU metar, pa se ne zna kako taj cetvrti radi.

Kompresori imaju sledeci problem:
-Cim se iskljuci by pass izoblicavaju. Cak i sa minimalnim ratio i sa minimalnim in i out. Na by pass je ton cist i zdrav.

Rackiranje je sigurno obavljeno kako treba, naponi su ispravni i uredno povezani, dakle, neispravni su moduli. Mislim tu i nema Bog zna sta... lemi se na fabrickom konektoru i ne petlja se nista unutar kompresora.

Zna li neko sta to moze da bude i gde i kako moze da se reshi, jer su ovako kompresori neupotrebljivi...

STUDIOTON 10-07-2008 10:36 AM

Re: EMT 261 Problem

sta se desilo na kraju? izvestavaj

Max 10-07-2008 11:57 AM

Ako se ne varam , Rogina je prodavao 256 i 261 , on sigurno zna , kontaktirajte ga ....
Znam da i Perun ima neke EMT ove , mozda i on moze da pomogne .....

Pozdrav

idekius 04-08-2008 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 210394)
sta se desilo na kraju? izvestavaj

Eh da... problem i dalje aktuelan. Ogi R. je uspeo da nadje servisne knjige za module i cekamo da to stigne, ako stigne... nadamo se najboljem...
Poslati su serijski brojevi modula, jer postoje dva tipa 261, a mi izgleda imamo oba :)

Kad stignu knjige, videce se ko ce preuzeti stvar u svoje ruke. Razmatra se par opciija... naci ce se vec neko resenje...

Ono sto je za sada definitivno potvrdjeno (mada se to ranije znalo) je to da je problem u samim modulima. Proverio sam lika koji je radio ispravljacki deo, tako sto sam doveo drugog elektronichara, koji je premerio napone, konstatovao da su dobri, dobro stabilisani i ispravno povezani. Proverio je napone cak i na samom chipu i tu su naponi skroz u redu.

Nista... kao sto rekoh... kada dodju servisne knjige, idemo dalje... dok se problem ne resi... nema druge...

Max 04-08-2008 11:23 PM

A gde ste to nabavili .... ????

Pozdrav

idekius 04-08-2008 11:35 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 212234)
A gde ste to nabavili .... ????

Pozdrav

U oglasima na Rumskom :D

Max 04-08-2008 11:36 PM

Pa zasto je to tajna ? Ako moduli nisu ispravni , a nije do prometa do vas , onda kontaktirajte prodavca da vam vrati novac , to je fer .....

Pozdrav

idekius 04-08-2008 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 212239)
Pa zasto je to tajna ? Ako moduli nisu ispravni , a nije do prometa do vas , onda kontaktirajte prodavca da vam vrati novac , to je fer .....

Pozdrav

Da ne idemo predaleko...
U compressore je ulozen rad, vreme, materijal za rackiranje itd. Naravno da to ne bismo radili da nismo verovali u "prodavca".
Eto, prosli smo kako smo prosli, a sprave nekako MORAJU da se dovedu u red...
Posle pravljenja kutija, PSU, placanja majstora, jednostavno me ne zanima bi li prodavac vratio novac, ili ne. Mada mi ne deluje kao neko koga uopste zanimaju ti kompresori, ili povracaj novca. Naravno da smo se obratili prvo "prodavcu".

Drugi put... pamet u glavu i paznja sta se i od koga kupuje. Mada se uvek desi da te neko ispali :wink:

sRce 04-08-2008 11:44 PM

Izgleda su to bili mudri Idekius-ovi poslovni potezi...

"7" 05-08-2008 08:03 AM

Pa zar ne bi trebalo da se kaze ko je bio prodavac?... ne mislim da bi mnogo njemu skodilo jer ako ima dobre cene svejedno ce prodavati uredjaje ali ce ljudi biti oprezniji jer ce znati da povratka nema...

Pozz

"7" 05-08-2008 08:05 AM

... osim ako nije bila varijanta - probaj, proveri,plati i nosi, a vi niste odmah videli problem... onda je greska na vama...

Pozz

idekius 05-08-2008 11:20 AM

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by "7" (Post 212261)
... osim ako nije bila varijanta - probaj, proveri,plati i nosi, a vi niste odmah videli problem... onda je greska na vama...

