![]() |
neve 8801 i portico
Da li neko ima veca iskustva u radu sa neve 8801 i neve 1073?
Zanima me kolika je razlika preampova u (pretpostavaljam) korist neve 1073? Za EQ sam siguran da je sjajan,zanima me takodje koliko "siroko" je upotrbljiva kompresor sekcija? Da li neko radi na Portico 5043? Misljenje? Pozdrav. |
Re: neve 8801 i portico
:confused:
Niko? |
mnogo je to skupa oprema da bi je u Srbiji neko posedovao.
Chast izuzecima, da me slucajno ne bombarduju komentarima. |
Portico 3012 i 5043 sam koristio sedam dana u studiju tokom snimanja bubnjeva i bas gitare. Kick, snare i bass su zvucali masno, jasno i leprsavo u stilu Neve-a, ali ne i toliko bogato, koliko bi se moglo ocekivati za sprave koje zajedno staju oko 3k evra.
Kompresor je radio korektno, bez velike kolorizacije i na vecim ratio vrednostima, ali ne sasvim cisto sto se nije ni ocekivalo od Neve-a. U ponudi sam imao i AMS Neve 8801 kao glavni channel strip za studio, ali me je cena i potreba za dvokanalnim preampom odbila od te ponude. To ne znaci da i dalje ne bih zeleo da probam to cudo iz Neve-ove radionice. Pozz! |
Quote:
Pozz! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ajd i meni bacni cenu kad saznas :) thnx.
|
DaBear, Manley ako je neko mogao da se sretne sa ovim spravama(posebno me zanima 8801) to ste valjda vas dvojica 8-) ...
Neko vase iskustvo sa njima bi mi koristilo za izbor. Pozz |
Quote:
ah da cena je 2700eu ima i polovnih za oko 2300eu |
Quote:
|
api 500 serija
buzz audio great river pacifica ako bas mora channel strip onda buzz arc 1.1 Quote:
|
Ne mora channel strip.Trazim stereo ili dual mono set up ili dva komada iste sprave, koji treba da budu hi end preamp,super eq i super compresor.
Ne mora naravno da bude sve jedna sprava,ocene i fleksibilnost 8801 su mi se ucinili kao nesto sto bi moglo da zadovolji moje potrebe(dva komada)ali na papiru sve svuda pise super,zato mi je vazno misljenje ljudi koji su ih culi(posto u BG ne znam da ga neko ima pa da licno cujem). Znaci(ambiciozno)trazim set up koji mi je super za usnimavanje a i za mix ili master. Sumirao bih verovatno kroz Trident 8t ili ATB(gde i dalje nisam pametan koji je bolji,ako si ih cuo,pomagaj!) Tnx |
onda uzmi dva buzz arc 1.1 i imas individualno dva comp/limitera, dva eq-a i dva preampa koja mozes nezavisno da koristis
|
Tnx,pogledacu i tu opciju,nego da li imas neko misljenje u vezi Trident 8t i Toft ATB mixera?
|
Manley, koja je cena ARC 1. 1 (novih i polovnih) u Evropi ili, jos bolje, franko Beograd. Unapred hvala na odgovoru.
|
Quote:
polovno ne verujem da moze jednostavno da se nadje...uostalom ima jedan clan foruma arc 1.1 pa se nadamo da ce da se javi |
Uhhh ja bi great river.....Sreo sam se s njim jednom samo i taj snimak je bio mega, snimano je nekim blue micom cini mi se...
Koliko kosta to zadovoljstvo ako znas manley? Polovno naravno... Ili ne? Mada i zadovoljicu se avalonom, samo da mi nekad stigne ako bude srece :] |
Quote:
cena gr-a je oko 2100eu koliko ja znam u 500 formatu oko 500eu po kanalu |
Quote:
Da, Da! sve cu to da kupim:rolleyes: Thanx:wink: |
Quote:
|
Quote:
Evo sad nesto shunjam po netu i kazu da single rack preamp 500 serije ispane oko 750$... A pise da je sve potpuno isto unutra kao kod desktop/rack modela ME-1NV, on je oko 1000$... O njemu sam pricao u postu gore.... To i nije tako strasno ako bi stvarno moglo da se nadje po toj cijeni |
Quote:
|
Pa platis jos oko 17% poreza...
A donese mi prijateljica stjuardesa:D |
Quote:
|
Heh... Mozda i pocnem da kuvam mali pakleni plan:)
|
Quote:
Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav |
Quote: