![]() |
Crnogorski HipHop
Evo konacno posle rada drugim ljudima da se okrenem malo i na sebe.....
Znaci lagano sam se priblizio kraju pisanja/komponovanja/aranziranja svog albuma konacno:) I eto izgleda da je doslo vrijeme za mixanje..... Krenuo od ove stvari, evo ga danasnji uradak, verzija uno... Sad posle sat-dva, kapiram da sam bas pretjerao sa visokima, ali to je najmanji problem za sredit.. Vokali su inace snimljeni na sm58:( /fokusrajt voice master (do kondezatora se tog dana nije moglo). I najvjerovatnije ce da ostane tako jer smo nas cetvoro rastrkani u 4 grada, te se necemo skupiti (svi) sve do kraja jula....A zatupili da snimamo bas tog dana, jer smo noc ranije (citava ekipa m.c.-ja sa numere) bili na nekom elektronskom partiju gdje su posjetioci bili preeeevise drugs raspolozeni... Pa mi brzopotezno napravismo malo parodije oko svega toga, i popodne na snimanje odma:) Iskritikujte sto vise mozete:) A ja cu vec odluciti koje da uzmem u obzir:D .. Pozdrav http://www.sendspace.com/file/0y6y34 |
Re: Crnogorski HipHop
Quote:
Kasno je pa ne mogu sad lepo da pojacam da cujem...Ali sam odma na keca primetio nesto sto moras da ispravis, ovaj glavni duboki synth, ista je melodija ko za Space Nigrutin, pazi, mozda si sugestvino odsvirao isto...A danas cu da lepo preslusam pesmu i dam komentar ovako... |
prejak uticaj bad kopija , stilski ... slazem se sa nekim da bi matra mogla jos malo da se doradi inace je ok , to je taj rad ...
|
Kakav spejs nigrutin linija? Evo sad ga pustih, ne lici???.... Ovaj beat kao beat je mozda i stariji od space nigrutina...
|
A sto se bed kopi uticaja tice, pojma nemam, nije namjera... Mislim potpuno su ok i volim ih... Ali slabo slusam uopste domacu produkciju... Ispratim sve to...
Iz privatne price s kopizima sam skapirao da kupimo slicne USA uticaje... A i noyz (drugi po redu na pjesmi) visi i fristajla s njima stalno, jos od prije nego su postali popularni. I btw radio spot za space nigrutina, pa mozda sve to ima veze jedno s drugim??? |
Evo vam vala za inat i stvar dje su bad copy i skabo s nama.:plazi: Uz saglasnost s noyzom (njegova stvar)... Ali brisem link brzo...
Ovo nije moj mix vec drugog clana foruma, (da ga ne imenujem, vec prepustim njemu to)... http://www.sendspace.com/file/l98yxf |
Za onu prvu pesmu....
Takodje sam slusao kasno (rano...) pa nisam bas panjio mnogo, ali mi je sve OK dok ne udje ona devojcica. To mi zvuci bas tunjavo. E, sad tu ima mnogo boljih poznavaoca, te ce ti oni reci da li si i sta maznuo, jer ja to bas ne mogu da popamtim, ali mi generalno zvuci dobro sa onim izuzetkom koji sam naveo. |
Evo prva kritika:) .... Ok, znam.... Sve je bolja i bolja... Forsiramo je... Ima liriku, a i banja nam je da imamo zenu 'm.c.-a' u ekipi.. Hvala!
|
Samo za prvu i pitam.....
BTW, zasto ne mogu da editujem svoj post? Jel to samo u promociji radova ili??? |
Quote:
Znaci, imas imas ove visoke i ovaj niski kratki lead koji ima 4 tona, ne znam kako da ti objasnim koji lead, ali raspored tonova i tonovi su isti ko u space nigrutinu...Znao sam da ne treba da komentarisem. |
Oces da mi kazes da ove dve sytnh linije koje nose pesmu (ono jes da su proste al opet) ne lice previse jedna na drugu?
