![]() |
Vokali
Pozdrav,
Naime, interesuje me sta se obicno u refrenima u pop rock muzici stavlja od back vokala, znaci mislim na nisku tercu, visoku tercu, sekstu i slicno, znaci postoji li neki standard po kome svi rade taj tip muzike. Nadam se da me razumijete, Pozz |
Re: Vokali
Hvala Anitaaaaaaaa :)
|
ali imaj na umu da ne idu uvek terce, a ni kvinte.. da ce ovisno od kompozicije, verovatno morati da variraju.. napishi glavnu liniju, i onda je podebljaj sa onim shto ti lezzi na tome.. ja to obichno radim tako shto odsviram klavir dok ide glavna linija.. pa pevachu udje u glavu kako treba da peva..
pozdrav |
Quote:
|
pa u glazbi i je najzabavnije 'rusit pravila'...
recimo, zigolo od davida lee rotha... meni su vokali u refrenu predivni. ili beatlesi... ili ona sekunda u more than words od extreme-a.... |
Quote:
|
Dobra je ona stara dzezerska - nauci prvo sva pravila, pa ih onda sve zaboravi... :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Ili osecaj, ili matematika, a najbolje oba tri... :p
|
Muzika je iprovizacija,kakva matematika kakvi bakraci.Nota je matematika jer ima svoju vrednost.Sve ostalo je improvizacija.
Sta je delo?(kompozicija)kompozitorova improvizacija u vise delova,da tako nije svi bi isto pisali.Toliko sto se tice matematike. Moj ti je savet da prvo tripliciras (lead)glavni vokal Levo i desno sa efektima,u sredini bez icega onako klot kako je i otpevano. Na tako odradjen glas uradi dupleks ili ti unis sa ljudima koji pevaju pratece. Uglavnom u refrenu zavisi sta imas u pesmi odradi blokove(terca.kvinta seksta,oktava......itd) pokusaj i da razdelis akord tako da prateci pevaju po harmonskoj liniji. Pratece vokale sta god da pevaju uradi u dupleksu tako da posle mozes da ih bacas levo desno i napravis neku panoramu. Koristi ono sto cujes nemoj preterivati jer po neki put sve to ubije matricu(ugusi je) |
True...
|
All times are GMT +1. The time now is 04:29 AM. |