![]() |
The Speakerz nova pesma
upravo iz studija, vruca i dalje.. :) celu noc smo se kljukali energetskim picima i sviruckali.. poslushajte i dajte komentar.. i evo, sa ortakom se svadjam upravo dal je razumljivo ono shto pricham pitchovano u brejku... mix nije josh radjen, a kao neki master je hahah radjen dok mi je zujalo u ushima.. pa sam ga sluchajno dogurao na -6 rmsa.. hahaha.. al dobro se chuje...
aj bacite koj komentar bash me zanima vashe mishljenje, ovaj put najvishe sa strane ideje i aranzmana... alavuche, makshe. rhino i ogi, all eyez on u... Link: http://download.yousendit.com/8D154B0912041D21 |
Re: The Speakerz nova pesma
no frx samo da skoknem do kuce , smena danas i tako to ... e koji je tempo pesme ? :]
|
Evo, slusam na nekoj mini liniji na ovom kompu za net.. Idejno mi se svidja.. Kul je pesmica, mogla bi za neku tv emisiju da ide kao podloga ili tako nesto..
Ona solo gitara sto krece na oko 1:00 mi zvuci nekako "daleko", to mi se ne svidja.. Klavir je lepo legao.. Super je kad krene drugi ritam i one synth deonice.. Skroz je dobar prelaz i ubija monotoniju.. Stringsi sto krecu na 3:25 mi se ne svidjaju.. Mozes to sigurno bolje da realizujes.. Strings-i na kraju, od 4:05 do kraja su kul, svidja mi se kako zvuci.. Eto, to je neko moje subjektivno misljenje nakon dva slusanja.. Napominjem opet da ne slusam na monitorima ali i bolje.. Tako ce i fanovi da slusaju.. :) Pozdrav imenjace.. :) |
E dez Sale, super je ovo zaista vozi. Mesano sa raznim stilovima i zanrovima. Podseca za soundtrack nekog visokobudzetnog filma:). Kraj je najlepse odradjen, svaka cast!
|
Quote:
Quote:
stringsi su nabacani oko 11 am, ali meni kul zvuche.. tu i tamo bih promenio neki deo, i sigurno cu ubaciti josh jedan bar ritma da bude malo "klubskiji" aranzman.. :) hvala na komentu imenjache i javni se kad si u bgu.. Quote:
poz svima |
moj omiljeni tempo je 3 bita manje ... tacno je na nekoj sredini mozes da cepas sa nekim sporijim elektrom ili da cepsnes na +8 po potrebi tj 147 :]
|
hahahah.. dobro, blizu sam bio.. aj sad..
|
ma kul ;)
|
ma ne smaraj vishe trk kuci dok nisam zaspao.. :)
uh uh.. |
Eh, nisam procitao to za mix.. Samo sam preleteo preko teksta.. :)
Stringsi su dobro osmisljeni ali mi nekako to ne svuci ok.. Verovatno ce to u mixu da zvuci mnogo bolje.. ;) Kad budem u Bg-u obavezno cu svratiti da snimim studio i cisto da se druzimo.. :D Moguce i da je do reverba.. Jednostavno, tu gitaru malo bolje smesti i bice do jaja.. |
bacio sam jedan sonoxov reverb i sve potrpao u njega jer kad dignem altiverb padne mi sistem.. hahah.. :) mislim da cu morati da pljunem za original sx.. :?
btw, 'fala vi josh jednom na komentaru.. :) |
evo trknuo sam kuci , nadam se da nisi zaspao :]
evo preslusao sam , prvi onaj "spori" deo mi je nepotreban mozda cak duplo krace ili barem i tu ubacite neke tripoze od efekata / sintova k, posle kad krene ima neku dinamiku i sve samo mi je opet ono nabacano (tako mi sad zvuci) , malo ovo sredite i kool , inace da pohvalim taj brzi beat koji opet treba da se doradi , jbg nemoj se ljutis ima 3p ali mislim da treba da se kompletira , vuce na prastari chemical electronic fazon (big beat period elektronike) ali rekox da ima nekog smeka |
Kool je ovo ako gledam sa strane da nije mixano...
