![]() |
Omerta - Moj Beograd (hip hop)
eto josh neshto od mene.. kao shto naslov kaze: Omerta - "moj Beograd".. za potrebe refrena semplovana istoimena pesma, autor Nikola Kojo.. ako neko ima kontakt sa ljudima koji su radili ovu pesmu u originalu, voleo bih da im zatrazim blagoslov za korishcenje ovog sempla, poshto je cela pricha krenula od njega, i mislim da i chak da se otpeva to ne bi bilo to.. ipak je ovako hmm.. prljavije? :)
elem, link za preslushavanje i download: www.myspace.com/lacasanostra poslednja je u plejeru ja mislim.. elem, chuje se novi Gemini mk2 kako radi, tako da, ako neko nije chuo kako shljaka neka poslusha.. apsolutno nikakva ekvalizacija ni deessing nije radjen.. samo kompresija na dbx 376 i ITB abbey road 2005 plug in.. prvi kontakt sa njim, nisam ni zapamtio koji mu je potpuni naziv.. bacite komentar.. mix nije radjen, ali to bi otprilike bilo to.. i samo par stvari u aranzmanu da promenim, al kao shto rekoh to bi bilo to.. :) pozdrav |
Re: Omerta - Moj Beograd (hip hop)
sto se bojis da okacis mp3 na rapidshare-u ili send space , dial up nije izgovor :P
|
Heat,
Znaš šta je, ti nam daš myspace, a tako ti baš ne može biti dat neki komentar za zvuk! Ovo što se može čuti zvuči sasvim korektno. Sama priča po sebi nije, ruku na srce, nije nešto novo. Ovi stringovi su možda po nekom mom ukusu mogli da budu malo izražajniji i dramatičniji , al to ne znači da su loši ovakvi kakvi su. Sve u svemu - sasvim pristojna rap stvar! poz! |
aj sad cu da pustim upload na yousendit..
ma uveo sam adsl u studio, pa sad izbegavam kachenje preko ovoga.. al ajd zbog vas.. :) |
Nema potrebe da se mnogo izvinjavas "ekipi" koja je "radila" "Moj Beograd", posto su i oni to malkice pozajmili (strofu na refren, ali nema veze ;) ) :)
Verujem da si cuo ovo vec :wink: http://youtube.com/watch?v=2tjM7v7VOpU Za razliku od Pepersa u "Beogradu" ima i onaj polu-narodnjacki uzvik na kraju "A gde si sada tiiiiiii?", ali verujem da su i Pepersi uzeli lovu bez obzira na taj krupan nedostatak... :rotfl: Sorry za opstrukciju thread-a :D |
evo je i cela pesma http://download.yousendit.com/475E51642A90D139
elem, hvala ogi.. nisam znao da je kradeno.. mada, ono mi jedva malo vuche na peperse.. ako je to bila poenta.. :) |
Ma to je jedna od drskijih kradja u to vreme. Ovo se vrtelo po svim klubovima par meseci sredinom devedesetih, nedugo zatim je izasao soundtrack za pozorisnu predstavu. Niko nije mogao da veruje...
A ako jedva primecujes, evo, cu ti pomognem :) 1. " I've got a bad disease " 2. "Gde je sad moj Beograd" S' tim da kod Pepersa ima jos muzickog materijala, a ovi su uzeli samo temu iz strofe (za refren), uradili copy/paste par puta i na kraju zaurlali "A gde si sada tiiiiiii"... :D |
Quote:
|
ahh.. slushao sam samo uvodnu melodiju i melodiju u pochetku strofe.. nisam imao zivaca na 56k da gledam do kraja..
