Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   TL Audio Fat Track (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20921)

GRDI 29-12-2007 05:34 PM

TL Audio Fat Track

Sta mislite o ovom??
http://www.tlaudio.co.uk/docs_07/pro...at_Track.shtml

dvuckovic 29-12-2007 06:22 PM

Re: TL Audio Fat Track

Najgora firma IKAD.

GRDI 29-12-2007 06:25 PM

odmah pljuvanje:) hehe ....Meni se koncept ne cini los...cijena oko 1500eur

dvuckovic 29-12-2007 06:29 PM

jesi nekad radio sa nekom njihovom spravom?

dvuckovic 29-12-2007 06:35 PM

Koncept je odlican za DAW, samo za te pare NEMA NACINA da valja. Saberi komponente, i shvatices da je ovo ustvari Behringer klasa.

roginator 29-12-2007 06:39 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 184971)
Najgora firma IKAD.

o da uz Behringer, Alesis, BBE, furmana i ALTO :D :da: :da:

dvuckovic 29-12-2007 06:42 PM

Alesis ima Masterlink, to je super. Ovi nemaju ni to.

roginator 29-12-2007 06:45 PM

ajde moze i Andromeda A6 :D

ja sam slusao neki kao Hi End TL audio EQ nesto crno 3HE..Njihova spica i skreno bolje mi od toga zvucao Drawmer 1961 koji je bio 1500$ jeftiniji a ni taj drawmer bas ne volim :D :D :D

uki15 05-01-2008 09:15 AM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 184971)
Najgora firma IKAD.

tl audio eq 1,sta fali toj spravi?meni genijalan eq.

DaBear 05-01-2008 10:02 AM

Quote:

Originally Posted by uki15 (Post 185703)
tl audio eq 1,sta fali toj spravi?meni genijalan eq.

Prva serija EQ i Compressora C1 itd..su bili dobri.
Ima da se probere..bolje je od Alesisa i Behringera sigurno...

Ja sam svojevremeno pazario njihov tranzistor EQ (crvena serija) za smesne pare (?200) (nov, zadnji u radnji, cena kad se pojavio 80-ih je bila oko ?1500)..i posle smo ga uporedjivali sa Focusrite Red serija EQ koji je kostao vise nego duplo tad..

Focusrite je jedva bio bolji za 10%, i nije vredeo toliko para po meni...

Meni je TL EQ stalno parkiran na master izlazu i uvek ga kresnem u miksu preko celog miksa...uvek poboljsa sliku!

Sa druge strane, cuo sam dosta snimaka (i ovdasnjih a i nasih) gde se koristila mega oprema i ne cuje se...??

Prema tome....dabome!

DaBear 05-01-2008 10:06 AM

1 Attachment(s)
evo ga...

LACKY 05-01-2008 11:10 AM

Pazi ima TL(trule lampe) svoju funkciju, ako recimo imas instrument koji te iznenadio (mnogo bolji od svega ostalog u matrici), provuci ga kroz nesto od TL(trule lampe) i lepo dobijes ispranu carapu koja se lepo pakuje sa ostatkom vesa u matrici.
Ajde kada vec "hvalimo", ja cu da nabrojim svoje "favort" firme, ovo dalje shvatite kao moj subjektivni stav,tako da nema potrebe za raspravom. Znaci pored TL (to nesluzi nicemu, u stvqari mozda i sluzi ali to sto radi netreba nikome) tu su Joe Mic (gotovo da nesluzi nicemu),Drowmre (da negresim dusu poneki i sluze necemu), i definitivno moja favorit firma koju iz miloste zovem Beringer za dzet-set, gospdo to je Focusrite(sa takom strascu je nepodnosim, da prosto uzivam u tome, malte ne mi je postao hobi)!

