![]() |
Patch polje...?
Ovako......
Ne mogu da radim bez mixera u studiju, a nisam u mogucnosti da kupim dobar, kroz koji ce smeti svasta da se provlaci. Imam 3 klavijature, reverbe koje saljem u slusalice pevacima, izlaze iz preampa, koristim vise auxa, pari slusalica........... nebitno, uglavnom, koristim ga samo za monitoring i usnimavanje klavijatura (mackie, naravno). Kada se sve usnimi na DAW, cak ni slusanje vise ne ide preko mackiea, vec direktno na monitor kontroler. E, sad, kako najjednostavnije da izbegnem mixer pri usnimavanju klavijatura, tj. da ih snimam direktno u kartu, a da ne cupam 10 kablova iz mixera. DAali je ok uzeti neko TRS ili TS PAtch polje, ubosti klavijature direktno u njega, i distribuirati ih po potrebi u mixer, dok programiram midi, a prepatchovati u kartu kad sam siguran da hocu da snimim (Uvek snimam kanal po kanal u audio i tek tad mixam, nista ne ostaje u MIDIju) Ako da, da li su ok Tascam, Fostex i sl. varijante, da ne placam patch polje za koje bih mogao da kupim neki A&H mixer? |
Re: Patch polje...?
Da pojednostavim..... smem li klavijaturu direkto u patch polje, pa odatle u kartu?
|
zashto ne bi smeo? ne razumem.. :)
btw, ja sam hteo da otvorim istu temu.. ako ima neko da mi preporuchi patch polje, poshto imam multikor 16/4 kablove (sprovedene izmedju rezije i studija) i malo mi je komplikovano da svaki put kada ubodem u studiju neshto da se zavlachim ispod svega i razvlachim josh jedan kablic od multikora.. pogotovo shto su mali i krhki pa ne bih da ih oshtetim chupanjem, jbg.. dakle, treba mi patch polje koje podrzava xlr i/o.. tako neshto nisam video, ali zivim u nadi da postoji.. :) @off: ako ti je balansiran izlaz na svakom mono izlazu na klavijaturi, onda ti treba trs patch polje.. a stvarno ne razumem zashto ne bi smeo da bodesh klavijature u isto? |
Quote:
I ja to kontam, ali reko', da pitam...mozda postoji neki spirtualisticki razlog:D Nisu balansirani izlazi, na klavijaturama, treba mi obicno TS polje (koje?) |
e, pa to ti ja vec ne mogu reci jer nisam struchnjak po pitanju patch polja.. :) zato i meni treba pomoc.. :) al kapiram da ti ne treba nishta specijalno ondak.. samo da budu shto bolji konektori, jbg.. da ne shushti.. :) a to ne znam ni kolko koshta ni nishta..
na faksu smo imali neki behringer patch field.. uzeli su ga kad su uzimali mixer.. nije neshto, al moze da posluzzi.. valjda.. :) |
I meni treba jedno.. Gotovo iz istih razloga!
Nadam se da ce se naci poneki guru da nam to fino detaljno objasni..:) |
Evo, ja sam guru patch Bijelog Polja :)
sta vam nije jasno? Ako kupujete TRS patch polje, mozete u principu bilo koje, razlike su uglavnom u tome sto neka koriste malo parce stampane ploce za spajanje kontakta, a neka to rade direktno, i ne koriste sva jednako kvalitetne konektore (pritom, cisto da napomenem, ako koristite Switchcraft konektore na kablovima, ne kupujte patch sa Neutrik konektorima, jer su Neutrik malko veci (zenski), pa ce vam prekidat.) E, da. Pogledajte i kakve su opcije za normalizaciju (nije to ona iz Wave Lab, muka mi je da vam objasnjavam), kod nekih se lakse konfigurise nego kod drugih. Offe, druze, Slobodno bodi u TRS, ako budes imao problema, lako se da prepraviti na samom patchu. |
Fala, cika guru:wink:
Video sam kod nekog baje tascam i fostex mislim, moram da vidim sta je sa tim, radice posao |
Pazi, ako ti bude pravilo problem oko balansiranja, mozes da prepravis i kabl koji ti ide od klavijature do patcha.
|
Quote:
pozdrav bogi |
E, moze!
|
Quote:
pozdrav bogi |
E, ja cu da mu prepravim tebi za inat!
I napravicu mu da moze da spoji satelitsku antenu na peglu, i sporet na fen, a sve preko patcha! Jos da je Rajko tu, pa da mu spojimo cetkicu za zube na sudoperu, vidjeo bi ti kako moze! |
Quote:
pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
Evo Vuckovicu stizem u pomoc sa korisnim savetima,
samo da resim ovaj sync problemcic,a i da komsije vezu kera. Onda odmah resavamo pach polje |
a ja shta da radim? xlr patch polje? btw, nemam pojma koji su mi konektori (xlr mushki) na klotzu.. kapiram da su njihovi.. :)
ostalo je sve neutrik |
a shto meni jadnom malom nece niko da pomogne? :(
|
Uzmes patch koji se lemi, poskidas XLR-e sa kabla i polemis direktno na patch
|
e jbg.. to mi ne treba.. treba mi neshto kvalitetno a ne krpljeno.. 'nachi, nema?
|
Pa, to nije nekvalitetno, ista ti je procedura i u najvecim studijima.... a nije ni krpljenje.
|
koji se leme ? .... ajd okaci link
|
All times are GMT +1. The time now is 03:04 PM. |