![]() |
Line6 VST sada za 99$
Line6 je cenu paketa svojih VST pluginova za PODxt,Guitarport,Toneport sa 200$ spustio na 99$.Navali narode:D
|
Re: Line6 VST sada za 99$
Iako na sajtu Line6-a nisam ovo video od njih sam kao njihov user dobio sledeci mail:
GearBox Plug-in: Essential POD? tones as a plug-in — now half off! Now's your chance to use all the amps and effects from your POD? XT, TonePort™, or GuitarPort? as a plug-in... for an incredible new low price. Transforming your POD, TonePort or GuitarPort into a plug-in provides seamless integration and flexibility with your computer recording application, allowing you to: • "Re-amp" to change your sound after it’s been recorded. • Run multiple plug-ins on a single track to create intricate effects chains. • Create doubling effects and dual amp tones. • Automate GearBox effects and settings with your recording application. • Apply effects and amp processing to pre-recorded loops. • Mix and master with studio-quality compressors, reverbs and preamps. • Mac? RTAS?/AU, Windows? RTAS?/VST? Learn more Download version specifically for owners of compatible Line 6 gear. Now $99.95 (originally $199.99) Buy and Download Instantly ? 2008 Line 6, Inc. All rights reserved. If you no longer wish to receive our notifications, please follow this link to remove your email address from the notification system. Line 6, Inc. 26580 Agoura Road, Calabasas, CA 91302-1921 |
Heheh :)
da nije to zbog Peavey-a? :) Who knows... :) Negde sam procitao da na prvom peavey-om modeling pojacalu (HW) rade ex-line6 ekipa? |
Nisam siguran da je zbog peavey-a i njihovog revalvera,prosto Line6 tera svoju poslovnu politiku ne obaziruci se na konkurenciju.A ti likovi,ako su ex-line6 onda vise nemaju veze sa line6-om,zar ne,a jos manje na poslovanje.Drugo,developeri su developeri,a menadzment je menadzment:) Tako da ne vidim tu nekih dodirnih tacaka izmedju peavey-ovog revalvera i Line6 Inc.
|
Pa i nije toliko jeftino. Ne znam na ?ta konkretno misli?, ali ako se ne varam, dve različite stvari ko?taju 99$
- Silver bundle, ta to ti je mali DI za gitaru i ogranichen broj pluginova - VST upgrade, koji mo?e da se dovnloaduje gde dobija? sve one modele koje ima? na već kupljenom proizvodu Line6 u hardveru. Znači ako ima? POD XT, dobije? modele koje ima? na njemu. Ako si dokupio model pack za XT onda dobije? i to u pluginovima itd. ?to naravno ba? i nije jeftino kad se sve sabere. Nije lo?a kupovina Gold bundle, tj mali DI i ako se ne varam svi pluginovi iz Toneporta + POD-a XT za oko 150$, silver jeste manje, ali je i broj plugova drastichno manji. |
Ja imam TonePort UX 1 i odlucio sam se za varijantu "3 u 1" :wink: tj. metal shop+fx junkie+collector classics za 50 USD... to mu dodje negde 34 EUR.
Mnogo mi da dam 100 USD za re-amp, mada ima nekih interesantnih efekata u paketu. Sa gitarom Fender Telecaster Custom (2xSS) pokusavam da dobijem neki vintage zvuk tipa Robben Ford, Scott Henderson... ali nesto bas i nece:cry: . Dist pedale i nisu nesto, ali poneki marshall daje upotrebljiv zvuk. Moguce da jos nisam savladao spravu. Ako neko ima predlog, ideju? |
Quote:
|
Quote:
Pa, kad je dzabe...:) Uzeo sam najvise zbog collector classic-a, a prodaje se kao paket...a mozda i zatreba, nikad se ne zna:) ! Mogu ti poslati, ako mozes iskoristiti za svoj toneport. |
Pod farm plugin osnovni paket 49$ (jos 1 dan), pa kome je interesantno...:wink:
|
Quote:
Sprava (tj. POD Farm) je MEGA :D |
Quote:
Kada sam resio da batalim skakutanje po raznim emulatorima i posvetim se onom sto imam (a to je POD Farm), shvatio sam da je moguce dobiti maltene bilo kakav ton sa njim, uz malo stpljenja i eksperimentisanja. Revalver je mnogo skup, a ne bih rekao da je jednako bolji. Mislim da je Line6 zvuk, iako sada vec ne najaktuelniji, i dalje najiplatljiviji nacin za dobar emuliran ton. Evo mog poslednjeg eksperimenta sa doticnim: http://www.box.net/shared/cy1mhbac5t Inace, dual mod je visestruko korisna stvar. Ja ga uglavnom koristim sa dva ista pojacala, ali razlicitim gainom, pa rezultat bude uverljiviji. Jeste da je to moguce izvesti i sa dve instance, ali je ovako daleko lakse i brze za "fine tuning" |
