![]() |
Video animacije
Znam da ovo nie bash audio produkcija ali treba mi mala pomoch. Moram napraviti reklame za Video wall, a ne bi htio da su statichne. Ne treba mi nishta extra komplicirano... napravio bi pozadine u photoshopu i preko toga da se izmjenjuju textovi... eventualno morphanje pozadina jedna u drugu i slichne jeftine fore. Konachan rezultat bi trebao snimiti na DVD i to bi se pushtalo s DVD playera.
Kako je to za jedan pub za koi radim muzika ne ide na reklame jer che se reklame vrtit NON-STOP a pub pushta glazbu odvojeno. Nemam bash nikakva iskustva s video uredjivanjem pa reko bolje da pitam nego da izmishljam toplu vodu. |
Re: Video animacije
Proguglaj "Resolume VJ" mislim da je to ono ?to tra?i?.
|
Resolume je za live a koliko sam ja skontao ti bi samo pustio dvd na repeat. Posto si u audio vodama kontam da ti je najlakse naci Soni Vegas, a on je skroz lagan za jednostane video montaze. Ako ti treba koja bliza instrukcija kazi.
|
Shiva, za ovo što si naveo (pozadine, tekst..) se moze uspjesno i najjednostavnije napraviti u Powerpoint-u. Moj suprug takve stvari radi za konferencije također za veliki screen.
O ostalom pojma nemam. I ja bi rado naučila neki novi programčić i igrala se s videom, pa ako otkriješ nešto novo, podijeli tu s nama. |
Ma covek hoce da uradi animaciju i da je emituje sa DVD plejera, zar ne?
Ajde, pitacu ja brata kada dodje sta je tu najbolje. On se covek bas time bavi. Strpi se jos koji sat do odgovora ;) |
Adobe Premiere Pro će imortat psd file iz photoshopa kao i After Effects. S njima možeš napraviti sve.
|
Dobar predlog After Effects ces lako skontat ako radis s Photoshopom.
|
Bolji ti je Vegas....treba ti par minuta i sve ce ti biti jasno ....dosta je user frendly.
|
Quote:
shiva, nadji premiere pro 1.5 ili 2 importiraj gotove pozadine u psd formatu i poslazi ih na timeline (po defaultu traju 6 sec). zatim nadji video transitions i igraj se do mile volje. najobicnije pretapanje ti je cross dissolve. kad sredis pozadine, desni klik u project binu (ili ikonica za "new") i ides na new title. otvara ti se titler, uredis titl i sacuvas ga...zatim ga samo iz bina povuces na drugi video kanal na timelineu i razvlacis po zelji. takodjer mozes koristiti sve tranzicije i izmedju titlova. kad zavrsis postavis lokatore i ides na file - export movie kako pripremiti materijal za dvd valjda znas? |
Evo, dosao mi brat. Kaze da je to sto je Zvina rekao najbolje.
Naravno, moze i Vegas. |
Quote:
poz |
Odradices to u Premier-u kao sto ti je Zvincic rekao, naravno koristi keyframing, a onda ce ti trebati Adobe Encore DVD ako zelis da to bude DVD menu ili ako hoces vec da DVD bude profi odradjen...
|
DVD moze da odradi i u Nero Vission Expres-u
|
Sve zavisi da li preferira komplikaciju uz kvalitet ili brzinu uz solidan kvalitet... Inace svi Adobe programi su radjeni u slicnom fazonu, pa nije neki problem navici se na recimo Encore ako je radjeno u Photoshop-u i Premier-u...
|
e, mene zanima (malo nevezano sa temom) kako da uradim animaciju nekog logoa? recimo, uradio sam u psu logo.. i sad zzelim od toga da napravim gif koji se neshto kao tripuje.. :) kao da se slika iscimala i to.. al sam rechit ovih dana,.. :? elem, u psu ne mogu da skapiram kako da napravim slide show.. a premier nemam.. mislim, da li tako neshto mozze da se uradi u premijeru? i da li je potrebno da se onda svaki layer iz ps-a prebaci u premier da bih mogao jedan po jedan da tripujem razlichito...