U prvom 'sporijem' part-u stvari izgledaju malo 'sirovo'... Sto rece alavuk, malo automatizacije ne bi lose palo... Ovaj drugi dio mi je ok... Ja nemam nikakve zamjerke na drum sekciju - malo koji brejk tu i tamo bih stavio, i tako te stvari... Osim ako vam nije trip da to bude kao neko dnb przenje... Onda misha u ruke i klikaj po drum editoru kolko oces...:) Naravno beat fino utegao kompresijom... Al da ne palamudim, jos proces nije dotle stigao... Stringsi su mi malo mutni... Ja bih sa ovim stringsima (pola njih) iskombinovao neke deebele brassove, tipa dre-ovi na mary j blidge ili nate dogg-a... U svakom slucaju, ovo zvuci vec poprilicno 'masno i veliko' tako da iz ovoga mozes izvuci zeljeni zvuk 100% |
Eee da... Gitare na pocetku... Kako su snimljene?
|
E, ovako
Sasvim fino odsvirano! Ima posve zanimljivih djelova i elemenata ! Trebaće ovdje posla sa miksom...Sasvim je zanimljiva kombinacija sitlova i fazona, međutim , meni ovjde nedostaje neka tema koja će da povezuje ove elemente...ovo se bukvalno pretvara u sasvim drugu pjesmu negdje posle polovine...to je sigruno bio i cilj kad ste je stvarali, međutim, po mom ukusu je čitava stvar kasnije otišla u potpuno drugom smjeru i gotovo da je izgubila nit sa početkom i to sve u 4 minuta! Za takve poduhvate bih ja lično radio stvar od 15-20 minuta i da se ovi "činovi" sporije i laganije razlivaju i kasnije, naravno, vrate na temu - osnovu pjesme - koju ti ovdje nemaš (ili meni tako zvuči) |
Quote:
Quote:
stringsi su hypersonic.. :D moram da uradim neshto sa ovim prokletim sx-om da bih mogao da dignem bilo koji ew i waves api i altiverb.. poshto jednostavno, ta kombinacija plugova mi rushi sx.. al sve stoji, malo brassa nije na "izmet" :) Quote:
Quote:
kao shto vec rekoh, nemamo bash jasno definisanu osnovu pesme, ali cemo i nju nabacati.. osnove dok smo radili su bili breakovi.. :) btw, hvala balti na komentaru.. :) |
ajd josh neko.. :)
|
Quote:
al malo ti je nestabilna matrica po pitanju panorama... cas' vuce na desno, cas' na levo... ova el. gitara sa "kupatilo reverbom" mnogo smeta.. menjaj reverb obavezno a sto se tice zvuka... sve mora biti dosta blize i bezobraznije... vecina zvukova, iako su dobro odabrani, zvuce "retko"... znaci spaljuj sa kompresorima, zvekni "brdo" na nogu negde izmedju 160-200hz, dodaj sredinu izmedju 1-4khz gde god mislis da treba da zazvuci malo skuplje i bice do jaja... bar ja tako zamisljam finalni zvuk :) nadam se da sam ti bar malo pomogao pozdrav! |
jesi, al problem je shto sam vec iskompresovao zivot iz svakog instrumenta ponaosob... ja tako volim da radim.. dodushe, ovo nije smixana verzija, pa ce biti josh malo svachega tu.. :)
hvala na slushanju.. poz |
ste poceli da pevate ? :)
|
hahah.. prodali smo se brate.. ubacili smo vokale u nekoliko pesama.. al ae kao da ostanemo dosledni dosadashnjoj ideji.. minimalno vokala i oni moraju biti potpuni hard core.. ono kad chujesh da se stvarno zapitash.. znash one heavy pesme tipa "who am I?" i to..?
|
:)
|
All times are GMT +1. The time now is 03:11 AM. |