![]() |
pomoc za loop
ukratko, STVARNO mi treba pomoc.... ovo se desava....napravim wav fajl koji mi odgovara po trajanju, pocetak se uklapa sa krajem pesme i loop bude savrsen....ALI, ne bi sve to islo tako glatko da me ne zeza sledeca stvar... kada wav konvertujem u mp3 (moram u mp3) ubaci mi se tishina (silence) na pocetak i na kraj prvobitnog fajla, tako da od mog loop-a nema nishta..... ajde MOOOOLLLIIIIIMMMM VAAASSSS da mi neko pomogneeeeeee. sta da uradim, koji codec da koristim, koji software, shta treba da uradim da mi ne bi dodao silence na mp3.......
unapred zahvalan |
Re: pomoc za loop
pa fino. kada napravis wav u nekom editoru izmjeris u milisekundu koliko traje. onda kad ga prebacis u mp3 opet ga otvoris u editoru pa odsjeces te tisine pa ga snimis kao mp3 (nema vise konvertovanja)... ima Bas dosta nacina za rjesenje tog problema...
ma radi u audition-u on makar ne pravi ovakve glupave probleme |
Quote:
Bojim se da si malo objasnio.Odakle loop? Kako konvertujes?Softver i za jedno i za drugo...? |
Mislim da ti mijenjanje codec-a ne pomaze. Probao sam to negdje al mi nije islo tako da sam presao na wave.
|
Meni to Sound Forge nikad nije uradio, probaj sa njim... a sigurno imas negde opciju "insert silence" pa te to zeza...
|
probao u sound forge-u, acidu, nuendu, cubaseu, audacity-u, sa svim i svacim, probao i varijantu, sa secenjem silenca kada je vec konvertovan u mp3 i opet isto
koristio lame codec i fraunhofer, vishe stvarno nemam ideju. Cak sam probao i na drugom kompu nije to neki veliki silence, to je mozda do pola sekunde, ali kada se pusti, tih pola sekunde se CHUJUUUUU neverovatno mnogo i imaju dosta uticaja... Hvala na pomoci u svakom slucaju.... Ako imate jos neki predlog rado cu ga poslusati |
jbg... mogu samo da ti kazem da to nije normalno i da to ne treba da se desava... znaci sigurno ti je negde ukljucena neka opcija koja ti pravi zvrcku...
|
trazio sam i po netu, i gomila ljudi ima taj problem. kao sto rekoh, to nije neka velika tishina, mozda i nisi imao potrebe da pravis takvu varijantu loop-a, pa nisi obracao paznju, ali ako te ne mrzi, molim te, uzmi bilo koji wav fajl, sredi ga da nema tishinu ni na pocerku ni na kraju i konvertuj ga u mp3. ubaci mp3 u sound forge i vidi da li se pojavila tishina. ako uspesh to da odradish i da sve bude ok, poshalji mi shta si koristio za convert tj. koji codec (ime i verziju) i iz kog programa. bio bih ti vecno zahvalan...:)
|
:da: :ups: :banghead: moram da ti se izvinim... hmm napravio je tisinu... malu, ali je ipak napravio... bio si u pravu nikad mi nije trebao loop u mp3-u pa nisam ni primetio... jbg sorry, pitacu jos neke likove pa cu ti javiti ako saznam nesto
Pozz |
a sta fali auditionu? :confused:
eto opet gremlini... ima li neko gremlinomor? :) |
Ako sam dobro razumeo, kada loop exportujes u mp3 na pocetku imas delic tisine? Pa to je normalna stvar za mp3. Zasto bi uopste koristio mp3? Ako koristis onda moras uvek da seces. U fruity-u ima opcija pri exportu, LEAVE REMAINDER, tako nesto ali ona vazi samo sa exportovanje .wav fajlova. Koliko znam, mp3 u vek ima malu tisinu na pocetku.
Mozda postoji resenje ali ja nisam cuo za to! Pozdrav |
e to mi je problem sto meni wav radi odlicno, ali ....
uletela mi je neka varijanta da radim loop-ove za ringtones, i lik `oce da se kraj nastavlja na pocetak, shto je, jel te, i normalno.... Ja mu uradio kraj fade out - pocetak fade in, i to je bili, kao, to... medjutim..... ne !!! on oce da se pesma na kraju nastavlja na pocetak i ja to odradim - wav.... probam.... radi sve ok..... export mp3.....netjeeeeeee a u tripu sam da bi to morala da postoji neka varijanta.... i gde da pitam nego ovde..... BTW jel si mislio na Adobe audition??? |
Nisam mislio ni na jedan softver posebno. 99% sam siguran da pri konvertovanju u mp3 mora da postoji ta tisina.