Pozz

Prodavac je bio nas clan Roginator, a nije moglo da se proba, posto je daleko. Placeni su odmah, Ogi R. je nasao shemu i ko ce da odnese novac i ko ce da donese module. Receno nam je da su moduli isprobani i da su potpuno ispravni. Rade :) Kada su vec bili placeni i poslati ka Srbiji, saznajem "da je sve O.K. i da dva od ta cetiri treba rekapirati, a posto na njima ne rade vumetri, poslato je nekoliko dodatnih". Prilikom rackiranja se doslo do zakljucka da ni ti vu metri koji su poslati ne rade, pa se krenulo u razne kombinacije i prekrajanja sa njima, ali, uz svu dobru volju majstora, od poslatog "materijala za VU metre" je sklopljeno 3 vu metra, a cetvrti i dalje fali :) O.K., sve to se nekako progutalo, nije po dogovoru, niti je iko trazio module sa neispravnim VU metrima i module koje treba rekapirati, a takve stvari se kazu pre prodaje (kada su ljudi O.K.), ali sta je tu je... nema veze... medjutim, nakon ubacivanja modula u kutije je usledilo najvece iznenadjenje, detaljno opisano u prvom postu.

Objasnjenje koje sam od Rogija dobio je da on nista sa tim nema, da je sve bilo o.k. i da su moduli bili ispravni :) Nesto se kao potrudio da pomogne da se problem resi i otkrije kvar, cekao sam danima "da obavi konsultacije" i od tada se vise nismo culi, a valjda je Braci rekao "da ne zna".
Stara prica... zajebes coveka, pa ga posle pravis budalom.
Posto su "moduli ispravni", moja ponuda da "prodavcu" uredno komprimujem vocal za A1 pesmu na njegovom CD-u jednim od njih i dalje stoji :)

Elem, posto ova tema nije otvorena da bi se bavila necasnim prodavcima (mada o tome necu cutati), ne bih da idemo u offtopic... sta se desilo desilo se... iznosenjem problema ovde se nadam da ce se javiti neko ko problem moze realno da resi i da ti kompresori prorade kako treba. Na srecu po njega, a na zalost po Ogija, Bracu i mene, Rajko Marichic je u U.S.A., pa to otezava situaciju, ali... nadam se da ce Ogi, Shimpraga... ili neki drugi moj prijatelj predloziti neko razumno resenje i da ce na kraju sve biti O.K., jer se ova pricha vuche mesecima.

Sto se tiche iskustava sa stvarima kupljenim u oglasima na rumskom, nemam nista protiv da neko otvori takvu temu u "prichaonica", ili "razno" i rado cu izneti sva svoja isustva, a ima ih jos :wink: Moram da kazem da ih je na srecu malo u odnosu na pozitivna iskustva. Nedavno sam kupio od coveka Presonus HP4 i stigao je bas onako kako je obecao! Kao nov! Sve sto sam kupio od Ivana StudioTonca i preko njega je bilo vise nego O.K. i upravo onako kako smo se dogovarali. Poslednja stvar koju mi je prodao je mic Rode K2 i zaista nemam nikakvih primedbi.
Ipak su ovo retki slucajevi i nadam se da ce ih i ubuduce biti sto manje, ali, oglas je oglas i nikada se ne zna na koga ces da naletis...

Evo kako izgledaju kompresori za sada :) Moj i Bracin su mono, a Ogijev je stereo... isto ovako, samo dva modula. Ulicka ce se to jos, samo cekam da prorade, da se ne bi desilo da glancam "ukras".

idekius 05-08-2008 01:44 PM

1 Attachment(s)
Evo i fotke sva tri (cetiri) uredjaja zajedno! :)
Heeeh... ma proradice... smislice se nesto :)

ELEKTROIVO 06-08-2008 10:29 AM

imam doma dva EMT-a koji čekaju u redu ra rekiranje...... uglavnom, imam isti problem kao i ti... stvar je stvarno u rekiranju...... to je tako kod opreme starijeg datuma koja je puna tantala..... na?alost, tantali imaju unatoč puno boljim performansama u odnosu na elektrolitske kondenzatore puno kraći vijek trajanja..... tako da kad se to izrekapira, trebalo bi biti u redu... imap sam već takvih problema sa opremom tog datuma...... elektroliti imju vijek trajanja u najboljem slučaju 25 godina..... ali optimalni vijek im je 10-15 godina, i to ako niej bilo nekih većih izboja........ ovi EMT-ovi koje sam radio prije su jako ?umili, krckali, i izobličavali jer su kapaciteti promijenili iznos...... nakon rekapiranja je sve ?ivnulo, ali je trebalo odraditi pode?avanja.........

