![]() |
koji je ovo mixer?
|
Re: koji je ovo mixer?
Sony DMX R100
|
HVALA :D
Jel ima neko to u Srbiji? |
Ja mislim da je Georgiev imao taj mixer , pre nego li je kupio Ameka ....
Pozdrav |
Quote:
pozzz |
Cuo sam dosta lepih reci o tom mixeru, a i nije preterano skup:)
|
Oko 6 - 10 000 e
U zavisnosti koliko je " napunjen " Sto se mene tice , u studijskim uslovima , osim kontrolera i prelepog izgleda i ne vidim neku preteranu funkciju ..... Sony oxford vec svi imate u svojim kompjuterima , tako da :( Pozdrav |
Quote:
mislim da je odlican uredjaj |
Quote:
Pozdrav P.S. Napisah ti par PM ali ne odgovaras .... |
Quote:
pozzzz |
Quote:
|
Moze se videti takodje i u studiju Fute Radulovica u svom sjaju, zaista. jedan jako dobar mixer, pogotovo u svojoj cenovnoj klasi, odlican preamp, savrsen EQ, dinamika kakvu samo pozeleti mozes, i tako dalje, naravno i motorizovani faderi,
kao i pregledan monitor (ekran) |
Quote:
|
Hvala, na osnovu moga "slusnog" iskustva, a i mojih potreba (mix hardware sintova, i nesto malo "virtualaca" iz kompa, i poneki, samo poneki "zivi" instrument) meni je potreban ANALOGNI MIXER, i pored sve moje "paljevine" na Hi-tech, i "latest" tech. Ne mogu jos uvek da stignu analogni prolaz.
Ko je jednom "provukao" nesto kroz malcice bolji analogni mixer, da ne pominjem NEVE VR, ili AMEK 9098i, nema sta da mu objasnjavam, sam ce videti. To ne vazi samo za krajnje "dzabaluke" kao sto su Mackie 24/8 (uzas) ili Studiomaster, ili slicne, mada me je Allen & Heath ZED, ili mix wizzard veoma prijatno iznenadio. Voleo bih da probam Trident ATB 16 (Malcolm Toft) do sada nisam imao priliku, a deluje mi da dobro radi. Napominjem da mene licno interesuju iskljucivo LINIJSKI ulazi, za mic preamp koji je potreban u 1-2 komada ce se lako naci resenje. |
Quote:
|
verovatno, posto nisam SVE probao...
|
Quote:
BTW sta valja od njih, kakva je uposte klasifikacija unutar te firme? |
Quote:
Medjutim Mixdown serija mi se svidela,cuo sam je u par studija po gradu u 24 i 32kanalnim verzijama,i to je potpuno druga prica! Pre svega mi se dopao zvuk EQ Mixdown-a,lepo,toplo i muzikalno,pa sam na kraju i naleteo na jedan komad Mixdown 24 u dobrom stanju pazario ga,reparirao i evo za sada sam veoma zadovoljan. Naravno,slazem se,koliko para toliko i muzike,ali mislim da ova serija zvuci mnooogo ozbiljnije nego sto bi se ocekivalo prema ceni... Ne znam sta Slowstar misli o tome? |
Quote:
|
jeste sony,imao ga je georgijev ima ga na e buy-u po nemackoj itd... |
probaj manley line mixer...izgleda da je za tebe to idealno resenje
Quote:
|
Manley, hvala na savetu, koji je zaista dobar, ali mislim da imas malo precenjeno misljenje o mojim finansijskim mogucnostima, a osim toga, trebalo bi mi NAJMANJE 48 ulaza, od kojih dobar deo sa nekim pristojnim EQ, a i 2-3 "sendica' bi takodje legla...
|
Quote:
pa sta radis druze sa 48 LINE ULAZA!!!!!! Logika summinga je da saljes bus kroz mixer, a ne svaki kanal pojedinacno. u tom slucaju osam stereo kanala su sasvim dovoljni. |
Quote:
pa dok izvuce odvojene izlaze iz svih sintisajzera i samplera koje ima..eto! odose ulazi....:( |
Quote:
|
Quote:
snimanje ili miks, treba mu (ja mislim, napeo sam ko mutav..he,he) puno ulaza da ubode sve! pa ja imam hard-wired 32 line ulaza (na Tape faderima) sa sintisajzerima i samplerima (i to sam ekonomisao..!!) |
aha, taj rad. ja sam kapirao da zeli dodati farbu u miksu, pa zato line ulazi
Quote:
|
DA DA DA, Da Bear je u pravu, jos sam bio vrlo skroman, jer trenutno mi je Soundcraft pun k'o brod (48 ulaza+echo returns) i jos mi fali sigurno 20-ak ulaza, da bi mi svi hardware sintovi bili povezani. Nisam besan, nego jednostavno kada izbacim sve izlaze iz sintova i semplera, ima skoro 60 linija, a ako moram svaki cas da "ubadam i izbadam" ode kreativni momenat u bestraga. jednostavno volim da mi sve bude povezano...
|
Quote:
|
Quote:
|
Bio, i to danas, odavno sve video, a Milan mi je prijatelj dugogodisnji, tako da sve znam...
Nema meni nista bez nekog nizebudzetnog mixera, al da kol'ko tol'ko dobro sabira...(ZED, ATB, ili slicno) P.S. summing ne bi bio dobar, zbog drasticne razlike u nivoima kod sintova, razlikuju se i po 20 db!! da ne govorim o potrebi za nekim EQ, ili AUXom,Inace, sabirnica je zaista odlicna, uverio se svojim usima... |
Slobo, jesi gledao Speck XtraMix? To je sprava za tebe, a ima cak i control room sekciju.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:05 AM. |