![]() |
Mali oglasi?
Molim Divinera i ostale administratore da mi omoguce pisanje svog oglasa u rublici Mali oglasi. Kada hocu da stavim novi Thread pojavi se neki prozor sa porukom da nemam dozvolu za to.
|
Re: Mali oglasi?
nabij josh 6 postova i mocicesh.
pozdrav |
Quote:
|
Ja imam jos puno pasuljka da jedem,da bi mogao da se pojavim u oglasima! :D
|
Mislim da je kontraproduktivno mesanje moderatora u sastav oglasnog dela ovog sajta , razumeo bih da je ovo oficijelni sajt neke prodavnice muzickih instrumenata pa da direktno ugrozava poslovanje . Bas raznoslikost i dinamika ponude i potraznje cini sajt interesantnim . Ako se ne prodaje kradena roba ili hakovan softver ne vidim razloga za postavljanje bilo kakvog limita .
Moderatorima savetujem da posete i neke inostrane sajtove slicnog tipa i da se uvere da je razlicitost ponude itekako prisutna i u vidu poluispravnih sprava i delova za instrumente ,i opcija menajm ovo za ono itd ... sa punim postovanjem :wink: |
Ni meni ta stavka sa limitom nije bas najjasnija, ok mi je da ne moze vise da se bampuje oglas vec da se edituje prvi itd (mada...) ... sve osim toga da neko mora da ima 100 postova da bi postavio oglas... pa evo prvi ce Akordeonista da ispise sest nekih bezveze postova da bi mogao da postavi oglas (ovo je posluzilo kao primer, nhf) a verovatno ce i neki drugi to raditi... a pri tom cemo ostati uskraceni za sprave koje prodaju ljudi koji nemaju 100 postova, a mozda bi tu bilo i zanimljivih spravica...
... ja mislim da vi (mislim na moderatore) nedovoljno koristite svoje pravo na to da neki post ili thread obrisete, upozorite nekog, banujete na dan ili sl.... ukoliko neko nesto uradi kako ne treba, ili se obrise i postavi link ka pravilniku ili se upozori... sta znam...meni je svejedno... ali nekako mi je logicnije da je sve dozvoljeno a da moderatori na svaku zloupotrebu reaguju, nego da se maltene sve zabrani vecini zbog nekolicine koja zloupotrebljava forum... Pozz |
Tako je druze ''7''-ico!!!:mad:
|
Quote:
Mozda nije bas najbolje resenje, ali se njemu ne bi pribegavalo da su clanovi foruma korektni i ne zloupotrebljavaju cinjenicu da ne postoji bolje mesto da se da oglas za neku opremu u regionu! Sada svi komentarisete odluke admina i moderatora, a niko se ne pita zasto smo uopste dosli do toga da moramo tako da odlucimo. Kada pozelite nekoga da kritikujete, podjite prvo "od sebe" (figurativno...), pa preispitajte sta ste vi ucinili da to ne bude ili bude ovako kako je. Smatram da imam prava to da kazem, jer sam jedan od retkih, koji ovde nikada nista nije oglasio (niti kupio preko oglasa). Mozda ce ova odluka o limitu biti promenjena, ali ce je sa sigurnoscu tvrdim, smeniti drugo resenje, koje ce takodje biti restriktivne prirode u cilju smanjenja zloupotrebe malih oglasa i pretvaranja foruma u necije privatne pijacne tezge ili mesto gde ce da pravi biznis, bez da forum ima ikakve koristi od toga. Nije mi cilj bio da budem grub i ostar, vec uglavnom informativan uz neizbezan osvrt na okolnosti koje su dovele do ovoga. |
Mislim sta reci...
Mi koji smo odavno prijavljeni,ne mora da znaci da smo samo prijavljeni i nista,pratimo odavno sajt,bar meni je pomogo u mnogim stvarima,pa i profesionano, i zahvaljujem se na tome do neba.. E sad,ima nas ovde koji nemamo toliko vremena da kuckamo poruke i vodimo debate na forumima,zbog raznih obaveza,da ne nabrajam..a ima i vas ovde koji imate vise vremena za sve ovo... Hteo sam da kaze,da nam ne ukidate mislim nama(na br postova)neke stvari koje nisu toliko bitne a koriste,pa i ti "mali oglasi"nisu bogom dani da se...................:rotfl: Jebo te,sta li sam hteo,veze nemam.........moglo je biti i gore....:banghead: :rotfl: :confused: Obecavam da necu vise pijan da citam postove:ups: |
^i da se nadovezem.. mozda je to vec brat ogi rekao, al me mrzelo da prochitam sve.. spaa mi se..
ako zelite oglas koji ce biti vidljiv itd itb, na nekom posecenom sajtu/ili bilo kakvom mediju, morali bi ste da platite.. ovo je samo ogradjivanje od logovanja ljudi na forumu samo da bi prodali neshto.. ovo je pre svega forum posvecen produkciji itd, a nakon toga su mali oglasi.. realno, ta sekcija ne mora ni da postoji.. |
Zivot damo-oglase ne damo!