elem, oggy, kakvo ti je mishljenje o pesmi? |
Meni se svidja.Fali malo originalnosti,ali ok....:wink:
|
Quote:
Malo mi je neubedljivo. Zvucna slika ne prati ono sto text govori. Suvise mi je "obazrivo". Trebalo bi da bude mnogo bezobraznije i drasticnije. Krupnije. Fali mi neki brejk, promena atmosfere. Vokal koji je brutalniji dok ti u lice sasipa informacije koje smo culi u pesmi. Ja ga ocekujem buntovnim, a on je "malodusan" i zvuci kao da bira "predaju" umesto "borbe", a to je malo kontradiktorno hip-hop ideologiji (samo da ne odemo u nepotrebnu filozofiju, hteo sam sto svedenije da kazem neke nedostatke). Nadam se da ovo ne shvatas kao "spustanje" ili "uvredu", vec kao dobronamernu kritiku. Imao bih i nekih tehnicklih zamerki, ali mi se cini da je najveca greska napravljena u "podilazenju" refrenu, umesto da si sve uradio mnogo beskompromisnije, "da puca". Ima tih nekih wah-hammonda koji su kao lepuskasti, ali je ekvivalentno tome da gurmansku pljesku stavis u onu slatku lepinjicu od big meka. :) Sad mi se cini dok citam sta sam napisao, kao da te pljujem, ali stvarno nisam imao tu nameru niti to mislim. Shavti ovo samo kao sugestije. Ako ti bude smetalo ovo, cimni me na private, pa cu da obrisem post :wink: Pozdrav! |
@Oggy: Podsecas me na Charles Dye-a u onom "Mix it like a record" filmu i delu kad prica kako pristupa mixu i kako se povezuje sa pesmom na spiritualnom nivou. Ne znam zasto ali podestio me tvoj post na njega. Mozda jer sam pre neki dan gledao ponovo isti film. :)
@Sale: Imenjace, pesma nije losa, to je sigurno. :) Verujem da ces ti to jos bolje odraditi kad sredis mix. :wink: |
@oggy, ma ne vredjam se ja tako lako, chovek.. rekao si mi apsolutno sve shto sam i sam osetio.. kao shto rekoh, mix i aranzman nisu dovrsheni, pa rekoh da okachim ovde da ljudi chuju gemini-a i da vidim da li je (sluchajno) nego ovde od rumljana radio original pesmu.. elem, trebalo bi ubaciti jedan brejk, josh nekoliko bek vokala (chisto da popuni praznine u nekoliko prelaza) i malo promene u trecoj strofi jer taj e piano kroz wah, pochinje da zamara u toj strofi.. svega sam svestan..
al samo nisam skapirao, definishi mi "neobazrivo", "bezobraznije" i "drastichnije".. majke, mi tu celu misao nisam skapirao.. mi neuverljivo prichamo prichu ili je mix bzvz..? :? cela pricha je (po meni) solidno odradjena, i mislim da se oseca emocija ako se stvarno poslusha.. bar je dosta ljudi osetilo (kao i ja - shto mi se retko deshava kod mojih pesama, a neretko kod tudjih).. eto, pa ako bi mi samo objasnio onu misao.. :) hvala na slushanju ljudi! imenjache, hvala.. :) jednog dana mozda i ti okachish neshto svoje.. :D edit: nije trebao da ide zeleni smajli.. :? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Mozda da probas neki drugi preamp... Mada sumnjam, posto se na svim snimcima koje sam do sada slusao mikrofon cuo isto ovako... Quote:
Quote:
Dakle... Mix (ili demo) ima svojih tehnickih nedostataka, koji mi nisu toliko bitni u ovom momentu kao cinjenica da mi fali vise definisanog izraza. Rizikujuci da zazvucim apstraktno... Ne vidim jasnu sliku dok slusam zvuk, ako me kapiras. Produkcijski, fali mi blizi i jasniji kick, neke sire i drasticnije panorame, replike, tj. udvajanja glavnog vokala moraju da budu drasticnija, drskija, expresivnija (sad vec lici da kenjam, ali stvarno mi tako idu misli... :) ). Upecatljiviji bass, da taj refren preradis i sam snimis ponovo. Da ti ga neko otpeva u atmosferi pesme, a ne da pesmu podredis necemu sto je vec uradjeno i to ne tako sjajno. Da onaj sterilni hi hat zamenis nekim prljavijim, desnijim ( :) ) i manje nervoznim. Da pesma izgubi pop prizvuk, a da se cuje ta "ulica". Mozes da zadrzis i poneki fensi momenat, kao neizbezno koketiranje sa necim "lepim", ali ti ako mi pricas ovakvu pricu, ne sme da mi se cuje "Holywoood" (malo serem, ali sve u cilju da ti priblizim one apstraktne zamerke, pa se onda trudim da budem drastican...) sve vreme. Na momente me malo podseca na "Bolji zivot" gde su isto tako isekli Dada Topica, pa nalepili drugu pesmu (bez namere da te poredim). Kao sto si i rekao, demo snimak na kome mora da se izmeni dosta stvari. Mislim da bi ti Vrac mogao dati dobru kritiku, ako bude imao vremena da poslusa. Nadam se da te nisam smorio... Pozdrav! :) |
Quote:
@Heatman: Kacio sam ja ovde skoro svoju stvar al' me stra' da bampujem topic. Mozda i ova sekcija prodje kao Mali oglasi.. :D |
Quote:
|
Sacekacu finalni miks pa cu da dam kritiku.