A zasto ne bi .wav koristio za ringtone? Jednostavno, exportuj mono (bice znatno manji fajl, a stereo ti i onako ne treba na telefonu) i malo losiji kvalitet kako bi fajl bio manji i svi zadovoljni. Probaj tako. |
ja bi ga exportovao i u JPG samo da resim ovo :)
oce lik samo u mp3, jer to najvise tel podrzava??????? e sada - sto se tice tisine - posle isprobanih shto freeware shto shareware shto trial programa - nisam siguran koliko ima veze uopste sa njima - najmanju tishinu pravi................... ta daaaaaaaaaammmm....... dBpoweramp Music Converter stvarno je neznatno i moze da prodje i sa tom minimalnom tishinom kao normalan loop hvala vam svima na svesrdnoj pomoci i ako saznate za neshto bolje...pishite a shto se tiche audition-a skidam ga trenutno pa cu da stavim post i za njega kako je odradio HVALA jos jednom |
... a sto ne bi prvo prebacio u mp3 pa onda pravio loop... ili imas vec gotove loop-ove pa ih samo konvertujes...
|
Nema veze. Ako od mp3-a pravi loop opet mora da exportuje u mp3 tako nista ne postize.
Vecina telefona nece ni moci da pusta kao loop, pretpostavljam. Ja sebi pravim tako sto uradim kratak fade in i fade out i to je to. Nema na cemu. :) Pozdrav |
ne vredi
probao sam i tako, ali nije uspelo. Opet mi je pri snimanju pravio "veliku" pauzu vac 2 (dva) dana se *ebavam sa tim loopovima - kada gledam TV vidim peak-ove a ne sliku. Kazem ti - mislim da nema sta nisam probao i jedino sto mi je pravilo "prihvatljivu" tishinu bio je dBpoweramp Music Converter a to je glupi programcic od 4 MB. da ne poverujes, ali tako je... kazem, vise nemam ideju sta da radim... ali valjda ce ovako da prodje... ne volim taj izraz "da prodje" i ne volim tako da radim, ali situacija nalaze da moram da se snadjem jbg :) fala |
ma ne mora da eksportuje, samo snimi... ali evo upravo sam probao i :banghead: i kad odes na Save da snimis neku promenu on doda tisinu:banghead: svasta... to znaci da ne mozes da napravis normalan loop a da bude u mp3... ma mora ovo da ima neko resenje... samo ga mi ne znamo :ups: :cry: :banghead: :da: :D
|
Ma, nema sigurno. Npr. flash prezentacije koriste .wav da bi zvuk mogao da se ponavlja bez prekida. Verovatno pri procesu konvertovanja po defaultu nastaje ta tisina.
|
i ja sam ubedjen da mora da postoji neko reshenje..... ma ko izmiski mp3.....
|
Postoji resenje. Mp3 kodeci po osnovnom podesavanju imaju ofset (kasnjenje) od 30 do 300 ms (nekada i vise) tako da ti se rezultat ne moze uvek uklopiti u ono sto cujes. Ljudski dekoderi (citaj LAME) imaju podesavanje posebnog parametra offset compensation, koji upisuje u poseban tag koliko je kasnjenej kodeka. Preko EAC programa mozes izracunati automatski kasnjenje za kodek koji imas. Eksportuj kao wav i onda pakuj kao mp3 preko eac+lame kombinacije.
Ili koristi ljudske formate kao sto su ogg za vremenski kriticne operacije kao pravljenje lupova. |
hvala na inf. ali ima jedan problem....malo sam glup za ove stvari pa ako ti nije problem samo da mi kazes sta su to eac programi???
|
drugi link po pretrazi da si koristio, npr... google :)
http://www.exactaudiocopy.de/ Mozes i rucno uneti offset, ako ti se ne svidi njegovo prepoznavanje... |
hvala opet :)
probo ja i na taj gugel ali kuco druge rechi :) sad cu da ga probam |
kejkz sorry shto smaram, ali jel si probao preko ovoga da napravis fajl kakav meni treba za loop i da ti je uspelo????
znachi, da nema dodatu tishinu ni na pocetku ni na kraju..... |
Quote:
pozz |
I on ubacuje tisinu ali mnogo manju nego SF, probaj obavezno...
|
|
hvala za mp3trim. ne mogu trenutno da probam ali javljam sutra rezultat. wavelab ubacuje tisinu.....
probao i mp3trim UBACUJE DSMRA :) |
A ti ako nemozes da ga pobedis pridruzi mu se. Izmeri koliko ti daje tisine, pa je dodaj jos dok neudjes u tempo loopa. Nesto kao medjuudarac. Vecini loopova daje prihvatljivi oblik.
|
hvala na ideji, na par mesta je uspela, na par ne moze, ali inovativno, nema shta... :)
svaka ideja je dobrodoshla |
All times are GMT +1. The time now is 03:16 PM. |