![]() |
Na?i (va?i) textovi
Eto... tko ?eli, neka sa nama podijeli textove za pjesme (ma, mo?e i poezija!):wink: .
Nije va?no na kojem je jeziku... sve je po?eljno.:grin: Pa, krenimo!! :jupi: |
Re: Na?i (va?i) textovi
Koji si ti lik:da:....
dobra ideja ko se ne stidi da ogoli reci bez muzike:ups: |
Re: Naši (vaši) textovi
Sta ce biti sa autorskim pravima, nasim ili "vasim"??:rotfl: :urnebesno: :ole:
|
Pa lijepo, prvo zastitis pjesmu na ZAMP-u, ili kako se vec kod vas to zove i nemas problema! :)
|
heh e...lepa tema...iako imam milionce ispisanih textova...nesto mi se ne mili da ih tek tako bacim na net :)...
|
Vec sam okacio, ali hajde opet:D
Ti si bar bila voljena A sta sam bio ja Samo covek bez osmeha Umoran od cekanja Ti si sve dobijala 2x A tako malo davala Snove u prah pretvarala Ref: Za tebe bicu tu i kad te ostave svi Kad odu s ramena cuvari andjeli Bicu tu da ti cuvam sne Da te noci ne povrede Za tebe bicu tu i kad u boli potones U zid kad udaris i kazes vise ne mozes Bicu tu da ti cuvam sne Ko kap na dlanu drzim te Ti si bar bila voljena A sta sam bio ja Naivan covek opijen Otrovom s tvojih usana Ti si sve dobijala 2x A tako malo davala Snove u prah pretvarala Ref: Za tebe bicu tu i kad te ostave svi Kad odu s ramena cuvari andjeli Bicu tu da ti cuvam sne Da te noci ne povrede Za tebe bicu tu i kad u boli potones U zid kad udaris i kazes vise ne mozes Bicu tu da ti cuvam sne Ko kap na dlanu drzim te |
...Ajde, uspjeli ste me nagovorit! Ova je uglazbljena, cak je bila ne jednom festivalu, tako da bolje izgleda kao cjelina, no dobro...
"Ljubav izgori" Budi se dan umorno jutro natapa suncem pospani grad a sve je noćas nestalo za tren k'o potpuni stranci razilazimo se. A tako prokleto malo nam je trebalo da shvatimo kada te po?uda zarobi ljubav izgori! Tra?imo vizu za nepoznat svijet na vo?tanim krilima svoj letimo let u moru kli?eja strast je nestala bez nas je arka već otplovila. A tako prokleto malo nam je trebalo da shvatimo kada te po?uda zarobi ljubav izgori! lyrics by: FrankoPanko ...Ajde sad rapalite! :ups: |
Quote:
Uuuuu, extra...Bash me zanima kakva je muzika za ovo:) @ ANITA Kilogramu?:D |
Nema te
Nema te, nema me Nema nas A svet zbog toga nije stao Gde si ti,gde sam ja Gde smo mi Dali ti je zao Kisa zvezda noces pada Ja zamisljam samo tebe Dal' postoji neka nada Da sretnemo se, kao pre Nema te, nema me Jos osecam tvoje dodire Taj zagrljaj sto me smiruje Jos volim te, a sebi kazem ne Znacis mi kao sto si pre Ne mogu da te gledam kraj nje Ponos jaci je da ti priznam sve Kisa zvezda noces pada Ja zamisljam samo tebe Dal' postoji neka nada Da sretnemo se, kao pre Nema te, nema me, nema nas Text:LMstudio by Moca |
Pa recimo, nekakav r'n'b. Pjeva Ruby, "domaća" crnkinja. :)
|
Evo pola pjesme u nekom losem mp3 formatu. Pjesma je minimalisticka u aranzmanu i zapravo je vise pop nego r'n'b, (jedino boja glasa je svakako za r'n'b) ali... zar mi ne pricamo u ovom threadu o tekstovima? Tekstova imam jos mnogo, ali ih je vecina na čakavskom dijalektu kako se prica u hrvatskom primorju i uglavnom sam za sve napravio i glazbu.