Jedino sto sam ocekivao da se ovaj Gemini masnije cuje, plitak mi je zvuk vokala, podseca me na B2 |
Quote:
Ja uopste i nisam rekao "Neobazrivo", vec "Neubedljivo", ali se nisam setio da procitam moj prethodni post. I sve vreme me kopka kao sam mogao da napisem "neobazrivo" i na kraju sam se vratio, procitao i shvatio da si me ti samo lose interpretirao... Napisao sam u stvari "Obazrivo", a to sam ti vec objasnio u "sminker-dzukac" epizodi. potpuno sam pobrljavio. Zreo sam za pemziju ili barem neki dobar godisnji... :D |
ajmo sad ovako.. prvo lakshi pa onda tezi odgovori (kucanje je u pitanju u ove sitne i pripite sate koje provodim sam sa jelenkom) :) :
@kendza: skidam pesmu pa cu ti bacim koment tamo @jan: bacio sam low roll off na geminiju.. to je jedino, a drugo je shto sam iskompresovao signal da je sva dinamika zbudzena u jedan bit.. shto mozesh chuti i po ulasku u drugu strofu kada devla 'vata vazduh i to se chuje chak i glasnije od vokala.. tako da je moguce da je tebi i ogiju zbog toga tanushav glas, ali pesma je prenabudzena tako da ni ne ide mi neki "debljii" zvuk.. slushao sam ih na mojim monitorima, a uskoro cu, najverovatnije i na questedima pa cu imati tachan podatak o tome shta i gde.. e sad, ajmo.. @oggy: shto se tiche samog "repovanja"L nismo ni shminkeri ni dzukci.. jendostavno deca koja su odrasla na ovim ulicama (ne znam odakle si) i pokushavamo na shto iskreniji nachin da prikazemo ono shto mislimo.. s tim shto, mislim da je devla (ortak iz benda) podbacio "lirichki" u svojoj (drugoj) strofi, ali je zapechatio celu prichu sa nastavkom na moju trecu strofu.. jbg, glupo mi je sad da pricham o svemu tome, ali sve shto je recheno je istina.. chak i najsitinija rech, istina je.. bili smo probisveti, i sad smo se smirili i pobegli od cele te priche.. kao shto ce u dosta narednih pesama biti i objashnjeno.. eto, imash pesmu "moja pricha" na myspace-u i ona je iskrena da iskrenija ne moze biti.. e sad, neko bi to nazvao dzukac.. mozda.. vrlo verovatno.. ali ne moram da repujem kroz zube da bih preneo svoju prichu drugim ljudima.. ako smo se dobro kapirali, to je glavni problem.. :) eto, moja strofa je nastala spontano dok sam peshachio u 3am od 33eg bloka (novi beograd - genex) do banovog brda.. gde sam kasnije chekao autobus.. shto i pominjem u pesmi.. i nije mi prvi put da to radim.. jer u tom trenutku, ja sam se osetio kao da je ceo beograd moj.. i stvarno sam ga video kao kucu punu topline, iako znam shta se sve izdeshavalo na putu koji sam sledio.. (i metaforichki, i bukvalno) i od same pomisli na sve to, svaki normalan chovek bi zeleo da pobegne.. ali ja sam se osetio kao kod kuce.. to je shto se mojih strofa tiche.. ako si mislio da treba dzukachki da zvuchimo da bismo preneli tu atmosferu, onda je to (po mojem mishljenju) potpuno shminkerski i holivudski.. evo jedan tekst gde cesh mozda shvatiti moj stav: --------------------------- uplice se dim shto mi izlazi iz usta iza njega vidim pobednika i ortak ochima koluta "ma sve to sranje, veruj mi na rech, ne treba ti rep, samo ribe i kesh" shaljem dalje... pa chekam novu turu, shta brate da ti kazem, a da ne reagujem burno? "okeej, brate.. ma sve si ti upravu, ali nisam gangster, cune glumim budalu" -"al to je jedan poslic mnogo brate kesha!" -"puno jeste kesha ali dosta mi je jednog lesha, da li treba da te podsecam shta se sve desilo, ortak shto je zagino, i drugi shto se obesio, nisam u fazonu vishe idi pitaj nekog drugog, ponudio cim, samo me odgurn'o.. rekao mi je da sam pichka sa josh nekim pridevom otishao je to veche, vishe nikad ga nisam video.. ref: da li znash kako boli kad nestajesh u ponoru mraka? da li znash ko te voli i koliko ta ljubav je jaka? da li znash kako boli kad izgubish "naj" ortaka? refren se peva a matrica je skroz bolesna.. mozda sam slao janu, nemam pojma.. -------------------- pesma je takodje vrlo iskrena i realna.. a da li mislish da stvarno moram da pevam sa nadrndanim glasom? :? shto se mixa tiche, oko kicka se apsolutno slazem.. shto se stereo slike tiche, mislim da su ovi strigovi provucheni kroz filter i psp warmer, skroz dovolji u stereu.. a ako promenim hatove, definitivno moram i refren.. poshto ako hat bude prljav i sempl (koji je na pragu neslushljivo prljavog) ce morati da se menja.. a kazem, sve je krenulo od toga.. tako da mi je on na neki nachin drag.. realno, manji je problem da mi neka od drugarica (inache dobrih jazz pevaljki) :) otpeva ponovo sve.. al meni je ovo ok.. samo shto sam zamislio scratch preko.. eto, btw, mogu da ti okachim strofu jedne pesme koju sam radio pre godinu dve.. koja je iskrena (nema veze sa ovim ulichnim prichama) do bola, i prilichno kontroverzna.. ali opet ja nisam neshto previshe nadrndano zvuchao.. pa da mi ti kazesh da li ti se ta vishe svidja.. oce? :) btw, uvazavam svaku kritiku.. nemojte da pomislite da se branim il shta god.. p.s. shto se geminija tiche, sad se setih da si (ogi) spomenuo preamp.. ide mi kroz dbx 376 pro u emu 1820.. trenutno ne mogu bolje, a ovaj zvuk mi pashe samo tako.. pozdrav |
shto je najgore, ogi, nisi samo ti zreo za odmor.. nego i ja sa svojih 20 godina, choveche.. ali neshto vidim da odmora ove godine nece biti.. :?
