Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Presonus ADL600 ili Focusrite RED8 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22005)

belu 15-03-2008 02:52 PM

Presonus ADL600 ili Focusrite RED8

Momci sta mislite koji od ova dva preampa bi bio bolja kombinacija sa TLM 103...A hteo bih da ga koristim i za 2buss{da provucem stereo master buss kroz njega}..Dajte i misljenja za druge preampe u toj klasi.

spidermusic 15-03-2008 05:48 PM

Re: Presonus ADL600 ili Focusrite RED8

Ne mogu da ti dam preporuku, ni za jedan od ova dva preampa, ali ti mogu reci da imam ADL 600 i da sam zadovoljan. Sa RED 8 nemam iskustva, pa ce neko ko ga je probao i koristio moci da iznese svoj misljene.

Ukoliko si iz Beograda ili okoline, mozes doci da isprobas ADL. Napravi par usnimaka i poslusaj na svojim monitorima i u svojim uslovima. Tako ces moci sam da procenis da li ti ta sprava vrsi posao.

Pozz!

belu 16-03-2008 08:04 AM

Ej Spidermusic ja sam iz Skoplja...malo je komplikovano za test dolaziti do Beograd ali u svaki slucaj hvalati puno...Ako ti nije tesko da okacis neke faljlove...Recimo stereo buss signal sumiran u DAW i stereo signal koji je prosao kroz ADL600...Slusao sam neke fajlove sa gearslutza al to su bili testovi preampa sa gitarom{u svaki slucaj mi se dopao}Ako ti nije tesko okaci i neki falj sa vokalom.....

Hvala ti na pomoc..

OFF 16-03-2008 10:52 AM

Ja nisam probao ni jednu spravu, ali po tome sta ljudi kazu i analogiji sa nekim drugim situacijama, ne znam koliko taj mikrofon 'zasluzuje' takve preampe. Jedino ako ti je fora da ih malo koristis u masteringu. Mislim da su i REd i ADL predobri za TLM i da se za novac koliko ce te kostati TLM+bilo koji od ta 2 komada moze dobiti bolja kombinacija u vidu nekog boljeg mikrofona i korektnog ali 1ch preampa.
Nek neko pametniji ipak kaze koju....:(

spidermusic 16-03-2008 11:22 AM

Vidim da je namera ka kroz ove preampove provuce gotove stereo mikseve, pa mi se cini da mu je za to, ipak, potreban, stereo, dvokanalni pre.

Uz TLM 103 bi mogao da mu posao zavrsi i neki jeftiniji mono pre ili channel strip, ali to je druga tema.

Sta je bolje od ova dva preampa tesko je reci. Sve je stvar ukusa i eksperimenta.

mandrak 16-03-2008 01:46 PM

Quote:

Originally Posted by belu (Post 195630)
Momci sta mislite koji od ova dva preampa bi bio bolja kombinacija sa TLM 103...A hteo bih da ga koristim i za 2buss{da provucem stereo master buss kroz njega}..Dajte i misljenja za druge preampe u toj klasi.

Ja imam adl 600 i rode k2 mikrofon u svom kucnom studiju i za sada sam jako zadovoljan kako radi ta 2 x lampa kombinacija za vokal, acc gitare, stereo synth itd.. osnovno kod adl je da saturaciju lampe počne? osjecat tek kad ga dobrano nagari? na ulazu. Jako transparentan i brz preamp, veliki headroom i odlično pozicioniranje instrumenta u mixu. Par puta sam probao propu?tat gotove mixeve preko njega i zna ugodno iznenadit... Mo?e? mi poslat neki kraci file na mail ako te zanima kako to radi, mada ne ocekuj neko svjetsko čudo jer puno puta to mogu biti one filigramske finese koje daju taj neki poseban pečat ukupnom dojmu.

