![]() |
analogni Chorus efekti za sinteve
Trazim analogni stereo chorus efektor za svoje sinteve. Zaista ne znam puno na tom polju...
Da li uopce ima za kupiti, i kojih, novih spravi? Sve sto sam nasao su gitarski efekti, koji doduse dobro zvuce, ali ne znam kak bi to radilo sa sintevima. Slusao sam demo-e od Voodoolab Analog Chorus-a, kao od onih boljih..., i to mi je jako dobro. Al je mono. Dva komada bi kostala malo bogatstvo. Makar, da radi dobro, zasto ne?!? Molim savjet! :D |
Re: OT - chorus efekti za sinteve
Ako ti pare nisu jako veliki problem savetujem ti da pogledas (cujes) Eventide Modfactor oko 250 -300 eura
http://www.eventide.com/AudioDivision.aspx |
Moja preporuka jest da kupiš Korg SDD-1200 Dual Delay. Još uvjek je jeftin oko $110 (nadam se). Ili najjeftiniji, Boss CE-300 stereo chorus, za $60 (toliko sam ga platio).
A ako imaš para, e onda kupi Time Machine od Dynacorda. TAM-21, full analog, zvuk bolestan do besvijesti, sada su već po 300 EUR (i još će ići gore). Ja popalio Babiću za 260 EUR i pobjego. Sjedam u auto, vidim Babić izlazi iz stubišta trčući u starim papučana i gaćama za mnom, a ja GAS DO DASKE preko livade, pa na Horvaćansku! U daljini, iza dima auspuha se je čuo glas: "vrati seeeee....". Ukratko.... odličan chorus efekt (sa true stereo izvedbom, dakle dvije PCB ploče unutra, a ne ona muljanja sa zakretanjem faze istog signala!) i najbolesniji flange. Mislim da je jedini bolji flange od njega: Marshall Time Modulator. BTW ove digitalne sprave sa DSP-om, to batali. Imao sam ovdje jedan Digitechov digitalni chorus... prodao ga na vrijeme i kupio Dynacord. |
@DON SOLARIS- Ima li da se nadje Korg SDD-1200 Dual Delay-a. Sad gledah na Ebay ali nista. Znas li ikog ko prodaje? Treba mi dobar delay JAKO
|
Don da li ti stvarno Eventide trpas u isti kosh sa Digitech i ostalim govancima ? :wink: ...
Pitaj clusterhord-a :) |
po meni jedan najboljih........
HTTP://www.tcelectronic.com/SCF.asp a ako nades ovo.....javi mi odmah....:D HTTP://www.tcelectronic.com/TC1210.asp Ovo isto fenomenalno radi..... http://www.ehx.com/ehx2/Default.asp?...o%5FPolychorus |
otidji na Mode Zero , klikni na fx index i odvoji jedno par sati da preslusas sve audio clipove :)
|
Quote:
Quote:
Najgenijalnije je ?to u feedback mo?e? ubaciti low pass odnosno high pass filter. LFO-e mo?e? syncati u fazu, protufazno, ili potpuno nezavisni. Feedback se mo?e invertirati(!!!) - znaći mo?e i Flange da radi? sa time! A ne samo Chorus. A mo?e? i skroz bolesne stvari radit. Npr izlaz efekta iz pvog bloka ?alje? na ulaz drugog a taj izlaz potom ?alje? u feedback od prvog, podesi? različita vremena i različite brzine i dubine LFO-a i da vidi? ludila. Quote:
Vidi, imam ovde puni rack analognih chorusa i delaya: http://img395.imageshack.us/img395/9797/dsc00004jz2.jpg Na svakoj od ovih sprava koju vidi? mogu napraviti chorus (iznimka: Aphex 661 kompresor). Ovaj rack nebih mjenjano za NITI JEDAN Eventide Chorus na svijetu! 8-) |
Quote:
ruzno zboris brate prvo kupis eventide onda ga probas pa zboris ;) mene ti korusi s dynacorda nisu impresionirali nimalo a inace sam FAN dynacorda |
Quote:
:rotfl: OT: Evo jedna "rampa" na lijevo taman za stavit do tvojeg MCI: http://www.studiottanta.it/images/sale/foto7.gif |
Quote:
nije to lose ali nije ni spica..... kupit sigurno necu, a pola ovog oz rampe imam a pola imam bolje :p pa zato sam sretan s eventide a ima ga i rampa ..ti si misli zasto.....JEDNOSTAVNO NAJ JEBENIJI STROJ NA SVIJETU ZA MALE PARE JE H3000 DSE ili DSX nema dvojbe u tome ;) see ya |
Hvala vam ljudi na savjetima. Morat cu prostudirati sve savjete pa na kraju odluciti..