|
shto je najgore, ogi, nisi samo ti zreo za odmor.. nego i ja sa svojih 20 godina, choveche.. ali neshto vidim da odmora ove godine nece biti.. :?
|
Heat, druže, evo da se i ja malo uključim...moram te malo ispjuvat ;) Naravno, šalim se ;)
Ti znaš da meni ovo nije prva tvoja tj. vaša stvar koju slušam, već, mogu ti reći da , s vremena na vrijeme obiđem vaš spejs i provjerim šta ima novo kod vas :) Što se tiče čitave tvoje priče o iskrenosti i o ličnim iskustvima koje pokušavaš da uhvatiš u tom svom kompletnom izrazu, to sasvim cijenim i, vjerujm mi, da prilično razumijem o čemu ti govoriš i šta želiš da postigneš (kako kaže jedan od Outlawza : "Writin rhymes till they capture this" ;) ) To je ono pravo pogotovo što se tiče rap-a . Međutim, iako je to ono prvo i glavno , ono ipak nije ni samo po sebi dovoljno da to što ti pokušavaš da preneseš potencijalni slušalac primi sa takvim intezitetom kao što ga ti doživljavaš. Tu se na neki način rap dodiruje sa filmom (zato mnogi reperi budu solidni glumci) Da bi ta tvoja emocija i doživljaj bili upečatljivi tu mora da uđe taj faktor glume , scenarija i uopšte priče , al ne u onom lošem smislu kao foliranja , već u smislu stvaranja kompletne slike i utiska koji ta pjesma treba proizvede. Obrati malo pažnju (a vjerujem da već znaš) da gotovo svi (pogotovo poznati američki reperi) imaju tu neku svoju "ulogu" koja se provalči kroz sve njihove pjesme - oni su skoro bukvalno izgrađeni likovi koji se iznova pojavljuju u tom svjetlu u svojim pjesmama. Dakle, nije tu nužno da se mora pričati baš o onome što ti se stvarno dogodilo, ne mora ta iskrenost da se odražava kroz iznošenje baš onoga što se tebi desilo - treba uzeti u obzir i fakotor "umejtničke istine". Baš po tom pitanju je Snoop Dogg negjde davno dobro rekao kad su ga pitali da li je sve što pjeva njegovo iskustvo rekao nešto u smislu " Pitajte Arnolda Švarcenegera , je li on u privatnom životu robot" (tada je bio aktuelan Terminator) (za ovu izjevu me nemoj držat za riječ jer može biti i 2pac - al je jedan od njih dvojice sigurno) Da skratim.. Poenta je u tome što nije glavno i dovoljno ići samo logikom " Ja sam neshvaćeni mladi čovjek koji iskreno pristupa muzici" - što, moram ti priznati, za sada prilično odiše iz ovoga što čujem od tebe. Ih, brale koliko ima mladih ljudi širom svijeta što su u tinejdžerskim godinama okusili ono što se kaže "asvalt" i živjeli o "geto" sredinama gdje je neka socijalna pravda i stanje grozno i gdje je najprpfitabilnije biti krimos. Međutim, što se tiče te priče, ovdje na Balkanu je gotovo svako to na neki način vidio i osjetio , tako da ta priča nije nešto pretjerano zanimljiva i kontraverzna. Drugo je to po zapadu gdje imaš takve kontraste i kad je nastajao taj tzv "gangsta" rap bilo je skandalozno čuti neke takve stvari. Ovjde smo gotovi svi prilično u tome na neki način. Zašto ti ovo sve pričam - evo zašto : Vi u suštini imate sasvim ok stil, sasvim ok beatove , savim ok tekstove. ali tu malo hvali ta neka hemija između svega po mom ukusu. Hvali maličice tog nekog faktora nečeg novog u priči, a to je ključ da nečiji rap postane zanimljiv. Svako ko je postao malo poznatiji, pa i na ovim prostorima, postao je zato jer je u tom momentu unio barem malo nečega o čemu niko od repera prije nije pričao, a tu priču o svom gradu, o borbi za opstanak, o sranju na ulicama , o životu u kraju svi pričaju. Eto, lupam sad, čisto da uzmem za primjer kako je Edo Majka postao zanimljiv jer nije pričao klasične priče , kao naprimjer ono "Prikaze" kad se noću vraća kući i čitavo to putešestvije. Mislim da su mjesta za "Beogradske momke iz kraja" već priiiiiilično popunjena, ako me razumiješ.... Evo ja ti druže napisah roman i nadam se da ćeš me ispravno razumjeti na šta ciljam, a to je da počneš malo da skeniraš situaciju i da ubodeš neku žvaku koja će u tom momentu biti nešto intrigantno i zanimljivo , a ovako ti to ostaje na nekom nivou standardne rep priče ortaka iz kraja ....Ne govorim ti ja da treba da počneš da se foliraš da bi bio "zanimljiv" već da ubodeš tu neku žicu koja odgovara ovom sad vremenu i stanju u hip hopu....htio ti to ili ne htio tu mora da bude određenog vida "podilaženja" publici ako želiš da to izadje van užeg kruga repera i drugova. |
