![]() |
24kanalni magnetofon sa 2incnom trakom - koji?
ja sam poprilicno nov u ovim vodama, al moja koleginica pravi studio i planirala je da bude - analogni. razmishljali smo koliko kanala joj treba i skapirali da treba celih 24, jer gotivi nacin snimanja Stiva Albinija (nekoliko kanala ambienca), tako da me sad interesuje koji magnetofon mi preporucujete? pare nisu veliki problem, kvalitet nek bude srednja/visha srednja klasa, po mogucstvu neki koji se u srbiji i okolnim zemljama moze naci polovan. moze i neki nov, ispod 6000e (:grin:).
|
Re: 24kanalni magnetofon sa 2incnom trakom - koji?
Studer A827 gold edition, a moze i A800.
|
Nema Dejo golda za te pare.
|
|
827 je od 89' a gold od 2002 ili 3-ce.
Nije ni vazno, a sta sa trakama? Ampex (Quontegy) vise nepostoji od marta 2007-me. |
827 gold ima RS232 interfejs, ugradjen tone generator i zvucnik, glava je od drugog materijala... i naravno gravuru potpisa Willi Studera, nije neka ekstra razlika, a dosta producenata insistira na A800...stogod. :)
Pusti covjeka, vidis da zna sta oce da kupi... Moze sad cijeli Rumski da ga ubijedjuje da je to glupo, ali nije covjek to pitao. A sa druge strane, da zna sto je Studer, nebi pitao na Rumskom...pa ti budi pametan?! |
Ma jasno je meni, i za mag i za preporuke. Nego sta u njega usnjirati, i nasta snimati, lastiku od gaca!
|
Mozda je ostalo nesto od Miroslava Ilica iz Petice... :) malo rerna da radi, i imace trake taman da pocne da snima trecu pjesmu na albumu :)
|
Quote:
Uvek smo temeljno usnimavali. |
Jos nesto da dodam,u svakom studiju ce te zateci pro-tools i poneki magnetofon sa strane koji sluzi vise za gledanje nego za rad.Bolje tu muku oko 24-kanalca preusmeriti u kvalitetan ,karakteran outboard i eventualno u 2ch/1" za master.
|
De si Rajko
je su li zive pne trake na kojima smo snimali Beogradsku calgiju???? A sta se desilo sa studerom koji je tamo radio u studiju? Radi li petica uopste? Aca |
Nasao si koga ces pitat, Rajko vec godinu dana zivi u Americi.
Radi petica, bio sam prije neki dan. |
znam da zivi tamo
nego jel ovo on??? jesu presli na pro tools u petici? jel jos uvek shef onaj krupni celavi cika sa krupnom glascinom? |
Ljudi, man'te se magnetofona, to je manji problem, mada je na planeti do pretprosle godine bio JEDAN JEDINI proizvodjac, a skoro sam siguran da danas ne postoji NI JEDAN, taj je bio OTARI sa spravom MX 85 i MX 90 (cak 32 kanala na 2 incha) ali 99,99% danas vise NIKO ne proizvodi visekanalne magnetofone te vrste. Jos veci, mnogo veci je problem naci trake, citao sam skoro neki intervju sa producentom-manijakom koji je jednu rok grupu snimao na 2 "usinkana" Studera, imao je medjunarodni problem do neba i uz necuvena traganja po magacinima je uspeo da nadje 12 (slovima dvanaest) Quantegy traka od 2 incha, sto mu je jedva bilo dovoljno za projekat. NOVIH TRAKA OD 2 INCHA VISE NEMA!!!
(bar koliko ja znam, iz vise izvora) |
Quote:
Petica presla na Pro Tools. Ako mislis na Zokija Vukcevica, radi jos uvijek tamo. |
Da verovatno je on
onako galamdzija i nama je falilo trake kad smo snimali,,,,ali takvud nam je ebo sve po spisku sa bioskopom....bukvalno smo morali da cekamo pauze izmedju filmova da bismo snimali.... uzas p.s. sta li je sa onim studerom...onaj je bio dobar |
Nije Studer, MCI je. Ziv je i polu-ispravan.
|
cini mi se da kad smo mi snimali da je bio stuedrov magnetofon trakas
imao je neki primitivni daljinac na gajtan... :) |
studio 5,6,13 MCi naravno od tri komada ne mos se sastavi jedan dobar:D
|
moz biti
:| |
u 6ici ima i 2ch studer master trakas. Ne secam se dal ima i u 5ici takav.