OFF 06-08-2008 12:46 PM

Deki, jesi probao nesto sa servisom u Ustanickoj, koji se nesto vezuje za Artist (da li zvanicno ili nezvanicno). Cuo sam goomilu pohvala za momka koji tamo radi od nedavno (par meseci), cak ga porede sa Rajkom :)

http://www.artmediapro.com/index.html

Bitch 06-08-2008 01:07 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 212370)
Deki, jesi probao nesto sa servisom u Ustanickoj, koji se nesto vezuje za Artist (da li zvanicno ili nezvanicno). Cuo sam goomilu pohvala za momka koji tamo radi od nedavno (par meseci), cak ga porede sa Rajkom :)

http://www.artmediapro.com/index.html

hehe, pa art media group je Rajkova firma :) Rajko je bio glavni serviser za kvarove u garantnom roku Artista, sad otkako je otisao tamo je sad Misa ili vec kako se zove....

Deki, zovi ih slobodno, resice se sve :)

OFF 06-08-2008 01:12 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 212376)
hehe, pa art media group je Rajkova firma :) Rajko je bio glavni serviser za kvarove u garantnom roku Artista, sad otkako je otisao tamo je sad Misa ili vec kako se zove....

Deki, zovi ih slobodno, resice se sve :)

Mislim da je posle tog Mise dosao neki 'Tesla'..... ne mogu da se setim kako se covek zove

lesha 06-08-2008 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 212378)
Mislim da je posle tog Mise dosao neki 'Tesla'..... ne mogu da se setim kako se covek zove

nikola? :D

Hollywood 15-08-2008 10:56 PM

i ja imam problem sa jednim emt257 koji ne radi kako treba isto od koleze Roginatora, ali nikako da se smilujem i iscimam coveka da vidim sta i kako. Prokleto sam lenj.

A ni na jednom ne radi metar tako da ako to resite bacite ovde spiku da i ja znam :D

Pozz

idekius 15-08-2008 11:38 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Hollywood (Post 213070)
i ja imam problem sa jednim emt257 koji ne radi kako treba isto od koleze Roginatora, ali nikako da se smilujem i iscimam coveka da vidim sta i kako. Prokleto sam lenj.

A ni na jednom ne radi metar tako da ako to resite bacite ovde spiku da i ja znam :D

Pozz

Kod Farnela ima tako nesto... izgleda da je to to... MC34H/100-0-100 i kosta ?7.44+ transport itd. Moze da se naruci i preko www.microdis.net kod nas. Samo treba da vidimo da li je zaista to to...

Hollywood 16-08-2008 03:10 AM

daj odma 5!

idekius 16-08-2008 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by Hollywood (Post 213089)
daj odma 5!

-Ma ko bre, sirot'nja? Jel' ja? Daj, pet vu metara!
-Koliko?
-Pet, da vidimo ko je sirot'nja!!!
-Dosta ti je jedan.
-Ili pet ili ni?ta!
-Ama, ne mo?e, čoveče... ne mo?e pet i nemoj da me nervira?! Evo ti jedan!
-Jedan neću!!!
-Mi?ko, stani! Koči! Koči, Mi?ko!

:rotfl::rotfl::rotfl:

idekius 05-09-2008 02:05 PM

Napreduje se... Stigle su servisne knjige od EMT-a, posto EMT Studiotechnik GMBH ipak postoji i cuva servisne knjige za sve :)

Max 05-09-2008 02:07 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 215690)
Napreduje se... Stigle su servisne knjige od EMT-a, posto EMT Studiotechnik GMBH ipak postoji i cuva servisne knjige za sve :)

Nadam se da cete se napokon maknuti sa mrtve tacke , jer se mucite vec mesecima sa tim kompresorima ..... puno srece !!!

Pozdrav

Braca 05-09-2008 03:36 PM

Samo mi jos taj EMT nedostaje i da napravim uspeh u zivotu, al sta cu kad deki voli EMT pa sam ga poslusao i kupio, ako to proradi (u sta sumnjam) bice veselja, mnogo lepo izgledaju jer je Dejan postao majstor i esteta za te old tajmere. Upozorenje: kad kupujete otvarajte sirom usi!!!!! Sve sto sam kupio iz USA i EU radi besprekorno ali iz nasih krajeva tesko, valjda zato smo blizu....

All times are GMT +1. The time now is 08:58 AM.