Au brate, koji si ti dave?, da te ne znam od ranije, mislio bi da si neki čiča od stotinu leta. Sve je to lepo ?to si ti napis'o, ali neke stvari dolaze same od sebe, ili ne dolaze nikad. ;)
Meni se pesma sviđa, ne bih ni?ta dir'o. Dobro, mo?da bih, ali svako ima svoj stil. pozdrav i samo napred! |
uf možda i jesam previše odužio sa pričom :) al nadam se da će čovjek da me razumije da sam mu to pisao baš zato što vidim da ima tu nešto ;) inače mu ne bih pisao eseje ovolike ;)
|
Evo, jedan moj poznanik je davno pisao "tekstić"
guzu su mi, guzu su mi palili rešoom , kad porastem biću kosovski Albanac puder mi je ,puder mi je upao u šolju , kad porastem biću kosovski Albanac udrobiću, udrobiću hleba i trodona , kad porastem biću kosovski Albanac e, ovo bi danas bilo kontraverzno ;) koliko god ovo možda zvučano bolesno, odvratno ili kretenski ili ne znam ti već kako, ja da čujem ovaj tekst ne bih definitivno ostao ravnodušan |
hehe.. potpuno sam te razumeo balti, i skroz si upravu oko svega.. ALI (krucijalno "ali") ovo je jedna od pesama koje planiramo za album.. ovo je kao predstavljanje beograda.. poshto stvarno mislim da niko nije predstavio bg u pravom svetlu.. ko god da pricha o beogradu, ocrni ga maksimalno.. a mi imamo tu uochljivu dozu bele u celoj pesmi..
evo ti par linija o kojim pricham: |necu nikad da odem, ma shta prichao o njemu ovo je "moje selo" oko toga nemam dilemu do juche gledo ga ko shemu za veche jedno zenu ali volim njegov miris i ni u jednom trenu necu da zaboravim sva sranja shto smo zajedno prebrodili jer JEDNO DRUGO smo vodili.." "samo slushaj ulicu i shta ti beton shapuce prati brate tragove na pravi put izacicesh" "kada glava luda te natera da lutash znash ko te cheka, uvek ista je ruta i tako nebrojeno puta, jer znash da nisi izgubljen i da svaki tvoj greh unapred ti je oproshten" "bg nosi nasha sranja pa ko sizifa pod kamenom ga udaraju brige, al on podbochi se ramenom, ne zbog sebe vec zbog tebe, shvati drugima se jebe kada venesh da te prene, pravim putem te povede chucesh "idem preko, srece nema tu za mene" kako ostaviti neshto kada teche ti kroz vene? ustvari, shta da ti kazem? idi, nemoj da se patish on ce uvek da te cheka kad pozelish da se vratish.." dakle, tu "setnu" dozu bele ja nisam chuo ni u jednoj pesmi o bg-u do sada.. osim Struke koji je na novom albumu uradio veselu letnju pesmicu o bg-u, ali mi se ona ne svidja preterano.. dakle, morace sve ovo da se posmatra kao deo celine.. evo sad cu da vam okachim jednu strofu matore pesme koju bi trebalo ponovo uraditi.. shto se tiche tih "aktuelnih" tema, ne volim toliko da zalazim u sve to.. davno sam napisao pesmu o kosovu.. i daleko se razlikuje od mishljenja vecine ljudi koji su je chuli ili, pak, prochitali na mom spejsu.. a shto se glume tiche.. uvek sam se protivio tome.. to je klasichno podilazenje masi.. eto, jednom sam iz zezanja uradio pesmu "rolamo" (imash je na spejsu) mislim ej!?! linija "moja ekipa i ja, mi smo pakleni vozachi..".. pa ni jedan od nas nema vozachku.. hahah.. kao shto rekoh ta pesma je lozachka, i glupa pre svega.. al mogu ti reci da sam je chuo da se vrti na telefonima nekih riba i likova po gradu.. i to ne samo jednom.. a pesma je po meni sranje.. jes, aj kao.. ushli smo u prichu i odglumili sve to.. al jbg, nije mi to to.. poslushaj ostale pesme sa spejsa ovu sad shto cu nakachiti i sledeci txt: Jebem ti malu zemlju i josh manje ljude, sve se raspada polako, zemlja pati nam od gube, druzze. mi smo jedini dobri, a svi su ostali olosh, zato svi su nas napustili, pa ajde razmisli dobro! e moj pobro, pa chime se ti ponosish!? zaraslim vilajetom i kadijama dokonim? placom od tri ara jedva sa grbom i himnom i tim zvanjem podstanara, pa nije li to divno?! kontrolishu te choveche i spushtaju ti cenu abasimento di preco, i to na domacem terenu, zato nude sise, hleb, igre i veru, izmenjenu bibliju, pa sve ima svoju meru! sad sam antipatriota, jer ne poshtujem pravila, shto pljujem po srbiji, ali stvarno mi se zgadila, i jadna mi je