Eventide mi se cini ok izbor. Vidit cemo--- |
Quote:
Ma neeeeeeeeeeee......... jaooo. Mislim da imamo nesporazum u komunikaciji. Pričamo o ovome uređaju: Quote:
Kada bude topic o H-3000 ja ću biti prvi koji će mu se pokloniti. To je mislim jedna od prvih high-end sprava na svijetu koja je uvela onaj modular patchbay i koja dan danas dr?i cijenu od 1500$. H-3000 je san snova!!! :jupi: Kad padne ispod $1000, ja kupujem! |
ja bih ga ipak prvo probao na tvom mjestu, Don. inace zna se naci H3000SE za ispod soma. bez problema.
@Relis: ne treba ti dva chorusa. nije smisao da vozis dual mono u to. chorus efekt se najcesce koristi ili mono in->mono out, ili mono in->stereo out, da ti ga proseta po stereo slici. uz debljanje i modulaciju , to je i smisao chorusa. od jeftnijih sprava koje dobro zvuce, EHX polychorus, MXR ChoralFlange, TC Electronics SCF superprecizan ali nesto hladniji (tipican TC). BOSS CE-2. ili ako hoces da trosis pare, jedan od najboljih ikad: BOSS CE-1 (oko 260 dolara u americi, in nije tako puno obzirom na kurs). ako hoces jos vise para da spič*aš onda je absolute najbolje sto sam cuo: AnalogMAn Chorus/Bi-Chorus i pogotovo Diamond HALO. ne sjecam se, oko $350 ili više. ima ih oba moj frend. potrazi malo demose na diamond i analogman site-vima. fenomenalno. chorus na H3000 je stvarno fenomenalan od ono sto znam sa ploca.. jest drugaciji od bilokojeg analog chorusa.. ali jednako muzikalan. (poslusati 4AD izdanja, this mortal coil i cocteau twins, chorus na gitarama i yamaha CP80 piano itd). jendog dana bih ga volio dodati , ali prvo kod rogine da ga malo provrtim. ;) |
Quote:
?to se kupovine tiće. Ako ima Roginator, mora da je dobro, kupit ću i ja. To je najjednostavnija jednad?ba koju koristim i za sada funkcionira bez gre?ke !!! :jupi: :jupi: :jupi: Quote:
|
Re: analogni Chorus efekti za sinteve
posto nemamo svi para za high-end sprave ,iz mog skromnog iskustva solidan chorus mozes dobiti iz sledecih multi-fx sprava: Boss se-70, Korg am8000r ili dl 8000r i predpostavljam Roland sdx-330 to u klasi do 200 evra :wink:
|
Boss Se 70 Ruleeeezzzzzzzzzzzzzz
|
Obozavam ga, hvala Goasia na ustupanju istog...:) Chorus je MEGA
|
Quote:
Ima li to veze sa boss sx700? |
..ima ,sx 700 je nes bas uspeli naslednik se-70 ,ali i taj ima solidan chorus ..
|
Quote:
|
Ako pricas za sx700, bio je u Mitrosu skoro 800dm, krajem 2000te, verovatno je bio i skuplji ranije.
@Goasia Mislis na obican chorus na njemu ili onaj 3d? |
Quote:
|
Quote:
ta 3d varijanta nije prosla bas narocito kod cele serije efekata sredinom devedesetih jer je u miksu gotovo necujna , nisam pridavao preveliki znacaj tom Roland Sound Space 3D projektu , ali kazem generalno da je sx 700 solidna sprava , moze raditi u dual modu tako da se lako konfigurise kao dva odvojena fx procesora ...dva mono in i jedan stereo out razlika izmedju se 70 i sx 700 nije bas velika stim da po meni 16-to bitni konverteri od se 70 nesto malo bolje zvuce od 18-to bitnih sx 700 konvertera. ali ipak je se 70 uspesniji model , mala legenda u klasi budzet fx-a :wink: |
A valja li nesto BOSS SE-50?
imam ga negde u RACKu, i ne koristim ga uopste... |
valja , valja :)
|
Quote:
|
meni juno60 chorus bas nema nikakve veze sa dimension D. 60 je puno tanji i "elektronicniji" zvuk i ne bas suptilan. dimD sklop radi blize ensemblima nego klasicnom chorusu.
inace imam PCB sa Juno60 chorusom, ako neko bas oce da se igra s tim .. |
All times are GMT +1. The time now is 11:48 PM. |