|
moguce je da sam ja pobrljavio
ali kad smo mi snimali predproslo leto taj je radio do jaja ili bar dobro i izgledao je kao ves masina mislim toliki sa sve postolja..... |
Petica: 24 kanala MCI JH 24, master MCI JH110
mixer MCI serija 500, Sestica: 24 kanala isto, ali ima i RADAR II 24 ch, kao i studer A80 master analogni, i mozda jos uvek SONY profi DAT ako ga nisu izbacili, ne secam se... |
sto se tice 5-ice sta ostade od onolikog studija....
samo jedna petina ostala ostalo prodali takvudu snimao sam jos u kosutnjaku ne znam koji je studio tamo su prosle godine radili u nuendu...a snimatelj je bio bajagin basista cvele ili kako se vec zove.... snimao sam i u onom ogromnom pod zemljom u radio beogradu dal 14 ...nemogu se setiti tamo sam video neke monitore visoke metar i po cini mi se i 5-ici je bilo tako nesto....ali u gluvoj sobi... i bio je neki neuman mikrofon dug skoro po metra (malo manje).... |
Quote:
|
Quote:
Nema veze, i vi ste je chuli negde kao i mi sada:wink: |
al ste se uzburkali !!
Trake ima, ali je skupa (US300 dolara komad, staje 20-tak min muzike), teska je kao tuch! znaci - skup transport, pa jos i carina (ako imate pravo da uvezete) itd...itd.. zasto se zamlacujete glupostima ????? a da ne pricam o konstantnoj potrebi stelovanja glava na magnetofonu, itd itd bez veze...! |
Izgleda da ljudi vole da se cimaju:wink: Mogu to da razumem, sto da ne...
|
Ima posla oko kalibriranja, či?čenja, premotavanja trake, servisa, ?uma, crosstalka, wow and fluttera.........ali kako zvuči bubanj snimljen na nekih 16 kanala dobrog magnetofona ala Studer ne mo?e se opisat riječima:D :shock: :rotfl: ......i onda fino prebaci? u logic i smje?ka? se......zasad to jo? uvijek nije moguče nikakvim pluginima ili tape simulatorima......
|
Quote:
To ako nadjes DOBROG bubnjara sa DOBRIM bubnjevima / kozama i cinelama, i ako je ostatak benda dobar / vredan smaranje...a da ne pricam da su dobre pesme i ako je izdavac spreman da plati sve to.. a tek kad se pretvori na 128kb mp3, zvuk ce biti do jaja !:rotfl: |
sto, pa nije to tesko naci :banghead: :da: :rotfl:
|
Ne bih da nastavljam mnogo diskusiju, ali Gregor mi je poslao cenovnik, koji samo dokazuje ono sto sam tvrdio, a to je da NOVO PROIZVEDENIH TRAKA VISE NEMA, mislim na fabriku koja bi DANAS JOS UVEK pravila profi 2 incha trake - nema ih, jer BASF se vise tim medijima ne bavi, AMPEX je prodao prava firmi Quantegy, a isti je objavio da PRESTAJE sa proizvodnjom profi traka, steta sto sam negde zagubio casopis ili adresu odakle mi podatak, ali nisam blesav, ono sto je Gregor naveo, tj. poslao link, je MAGACIN, i dok traju "restlovi" bice, a sta posle?
Ne zaboravite da se ozbiljni projekti snimaju iskljucivo na novim trakama, i to SAMO JEDNOM, dakle nema ponovnog premotavanja i snimanja, a traka pri brzini od 76 cm/sec, to jest 30 in/sec traje max20 min, kako je Vrac naveo. Zaista mi nisu jasni prakticni razlozi zbog kojih bi se neko vracao na trakase i analogna usnimavanja, iako sam veci deo karijere proveo bas radeci na tim i takvim spravama, pa im i pored "topline" i "nezamenjivosti" poznajem i mane, koje je tesko na ovom mestu nabrojati, i naznaciti im velicinu. Pozdrav, mnogo srece i uspeha svima!!! |
Quote:
|
aj nemojte da me plasite sa tom peticom i trakama ... ko zna o cemu pricam skontace :]
|
Quote:
Jo? uvijek bi ?eleo imat neki sređeni 24 kanalni Studer mag......i nekih 100 koluta u fri?ideru.....:da: Pozdrav, Gregor |
Quote:
niko vishe nece da se smara, svi bi da rade shto manje i da rade "hitove".. i ja bih voleo da imam trakasha, da posle kompa sve provuchem kroz njega, ali da mi on bude tu 'mesto daw-a.. no no.. proshlo je to vreme.. nesh imati klijente.. razmisli.. |
All times are GMT +1. The time now is 03:27 PM. |