![]() |
Novi mikrofon
Iskrsnulo nesto love pa bih to htio uloziti u jos jedan mikrofon.Sta mi preporucuje ekipa rumskog?
cca. 500-600? Pozz |
Re: Novi mikrofon
Izmedju ostalih ..... Rode K2
Pozdrav |
Ovo je, uz svo uvazavanje jedan "autoritativan" i malo neosnovan odgovor...
Za koju svrhu? za kakav prostor? da li lampas, koji "farba",da li FET koji je vise "clean", da li velika ili mala dijafragma, jer snimati vokal sa malom dijafragmom, ili recimo acc gitaru sa velikom je u najmanju ruku kontraproduktivno...a osim toga, neko voli popa, neko popadiju, a neko popovu cerku tako da..... |
Bez obzira..... ja bih za taj novac najverovatnije pazario AT4050, bar na osnovu snimaka koje sam cuo, a u slucaju da mi treba mic koji farba, i sluzi za lose pevace - AKG solidtube (samo se vi smejte:D ), a pokusao bih da probam i Oktavu mkl2500, mozda je i to dobra investicija
|
jos 1 glas za Rode K2!!!
|
Kao sto Slovstar rece, za sta ti treba, mozes za te pare da kupis i 4 surke.
Mada i ja preterujem, nikada nisam video mic od 500-600 E. |
Quote:
Nije autoritativan ..... jer rekoh izmeju ostalih ! A jos manje neosnovan .... Snimao sam akustaru sa K2 i dobijao odlicne rezultate ..... imam nekoliko FET i lampaskih preampa i na svima zvuci odlicno ..... za te pare ....... I siguran sam da sam dao savet iza kog stojim i iskustvom i znanjem ..... a i rezultatima ;) Pozdrav |
Quote:
Sto se K2 tice...razmisljao sam o njemu Imam, AT 4057, AT 2020 2 komada (bacen novac) ,AKG c414(drugog prodao u Zagreb), RODE NT1 od najcesce koristenih mikrofona i sad imam viska cca 500-600€, pa bih kupio jos jedan mic.Mozda je sad jasnije sta sam htio.Da ne bude silnih pametovanja,nadam se da smo ih sad izbjegli. Pozz i hvala na sugestijama. |
Jos jedan glas za K2! :)
|
Quote:
Eto , moje misljenje :) Pozdrav |
Prije svega moram ispraviti gresku.Nije at4057 nego at4047.Ispricavam se zbog pogreske u tipkanju.
Bubnjeve ne snimam kod sebe jer nemam uvjete(prostor). Mozda sam trebao spomenuti da koristim preampove: SPL GOLDMIKE 9844 kom 1, Focusrite Platinum VoiceMaster Pro(koliki naziv) kom 1 i TL Audio 5051. |
a sto ne ubodes neki bolji preamp? prodas npr TLaudio i dodas toh para i mozes da dodjes do lepog kanala:wink:
BTW Kakva je kombinacija c414 i taj prvi SPL? |
Tiha mi je patnja red7, al to cu tek kad stvarno bude para.(radim na njemu,al na poslu)
Sto se tice kominacije spl-a i 414-ice....po meni, to je dobra kombinacija...svi nesto sude...ovaj mic sa ovim preampom....meni je svaka kombinacija ok(u mom setupu koji imam...skroman, al radi).Cak stovise,NT1 je uvijek sniman preko focusa i nikad nisam bio nezadovoljan. |
Quote:
|
Quote:
|
Koliko vidim iz tvog popisa mikrofona nema? ni jedan lampa?ki.. tako da za tu lovu K2 mo?e iznenaditi vi?e nego ugodno i odma mu promjeni lampu i bit ce:mase:
|
Idem po K2 ovaj tjedan.Odluka je pala.Jel mozes pojasnit to sa lampom.
Moram se zahvalit Maxu jer je ipak on prvi spomenuo K2 i to mi je pomoglo da se odlucim za njega.Hvala i svima ostalima,cak i onima koji nisi nista pisali, jer su i na taj nacin pomogli. |
Mogu:) ... za cijenu cca 200 kn kupi? neku Philipsovu lampu ili Siemensovu i umirio si malo sibilante i učvrstio bas područje i racunaj pomak od nekih 10% za cijenu od 200 kuna, meni se pokazalo isplativo.
|
Nije neka lova da bi trebalo razmisljati.
Reci gdje da pogledam za lampu i koji model. Sta je sa garancijom na mikrofon? |
Ako ces da menjas lampu umesto ecc83 koja bi trebalo da je unutra probaj e83cc.Radi se o istoj struji ali ova druga mnogo duze traje i daje bolji zvuk.Nemam K2 i nisam to radio ali znam kako zvuce ove lampe.Preporucio bih ti philips mada bi bilo najbolje kada bi mogao da probas par komada pa sam doneses odluku.Kada su brojevi u sredini uvek se radi o profi lampi.Probaj u radnjama hi fi opreme da je nadjes ili popricaj sa ljudima koji slusaju lampaska pojacala,ova lampa se jako cesto primenjuje u raznorazne svrhe.Pozdrav
|
All times are GMT +1. The time now is 09:54 PM. |