skupshtina i sve sline u njoj sve same patriote, KAD JE BIO KOSOVSKI BOJ? nacionalisti preko grane klichu "NEDAMO KOSOVO!" zbog takvih poput vas, s' tim je odavno gotovo. reshena stvar, aajmoo iidemooo daalje, ma isti smo bre narod, samo neshto nas je manje, brale. evo ja sam prvi shto dizze pesnicu u etar ma, bre, boricu se sam, neka grmi sveti petar! evo dizzem ponosno stisnutu shaku u vazduh "Otpor ovakvoj srbiji! LJUDI ZAUSTAVITE FARSU!" ref: krv suze i znoj, necemo kosovski boj vratite ljude gore, nek pichke pare broje, zar za parche zemlje da ginu vasha deca? ne srljajte u ratove, kada mala su nam ledja... to je ta pesma o kosovu koju sam napisao u januaru proshle godine.. aj sad cu da okachim ovo chudo.. |
evo ovo je kao finalni mix pesme "moj beograd".. mada neshto mi fali.. al ne znam shta.. pochinje da me nervira kick.. verovatno cu ga menjati.. ajd ogi, rekni shta fali? :)
http://download.yousendit.com/0CA4BB2740BB832B btw ona kontroverzna pesma.. hmm.. bez druge strofe ne moze se shvatiti lepo.. tako da moram da vam bacim txt, poshto nisam snimio pesmu.. elem, ako ste stvarno stvarno pobozni, nece vam se svideti: vec duze vreme imam posla sa loshim ljudima kada povrede zarastu ostaje bol u grudim ne znam kome da se obratim, svi bi da me zajebu i ono malo chitavog mozga u glavi da mi sjebu koja je poenta svega? veruj mi, brate, stvarno ne znam! vracam se kuci toliko pijan da mislim da sam trezan. tekilom gasim tugu, a viskijem zedj, pochinje treznjenje - stavi pivo na led! nikad nikog iskoristio a mene nema ko nije davno postao je klishe shta se iza maske krije ispod maske lice zla i cud prevrtljiva zashto nisam takav boze? zashto nisam skot prem drugima? ako to nazivash ljudima, na shta si mislio boze? ako su takvi od pochetka, shto si dao da se mnoze? reci gde su ti bile ochi shestoga dana? previshe je postalo realno, vishe ni neverujem da sanjam, osecam krv u venama i srce kako kuca publika je zadovoljna, i pochinjem da mucam, scena koja teche 20 dina, a samo jedna je klapa neznam dalje svoj tekst, ali nechujem shapat, svet dobija moje boje, nema mesta ni za dvoje ovakav zivot mi je dat, brate, to je shto je! grad u mashtu tone, josh ima govana na tone autistichan sam postao, al ne osecam se bolje.. Refren (peva crkveni vokal): Oche nash, sidji vrati se! pomoc daj, dece ne boj se! Strofa dva: a shta je bog? bog je jebeni zelenash! podario nam zivot? oh hvala ti oche nash, samo, chije grehe ja placam ako jedan pochinio nisam ceo zivot ispashtam, a zashta beshe kriv sam? daj boze, poshtedi me te priche, terash nas da patimo, ali ne radish to bichem BICEM, placamo tu kamatu na zivot neposhtena i bezuslovna osuda na nivo, jebeni pasji nivo, chak i boje vidim kao ker ustvari belu vidim samo kad se bacim u ler. ajde, chikam te, CHIKAM TE da napravis chudo jer mislim da sam patio dovoljno dugo.. ne dovodim u pitanje tvoje postojanje samo zelim drzati od tebe blago rastojanje, jer verujem pre svega u sebe pa u sebi bliznje, a tu nema mesta ni za tebe ni za tebi slichne. ajde, reci mi gde si bio desetog avgusta? kada kola su se srushila u doline ambisa, uvrnuti metal i dechak sa slomljenom glavom, pomenu tebe - vidim pompeju prekrivenu lavom, ne mrzim te, niti te se gnusham samo sam razocharan zbog stvari koje slusham, od ljudi u crnom, koji kazu da si kul, :) ali vidim da te chak ni oni ne kapiraju ma ja verujem u tebe i da te boli kurac, al neverujem choveku, ma koliki mudrac, --------------------bio on, i bio ti, ako boze greshim oprosti mi, bar bi tako trebalo, po bibliji. :) refren javite utiske.. pozdrav |
Quote:
Prvi snimak mi je bolji, krupniji nekako. Odabir komponenti bubnja je stvar licnog dozivljaja estetike, ali ako bih se ja pitao, onda bi to bio neki manje konvencionalan zvuk, sa vise low-enda, a manje tacke. Ovako me suvise podseca na neki kick za pop pesmu. To sam ti vec rekao, sve me u stvari, asocira vise na pop, nego na hip hop pristup, a kad ti to kaze neko ko se bazicno bavi pop muzikom, vece su sanse da to bude tacno. |
i kad mi kaze neko kome verujem, onda je to sigurno tachno.. moguce je (vrlo moguce) da sam podbacio ovaj put..
