![]() |
Rackirani MCI JH500 preamp/eq
Napokon je misija zavrsena :)
Braca i ja smo odradili svoje preamp/eq-e, u funkciji su, rade, koriste se... Sta je potrebno za ovakvu akciju? Pre svega ortak poput Brace, spreman na egzibicije... sve gluposti je lepse raditi u drustvu :D Nesto srafcica i zichica, par silajichica i nas elektronichar Nesha da ti sve to spoji, ako te ne ubije zbog sitnih prohteva i detaljchica tipa "Hocu plavu sijalicu za power, a ne zelenu... menjaj to... i VU metar mora da ima osvetljenje, ali obavezno bledo plavo, nikako drugacije, znas, skoro belo, a ipak plavichasto" :D Rogina da ti nabavi module, da sheme i savete... Moji drugari Sale i Rincha da ti odshtampaju sta treba i pozele da te zakolju kad chuju da se radi o svega dva primerka, pa ti svoj radi ne naplate, vec kad izlazis iz shtamparije cudno gestikuliraju za tobom, vitlajuci oklagijom :D Daljinski upravljac, zvani Rajko Maricic, koji ti lepo objasni sta leti i jede se, a sta ne... :) Lacky, Ogi Radivojevic, Deki Vuckovic, Max i Perun da ih malo davis svojim prichicama i tripovima :) sRce, da te lozi kako si na pravom putu :) ... i... uz "nesto malo zivaca", cak i strujno neobrazovano stvorenja ,poput Brace i mene, mogu odraditi posao... P.S. Na kutiji stoji 500c, jer sam ja nesto utripovao, javilo mi se nesto u snu, ili sta vec, pa eto tako... u pitanu je modul A, ali nema veze :) http://img356.imageshack.us/img356/2591/p4041699yw5.jpg http://img516.imageshack.us/img516/4391/p4041706bg2.jpg http://img217.imageshack.us/img217/3061/p4041710ba6.jpg http://img396.imageshack.us/img396/1889/p4041711ic1.jpg http://img238.imageshack.us/img238/9451/p4041713mu4.jpg http://img215.imageshack.us/img215/6116/p4041723kg7.jpg |
Re: Rackirni MCI JH500 preamp/eq
Bravo Deki,
Kad smo vec kod toga, evo vec nedelju dana se dogovaram sa ovim mojima sa fakulteta (Elektronski fakultet je u pitanju) da ih uposlim da sastave neki preamp i jos neke stvarcice (:mrgreen:), tako da ce im trebati pomoc oko nabavke delova i oko nekih detalja (ako im nesto ne bude jasno), tako da se nadam da uz pomoc dobrih ljudi odavde to moze da izadje na nesto useful. |
Quote:
|
Bravo Braco i Nesho:)
|
Svaka cast,veoma profesionalno,dostojno imena.
Prelepo izgleda MCI logo. Siguran sam da radi fenomenalno,a sad sam siguran da prelepo i izgleda. |
Kod nas se ta boja zove šerpa plava. Hi hi.
|
Quote:
|
To je dobra ideja, taman da se nevide one izgoretine od palih cigareta na parketu. Ali moramo da se dogovorimo da isti majstor hobluje.
|
eto ga lijepo izgleda
svaka cast |
Totalno cool, poshtovanje...
|
Re: Rackirani MCI JH500 preamp/eq
mrak :jupi::bravo:
|
Ova dva su probni balon, a sada najavljujemo seriju od 50 komada(dok ih konacno ne slozimo u frame), bice poneki i za roginatora hehehehe. Boju je birao Idekius. Zvuci jako dobro, svi su dobrodosli da to i cuju, s tim sto ce idekius verovatno napraviti jedan uporedni test sa razlicitim pre ampima od onoga sto imamo a imamo ih barem jedno 6 komada. Moj prvi utisak je da definitivno ima karakter, sto nam je i bio cilj, a u kombinaciji sa recimo Neumann U 47 to otkida definitivno. Sto se tice EQ s obzirom da sam ja gitarista, Fender zvuci jako dobro kada udje direktno i malo se dotera eq. Ovlasceni serviser za MCI kanale je mr MCI master Roginator i njegov pomocnik u Srbiji zvani Nesa Mezgrajac.
|
Extra... cestitam... i koliko udaraca po ledjima dodje to zadovoljstvo :rolleyes: :D ... mislim stvarno, koliko vas je izasao jedan... ako nije tajna...
