Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   MidiQuest XL pitanje? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23422)

akordeonista 14-06-2008 11:03 PM

MidiQuest XL pitanje?

Ako neko koristi ovaj program moze li ukratko da objasni cemu sluzi i sta se radi sa njim?

Tribal_kg 15-06-2008 11:04 AM

Re: MidiQuest XL pitanje?

Software synths and effects have some great advantages. They work right inside your sequencer; you can easily store and access all of your sounds on the computer; and if you want, you can automate changes to your sounds while your sequence plays. All you have to do is twist the knobs of your soft-synth to record the changes. With Midi Quest 10 XL, all of those great features that you have for your soft-synths are now available for your hardware synths and effects. Imagine being able to integrate all of your MIDI hardware into your digital audio sequencer and using it the same way you use your soft-synths. With Midi Quest XL, you can.
Midi Quest XL features its own VST, Studio Connections, and MFX plug-in versions that integrate virtual versions of your hardware into your sequencer. Your MIDI synthesizer or effect unit still creates all of the sound but you create a virtual version of the instrument's interface and integrate it right into your sequencer. After installation, you can audition sounds, organize a bank, edit a patch, record sound changes into a sequence, or do just about anything else that you would do with a soft-synth. You get all of the advantages of working on the computer without sacrificing that great hardware sound. Everything is handled from the comfort of your computer screen and in the digital audio sequencer of your choice. When you're done, all of your settings are saved with your song for immediate recall, just like a soft-synth.

akordeonista 15-06-2008 12:45 PM

Druze, posto mi jezik nije jaca strana, moze li ukratko na srpskom?

kejkz 15-06-2008 02:45 PM

Softver sluzi za tesnju integraciju hardverskih sintisajzera u softversko okruzenje, odnosno DAW, host, kako god hoces... najkrace moguce receno

lesha 15-06-2008 03:54 PM

u prevodu, pomocu softvera kontrolises hardverski sintisajzer.

Tribal_kg 15-06-2008 04:24 PM

Jbg.. Hteo sam da prevedem, da ne bude cist copy/paste, ali nisam stigao..

akordeonista 15-06-2008 06:44 PM

Koristi li ga neko od vas?

allegrosteva 16-06-2008 09:48 AM

Ja,kontrolisem preko njega 2digi miksera,1 sint 2 efekta i 4 sound modula i sve radi u slozi.Pojavljuje se kao plug-in automatizacija radi besprekorno sva podesenja cuvam u sklopu projekta de ces lepse

akordeonista 16-06-2008 09:12 PM

Mene interesuje, posto bih koristio softwerski aranzer, da li se preko MidiQuesta moze uraditi sledece:
u soft aranzeru na jednom ritmu, recimo na midi kanalu br. 16, imam gitaru MSB=000, LSB=001, PRG=37. Njega sam povezao preko MidiYoke virtuelnih kablova (recimo da je port Midi Yoke 1) sa Nuendom u kom imam vise VST instrumenata. E sad, interesuje me moze li se ta midi poruka MidiQuestom poslati na neki drugi midi port, drugi midi kanal i drugi MSB, LSB i PRG (recimo port MidiYoke 3, kanal 13, MSB=012, LSB=63, PRG=048)?
Ne znam da li sam jasno objasnio sta me interesuje ali ukratko, moze li ovaj program da primi jednu midi poruku na jednom portu a da posalje drugaciju na drugi midi prikljucak (bilo hardverski ili softverski)?

kejkz 17-06-2008 07:08 PM

Pa sta ce ti midiquest za to, valjda slanje razlicitih midi poruka moze u samom cubendu da se izvede?

allegrosteva 17-06-2008 07:08 PM

Teoretski moze.Fora je u tome sto midi quest ima lib za skoro sve postojece midi sprave(medju kojima nije midiyoke).Ima fora sa gemeric midi device gde bi morao peske da mu objasnjavas sta je sta ali to je previse zahyebanceeyeah da bi proverio da li ce raditi u praksi

akordeonista 17-06-2008 09:24 PM

Ne kontam te najbolje. MidiQuest mi pokazuje MidiYoke portove, i In i Out. Pretpostavljam da to znaci da ih prepoznaje ali sad mi trebaju pocetni koraci kako sve postaviti da radi ono sto mi treba.

allegrosteva 17-06-2008 11:45 PM

Pokazuje midiyoke portove,naravno kao i hardverske midi portove sa tvoje karte.Midi portovi mu sluze da kontrolise razne midi device(mmmmm midi device)kao-semplere klavijature...Medju njima nije nista sto nije hardver.Mogao bi da se napravi generic midi device tako sto bi svakom kontroleru u midi questu dodelio neku komandu za nubase ali kad pomislim kolko tu ima posla pre bih skupio big band.A mozda zbog nekog kretenskog razloga sve to i ne moze da se izvede.Jesi li razmisljao o nekoj drugoj varijanti?Mozda vst host moze da ti zavrsi posao,ako sam dobro razumeo zasta ti sve to treba.
Pozdrav

akordeonista 18-06-2008 12:35 AM

Ali MidiYoke se ponasa potpuno isto kao i hardverski midi prikljucak, samo njime povezujemo softwere a ne hardver uredjaje.
E sad, zamisli situaciju da na jednoj strani imas OMB10 (soft aranzer - ponasa se isto kao i hardver aranzeri) a na drugoj 6, 7 VST instrumenata koje pozivas u Nuendu. Neki su na jednom kanalu a neki su visekanalni (Hypersonic2, Emulator X2, Halion3 itd.). E sad, izmedju OMB10 i Nuenda mi treba program koji bi primao midi poruke iz OMB10 a slao konvertovane midi poruke (MSB, LSB, broj odredjenog kanala) u Nuendo.
Zasto ovo sve? Zamisli da na jednom ritmu na 16. kanalu imas neku gitaru sa recimo Hypersonica a na drugom na istom 16. kanalu hocu da koristim neki sempl iz Haliona. Naravno, ja bih morao da podesim koju poruku MidiQuest da salje u Nuendo, tj. sta znaci koja poruka koju prima iz OMB10.
Kompletan midi lanac koji mi je u glavi izgleda ovako:
master klavijatura-midi kabl>OMB10-MidiYoke1>MidiQuest-MidiYoke2,3...8>Nuendo (a ovde su poredjani VSTi i povezani po potrebi MidiYoke kablovima). Ovo mora da funkcionise ako MidiQuest moze da odradjuje ono sto sam pitao, a ako ne onda mora da postoji neki program koji radi ove stvari.
Nadam se da sada shvatas sta mi je na pameti.

allegrosteva 18-06-2008 08:50 PM

Skapirao.Midi quest to ne moze da uradi.
Nikad nisam koristio taj soft aranzer.Da li on ima mogucnost da mu u odredjenom stile-u po instrumentu definises i output port ili ima samo opciju za definisanje output midi kanala?

akordeonista 19-06-2008 12:23 AM

Nisam te najbolje razumeo u vezi tog midi porta. U OMB10 se mogu postaviti razliciti midi portovi na svih 16 midi kanala ali se oni ne mogu menjati putem MSB, LSB, PCG i sl., tj. promenom instrumenta na samom kanalu. Ovaj program se ponasa doslovno kao i neka aranzerska klavijatura (najpribliznije Yamahina).

All times are GMT +1. The time now is 11:45 PM.