Evo ti spojena po dva loop-a od obe stvari, pa sam vidi... http://www.speedyshare.com/891208563.html I ovo ti dobronamerno kazem, a ne da bih srao tu, jer najvise mrzim ljude koji traze dlaku u jajetu. |
Quote:
Ma, ne, ne..... Sve ok.... Ajde pusti jedno za drugim u plejeru.... Slican je takt jebem li ga... Slucajno... S tim sto je na spejs nigrutinu ono sempl iz 'E' koji je pitchovan za +1 u acidu, pa se vraca na 'E'. Tako mi zvuci..... A ovo je odsvirano na 1..... Oko njega je i poceo beat da se stvara... 'F' - 'Fis' i nazad... A i karakteri zvuka sluze drugim svrhama A vidis, juce kad sam uzeo da mixam stvar (a nisam je cuo dugo, dosta davno je ovo snimano) sam se mrvicu smorio jer me malo podsjetilo na snoopa/nate dogga - lay low..... Ova mi nije pala na pamet... |
Quote:
Ihh, ne vidjeh ovaj post jer ne pogledah drugu stranu odma... Ali nije isti tonalitet... Slicni majku im.... Eto i ajs zna ovu stvar odavno... Nesmiksanu, pa mi nista ne rece... Pojma nemam.... Smorih se malo sad:( |
Quote:
Nije mi cilj bio da te smorim, nego da te navedem da promenis to i da stavis drugaciju liniju, nije isti tonalitet ali je odnos nota isti ili se za polu-stepen razlikuje...Samo promeni to i bice full...Inace rep je dobar, a ovu zensku cini mi se da sam cuo vec i ona je dobra...Samo promeni taj synth da ti konji kao sto sam ja ne bi nabadali na nos da lici na Spejs Nigrutin-a hahaha...Inace dobar je beat, i to, samo sto ja ne volim ovakav hiphop...A sto se zvuka tice, tripujem da odnos vokala moze bolji da bude, druga strofa mi je znatno tisa od prve, a treca jaca i od prve i druge, i onda zenska tisa od trece...Inace mi je okej zvuk, al mi jos uvek zvuci nedoradjeno |
Aha, to za vokale sam tek danas provalio... I ne samo to:wink: ...
A inace sto se tice 'ovakvog hiphop-a' ovakav je morao bit za ovakvu temu.... Ima tu za svakoga ponesto, pa i za tebe 100%:) A sto se tice ove linije, cisto sumnjam da cu da je mijenjam.... Pa ako publika pocne da sere oko toga snimicemo spejs clubbing:rotfl: |
@jan
Kad si pitao za 'liniju' na pocetku threada ja sam mislio da pricas o onoj spejs liniji sa spejs nigrutina pa mi nista nije bilo jasno..... Zasto ne moze edit nego ispisah 36 postova vise??? |
Quote:
Pa napisao sam ti duboki lead synth...Nisam znao kako drugacije da ti objasnim...Ma okej mi je stvar, ja inace ne slusam ovakav rep, ali je super stvar, imate svi dobar flow i tekst i to... |
kul skroz.. i nije mi ovaj synth tolko ajzakovski.. al ae.. ja bih ga ostavio.. podseca me malo na d fence.. kako se zove grupa?
btw, skroz mi je kul.. produkcija bash nije vrh vrhova.. pa ne bih zato da je neshto komentarishem.. najvishe mi smetaju ovi visoki.. i ovaj treci lik mi je ono.. hmm.. nije mi to to.. ovaj shto se dere "male skachite da se tresu sise" mora josh da vezba.. i ova riba mora josh dosta da vezba.. i ovo "ajmo pichke" mnogo iskrenije treba.. hahahah.. |
e i da.. ne mogu da skapiram nosoroze koji si ti od ovih svih odje.. btw, nigrutin pokidao na onoj drugoj traci.. tvrdo sranje..
