Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   tablature? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20616)

HeatMan 08-12-2007 01:36 AM

tablature?

jel ima neko tablature (za gitaru naravno) one solaze iz pesme "tu noc kad si se udavala" od kazalishta?

mrzi me da skidam uvetom, a i prilichno je zaebana.. nema nigde na netu.. bar ja ne mogu da nadjem.. :?

usput, ako imate josh koju tablaturu domaceg roka, kachite.. :)

Oggy 08-12-2007 01:56 AM

Re: tablature?

Tabulature su najsigurniji nacin da ne naucis da sviras gitaru ;)

HeatMan 08-12-2007 02:32 AM

ajde? aj sad tda povuchemo cru izmedju trida omikrovfonima i ovom..

slusham srce.. a srce kaxze: klavir cepaj, to je glavno..

iako i gitaru sviram priclichno dobro, al samo ono shto znam da odsviram.. ako razumesh.. poshto sam rpijan kao dupe trenutno..

elem, kao shto rekoh, mrzi me da skidam tu solaszzu sluhnom.. iako sam klavirsku deonicu skinuo u notu... solo je potpuna emocija, ali ima par stvari koje ne kapirkam...

al jbg, treba upaliti wavelab i loopvati, staviti slushke, ujbosti gitaru a pre toga zamentii zice i nashtimovbati.. pukla mi 5a.. neam zivaca.. a ocu na akustari da odsviram bar lsichno tome..

ne sad, sigurno.. psothto me psrsti ne slushaju, jel..? :?

:)

poz

HeatMan 09-12-2007 05:21 PM

dobro.. ajde.. jel ima neko note? :?

Mitjovan 15-12-2007 10:25 AM

Ma dobre su tablature, ali, iskreno, mene je uvek mrzelo da citkam po onim linijama i brojim pragove i sl.:grin:
Uvek skinem po sluhu, pa cak i ako ne skinem koji ton, nije toliko bitno! Improvizacija majka! A i razvijesh vremenom neki svoj fazon i stil...:D

U svakom slucaju, ne znam gde ima tablatura za pomenutu pesmu, al znam da je solo vrh!:grin:

Dosta sa offtopicenjem! POz8-)

Rocket Roll 20-12-2007 01:07 AM

http://www.2akordi.net/gp/gp.net?a=katalog&t=gp&id=97#

Posle ti još samo treba Guitar Pro...

Ako moraš peške (ako ne radi direktan link), onda idi na www.2akordi.net , biraj gore u vrhu strane "Guitar Pro", klikni na slovo "P", nađi Prljavo kazalište, pa nađi "Tu noć kad si se udavala".

Srećno sviranje!

HeatMan 20-12-2007 04:17 PM

hvala care.. nisam probao do sad guitar pro... :)

pozdrav

Rocket Roll 20-12-2007 04:39 PM

Nema na čemu, i drugi put... Svideće ti se Guitar Pro - imaš notni zapis, tablaturni zapis, eksportovanje notnog i tablaturnog zapisa, eksportovanje MIDIja kompletnog ili po kanalima, ispisivanje MIDIja pa onda eksport istog...

Lenji gitaristi u njemu "kucaju" i bubnjeve, pa onda izvoze MIDI i ubacuju ga u DAW po svom izboru.

Sve u svemu, vrlo korisna stvar.

LAMPASH 14-01-2008 09:32 PM

A moze li nekako da se te tablature vide bez tog Guitar Pro-a?

Rocket Roll 17-01-2008 04:06 PM

Mislim da ne može. U suštini, GuitarPro je MIDI višekanalni zapis, ali malo "customizovan", tako da se bez problema "izvozi" kao standardni MIDI iz GuitarProa, ali taj "izvoz" može da odradi samo GuitarPro.

nenad 17-01-2008 11:40 PM

guitar pro je odlican program !
probao sam ga, i mogu reci da je o.k.
Dobar je za vezbu, ima brdo vezbi i u tablaturnom zapisu a i u notnom.
Dobar je za pocetnike a i za iskusne svirace. Dosta bendova koji sviraju koriste ga za offstage vezbu, znaci svako svoj part vezba kuci pa na binu i cepaj. Dobar je za usviravanje deonica, skala, za vezbu prstiju.....jer vezba cini majstora :wink: .

LAMPASH 18-01-2008 04:22 PM

Hvala na savetima.Moracu pod hitno da nabavim taj program.
Pozdrav!

LAMPASH 03-02-2008 12:46 AM

Quote:

Originally Posted by nenad (Post 187338)
guitar pro je odlican program !
probao sam ga, i mogu reci da je o.k.
Dobar je za vezbu, ima brdo vezbi i u tablaturnom zapisu a i u notnom.
Dobar je za pocetnike a i za iskusne svirace. Dosta bendova koji sviraju koriste ga za offstage vezbu, znaci svako svoj part vezba kuci pa na binu i cepaj. Dobar je za usviravanje deonica, skala, za vezbu prstiju.....jer vezba cini majstora :wink: .

Uh,ovako,trazim program ali ga jos nisam nabavio.Probao sam samo demo verziju koja mi je istekla nakon 15 dana.Nego,da li ste probali full verziju programa sa onim njegovim farbama(RCA),cini mi se da zvuce perverzno?Govorim o verziji 5.x.Ovaj demo od 15MB cima one bedne windowsove farbe ali bez obzira na to program je odlican.

Rocket Roll 03-02-2008 10:48 AM

Quote:

Originally Posted by KIRK (Post 189580)
...da li ste probali full verziju programa sa onim njegovim farbama (RCA),cini mi se da zvuce perverzno?

Pa, zvuče dobro, ali me se nisu dojmile kao upotrebljive za neki aranžman... Međutim, istina je da Guitar Pro daje bolju sliku aranžmana nego ijedan drugi program napravljen u svrhe muzičke notacije... Ima čak ljudi koji ga koriste kao MIDI kontroler / MIDI aranžer, ili kako se to već zove: "nakucaju" u njemu celu pesmu (bubanj, bas, gitare...) pa onda eksportuju kao MIDI i uvoze u neki DAW ili šalju članovima svog benda da uvežbaju tu kompoziciju.

All times are GMT +1. The time now is 09:44 PM.