|
Quote:
|
Evo jos jedne pjesme u pop-rock maniri koju sam napisao Alenu Vitasovicu za festival "MIK 1999". Cisto sumnjam da cete nesto vecina vas razumjeti, ali zato nudim i prijevod! :grin::rolleyes:
"Mrvu sriće" Ča je ki ovdi? Ča san ja, a ča si ti? Na ten svitu prokljeten svitu bez ljubavi. Da bin rekal ča ni besid! Da i je, kemu ih reć? Si su tuji, si bi?e si bi?e od lipote! Zač ljubav va ljudan spi? Niki ne zna kako to boli! Dvi beside pomogle bi da in du?u malo stepli, stepli i zbudi! Ju?to korak ili dva dili zemlju od neba, neka vrime ča pasiva mrvu sriće in torna, sriće in torna! ...prijevod bi otprilike izgledao ovako... "Mrvu sreće" ?to je tko ovdje? ?to sam ja , a ?to si ti? Na tom svijetu prokletom, svijetu bez ljubavi! Da bih rekao ne?to, nema riječi! Da i ima, kome ih reći? Svi su stranci, svi bje?e, svi bje?e od ljepote! Za?to ljubav u ljudima spava? Nitko ne zna kako to boli! Dvije riječi pomogle bi da im du?u malo ogrije, ogrije i probudi. Samo korak ili dva dijeli zemlju od neba! Neka vrijeme ?to prolazi mrvu sreće im vrati, sreće im vrati! Music & lyrics: FrankoPanko |
Hvala Anita! :)
|
Život mi šara dane po kalendaru
gustom maglom boji slike prošlosti treba mi barem sat po satu da stignem sve da ispravim U spomenaru brdo pitanja, nedovrsenih stihova kome su smetala moja skitanja odgovor znam Žao mi teških reči Žao mi ćutanja znam kako boli kada boli to se ne zaboravlja Žao mi jecaja hladnih pogleda ja sam solo svirac ne znam timska pravila NEKA ME PREGAZE UPREGNUTE KOCIJE U PEGAZE I NEK' ME NE PAZE CUDNE SAM STAZE TIH DANA GAZIO NEKA ME PREGAZE NEKA ME NE PAZE NEKA ME NE ŽALE NISAM NI JA ŽALIO NJIH e'o jos jedna... Kao reka u ravnici naizgled trom i opušten mnogo života je u meni i po koji brod potopljen Uvek napred nazad nikad nose me hladni vetrovi od ružnih namera sakriven u od osmeha kabanici Ja sam samo običan klinac u bermudama neki tamo veseli Pera iz komšiluka JA SAM PETAR PAN VESEO, ZELEN, RAZDRAGAN NEKOME JUNAK A NEKOM BUDALA ZALUDNA GOSPODAR MESEČINOM OKUPANIH KROVOVA. Skriven u senci gledam lica koja prolaze te priče znam to se ne uči napamet ja sam premijer moje male Nedodjije. Uvek napred nazad nikad.... @ franko panko - a ja mislio da razumem cakavski dijalekt! Sad sam se skenjao :ups: :D |
Au Dawide, vidi se da mi iz Vojvodine pisemo najbolje tekstove! :wink: Svaka ti cast!
Evo moj senti-menti. Ako treba ti neko Ne zelim ja, da prodam ti bajku za kraj, Da sledim ti dah, u oci da prospem ti sjaj, kao drugi svi,sa kojima bila si ti. Takvi kao ja, ne prolaze najbolje, ne, Takvi kao ja,po pravilu izgube sve. Sve ja to znam, al' pusti da sanjam svoj san. Ako treba ti neko ludo romantican, Ja sam ti odlican. Svaka zvezda sa neba, koja pala je, Pod mojim kaputom je. Ako treba ti neko,ko bi te cekao, kad svako bi prestao, da ti bude tu, kad se nevreme u grudima pokrene. Sve ja to znam, al' pusti da sanjam svoj san. Sve ja to znam, al' pusti da sanjam svoj san. Ako treba, za tebe ja cu slagati, Za tebe cu i ukrasti. Ja sam onaj u dvoje koji umire, kao iglice borove. Ali ljubav na jednu noc kad zatrebas, Zeleo bih da znas, Ima nesto u meni, zbog cega sam ponekad pogresan. Nikad ne mogu nikom da se dam, na samo jedan dan i da sutra odglumim kad prodjes s njim, kao da te ne vidim, Kad se nevreme u grudima pokrene. Goran Sijan Mogli ------------------------------- |
Ej Franko Panko ona pesma je super sa muzikom......zato ja i kazem ajd da vidimo ko sme da ogoli pesmu tj. da je odvoji od muzike.......:D
meni jace zvuci komplet nego na papiru....pardon monitoru.... samo dje je odje pUnk......? |
Ajd evo i mene ste navukli.....majka mu stara....:banghead:
hm...ovako: Za sve su oci krive I sto moji snovi zive... Svet je lep dok ne udje unutra Svet je zid Izmedju nas i stvarnog postojanja Svet je zid Izmedju nas Aleksandar M. (Korenjak) All rights reserved:komp::protest: (ima i muzika) P.S. .....nego......... nema Anite da se prospe po tastaturi |
Pozdrav ljudi!