Ima čovjek na forumu Sasho koji je iz Skopja a ima Focusrite red 7 dodu?e, pa probaj s njim vidjet da poslu?a? ako te zanima.

spidermusic 16-03-2008 03:36 PM

Kao sto Mandrak rece, filigrantske su to nijanse. Mozda ih na nekim file-ovima koje bi ti mi propustili kroz tu spravu ne bi ni osetio, ali puno kvalitetno snimljenih traka kroz dobre preampove smiksanih zajedno, cine cudo koje dobre preampove cine dobrim.

belu 16-03-2008 08:20 PM

Decki hvala svima za pomoc..Mandarak ja i ne ocekujem prevelike promene kad master proguram kroz ADL600.Al citao sam na gearslutz-u,tamo neki tipovi kazu da dobro radi na stereo busu pa sam hteo da cujem..koliko dobro? Sad cu ti poslati na emailjedan fajl,morao sam ovo da spakujem u MP3{jebiga} u wavclab lame encoder 320 kbps stereo..Bicu ti veoma zahvalan da ovo provuces kroz ADL..A za RED mislim da cu naci ovog decka iz Skoplja da cujem to iz prve ruke..

OFF-e znam da TLM nije neki miklrofon al trenutno na listi mi je najbolji od toga sto imam...sta mislis za Peluso mikrofone posebo VTB Vacuum???Cuo sam neke testove peluso mikr.. i za moj ukus VTB {bar na tim testovima sa ta dva vokala] najbolje zvucio..Sta preporucujes u klasi do 1500 eura...a i da moze da se nabavi u Evropi??

Da dodam jos jednog preampa koji je usao u igri Neve 1073 DPD {mislim da za tu razliku od 300 eura je bolja opcija od DPA} ....uuuh ....poceo sam od 2000...i za par dana stigao do 3000....bolje da sto brze odlucim i stavim tacku ovome dok nisam otisao u ku....

pozdrav svima

STUDIOTON 16-03-2008 08:50 PM

radio sam sam sa RED7 . vrhunski pre , adl nisam imao .. ali svejedno mogu ti reci , sta god da uzmes,tesko da mozes da se zajebes :wink:

OFF 16-03-2008 09:55 PM

Quote:

Originally Posted by belu;195776

OFF-e znam da TLM nije neki miklrofon al trenutno na listi mi je najbolji od toga sto imam...sta mislis za Peluso mikrofone posebo VTB Vacuum???Cuo sam neke testove peluso mikr.. i za moj ukus VTB {bar na tim testovima sa ta dva vokala
najbolje zvucio..Sta preporucujes u klasi do 1500 eura...a i da moze da se nabavi u Evropi??

pozdrav svima

Da ne ispadnem neki serator.... Tlm 103 je bolji i od mojih mikrofona za vecinu aplikacija (ali ne zadugo8-) ) ja sam samo rekao neki svoj stav da ne mislim da je finansijski i zvucno opravdano upariti takve 2 sprave, a ako vec ne moze sve da bude top klasa (a za mene su i REd i ADL top preampi, preko te klase, za mene je vec ezoterija) ja bih pre uzeo neki vrh mikrofon i dobar preamp ( a za 1000e to moze da bude, jako dobro) .... e sad druga je prica mastering i sl. namene, mislim da ces vecu razliku imati boljim inputom, nego ako prosecno usnimis pa predjes preko neke takve sprave na kraju

Mozda gresim :)

sasaristic 17-03-2008 01:24 AM

Ja sam nekoliko godina imao red7....i mogu ti reci da je ta serija krajnje precenjena.Ok.to jeste odlican preamp , ali ne vredi tih para.Nadji negde na netu demoe od Sebatrona...to mi je do sada zvucalo najinteresantnije, a ako hoces za normalan novac vrhunski preamp...Grace design 101.

66musicman 17-03-2008 01:48 AM

@sasaristic...da li ti posedujes Grace desing 101 ?
Kako si zadovoljan i cime ga "parish" ?

sasaristic 17-03-2008 04:46 PM

Quote:

Originally Posted by 66musicman (Post 195789)
@sasaristic...da li ti posedujes Grace desing 101 ?
Kako si zadovoljan i cime ga "parish" ?

Da...na srecu:grin:....Za taj novac tesko da ces naci nesto bolje...Cist ..brz , transparentan.....Mislim da bi mu najbolje legao neki mic sa lampom, koristio sam ga sa AT4050, 414 i Oktavama..Ako trazis preamp sa izrazitim karakterom onda nije za tebe, a ako ti treba neki univerzalni ultra kvalitetan....nema greske.

pozz

All times are GMT +1. The time now is 10:58 PM.