![]() |
Buchla 700
koja je ovo bolest od syntha :D
Buchla 700 <object height="386" width="430"> <embed src="http://lads.myspace.com/videos/vplayer.swf" flashvars="culture=en-GB&a=0&ap=0&y=0&m=7187331&userid=-1&showmenus=0&remove=0&t=&type=video" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" height="386" width="430"></object> |
Re: Buchla 700
Bolest, bolest....
|
i want one :D
|
Ne razumem se preterano u sintove .... ali objasnite mi , koja je svrha ovog instrumenta ???
Pozdrav |
Quote:
Bas si postavio pitanje na mestu !!! Mnogo lozenja oko zujalice i krchalice....ja sam se tako palio ranih 80-ih...uuu jeee, sinti..mozes da pravis zvukove..ludilo..!! al' prodje to brzo! Pogotovo takva neka krchanja i efekti, to se sa par dobrih efekata i plugin sintova moze za jeftinije pare postici... A TO SAMO AKO TREBA ZA NESTO...inace je besmisleno !! |
Zavisi ko ga upotrebljava...a to vazi za sve sprave naravno..:)
|
Quote:
Tehno ???? Pozdrav |
Najbolji primer za to je Trent Reznor tj. NIN.
Citao sam u nekom intervjuu kako ih koristi. Usteka ih u seriju gitarski pedala, fx procesora i u realnom vremenu snima svoj performans na tome cackajuci setingse na sintu i pedalama u isto vreme. Poenta je da vrlo interesantni i unikatni zvuci mogu da se postignu i to samo tada, nema snimanja preseta i slicno. A njegova muzika se moze okarakterisati kao neki hibrid pop, rock i electro-industrial muzike. |
meni je ovo cool
pa ne rade svi pop i rock recimo ovo je odlicno za filmske efekte , dokumentarce, reklame, igrice, predstave, a koliko ja znam i u tome je dobar posao...mada se meni cini da vlasnik ove 700 tke i nije laik i bez para :wink: vidi se u pozadini da zna sto hoce :) |
a i ambientalna glazba i drone-ing obozavaju ovakve sprave ...
sad sam tek skuzio i emu modular i moog modular i system 100m modular i serge dual, a bome i Korg PS wow..i jos cuda koje ne raspoznajem |
Ja se unapred izvinjavam, ako vredjam neciji ukus ili osecanja...
Takodje se ne razumem bas u synthove, ali se razumem u to sta i kako zvuci... Ovo zvuci kao "tehnicka greska", bez uvrede. |
|
Quote:
A i to sto se chuje na videu nije sve sto moze ova sprava.... Moze ona i mnogo vise, ne treba suditi po jednom kratkom klipu. A evo sta pishe u specifikaciji sprave pa sami zakljucite: The 700 had 12 voices with 4 digital oscillators per voice (48 oscillators!), capable of a wide range of sonic creation including FM, waveshape interpolation and timbre modulation. Filters, modifiers and amps are all still in the analog domain. There can be up to 6 modifiers per voice, 15 envelopes per voice and the envelopes can have up to 96 break-points!!! Znaci, moze sve, od leeda, preko pada do bassa i raznoraznih krchanja.:wink: |
Quote:
Quote:
Ljudi sviraju i u maslacak, cesalj, celofan od cigara, pa opet zvuci muzikalnije nego "ovo"... Mozda je zaista klip neadekvatan, ali "ovo" sto se cuje.... :) |
Da,klip je bollocks :D:banghead:
|
Quote:
|
mozda covjek jost to nije naucio da sarafi...ja mogu nabrojat na prste prave programere FM sinteva...a ovo je jos veca enigma...uh
|
Mislim da se iz ovog klipa ne moze proceniti za sta je u stvari dobar ovaj sint, primer i nije neki...
mislim da je roginator u pravu sto se tice primene.. |
Quote:
mozda.... |
'ajde dobijte nekim od vasih sinteva ove zvuke..
|
Ni ja se ne palim na ovakve uredjaje, zbog toga sam i potvrdio termin 'bolest' iz prvog posta....
Ali daleko od toga da se ne moze iskoristiti u razne svrhe... Mislim... Ko voli nek izvoli, jelte?:grin: |
Quote:
Ono sto me i dalje interesuje je bas pitanje na ovo sto si rekao .... zasto bih i sa jednim od svojih sinteva hteo da postignem ovakve zvuke ??? To sam zapravo i hteo da pitam ... koja je primena ovih zvukova ? ( mozda bolje nego pitanje koja je primena ovih sintova ) Pozdrav |
Quote:
Nisam hteo da budem pregrub, ali ovo je sustina... :) |
Bem li ga, kao sto neko voli ojkace i zapevanje na uvo neko voli i ovakve zvuke.
Iznenadili bi se koliko ljudi voli ovako nesto, meni sasvim prija :D. Sve ima svoju namenu, nemojte biti tako iskljucivi :). |
Quote:
Pogotovo u sound dizajnu za video igre ovakvi zvukovi mogu da nadju primenu:wink:Veoma |
zaboravili ste da djordjo moroder veoma koristi ovaj sint , poslusajte onaj akai cd 1000 synths ja mislim da se zove , sta je covek iz 90 i neke godine izvukao iz njega , znaci pecevi tj boje koje se danas koriste za elektrohouse i slicnu "pop" produkciju tacnije bass boje ... znaci tehno sint malo je grub ali je to to ...
|
Hteo bih samo da citiram nesto:
There are two schools of thought regarding electronic instruments. These stem from the thinking and designs of two pioneers of early commercial synthesizers form the 1960s: Bob Moog and Don Buchla. Moog, working on the East Coast in upstate New York, felt that electronic instruments should be played by musicians, and his designs focused on the keyboard as the main connection between the player and machine. Buchla, on the other hand, was in a more free-thinking environment that was San Francisco, and he felt that the synthesizer should encourage a completely new way of developing and exploring musical ideas. Trent Reznor and NIN Although he covers classic keyboard, bass and guitar parts on the road with NIN, his real passion is creating unique sound textures and rhythmic patterns that are used throughout the show. --- |
kad nastupate na elektrani ?
|
Quote:
|
da na vas , ne znam zasto sam povezao tebe i everlasta-a, najverovatnije se vidjamo ako ne srecno momci !
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:03 AM. |