Evo posto sam procitao mnogo lepih tekstova da podelim sa vama i jedan moj tekst. I jos dana se setim njenog andjeoskog lica, njenog mirisa u kosi sto jednu emociju nosi, njenog laganog stasa i lepe boje glasa i ne?nih belih ruku sto ublaze svaku muku. I to je sve sto mogu sada samo da se setim i na momente kao vrabac kratko da poletim, da osecaje tuge koje sad sad u srcu stoje, nestanu i da misli ipak mozda krenu malo bolje, jer dan za danom srcu je sve tezi, jer se nada i od okrutne istine bezi, da ona vise nije tu i da soba je moja prazna, vjerujte mi ljudi to je najgora kazna. Ona ja sada sa covekom koji ume da je voli, koji kaze istinu i kada najvise boli, koji uvek je tu i kada vremena nema, uvjek pun ljubavi, paznje i strpljenja. On zna sta je ljubav, sta je osjecaj parvi, kako da ga zadrzi, oblikuje i gaji, da od pupoljka malog napravi divan cvjet i da taj cvjet bude samo njego svjet. Sada setam obalom i misli mi se broje, sta da radim sada kada vise nismo dvoje, kada nasa tela nikad vise nece da se spoje, i da je osjecaji ljubavi prema meni vise ne postoje. Dal cu ikad vise ovako nekog uspeti da volim, da nadjem pravu ljubav i da vise se ne bojim, ovog bola i tuge sto sad u srcu stoje i stihove ove tuzne pesme da kroje. by: bonaza |
Quote:
Nego svi nesto ljubavno.... ih kakvi smo ti mi ex Yu :hug: :D |
Nema vrdanja
reci na sunce....pardon na katodnu cev ili tft:wink: |
Quote:
|
Quote:
|
Anita, sad si me sjetila jedne moje pjesme koju sam sanjao (vecinu teksta!) i to na dalmatinski (:confused:), iako tako ne govorim! Snimio sam samo demo, a pjeva moj kolega iz benda.
"Na hridi ?ivota" Odnit će me vali daleko od kraja lanterne mi vi?e put neće osvitlit nevera i jugo moj trabakul valja od kada vi?e ti moja nisi. Ka najslaje voće tebe san tija u rajskom đardinu di za me si cvala sa usana tvojih kad otrov san ku?a' da svit bi okrenil ti nisi ni znala. A mogli smo skupa ?ivit ka jedno ka jedna du?a sve dilit na pol, bez tebe ka stari nasukani brod na hridi ?ivota sad jide me sol... Music & lyrics: FrankoPanko |
Quote:
|
Evo i dio mp3 balade "Na hridi života" u obliku najsirovijeg demo-a. Stil: rani Oliver Dragojević (moj kolega ima slucajno takav glas :rolleyes:). Malo smara onaj shugavi loop od BFD-a, ali neka se to pripishe "fenomenu prve verzije", jbga! :D
@ Anita, pjesma ti je totalno fora! Osjećam vibru nekakvog košmara iz polusna! Tko to pjeva? Da li je možda to tvoj ljupki glasić? Ako je, boooogme... cool! |
Kabare Anita:D...Svaka cast:D
|
...nema Anite...sad joj je neprijatno :rotfl:
|
E da Anita lepa ti je pesma....samo imas preveliku gustinu nota na polju i funkciji kontracinela......