nadam se da znate definiciju "tripovanja".. :) pozdrav! |
@heatman
Mozes u Premieru komotno da video materijal da prebacis u loop GIF, e sad, ako planiras da od fotografije pravis animaciju, trebace ti neki drugi program, a inace mozes da ubacis u premier sliku po sliku i da dobijes gif... |
pa ne.. ja bih u photo shopu (ili ako to mozze u premieru da se odradi) uradio logo i pozadinu i onda po logou uradio efekat vetra ili tako neshto.. da se iskrivi slika i vrati se ponovo.. i tako da se vrti u krug.. :) treba mi za mojsvemir.. :?
pozdrav |
Quote:
za aftere postoji plugin koji simulira efekt vjetra |
definishi aftere.. :? koi program? koi plug? kako? shta? zashto? koliko? kuda? kada? mozak.. bandera..
|
Imao sam potpuno istu pricu kao i ti i moj savjet Vegas i opet vegas.
Mjesec dana sam instaliravao Premier...itd (jedno 5 naj softa za to) ..ali Vegas ti je najbolji za nas koji se bavimo audiom.Vrlo jednostavan za shvatit ..i sto je najvaznije STABILAN i nezahtjevan. Upravo sam zavr?io jedan rođendan te upotrijebio dosta animacije texta itd.. ..i za sada je odlican..e kad to konvertira? u avi tad treba renderirati u DVD pomoću nekih od rendera ima ga i vegas..mislim da je neki movie maker ili tako ne?to ja to radim u ulead moviefactory...gdje napravi? meni i ostle priće..pitaj ako zapne?.. |
Quote:
Quote:
|
nesto sam mrljavio u vegasu i pokazao se kao bas frendli a ako imas iskustva sa acid-om vec si naucio 60-70-80 posto, poshto je slichan/isti interfejs.
imas jos pinnacle studio 9 i ali on je vise mentoluser friendly :rotfl: |
posto godinama radim u premiere-u meni je vegas bio totalno zbrckan
a sto se tice kodiranja u mpeg2....samo jedan koder je vrijedan spomena, cinemacraft...u narodu poznat kao CCE. |
Heheh, ja sam After Effects video-tutosima naucio... Premiere mozda, kao sto sam rekoa, najbolji.
|
uf... ne samo da ima prijedloga nego i kratkih uputa. Poshto sam Adobe korisnik vech godinama pokushat chu sa adobe-om prvo. Ako zapnem znam kome se mogu obratit za pomoch, ali vjerujem da s Adobe okruzhenjem nechu imati problema.
SVAKI put kad imam tehnichko pitanje dobijem krajnje korisne odgovore. Moje povjerenje u ljude s ovog foruma raste iz dana u dan... HVALA svima! |
shta je bre to after effects? neki plug inovi ili zaseban program? :?
|
Quote:
http://www.adobe.com/products/aftereffects/ |
After Effects je program. Više o njemu na službenoj web stranici adobe-a.
Samo da dodam nešto za Shivu. Vidjet ćeš kada budeš dodavao layere u AE da nema nikakve filozofije oko kompozicije ili korištenja efekata u realnom vremenu. Imaš layere i jednostavno hijerarhijski posložena svojstva svakog layera koja mjenjaš keyframeovima kroz vrijeme. |
znam.. kasno.. pogledao sam.. kupuje se posebno... inache imam jedva 56k konekciju.. tako da nemam zzivaca za gugl.. :?
pozdrav |
Pretpostavljam da je "logika" rada slichna onoj koju ima i photoshop CS3 sa "video layer" opcijom. Svaki "propertiy" layera koi se mijenja ima svoju "stazu" u vremenu sa keyframe-ovima. Jedino photoshop ne mozhe exportirati to kao video fajl nego samo kao gif.
|
pa gif mi i treba.. btw, imam cs2... :? aj videcu da poskidam ta gomna.. nervira me kad nije sve na izvolte.. mislim, bar u vodama kojima ne plivam iz ljubavi nego iz moranja.. :?
ae hvala josh jedared.. pozdrav |
Quote:
A pogotovo za ovo sto tebi treba.....preporuka za SONY VEGAS |
All times are GMT +1. The time now is 10:27 PM. |