realno, jedino shto sam uradio je: napravio clap i snare chistiji, kontrachinele sam digao na visokim i dodao malo distorzijice (voxengo lampthrust).. na kicku sam izvukao tachku.. ne tachku, nego tachketinu, i digao ga izmedju 100 i 200 hz.. glas sam samo malo uvukao, a stringove proshirio.. najverovatnije sam preterao sa kickom, a i clapovi sigurno moraju da idu nize.. hvala na komentaru i pomoci.. :) |
shiva polako ali sigurno stvara svoju sektu "pripadnici dugih postova"
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: |
pa daj poslushaj pesmu i baci komentar kad si vec tu, bratunga
|
ajte josh neko dok nije istekao linak.. dajte josh koji komentar ne budite shtekare.. :)
|
S obzirom da sam slusao na myspace-u, ne mogu da dam komentar za zvuk.
Dobra je ideja, i mislim da je ideja uspesno pretocena u delo. Imas super dikciju, svaka rec je razumljiva (sto nije slucaj sa svim hoperima kod nas). Reci su dobre, atmosfera dobra, kraj je zanimljiv... Eto. :wink: |
bolje da si skinuo verziju sa proshle strane.. kraj je drugachiji.. i aranzman je dosta promenjen.. mada promenjen je opet.. :? ma chucesh, u svakom sluchaju.. :)
hvala na komentaru.. :) |
Evo i mene sa zakasnjenjem kolega, izvinjavam se zbog toga:)
Proslo malo vermena dok sam sastavio komp, odradio neke sitnice, proslavio neke rodjendane i popio ihaaa..... Ovako....... U biti zvuci pristojno! Dakle.... Ovo su moje subjektivne zapazanije:D Po meni bi sve trebalo za zvuci 'sire' citaj - masivnije'! Pod 1 se ovo odnosi na stringse, koji po meni trebaju da 'zagrle' sve ostalo sto postoji u numeri... I daju malo 'drame' svemu s obzirom na temu! Ali onda opet treba se poigrati sa re-arrangementom istih.. Pod br2, opet s obzirom na temu nedostaje mi sound ulice... Ako imas ovakvu temu, tripujem da je ovo stvar koja najvjerovatnije otvara album. (ili grijesim) ali nedostaje mi himna (anthem) karakter tu svejedno... Predstavljas svoj hood! Dakle tu nam se mishljenja u startu razilaze. Ti si krenuo automatski u startu nekom njeznom (nazovi pop) varijantom pristupa, dok bih ja odma zarezhao... Mada opet kapiram (ili ne?) da je tvoj licni (trenutni) trip u pristupu bio tipa 'ovo BG sranje je moje sranje i meni je srce puno'... Dakle ne bih sad da ti ja aranziram pjesmu i govorim sto bih ja odradio prvenstveno u drum sekciji, da bi to dobilo nit koju bih JA zelio cuti tu.. Meni je za razliku od nekog gore, zvuk gemini-a ok.. Iskompresovao si zivot iz trake, ali sve okee.... Ali imam zamjerku na back vokale koji zvuce.... Kako da se izrazim??? Balkanski?.... Mislim, ovako backovi zvuce najcesce (gotovo da je pravilo) u domacoj hiphop produkciji. Dakle nemaju svoju razradu kao sto rade crnje, duplexi, triplexi i najbitnije gluma! Sve zarad 'thrill' (pozorisnog) osjecaja u preplijetanju backova sa glavnim versom.. Ovdje backovi idu toliko 'flat' u odnosu na glavne vokale da gotovo stoprocentno mogu da pogodim u kojem ce trenutku i sa kakvom intonacijom da se pojave, sto je steta, jer je flow tecan i ostavlja ti prostora da se igras a ne kao kod nekih drugih mc-ja kad koristis bekove da jednostavno 'pokrijes' nedostake samog flowa.. Mada to opet u dobrom dijelu zavisi do samog mc-a kako ce uopste da snimi backove..... Svida mi se zenski vokal u ref! "Gde je sad moj Beograaad" - Super