Dajte ljudi, pa skroz su ok i ta pravila i stavovi moderatora. Argument da neko ne ucestvuje u diskusiji jer nema vremena nema po meni nikakvog smisla. Pa nisu ni ovi ljudi dokoni pa svakodnevno doprinose forumu. U ostalom, zasto biti clan foruma ako ne zelis da ucestvujes u diskusijama? :confused: Ima 3500 clanova, a ja glavu dam da se bar pola njih registrovalo samo da bi neki oglas okacilo. Pravite muziku, pustite oglase... |
Quote:
Nije ti jasno sto se mesaju moderatori u oglasni deeo. Oglasi nisu oficijelni deo. Pa po tome ispada da neko moze da prodaje svinje, neko exploziv a neko cijanid za trovanje vodovoda celog grada. Pa oglasi su upravo napravljeni na forumu da clanovi foruma mogu razmeniti ili prodati neki visak opreme. Slazem se i sa 7 da je mozda ovo sa 100 postova malo preostro. Ali dopustite moderatorima par dana i sve ce se srediti na najbolji moguci nacin. Ove mere i jesu postavljene da bi ste uzivali u onome zbog cega dolazite na forum (bar sam ja to tako shvatio), a ne da vas svaki dan bombarduju sa gomilom bumpovanih jednih te istih oglasa. |
ja bhi digo to na 500 i aj u organ koji mushrkarci imaju a zene ne.. ozbiljno.. jesam pijan, al ono.. mislim o tome ceo dan.. :?
veoma sma ispunjena osoba, inahce.. :? :) |
Mene ovaj novi "zakon" foruma ne dotice,imam preko limita,mogu da pisem oglase.Ali mi je mnogo krivo sto su ljudi (administratori) uopste morali da postavljaju ovakav vid limita,a ne verujem da su to uradili iz dosade,vec IZ JEBENE PREKE POTREBE (U STA SAM SE SAM UVERIO NEKOLIKO PUTA).
Moj je poraz jos veci saznanjem da su do ovoga doveli clanovi foruma,divljanjem po malim oglasima.Neverovatno je da isti ti ljudi onda su prvi koji ce gromoglasno da brane svoju "slobodu" na forumu.Ti su ljudi moje bivse,sadasnje,i buduce kolege,i jako mi je zao da vidim da su potpuno e-nepismeni. Automobil i vozacka dozvola nisu za svakoga.Kao ni internet i forum.Nazalost,i jedno i drugo i trece i cetvrto danas moze da ima svako. Sto se oglasa tice,evo predloga : Ako je vec stanje kakvo je,i ako ne umemo da se iskontrolisemo,zasto se ne bi napravio neki fazon da se oglasi ostavljaju JEDNOM,i da to traje mesec dana,onda se brisu(pa je moguce napraviti ponovo isti oglas).Naprimer,da to bude kao neki formular u kome stoji sta se prodaje,koja je cena,koje je stanje uredjaja,opis/sta-god-da-neko-zeli-da-napise/slika i TELEFON.Iako ce stidljivi preferirati e-mail poruku,slozicete se da ce ozbiljan kupac nazvati telefonom.Mnogo ce lakse biti ako se napravi podela oglasa po kategorijama,100 oglasa po strani i milina. Poz. |
nesto sam slicno predlozio juce u toku popodneva , ne znam da li je diviner procitao pm ali radi se o tome da se svaki oglas obnavlja na 2 nedelje , i svaki oglasivac ima svoju vrstu sifre i naravno autorizovanje oglasa od strane admin tima , eto dodatak predloga , neka se to oglasavanje plati simbolicnih 50/100 dinara ili donacija po zelji , tako pomazu svom omiljenom forumu da opstane tj plati server i slicno sto je potrebno za funkcionisanje foruma tj sajta uskoro i portala .
|
Vidi, vidi... pa ko bi reko` da ce moj post izazvati ovoliko paznje!? Hvala ljudi, sta drugo da kazem!
