![]() |
Andromeda A6
El ima neko iz Beograda A6 i da li bi eventualno bio raspolozen da mi malko demonstrira klavijaturu?
Cini mi se da je preskupa sprava za kupovinu bez bilo kakvog prethodnog testiranja (iako je relativno povoljna s obzirom na kvalitet i specs, itd.) . Hvala unapred ;) |
Dobro, jel ti radi? neku glazbu ili samo kupuje? sintersajzere ?
:shock: :wink: |
Re: Andromeda A6
Quote:
|
Kupovinom A6-ice GAS ce da miruje jedno duze vreme :wink: :D
|
Cuti dobro je... poslusao me je...
|
ma znam ja da je super sint, ali morao bih da probam prvo...
|
ako imas lovu ne misli se :D
|
Quote:
|
Quote:
ajde da je neko drugi postao to pitanje al ti.. pogotovo ovih dana,.,., ajd kad dolaze sprave javljaj mi odmah. :wink: |
Quote:
Zahebavam ga malo (zna on). Ali... evo i kod mene se radi mjuzica lagano. Sada radim samo 10 sati dnevno na poslu, pa stignem iza 20 navečer malo svirati, prije nego padam u krevet. Za sprave javim.... :wink: Najviše od svega me zanima Obi-Wan. Gledao sam mu shematiku, to je de-facto SEM ali sa drugačijim filterom. S time što uz dva oscilatora ima i dva sub oscilatora. To bi trebalo da bude dosta masno! Baš me zanima dali će u 4-pole modu tuči SH-2 u bassu. I ima tu foru sa modulacijom valong oblika, npr. iz saw ide u triangle preko potenciometra. To može i preko LFO-a. Nedostaci: na prvom oscilatoru ne radi ta modulacija, trebat će ga servisirati. Na kraju, pogledaj što ovaj čovjek potražuje: http://www.nabble.com/Wanted%3A-Ober....html#a3389640 A ti znaš tko je on i što posjeduje. :wink: |
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=S0EnzRoVY6Y http://www.youtube.com/watch?v=zAcJnJOqln0 |
Quote:
|
Objasni ljudima da se dvoumis izmedju A6 i Virusa :):D
|
Kupi oba :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ooo, pa super, to je lepa vest. Samo nek je prave:wink:
|
Ne znam kakvu muziku radis, ali nema dvojbe izmedju Virusa TI i Andromede.
Imao sam Virusa TI i mjenjao za Andromedu. Kraj price :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ne mesaj babe i zabe, Virus i Andromeda su dve potpuno razlicite sprave
|
Pa da, upravo to sta je rekao Moritz. Virus i A6 su dva total razlicita syntha, u pitanju su babe i zabe :)
Ali opet, u ovoj prici je ipak bitnije kakvu muziku Fischek radi i shodno tome mu probat pomoc nego da se sad pocnemo natezat sta je bolje od ova dva, jel tako :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Dajte ljudi zgrabite analogije dok ih još ima. Ovih P 08 i Virusa će biti koliko hoćete. Znam čovjeka koji nabavlja Oberheime iz Amerike. Ima OB-8 za 1400 evra. To je super cjena, pošto je zadnji u evropi prodan za 1700. Ali dobro... nije loš onaj Virus, ali kada ugasiš efekte, zvuči kao onaj besplatni VSTi - Triangle. |
Quote:
A sto se Virusa tice i ta prica se ponavlja po raznim forumima. Obican VST, isti kao Albino, itd. To mi je mnogo cudna prica. Sta onda nije uredu sa svim tim ljudima koji toliko hvale Virus i kupuju ga besomucno? I kako je Access uspeo da prevari ljude tako strasno da odluce da kupe VST za 2000 evra? Nesto je trulo u drzavi Danskoj :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:wave2: |
Quote:
cackao sam nesto kratko andromedu i nesto mi bas ne ubija, po meni je u klasi sa nord lead-om 2(mozda gresim, mozda je tu ljubav na duze staze). verujem da ima mnogo boljih i jeftinijih vintage sprava od andromede, samo ako imas nekog ko bi mogao to da servisira a komsiluk nam je truo za te stvari :mad: ipak ako kupis novu andromedu miran si, ali sa druge strane imas nord... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ako već DSI, onda nebih kupio P-08 nego PER (a i bagatela su polovne). Imaš luđačku spravu koja može da radi sve boleštine, imaš odličan bass, skoro ko Pro One po "analognom" zvuku i naravno transport je dječja igra, stane u običnu malu kutiju. Kupiš na ebaji, uvezeš, platiš porez i voziš. |
fischek i ja smo o toj njegovoj dilemi raspravljali x puta preko PM-a. za ono sto on hoce za mene dileme nema da je Andromeda bolji izbor. Vangelis, Jarre, Fahrenheit..tu bez pravog VCO-a nema nista. ajd da je reko psy trance, ambient itd itd.. druga stvar.
Quote:
Quote:
hehe samo cekam, za par godina. kad ih nece vise bit u prodaji.. kad bude cijena isla gore i gore.. i onda kad krene kukulele.. jer, statisticki dokazano, trziste je razmazeno. prije 10godina, ljudi bi dali svoju djecu za pravi 16 polifoni analog sint. jer ga nije bilo. kad ga ima onda im je preskup. a kad ga opet ne bude, onda ce placat silne pare. zato da budu face.. |
Quote:
Idealno bi bilo kad bih imao obe sprave na raspolaganju na jedno mesec dana, pa da se igram sa babama i zabama da bih video da li vise volim babe ili zabe, ali to je nemoguce. Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:15 PM. |