je upao tu. (ne znam jel to sempl ili ne) U svakom slucaju to mi je nebitno, totalno je pamtljiv i fino filtriran u odnosu na ukupnu atmosferu. Muski tu i tamo.. Ne znam sto vise da ti pricam! Samo da dodam da sam govorio iskljucivo kriticki nastrojen, bez ikakve namjere da pljujem po bilo cemu iskreno. I bez zadrzavanja na ok stvari. Ono..... Sto se kaze dobronamjerna kritika.:) Dakle, da ne vidim ovdje neku vrijednost, vjeruj da se ne bih ni opterecivao odgovorima, pa te iz istog razloga molim da i shvatis to tako.:) Eeee da, i jos 1 stvar! Sve djeluje kompaktnije kad slusam na mackie hr, nego na ns10! Bice da je to zbog 'slicnosti' tapca i njih... Pozdrav |
EEEE, pa tek sam sad procitao tvoj poslednji post i skinuo noviju verziju.....:banghead:
Ovako na brzinsku brzinu... Novi kick i nije promijenio nista bitno tu.. Cak mi mozda bolje lezi onaj 'meksi'... Ja bih se radije igrao sa hetovima, tj probao neke ostre vintage.... Sto si uradio na masteru u novijoj verziji? Jos vise "usko" zvuci... |
prvi post:
pre svega, kolega, hvala na slushanju.. :) kao shto vec negde rekoh, ne vredjam se ja tako lako.. :) niti mogu da shvatim dobronameran i pre svega konstruktivan komentar (kritiku) kao uvredu.. to odmah da znash.. :) nauchio sam da chitam izmedju redova i da prozrem u dubinu svakog posta i da shvatim ko je ko.. tako da oko toga nemash brige.. ;) shto se tiche atmosfere u pesmi, upravo to sam hteo i reci.. beograd moj grad, i ne zelim ga menjati ni sa jednim drugim.. tako da mi ne lezi "nadrkan" glas tu.. shto se bekova tiche, upravu si.. ali oni su tu chisto da bi malo podrzali i proshirili celu sliku.. nije bilo mesta u ovome za te levo-desno-gore-dole tripove.. a to ne znachi da to ne radim.. radim, i mogu ti reci veoma se igram sa bekovima.. ali ovde mi, jednostavno nije leglo nishta.. ja sam hteo da ih zavuchem josh dublje i suzim, ali mi ni to ne ide.. moram malo rashiriti pesmu.. eto, juche/prekjuche sam uradio novi mix, hahah.. pa ako si zainteresovan, mogu da ti bacim.. jesam sjebao u masteru, i suzio josh sliku.. jbg, sve je to bilo na brzinu dok sam se pakovao da palim kuci (6 am).. tako da, posle preslushavanja mixa, mogu ti reci da i nisam neshto zadovoljan bio.. pa sam opet radio.. :? elem, shto se tiche tapco s8mica.. to ti je neki stari mackie samo preradjen i spakovan u novu kutiju pod brendom "tapco".. i veoma mi je slichan hr824 monitorima.. eto, ako te ne mrzi, mogu da okachim opet pesmu kao novi mix i to.. :) hvala na komentaru josh jednom.. |
[quote=HeatMan;195156]prvi post:
oko toga nemash brige.. ;) :) :) shto se tiche atmosfere u pesmi, upravo to sam hteo i reci.. beograd moj grad, i ne zelim ga menjati ni sa jednim drugim.. tako da mi ne lezi "nadrkan" glas tu.. NISAM NI U JEDNOM TRENUTKU POMISLIO NA NADRKAN GLAS! shto se bekova tiche, upravu si.. ali oni su tu chisto da bi malo podrzali i proshirili celu sliku.. SVAKAKO, ALI NE FALI NI DA POSTOJI TEATRALNOSTI TU.. TO CAK I (primjera radi) RADI I REDMAN, KOLIKO GOD BIO MEGA ZA*EBAN MC! eto, juche/prekjuche sam uradio novi mix, hahah.. pa ako si zainteresovan, mogu da ti bacim..) WHY THE HELL NOT!:) |
aj kachim.. pa onda se nismo skapirali shto se glasa tiche.. shta ti se u ritmu ne svidja to zaboravih? :)
|
All times are GMT +1. The time now is 09:12 PM. |