Nisam procitao pravilnik foruma odavno ali mi nije jasno kako funkcionise sve to oko oglasa posto sam, na neki nacin, stari clan i imao sam pravo oglasavanja ranije. Neko vreme nisam nista oglasavao i postovao i sad kad sam hteo da dam oglas... ono ne moze! Trt... |
Quote:
|
Quote:
ovo nije i nece biti konacno stanje stvari, uradicemo tako da clanovi budu zadovoljni ali i da sprecimo zloupotrebu i da oglasi zadrze svoju funkcionalnost. |
Evo da kaze i bata Koren koju rec!!
Draga deco meni je uvek bilo zanimljivo da citam te oglascice...iako nikad nista nisam kupio mada je bilo iskusenja, i niti sam ikad davao oglas!! Ipak ovaj forum je upravo zbog slobode bio fenomenalan.... Na primer na forumu sveta kompjutera sam odmah osetio negostoljubivost od nekih moderatora i clanova... Jednom sam pitao gde su mi i zasto premestili temu, koja je bila na pravom mestu....ne samo da nisam dobio odgovor vec su mi iz odeljka predlozi i sugestije i pitanja....prosto obrisali temu sa tim pitanjem....bez reci obrazlozenja.... Zatim samjednom odgovorio na poruku smajlijem i obrisali su mi post uz obrazlosenja da se tako ne komunicira... Osetio sam izuzetnu neslobodu i bilo mi je tuzno na tako hladnom forumu.... Nisu me oterali ....ali sam tada pomislio idem ja na moj Rumski da budem slobodan covek... tako da ovde vlada jedna sloboda onako bas kako treba i meni bi bilo zao da se taj duh unisti.....i da se svedu stvari na puki profesionalizam...na modele, brojke i parametre.... Oseco bi se covek ko na poslu ... i da se populacija foruma podeli na moderatore i admine koji imaju moc i ove druge... Ne kazem da je ovde ikad bilo tako...naprotiv zato i volim ovaj forum.... Nego cistoo da pomenem da se ne stvori takva atmosfera.. Tamo gde su svi ljudi ljudski se i dogovara Razumem sve korake administratora u vezi oglasa, treba vreme da se te promene uoblice i slegnu.....zavisno kolko prodavci budu strasno prodavali stvari....mere ce biti blaze ili strozije predpostavljam i sto rece kolega sta sam teo, neznam sta sam teo vas bata Koren |
Sustinu je Lacky vec napomenuo usput - mali oglasi su ovde okaceni da bi sluzili za potrebe CLANOVA foruma. Ovaj limit je svojevrsna inicijacija. Zao mi je, ali ljudi koji mesecima samo sede i citaju (bez da ulazim u razloge), i onda nadju vremena samo da postuju oglas, nisu punopravni clanovi foruma. Oni su, veoma uvazeni, posmatraci. Forum ima tendenciju pretvaranja u pijacu, i sa obzirom na vec ozbiljnu cifru dnevnih poseta, cela prica dobija ozbiljnu ekonomsku dimenziju. U tom smislu, da, ukoliko je zaista ta funkcija foruma siroj javnosti toliko bitna, forum bi mogao imati neke koristi od toga. A ne samo clanovi koji koriste tudju dobru volju i entuzijazam za odrzavanje foruma koje nikako nije besplatno.
Takodje, jako je bila iritantna pojava da se ljudi uclanjuju samo da bi okacili oglas. |
Quote:
Upravo tako.vrlo bitno u toj recenici - LJUDI. GRADJANSKI RAT - prvo potrebni GRADJANI. |
Quote:
|
Ja,samo da ulovim josh jedan post....Dobro ce doci...Hihihihihihi:D
Aj,prijatno... |
Slazem se sa zeljom moderatora i administratora da sprece uclanjivanje ljudi na forum sa ciljem da se na istom oglase, jer kao sto je vec receno: Ne postoji bolje mesto da se oglasi kupovina, prodaja ili razmena opreme, bas zbog cinjenice da se ovde okupljaju ljudi koje bi takva oprema mogla da interesuje. Do sada sam uspesno koristio male oglase i za prodaju i za kupovinu, a nadam se da ce tako biti i u buduce.