|
Svaka cast:wink: .Ja cekam svoje kanale i svaki cas bi trebalo da stignu pa cemo da se bacimo na racking.Ajd napisite jos neku,kako vam radi pre za sada i tako to...?Pozdrav
|
Quote:
Do cene ces doci tako sto ces lepo videti sa Roginom za cenu modula (ili modul nabaviti drugacije, ma da ti to ne preporucujem, jer je za ovakve stvari najbolje poznavati prodavca, ako ces da budes siguran u to sto kupujes, a i da imas koga da hvatas za gusu, ako se desi da na modulu nesto nije ispravno. Ako kupis od nekoga u belom svetu, mozes svasta da dobijes... recimo neispravan pot... posle je problem to naci... ), zatim izracunas koliko te kosta mrezni trafo ( za nase module je mrezni trafo uradio Edelinski ), PSU, kutija, konektori, prekidachi i drugi sitniji elektromaterijal, VU metar i elektronika za njega (ako ces da ga ugradjujes), sito stampu, ako ces da radis stampu uopste (ni to nije bas jednostavno, zbog premalog broja otisaka) i na to dodas koliko ce para da ti uzme neko da to sklopi. Ako delove nabavljas sam, kao sto smo mi radili, trebas da dodas i cenu za benzin, svoje vreme, pokidane zivce... :) Rado bih rekao koliko smo mi platili, ali to zaista ne bi imalo smisla, narocito zato sto su prema nama neke usluge bile odradjene po vrlo prijateljskim (simbolicnim) cenama, a neki nasi prijatelji su radili i bez para, tj. odbili su da naplate svoj posao... |
Ma ok kontam... mada nisam mislio da se navedu sve cene pojedinacno i ko je koliko naplatio nego onako... odokativno, ukupno koliko ste dali od pocetka do kraja... pitam cisto iz radoznalosti pa mozes i da preskocis odgovor:wink: verovatno dok meni zatreba tako nesto, vec cu saznati sve sto treba8-) :rolleyes: :D
Pozz |
Quote:
Odgovor na pitanje sta mislim o zvuku preampa je da je preamp kratko kod mene, da mi se svidja ono sto chujem, mom tripu odgovara, ali ne smem da dajem nikakve ishitrene izjave, nisam ja bas lik koji se pali i zaljubljuje u stvari pa da krenem sad "Jebo te, to je SMRT, loodilo, napredak 1000%, tek sad su mi se otvorile ochi" i varijante "Svaki ciga svoga konja hvali"... Treba malo vremena, da vidim sta i kako... i dok ne cujem u pesmi (gotovoj!) prve kanale snimane i ekvalizovane sa njim, ne mogu da kazem nista preterano precizno... a i dok ne nadjem metode za primenu istog za koje budem smatrao da meni najvise odgovaraju. Dakle... polako... U kracim probama se pokazao O.K. i verujem da cu biti zadovoljan... na kraju krajeva... sve to zavisi ipak i od ukusa i tripa, a i od onoga sto se u taj preamp ukljuci i sta se posle radi sa tim... Nema preampa koji ja necu uspeti da skenjam u mixu traljavom kompresijom i equalizacijom :D Taj jos nije napravljen :D |
A bwe sto mi promeni avatar, kad vec ne mogu da imam za sad MCI mogu avatar. Molim postenog nalazaca mog avatara da mi to lepo vrati, necu mu nista!!!!!
|
3 Attachment(s)
MCI by quake Čestitke!!! ;)
|
Quote:
Seti se takodje, koliko je taj EQ strmo koncipiran, koliko je ruzno sto je "skokovit" a ne linearan, koliko je tesko napraviti iole lepu filtraciju sa tim modulom...Jedina zaista dobra osobina je sto ima veoma, veoma veliki headroom, i sto dosta dobro radi sa Neumann-ima, ali taj filter, to je nocna mora, osim toga, sve linijski ubodeno u isti zvuci tanko, zamagljeno i lose, poludeo sam sto mi sintovi lepse zvuce kod kuce, na mom jeftinom Spiritu, nego na tom "cuvenom" MCI. Ne znam, mozda sam isuvise lican, ali ja NE VOLIM MCI, i ne mogu tu nista, mladost mi je ostala u "petici" i na tom MCI, koji jos uvek zeza i Mikija i Zokija Vukcevica. Kada sam cuo prvi put kako zvuci bilo sta kada se "provuce" kroz AMEK 9091i, video sam da se tu radi o razlici k'o "nebo i zemlja". I dalje cenim volju, energiju i trud entuzijasta, ali ne verujem da su ti MCI moduli zasluzili toliko paznje. Ponavljam, MOJE misljenje na osnovu dugogodisnjeg iskustva. |
@ Idekius-U bre al je ruzan ovaj vas MCI rack, stvarno sherpa plava, al nema veze bitno da ne zvuchi kao sherpa...:rotfl::wink::)
|
Otkud znas!