|
@Heat
Ovo je 'prvi' mix..... Ono.... Par sati, i tako to.... Ajde pricaj sto ti najvise smeta u zvuku slobodno... Pa zbog toga sam je i okachio.... Za visoke sam odma rekao u prvom postu... Ali bar to nije problem. Ja sam licno zadovoljan low endom (s cim inace mucim najvecu muku).. Btw ja sam ti prvi na prvoj i ref, poslednji na drugoj... |
e super je ova druga pesma ! me like it :)
|
Danke, danke:)
|
pa pazi nema shta mnogo da se pricha o mixu.. poshto je cela pesma minimalizam.. shto se tiche low enda, moze da prodje.. mada ja bih josh nabudzio onu sub 808micu.. i digao na glavnom kicku fq izmedju 90 i 100 hz.. da bude unaj pravi dre "tup".. btw, mislim da bi mogli malo poraditi na "flowu"..
eto ga.. :) btw, da nisi ti radio "necu zvaku vrati mi kusur?" poshto mi je to i dan danas vrh pesma.. |
Quote:
He he, nisam to radio.... A sto se flowa tice.... Jebem li ga.... Znas ono kad napises rime i snimis sve u 2 sata... Mada volim taj trip rada s vremena na vrijeme... Pravi rap:) |
pa dobro to i ja tako radim, i vecina nas.. bar ponekad.. i nikad ne pridajem toliko znachaja na doradjivanje teksta.. treba sve to sirovo da zvuchi kao da ti je odmah izashlo iz glave, ali vremenom (videcesh) ce vam se razviti stil pisanja i flow ce vam se poboljshati.. poshto je sve do pisanja teksta, a vrlo malo do disanja.. bar u toku snimanja.. tehnika disanja se vidi da li je uvezbana tek kada izadjete na binu...
poz |
Rhino je stari hiphoperski vuk;) Emisija na radiju u kojoj je on učestvovao je bila tada gotovo jedini izvor svježeg hip hopa za žedne (a tada i rijetke) crnogorske rep fanove ;) Snimah tada ja na kazete te emisije...ah ti dani ;)Moram ga malo pofalit ;) Nije vam ovaj od juče :D :wink:
Što se tiče ovoga rada sa tehničke strane - nemam neke zamjerke, ali ovakav hip hop nije baš moja "šolja čaja" što bi rekli braća Šveđani ;) tako da neću da sudim o bilo čemu, osim da je stvar odrađena sasvim ok što se tiče tehničke strane pozdrav! |
Vidim da svi nesto slabo zvakate ovaj 'novi' synthie clubie kind of hiphop... Sto???
Mislim, kapiram da su vam se popeli na polne organe razni usa likovi koji su tu da ‘samo’ mlate kintu… (i meni su veelika vecina) Ali sve cesce i cesce nailazim na komentare tipa (i u svojoj ekipi gdje sam ja nekako ispao zaduzen za 80% beatova i 100% produkcije) vrh je beat, ali ajde tako ti svega molim te makni ove clap-ove i vrati one old skul ‘TSHHH’ snerove i slicno… Pa… Ponekad sam ljut na svijet oko sebe, pa napravim neku ‘old school sirovinu sa predebelim subom’ a ponekad se probudim posle 36 popijenih vodki sa zujanjem u glavi i usima, opet presrecan, jer sam se sinoc dobro proveo i kresnuo neku dobru ribu, pa mi dodje da pjevam… Eto tako, skoro… Prije neki dan… Napravim neku ‘grime/industrial/pomalo dnb/square bass’ bolest od instrumentala i naidjem na salve odusevljenja kod ekipe… Kao woooow ‘tvrdo’ sranje… Do ovde josh ni englezi nisu stigli??? Shkotska skola hiphop-a… Pa padanje od smijeha… Kontaktiraj mitchell brotherse, prodaj, obogati se.. A sto to ‘tvrdo’ vise uopste znaci?? Na neke mi ‘beatove’ odkidaju tranceri…. Znaci sve mi zavisi od raspolozenja… Kad radim za sebe, ne hebem zivu silu.. Radim kako mi dodje emocija… A i ne znam sto se raspisah ovoliko… Uzdravlje :) |
Quote:
Pa i nije bas da ja ne varim new school:) |
nije do podele ns i os.. nego do kompleksnosti beata.. ako je svaki ovakav onda je bzvz.. ako samo to furash onda je bzvz.. al ako imash zanrovske promene, onda je kul..