Jedino cega se bojim je da ce neki od forumasa posegnuti za bespotrebnim postovanjem da bi nakupili bonus od 100 poruka i time bespotrebno opterecivati site. Moze se desiti da neke spravice zbog ogranicenja ostanu van oglasnika i bez novog vlasnika kome bi bile od koristi. Molio bih moderatore kada obrisu neki post ili zatvore thread da to i obrazloze. Hvala na razumevanju i pozz. |
Takodje treba obratiti paznju da malo ko procita pravilnik pre no pokusa da da oglas, te ce sigurno biti i onih koji ce se uclaniti da bi dali oglas a tek kasnije saznati da na to nemaju pravo.....
moze se desiti da ce biti novih clanova koji nemaju ni jedan post!! pozdrav |
E ne znam ljudi....
Sto bi bio problem ako neko ko se bavi ovim poslom vec u svom prvom postu oglasi odredjenu spravu i samim tim pomogne meni, oggy-ju, arthuru ili bilo kojem clanu foruma da kupi odredjenu spravu koja mu potencijalno treba? To 'samo' znaci da ovaj forum postaje svojevrsna institucija u regionu i tu ne vidim NISTA LOSE! Naprotiv..... A ima i bice svakojakih ljudi sa jednim ili 3000 postova, na ovom ili bilo kojem drugom forumu na worldwidewebu. Tu se vec slabo sta moze..... Ili da otvorimo vaspitni podforum? Jaslice za nove clanove...:rotfl: |
pa jebemu misha, nije ovo jedino mesto gde se nesto moze kupiti majku mu
|
Haha.. Tvoje ime sam stavio u grnjem postu slucajno kao primjer.:) :) Salim se....
Ma naravno da nije jedino, ali nije ni lose ni za nas clanove, a ni za sam forum valjda da ljudi preko njega mogu da nadju kakav komad opreme... Ja sam eto uzeo par spravica preko ljudi sa ovog foruma, bez cimanja i zahvalan sam forumu na tome. Samo to ocu da kazem:) |
Upravo zbog toga se i pribegava ovim merama. Jos uvek nismo nasli idealno resenje, ali radimo na tome da upravo svi budemo zadovoljni, a da clanovi foruma koji mu i doprinose svojim ucescem, mogu da prodaju neku svoju spravu, a ne da im postovi budu istog dana "proterani" na sedmu stranu foruma od trgovaca, koji samo zbog toga forum i posecuju.
|
Ma ok... Tek sad kapiram o cemu konkretno pricas..
Mada, meni licno nije frka da kao clan koji skoro svaki dan 'bukvalno' svrati bar na 5 min, kliknem na today's posts i procitam tredove koji me interesuju, na kojoj god strani oni bili. Eto... |
Poshto ce Oggy da brise temu u instrumentima i studijskoj opremi prebacujem ovaj moj predlog ovde:
Ili limitirati clanove koji prevezbaju (preteraju) u trgovini! Takodje mozda bi bilo ok resenje da se ima pravo jednom mesecno bumpovati oglas, ili da se pri editingu istog posta , taj post postavina prvu i drugu stranu odeljka malih oglasa, a da se pravo editinga ogranici na jednom ili dva puta mesecno?:confused: pozdrav |
Quote:
I ja sam tako mislio...da se nekako utvrdi koji je dozvoljeni broj bampovanja (kad oglas padne na 3. stranu ili posle nedelju dana ili jednom mesecno). Ima ljudi koji se ne bave trgovinom i preprodajom (vecina ja mislim) a zele da promene tekst oglasa, odnosno cenu. Kako sad stvari stoje kada neko promeni oglas, on i dalje ostaje *sahranjen* negde na 10. strani i ne postoji nikakav pokazatelj toga da je nastala bilo kakva promena u medjuvremenu? Mislim da je ok da postoji neki limit u vezi sa brojem postova pre nego sto ljudi budu u mogucnosti da postave oglas zato sto to sluzi kao neka vrsta zastite od nepoznatih baraba :). Ja cu uvek pre da kupim/prodam spravu nekome sa foruma jer je ovo ipak zatvoreni krug ljudi koji se manje vise znaju (bar virtuelno - Clustere ajde opet neki koncerat da se upoznamo svi :)). S druge strane, ne razumem na koji ce nacin nova pravila da uticu na *trgovce*. Imaju preko 100 post-ova i mogu uvek da postave novi thread za novu spravu. Ili onda da bude definisano i koji je dozvoljeni broj oglasa nedeljno, mesecno, godisnje, sta god... |
All times are GMT +1. The time now is 08:10 AM. |