DaBear 06-01-2008 02:41 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 185712)
Pazi ima TL(trule lampe) svoju funkciju, ako recimo imas instrument koji te iznenadio (mnogo bolji od svega ostalog u matrici), provuci ga kroz nesto od TL(trule lampe) i lepo dobijes ispranu carapu koja se lepo pakuje sa ostatkom vesa u matrici.
Ajde kada vec "hvalimo", ja cu da nabrojim svoje "favort" firme, ovo dalje shvatite kao moj subjektivni stav,tako da nema potrebe za raspravom. Znaci pored TL (to nesluzi nicemu, u stvqari mozda i sluzi ali to sto radi netreba nikome) tu su Joe Mic (gotovo da nesluzi nicemu),Drowmre (da negresim dusu poneki i sluze necemu), i definitivno moja favorit firma koju iz miloste zovem Beringer za dzet-set, gospdo to je Focusrite(sa takom strascu je nepodnosim, da prosto uzivam u tome, malte ne mi je postao hobi)!

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: jeste da si mi ispljuvao pola rack-a al je smesno...:rotfl: :rotfl: bitno je da si shvatio kako se ves pakuje u masini...matrici....he,he,..

dvuckovic 06-01-2008 02:46 PM

Dobro, nije ti dirao Alan Smarta, to je bitno :)

roginator 06-01-2008 03:42 PM

hehe dobro je

ja recimo nisam fan Avalona 737, joe meek komponent, TL audia, Drawmer jedino 1968 moze necemu posluzit, i ne volim previse focusrite mada imam RED 7

JEDAN od najgorih Hi End proizvodjaca mi je definitivno manley (MP)..koji je dobar EQ ( DOBAR) ali njihove dinamike mi se ne svidjaju!!

+ mrzim ih kad istovaris pare za neku Hi End kramu koju oni deklariraju kao PRO i tvrde da su komponente Hi END
a ja instaliram u rack i kroz metalni dio na zadnjoj strani UGLEDAM JAPANsKO SMECE OD JAMICON elekrtolita dobio sam zivcani slom

posalo im pismi i izvredjao ih a oni kao to je Hi END!!!!!!

MRZIM GLUPU MANLEY

odgovorila mi je lao JESAM LI SIGURAN STO VIDIM a ja fotoaparat i click....vise se nije javila...glupa baba!!!!

eto

MANLY RADI S JAMICON CAPSIMA KOJI SU KATEGORIJA #0

DaBear 06-01-2008 05:48 PM

...U RUKAMA MANDUSICA VUKA, SVAKA PUSKA BICE UBOJITA!!!!...

to ja, kao neko ko se naslusao tooone snimaka koja je prosla koroz mnooogo bolju tehniku nego sto sam ja skrpio a zvuci kao k**a !!

Bitno je da ima puno tehnike, da svetle lampice i da se mrdaju VU metri, da je mikser na metar i da su zvucnici veliki !! Da ima stimung pravog studija...!!

A ako zvuci dobro - onda puna kapa...! U vecini slucajeva klijenti ne pitaju jel imas Manley ili Eventide...kaze sat su me svidja, pa ti napravi ako znas!!

a da li je 8 Bit ili 64...nema veze bato...!

roginator 06-01-2008 05:52 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 185875)
...U RUKAMA MANDUSICA VUKA, SVAKA PUSKA BICE UBOJITA!!!!...

to ja, kao neko ko se naslusao tooone snimaka koja je prosla koroz mnooogo bolju tehniku nego sto sam ja skrpio a zvuci kao k**a !!

Bitno je da ima puno tehnike, da svetle lampice i da se mrdaju VU metri, da je mikser na metar i da su zvucnici veliki !! Da ima stimung pravog studija...!!

A ako zvuci dobro - onda puna kapa...! U vecini slucajeva klijenti ne pitaju jel imas Manley ili Eventide...kaze sat su me svidja, pa ti napravi ako znas!!

a da li je 8 Bit ili 64...nema veze bato...!

jednim dijelom istina drugim ne :wink:

All times are GMT +1. The time now is 01:24 AM.