Quote:
|
A to sto imas je takodje emulator? :D
|
Quote:
U nekom drugom threadu (mislim da beše Low End Theory) sam baš i napisao da me ne zanima da li su "Line6 emulacije" verne kopije originalnih uređaja. Ne tražim da emulacija bude simulacija. Jednostavno mi se dopada mogućnost da dobijem neke boje uz minimalnu latenciju i to je to. I kapiram da kapiraš :grin: Ono što Line6 pominje kao reference: "Marshall, VOX, Electro Harmonix" me ostavlja prilično ravnodušnim. Čak ni "pravi" Marshall nije PRAVI kada ga slušaš na monitorima u režiji. Ima i onih kojima je baš stalo do simulacija, pa i njima POD Farm izlazi u susret - GUI je odličan. Prosto uspeva da ubedi gitaristu da misli da neki VOX AC30 galami u drugoj prostoriji, pa onda taj isti gitarista počne da se ponaša (i svira) shodno tome. Ni to nije loše. Pozdrav |
Jel? neko poredio boju iz Gear Box u odnosu na tu istu boju učitanu u POD?
|
Priznajem, nisam poredio direktno, ali tehnologija je potpuno ista, a i ponasa se na potpuno isti nacin pri tweakovanju i pravljenju tona kao i GearBox. Koliko ja poznajem spravu, rekao bih da je to i dalje potpuno isti zvuk uz dual tone opciju.
|
Quote:
http://www.soundonsound.com/sos/feb0...s/toneport.htm Koliko kapiram, to je jedina prava razlika između Gearboxa i POD Farma, ne verujem da su pravili nove emulacije na već postojeće teme.... |
3 Attachment(s)
Paaaa... ne znam. GearBox plug koristi CPU računara, dok POD koristi svoje Analog Devices DSP čipove. Ima i oscilatore za koje ne znam čemu služe...
Trebalo bi uporediti. Evo sličice POD-a XT Pro iznutra. Otvorio svog i fotografisao... U principu sam zadovoljan spravom, a imam i Collector Classics, Metal Shop i FX Junkie bandlove. Neki ga vole, neki ne, ali, ja ga volim i koristim i njega i pojačalo, a kupiću i bass bundle, mada ne znam šta će mi :) |
1 Attachment(s)
A evo i XT bubrega iznutra (na?ao sličicu na net-u), tako da (po odokativnoj metodi ?acometrije) nisam siguran ni da PRO i Bubreg mogu da budu "isto". Ne znam, mo?da i mogu. Sa Bubregom se nikada nisam poigrao.
|
|
To ne znam, ali onom iz Green Day ne smeta, ne smeta ni James Hetfield-u, U-2 i mnogima drugima, a na ovim prostorima Vlatku Stefanovskom, Nikoli Vranjkoviću i jo? nekim ljudima za koje bih rekao da im gitara i nije ba? strana :)
|
@awacs: Kapiramo se :D Mada meni revalver brutalno dobro simulira JSX.
|
Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Ne bih da unosim zabune, jer nisam 100% siguran, ali imam informacije da V.Aralica vrlo rado koristi Line 6 TonePort. Ako je njemu dobar, meni je jo? bolji...
|
Quote:
Pozdrav P.S. Od skora koristim UX2 vezan na AMD Athlon 64 Dual 4200+ (2,21GHz) i iskori?ćenje procesora se vrti oko 11%. Nemam pojma da li je taj podatak nekome bitan, ali za?to bih ga pak krio... |
Sorry na off topic.
Avacs? Koju ti gitaru ima?? |
1 Attachment(s)
Quote:
Ali nekako mi se "javlja" da ciljaš na Košavu - tamo su gitare mahom svirali Nikša Bratoš i Jane Parđovski (svirao u grupi Jakarta, sada je sudija u II opštinskom sudu u Bgd :wink:). Konkretno onu Claptonovsku temu u pesmi "Daj mi snagu košave" je svirao baš Jane. Tada sam bio u nekoj glupoj fazi da nisam hteo da sviram. Doduše, nisam hteo ni da pevam, ali nije bilo nikog drugog u okruženju pa sam morao :banghead: Napravio sam neke pesme, pa sam prosto hteo da ostanu zabeležene kako god :wink: Bez obzira na sve to, evo Framusa. svirao sam razne instrumente u studiju, ali ovo je jedini instrument koji je ikada bio moj (tj. posle Jolane "Iris" nikada nisam kupio nijedan drugi :):ups:): Framus.jpg |
Heh. Nekada sam imao Framus bass. Ona starinska varijanta... Danas se ujedam za dupe ?to sam ga prodao, jer je suludo izgledao! Do du?e, to je vi?e bass za statiranje u tv spotu, nego za svirku, jer je vrlo atipičan i ima dosta uzak vrat, a i zvuk mu je na njegovu foru (polu akustična bass gitara).