|
Quote:
|
Znas kako kaze stara narodna poslovica: Gde ima dima, ima i vatre!
|
Ta boja nije slučajno odabrana! Ona nas podseća na Trabanta na?eg elektroničara :wink: :D
|
Pazi samo da ga nedrzis pored svinjca!
|
Ne brini se. Lako ću posle u oglasima na rumskom naći nekog Wartbourg-a, a sa njim će samo moći da slome zube :rotfl:
|
Moracu sada i ja da nabavim jedan iz nostalgije za mojim nikad prezaljenim Trabantom karavanom... plavim... :)
Pokusao sam iz nostalgije opet da kupim auto iste boje, ali nisu bas imali tu nijansu, pa su mi dali neki bezvezni, teget... JEDAN JE TRABANT!!! RRRrn,trn,trn... :D |
Nisi potrefio boju, samo uz onu boju ide frizirani preamp.
|
Ipak je zadr?ao svoja osnovna svojstva! Trabant je nadaleko poznat kao jako startan auto, ?to bi se reklo - "Pali gume!". E... ovaj sad pr?i vokale :D
|
Dvostruko przeni na ulju!
|
Quote:
|
Eee.. bez zezanja, ja nisam mogao da verujem kada sam video da na? elektroničar Ne?a stvarno vozi trabanta!!! ali savr?eno mu pristaje! Treba videti čoveka da bi to razumeli! :rotfl: Sav je luckast :rotfl: Vraćam se ja lagano od Brace i.... rrraaaammmm paam paam pam paaaaaammm... Trabant je proleteo pored mene :rotfl:
|
A ja se onaj dan u Nisu cudim (nisam sme ni da ti kazem, da nemislis da sam pludeo) kada je pream proleteo pored mene, pomislih da haluciniram.
|
Quote:
Još ako se čulo: Pre-aaammmpp-aammp-amp-amp..., a kada je prolazio pored tebe: HeadROOOOMMM.... to je sigurno bilo to :) |
Cuo se samo ROOOM, izgleda da je ostao bez HEDA.
|
Idekiuse, ipak nije sve tako crno, mozda ga zalivadis Kusti za sledeci film.
|
Quote:
|
Quote:
osobno mislim da je mrak za sinteve....i daleko od toga da zvuci tanko!!!! ja sam jako zadovoljan s ovim ..a iskreno nikad to nebih dao za ssl ili ameka ( ako nije angela) da za tridenti stari, api , neve i stari sitral da... ali za ostalo ne... mislim kad zbrojimo kolike je ploce kraftwerk i neke jarre smiksali na MCI stolovima ( i mnogi drugi) onda se nemoze reci da sintevi kroz mci stolove zvuce lose...prije bih rekao HUMAN FACTOR.. |
Al' evo jednog ?abanskog pitanja koje moram da postavim kao ljubitelj MCI zvuka:
Vidim nekoliko rackiranih MCI preampa/EQ-a na forumu (dobro, dva), ali ne videh da je iko re?io da ugura dva modula u rack :rolleyes:. Bilo skupo, ili ?ta? Mo?da to nekome bude sme?no, ali po meni su MCI JH-500 preamp i EQ vrlo dobri alati u mastering ili "sub-mastering" lancu. Dobro taj termin sub-mastering sam lupio ad hoc, ali bih (kada bih i?ta miksao) rado loopovao celu ritam sekciju kroz ta dva kanala, ili bar proterao stereo "pad" gitare kroz njih... Čisto onako, da i mix (ili bar sub mix) prođe kroz malo trafoa :rolleyes:. Jes' da to niko neće da primeti, ali treba i miksad?ija ponekad da se raduje :D Kapiram ja da slowstaru ide na ?ivce "skokovitost" EQ-a, kapiram i one kojima se ne dopada odsustvo Q faktora, ali sam karakter MCI-ja je do ja-ja onima koji vole da pone?to (ili sve) bude bezobrazno "tvrdo", a da pritom nikoga ne bole u?i :da: |
All times are GMT +1. The time now is 03:57 AM. |