nadrkan sam, nadam se da me razumesh.. aj poz |
Ako si nadrkan, onda ne treba da dajes komentare o necijem radu, zar ne? ;)
|
E, pa dobro onda....Milo mi je da to cujem... :)
Vec se prepadoh da niste jedni od onih smornih likova koji ne voli odredjeni zanr ili pod zanr samo zato sto vuce ka nekakvoj komercijali... @Heat Proci ce nervoza, drsh se.. |
Quote:
Što se mene tiče, nema ni govora o tome...nijesam ja od onih koji su "alergični" na komercijalni prizvuk, ja sam reko to više što se tiće teksta...nisam baš neki fan ovakve priče...volim kad procijenim da iza priče stoji neka poruka ili dobro usmjerena sprdnja ili satira...godinama nisam čuo novijem hip hopu kako stranom, tako našem , neku svežu žvaku ...kad sam bio mlađi, i sam sam pokušavao da pišem tekstove i repujem, al sam vidio da to uvijek vuče na nešto več ispričano, pa sam bačio tu rabotu.... meni je manje bitan i flow i beat i sve moguće...kad je rep u pitanju..tekst , tekst i samo tekst! |
@oggy, ma to shto sam ja bio nadrkan ne znachi da nisam nisam mislio shto sam rekao... ali sigurno jesam rekao shto sam mislio.. :?
enivej, prochitao sam svoj post, i idalje mislim isto.. daklem, shto manje minimalizma.. vratimo stari dobar hop u nashe nam zemlje i to sa shto manje semplovanja.. trudimo se, i dignimo to na vishi nivo.. poz |
Quote:
Pravi ljubitelj!:) Ma dobro, naravno... Ne znam ni sam zasto sam uopste uzeo ovu da peglam prvo... Tako mi doslo... Valjda zbog toga sto mi je ovaj bit veseo, a ja bijah veseo toga dana... @Heat Na ovim linijama (a da su minimalizam, jesu, svjesno) nije nista semplovano... Sve gola yamaha cs2x i njene boje... A sto se tice semplova, ne bjezim ni od toga... Sve je to hiphop :) |
pa znam da nije semplovano, nisam duduk.. :) nije to ono shto sam rekao.. rekao sam da se radi shto vishe dobre muzike i da tu stvarno bude ulozen trud.. a ne samo makazice "chop chop" kick snare hat.. jia jia.. i eto to je pesma..
e to ce sigurno razlikovati tebe, kao i mene od ostatka scene.. |
Pa fuck.... Malchice nam se tu ukusi izgleda razlikuju... Ali nije to tako crno, nema potrebe da ja budem heatman ili ti rhino na kraju krajeva jel?:wink:
A sto se hiphopa kao hiphopa tice, on se odprilike i najcesce sastoji od 'chopchop' varijanti, bilo 'chopchop' mpc-om, bilo nuendo makzicama, bilo drum editorom, bilo fenom za kosu ako neko voli i moze.... Mislim da se ne lazemo, to je takav zvuk u globalu... Nemam pojma... Kad vec pricamo o minimalizmu...Sad mi pade na pamet kad sam prije par godina na nekom kanalu prvi put cuo veeelikog princa i black sweat stvar, otkinuo sam na to kako moze da zvuci minimalni minimalizam... A lik ne da moze i maksimalni 'maksimalizam' nego moze sto oce i kad oce..... |
Quote:
Pozdrav |
Daleko od toga da sebe (pa sad nemam rijeci, nevidjena gupost i grijeh bi bilo reci uporedjujem) sa princom.... Ali pade mi na pamet taj primjer kao, eee ovo mi se svidja... i kako ovi ljudi uspiju ovako ovo??
A da znanje treba imati za minimalizam, naravno.... Kao i za sve drugo, ne? |
Quote:
Kod nekih " napakovanih " produkcija , covek kroz tu gomilu dodje do rezultata koji su slicni ( ponekad i isti ) sa onim sa cime se uporedjuje , a onda pustis poslednju Chaka Kan .... i upadnes u bedak :D Pozdrav |
To sam bas sinoc preslusao, bas mi se dopalo, malo drugacije (ima tu svega).
|
All times are GMT +1. The time now is 07:38 AM. |