Do ovog trenutka nisam znao da je Framus pravio i sasvim normalne gitare :) |
Da li neko moze da mi objasni svrhu instaliranja POD Farm-a ako vec posedujem gearbox,dakle POD FARM,a ne POD FARM PLATINUM?Koliko vidim,pod farm poseduje iste modele i efekte kao i gearbox,cemu onda sve to,jes' da je besplatno,ali cemu?
P.S. Ovih dana(meseci) nisam bio u toku sta se desava u Line6 kuhinji. |
Bilo ko?Nije mi jeasno zasto sada svi cutite?:)
|
Koliko sam shvatio Pod Farm ce s vremenom zamijeniti Gearbox..
@awacs Da li si razmisljao o manjim pikap okvirima na gitari, ovi je bas grde:) |
Quote:
@LAMPASH: Pa ako imaš Toneport UX1/UX2 onda bi trebalo da ima razlike. Koliko znam, Toneport se prodavao sa Gearboxom koji nije imao plugin opciju, a POD Farm (koji ide uz POD Studio UX1/UX2) je i "procesor" i VST plugin. @stigma: Ma, razmišljao sam, kako da nisam... Iz meni potpuno nejasnih razloga rupe za pickupe su ogromne. Kao što rekoh, ja sam kupio instrument sa već zamenjenim pickupima, pa nemam pojma kakvi su bili originalni. Nigde na Internetu nisam uspeo da pronađem ovaj model, jedino znam da je bio jedan od poslednjih koje je Framus proizveo. U međuvremenu sam se toliko navikao na ovakav izgled da mi je postalo potpuno svejedno. Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mislim da je jasno za?to ne daju starim korisnicima da se upgrade-uju: svi ih hvale (s razlogom) i prodaja im verovatno ide k'o blesava. U krajnjoj liniji, nisu dobrotvorna organizacija i valjda kapiraju da si (ako si pre par meseci ili godinu dana kupio Toneport) verovatno i zaradio neke pare u međuvremenu, pa da ti par desetina dolara nije neka stavka ako hoće? da unapredi? proizvodnju... Surovo, ali to je valjda taj kapitalizam. Za to smo se borili :rolleyes: Pozdrav |
Ja imam Toneport KB37 koji sam nadogradio sa Gearbox pluginom ( i jos ponecim :D ), pa mi je prelazak na POD Farm Plugin bio besplatan , sto je potpuno fer jer ovog puta nisu dodatno naplacivali za novi interfejs i dual tone, sto je ujedno i jedina razlika.
A sam plugin i reamp opcija koja se njime dobija je po meni apsolutno vredna para. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pozdrav |
Pravo da ti kazem, gomila Amp modela me, rekao bih, samo odvlaci od izvlacenja maksimuma iz odredjenih. Od silnih pojacaja u Metal pack-u, potpuno mi je promakao prilicno dobri Soldano, koji je deo standardnog paketa.
Trenutno, za zvuk koji mi odgovara uglavnom koristim Dual Rectifier (koji ima malo vise "dupeta", Tripple Rectifier (malo suvlji, ali odlicno zvuci) i Engl Powerball (on mi se jako dopada, ne znam da li je verna simulacija, ali mnogo dobro i agresivno zvuci). + sve to u kombinaciji sa Pad switch-om kojim mozes prilicno promeniti karakter, ispada mnogo vise kombinacija nego sto mi je potrebno. Pritom sam se vrlo povrsno dohvatio 5150, Bogner Ubershall-a, Big Bottom-a, Diesel-a, a nijedan marshall nisam ni pogledao :) +razni impulsi i kombinacije mikrofona ... Iz ove sprave je moguce izvuci vise nego sto vecina ljudi ima strpljenja da proba. Iako ima taj "instant gratification" faktor, pa je moguce u startu dobiti upotrebljiv ton, moguce je dobiti i bas ozbiljne rezultate uz dovoljno eksperimentisanja. |
All times are GMT +1. The time now is 05:43 AM. |