A tekst? hmmm? Engleski? ........ima li sta na nasem prlepom jeziku?:wink: Idem jos malo da citam.... A da Frankopanko koji ti ono bas ima strava sustain.... Anitina pesma jest malcice kabare al samo zato sto je od svinga i slicnih ritmova amer stvorio stereotip za kabare i mjuzikle....tako da mi sugestivno to ....tj odma nas asocira na film i predstave ...show....ili crtani tom i dzeri...:rotfl: Ova frankova pesma je super malo festivalska ali ona prosla mi se bas svidja... P.S Inace slusam sve i svasta:rolleyes: A komponujem ne bas toliko razno koliko i slusam, od svakog naucis |
@ Korenjak, pa pjesme i radim za festivale. Nekad davno sam ih imao stotine i stajale su u ladici:(, onda sam odlucio da ukljucim "tekst filter" cim napisem novu pjesmu, znaci, prolazi ili ne prolazi! Sad imam dosta manje pjesama ali su gotovo sve na festicvalskim cd-ima. Jbga, treba pocet ubirat plodove svog dugogodisnjeg rada! 8-)
|
:banghead: he he
prevedi mi ovo na engleski....a da zadrzi snagu......: U nekoj dalekoj tamosti... u jednoj tihoj dalekosti... zivi cvet od koraka nam poganih zbego... ili: Covek pati da shvati a kad shvati da pati onda pati sto je shvatio da je uzalud patio :rotfl: Sta cu kad sam zaljubljen u nas jezik sa vise imena |
Franko panko ona pesma sto peva Ruby ti je strava.....malo mi pocetak sola lici na Blue Bossa-u
Jes da ja volim malko alternativniji zvuk al bas mi se svidja...nesto je izmedju.... i ova zenska bas dobro peva... Za Anitu: nemoj ni da peglas pesme....one i ohladne zato sto im se amputira spontanost..... Ne bi zivela u apoteci zar ne?....a u nesavrsenoj asimetricnoj planinskoj kuci od brvana verovatno da? ;) ipaksto bi prazabar reko:.....De gustibus non dispotandum est |
Ono ..... Mozes li me prevesti na drugu stranu ulice ?
Can You translate me to the second page of the street ? Kako da ne ! How yes no ! .... :rolleyes: Pozdrav |
U nekoj dalekoj tamosti...
u jednoj tihoj dalekosti... zivi cvet od koraka nam poganih zbego... In a distant darkness and a silent distance a fower lives hidden from our sinfull steps ili ako sam pogresno shvatio In a distant somewhere and a silent distance ........ ..... nisam se nesto trudio ..... i verovatno gresim u spell u , ali ne vidim da gubi snagu .... ;) Pozdrav |
Quote:
Jooooj ljudi ....... nemojte ovakve stvari da pricate , ako ne znate o cemu pricate ...... metali su super , samo su u mixu previse napred stavljeni ( sto Anita cesto ume da uradi :) ) , pa postoje razne vrste muzike ( na svu srecu ) a ne samo pop ....... I kad je swing u pitanju , mislim na metriku , zasto ne bi ovako bilo s' obzirom da nema perkusivnih elemenata ??? Pozdrav |
Quote:
Boga mi i nisam .... za prvi stih si mozda i u pravu ....... zato sam odmah ispod napisao i drugi prevod za tamost ( ako je od reci tamo , ne tama ..... ) a distance ima mnooogooo znacenja ....tako da je potpuno ravnopravan sa dalekosti .... a za mix ...... naravno , samo se nakani :) Pozdrav |
Anita.....bravo...mislim za mjuzu i atmosferu a la Suzanne Vega.Stvarno sam prijatno iznenadjen...i covece..lepo pevas..znas da izneses....odlicno.
|
bravo , bravo:jupi:
Pa ipak je izazov to prevodjenje.....kad sam citao Tagoru mislio sam da je on to tako lepo srocio bas na nasem jeziku....a kad sam malo poraso.....spoznao sam da na originalnom jeziku to mora biti jos uzvisenije...... A sto se kontre(cinele) tice ....pa sustina je da svako da svoj utisak.....a ne da cuti i ne pise nista.... E da Anita pesma je za moj ukus nesvrstljiva ali mi se dopada kao pevas.... :wink: |
Anita, ti si jeb..i genije! :shock: To moras da plasiras negde, moras! :)
|
evo jos jedan:
Sneg siban vetrom tog dana mi je sarao lice glave pognute brojim korake, zatvaram krug i crtam nove skice samom sebi prastam stari dug. Ceo zivot slikam isti lik sad sam siguran da to si ti Ne znam ni sto sam rodjen ponovo nekako spontano samo se desilo samom sam sebi i porota i sudija veje sneg a meni suncan dan u grudima. |
All times are GMT +1. The time now is 01:10 AM. |