![]() |
Transformator...
Treba mi transformator sa izlazom od 9v (50-60Hz) i 500mA... ako neko zna gde mogu to da nadjem ili ako neko pravi to nek' mi javi
Hvala unapred... Pozz |
Re: Transformator...
Vidi www.trafco.co.yu, ako ti treba samo transformator.
A za ispravljac je druga prica. Pozz. PS: Zaboravio si disk kod mene. Javi se, pa da se vidimo. |
Ehh da :banghead: ... nisam mislio na transformator vec na ispravljac...
Dakle... ispravljac je u pitanju... 9v, 500mA :) @Spider... cujemo se, treba i jedno pojacalo da pogledas... Vintage vrh sprava :rolleyes: 8-) :wink: :D :) ... "Akustika Beograd" :mase: ... Pozz |
Koji ispravljac? 9v 500 mA, ok! DC ili AC?????
|
Radio klub, Timocka 11
|
Quote:
|
Quote:
RM |
Dakle, proverio sam tacno... i nije mi najjasnije o cemu se radi (mada mozda i nema veze) /?/
... na spravi pise da je potrebno 9v AC, 500mA... a u specifikacijama sprave stoji da se koristi adapter (originalni adapter koji ide uz spravu) koji ima izlaz 9,75v AC, 820mA... :confused: da li ova razlika ima nekog uticaja na rad sprave ili ne?sta da jurim, jednu ili drugu varijantu:confused: ili nema veze, pa da uzmem nesto priblizno sto uspem da nadjem :rolleyes: :confused: Pozz |
|
Quote:
Quote:
RM |
Ajmo malo o osnovama elektrotehnoke.
AC-Alternating Current, ili ti naizmenicna struja. DC-Direct Current, istosmerna struja. Znaci ako vam za uredjaj treba 9V AC, vama je potreban samo trafo. A ako pise 9V DC, onda vam je potreban kompletan ispravljac. |
u kojoj si skoli to naucio :da: :P:
|
Quote:
Retroman znaci ne mogu da verujem, zvao sam ih juce dva puta i rekli su mi da ima... cu cu cu cu:D ... kada si bio? da nisu mozda dobili u medjuvremenu... Pozz |
U radio klubu NEMA... sada sam ih opet zvao i prosli put me nisu razumeli kad su mi rekli da ima...
Ako neko zna gde ima neka javi... mozda pravi neko... znaci izlaz: 9v AC, 1A... Pozz |
Quote:
Quote:
RM |
Ondak punjac od starog nobilnog.:da:
|
Quote:
|
E pa ljudi moji, tako komplikovano je izgledalo a tako prosto sam resio... :banghead:
Dakle, kazem ja jednom liku (koga sam zvao da pitam za ispravljac) o cemu se radi, on me pita za sta mi treba i kaze ovako: "ta sprava 100% ima ispravljac u sebi, stekni obican dc ispravljac i radice, jer nema veze da li spoljni ispravljac radi posao ili ispravljac od sprave..." ... i RADI... :wink: :) :trchi: :mase: ... hehe... a sto je najgore ja sam vec to probao, ali sa nekim koji "ima" 200mA (a nisam obracao paznju na to) i naravno nije htela da se upali. Dakle Retroman... probaj sa dc ispravljacem iste voltaze i amperaze (rekao mi je da nema sanse nista da crkne, moze samo da nece da radi) i ako sprava ima ispravljac tj. sama sprava radi na dc, radice sigurno... Pozz |
nego gde se nalazi timocka ulica ??? nesto je zabagovao plan plus dolazim tamo iz centra grada ,tacnije sa trga nikole pasica
edit : nadjox http://www.radioklub.co.yu/gdesmo/mapa.png |
Quote:
RM |
E jbg, onda ti sprava stvarno radi na AC... ja imam srece, evo radi sa obicnim dc adapterom...8-) :)
Pozvao sam "Akustik" i rekli su da mogu da naprave ali da ce da kosta oko 1.100 - 1.200 dinara (9v ac, 1A)/?/ ... ako ti to nije puno pozovi ih - 32-38-478 Pozz |
elem bio danas prvi put u radio klubu , bem mu misha pa ni u nasi ili u hitaciju nije toliko sterilno koliko je tamo , imao sam osecaj ko da sam u nekoj svemirskoj apoteci samo sto umesto tableta imas cipove , kola i sl. a umesto sirupa imas adaptere :]]]]]] jedino sto mi se svidja tamo jeste jonizator vazduha sa mirisom vanile :]]]]]]] (valjda je vanila) elem uzeo sam adapter ...
|
Quote:
|
Sto se trafoa tice... Braci i meni je Edelinski radio trafo za MCI kanal.
Kazu da on dobro radi. Mislim da bese troslojni trafo od 60-ak vati... kostao je valjda oko 1600 dinara, a uradio ih je istog dana kada je naruceno i sutra poslao post express-om. Za ukupno dva dana su trafoi bili kod mene. Evo linka za njegov sajt http://www.elektra-od.co.yu/transformatori.html |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:59 PM. |