![]() |
Cme Uf8
Kupio bih ovaj kontroler, pa me zanima ima li ovde neko iskustva u radu sa istim, gde ga je nabavio i koja je trenutna cena...:)
Hvala puno:) |
Re: Cme Uf8
CME su odlicni kontroleri, vrede svaku paru... a imas ih u Artistu u BG-u i oni mozda i jedini imaju CME i cene su im ok... 011/3471-465
Pozz |
Hvala puno:)..Jos kad bi mi neko izneo iskustva u radu sa njima, npr. kakav je touch dok se svira akusticni klavir i tome slicno:)
|
Quote:
naime, ljudi na netu se zale da su jako slabo sastavljeni i ofarbani, da ga zacas iskracas.. itd.. da nije neka trajan kvaliteta sta ti mislis o tome? i kakav je touch na tom UF8 u usporedbi sa recimo yamahinim "klaviriskim" tiplama ala P250, 300 i sl..? |
Ja imam CME UF 60, i uzeo sam ga pre dva meseca... ali dok sam se raspitivao i skupljao lovu, svasta sam procitao o njima i probao sam maltene sve osim Uf8... ali sam zato probao VX8 koji ima odlicne dirke i ako su na UF8 iste...:grin: (mada su vx noviji) problem je sto nisam probao sa semplom akusticnog klavira pa ne mogu oko toga da kazem nista, ali osecaj i dirke pod prstima su super (sigurno mozes da probas u Artistu)...
Sto se tice ovog mog UF 60, nisam primetio da je bilo gde lose sastavljen ili da je poceo negde da se guli i sl. Jeste napravljen u Kini ali mislim da nije lose uradjen, naprotiv, i da ima malo vise od "kineskog kvaliteta". Kada sam se raspitivao niko ko je imao CME nije rekao losu rec za njega, sto govori samo za sebe... ja sam mojim prezadovoljan. |
Malopre procitah izvod iz Sound on Sound magazina, nahvalili su CME do neba:)
|
Eto :wink: ... kazem ti, za tu lovu koju das za CME sigurno ne postoji nista bolje (a da je u tom fazonu)... jedino sto treba da uradis je da odes da probas, jer ipak je licni utisak najbitniji a za lovu se covek snadje...
... ja sam recimo probao onaj M-audio... kako bese... prokeys 88... mislim da je taj, ali ima klavirske dirke i neki mali display i par dugmica (mislim i da ima par svojih zvukova)... ono je KRS za CME sto se tice dirki, bar je meni tako delovalo, a probao sam ih jedan za drugim... |
Mislim da mislis na Keystation88 PRO...Ja sam ga probao pre 2-3 meseca, i TOTALNO sam se razocarao! A bio sam tako zagrejan za njega:(...Prvo sto mi se nije svidelo je bio osecaj pod prstima, posebno kad sviras nesto sa jacom dinamikom, ako udaris malo jace dirku, tacno se cuje udarac plastike u dno:S...Jedina ok stvar je bila ta sto ima pregrst knobova i dugmica, mada mislim da ni ovaj CME ne zaostaje u tom pogledu:)..
|
Ne, bas mislim na Prokeys 88, samo sto on nije kontroler nego stage piano... izgleda da su im sve klavirske dirke katastrofa, i na ovom sam imao isti osecaj kao ti na keystation-u.
A sto se tice knobova i ostalog... ova nova serija UF 50,60,70,80 (nisam siguran za 5,6,7,8) ima (pored ostalog) u sredini 8 knobova i 9 fadera x3... ovo puta 3 znaci da ima 3 layer-a i na svakom layer-u mozes knobovima i fader-ima da dodelis razlicitu funkciju... tako da prakticno kao da ima 24 knob-a i 27 fader-a, i pored transport kontrole i onih tastera + endles knob sa desne strane, mislim da zivom coveku vise i ne treba :wink: :D ... a da ne kazem da ova novija serija ima Widi :) (wirelles midi) pa ne treba kabl za spojku sa kompom :) 8-) :) ... sve u svemu... zacin C :wink: ... ako imas dovoljno love bolje uzmi UF 80( http://www.cme-pro.com/en/product-de...p?product_id=2 ), a ako ne, neces se zeznuti ni sa UF 8 (mada http://www.cme-pro.com/en/product-de...p?product_id=4 )... a u njihovom cenovnom rangu bolje neces naci... srecno sa kupovinom Pozz |
Hvala na savetima:)..Mislim da cu ostati pri obicnoj UF8, ali ko zna:)...Kako sljaka tvoja 60ica, sta sviras preko nje?:)
|
Sljaka super, tako sam ga namestio da kad sednem da nesto odsviram i snimim ne moram da skidam ruke sa njega dok ne zavrsim, cak i da preslusam, smanjim pojacam, snimim ponovo... koristim ga samo u kuci tako da i ne koristim njegov pun potencijal, a i inace nisam nesto zahtevan tako da imam i vise opcija nego sto mi treba.
|
Slucajno danas naleteh i na ovo cudo...Prvi put ga vidim u zivotu, zna li neko o kakvom je proizvodu rec?Isto master keyboard
http://www.player.co.yu/product.php?ID=1154 |
Tesko da neko moze mnogo da zna, naime izasao je pre par meseci, i jos nema nekog ozbiljnijeg testa na netu ili nekom casopisu, mada je firma (ESI) prilicno pouzdana, bar po audio i MIDI interfejsima, kao i prilicno dobrim aktivnim nearfield monitorima, (za tu lovu, naravno)
|
cme je u pitanju, nije esi..
|
... nije CME... jeste Esi ali kao da su im ovi iz CME-a visili nad glavom i pricali sta da rade... tipa - ajde bar da transport stavimo na drugu stranu itd...:D
|
sorry, ne obratih paznju na link.
|
K.ON has a total of 4 expansion slots, compatible with existing synth modules from OTHER vendors.
Pitam se koji su to proizvodjaci cije expansion kartice mogu da se kace na ESI....:confused: |
Postoji li ovako nesto sa 61 ili 76 sintisajzerskih dirki?
|
Quote:
Ne postoji, bar ne od ovog proizvodjaca...ESI nudi K seriju sa 25 i 49 semi-weighted dirki i K.ON koji ima 88 hammer action dirki |
Posto su UF6 i UF7?
|
UF6 je oko 250e... cini mi se... u Artistu, samo je pitanje da li ga ima jos uvek jer je prestao da se proizvodi... menja ga UF60 koji kosta oko 320e (+-)
|
All times are GMT +1. The time now is 04:33 PM. |