![]() |
LEBISOL - novi album
...sam krenuo da snimam u studiju Hammer. Replacement za Vlatka Stefanovskog je Dimitar Bozikov (www.dimitarbozikov.com), ostatak znate, Koki, Dragoljub i Bodan... kad se vratim u NS uploadovacu fotke iz studija, a ako uspem i po koji raf mix. Miksace se ili u UK ili u NS, odlucice englezi :D
Eto. Soon to come :) pozz |
Re: LEBISOL - novi album
Quote:
|
A sta je sa pricom da Sedlar svira umesto Vlatka?
BTW cestitam;) |
Quote:
Nisam cuo nikad Vlatka da svira nesto sto bi licilo na jazz ...... on i preko jazza svira pentatonike ...... Najlepse mi je kad svira sa Tadicem ..... tadic mnogo svasta kaze dok svira ;) :D Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
Ovo je tacno!:D :D :D |
Vlatko je kralj i ja mu se divim do imbecilnosti, moja jedina zamerka je sto kada svira uzivo preteruje sa ukrasima, ubi melodiju, to me uvek seti na lose harmonikase, zato imam averziju od toga.
|
Kad sam vidio naslov, bilo mi je drago. A sad, bez Vlatka?... Nije da nesto navijam za njega, ostali su mu u najmanju ruku ravni, ali koliko ce to da bude Leb i sol bez njega? Ako se uzme uobzir i vokal... Pa neka i pentatonike, za mene je (nekad) upravo ta svirka i bila putokaz za otkrivanje Kokijevih majstorija i most za ono dalje...
Mnogi ljudi su pojam Leb i sola identifikovali sa Vlatkom. Veliki broj fanova doticnog benda ne zna ni nabrojati ostale clanove benda. No, ja ih podrzavam. Ako Vlatko nece, zasto bi oni odustali? Nikad se nisam mirio sa cinjenicom da veliki broj bendova ovisi o pojedincu... Jedva cekam da to izadje. |
Ma nije samo pentatonika, magistrirao je covjek i harmonic minor:D.
|
ja sam takođe skeptičan po pitanju uspeha grupe bez njenog frontmena...
|
...evo krecemo danas u setup, ako budem stizao, kacim fotke.
pozzz:) |
Vlatko je polje psenice za taj LEB i more za tu SO! Pesnicki!:grin:
|
Nece se ta ekipa najesti LEBA bez Vlatka:)
|
Odrastao sam sa Leb i Sol, voleo ih, slušao mnogo i često, obožavao ih, nisam propuštao njihove koncerte čak ni svirku u Sutomoru 1980.g. kada ih je napustio klavijaturista. Za mene Vlatko nije Leb i Sol, oni su grupa i samo tako ih vidim. On jeste bio frontman, ali grupu čine svi zajedno. Vlatko se izdvojio i otišao nekim svojim putem i neka je, za grupu je to i bolje. Za zamenu su odabrali čoveka koji je po vokaciji verovatno i bolji od Vlatka, bluesera u srcu, velikog umetnika. Lično bih bio vrlo zadovoljan i da su odabrali Sedlara, on bi uneo dosta svežine u grupu. Nisam ispratio camback grupe pa ne znam ko će da komponuje i u tom smislu da zameni Vlatka, ali bez obzira na to siguran sam da će imati svoju publiku. Mislim da svi stariji koji izvorno poznaju leb i Sol razmišljaju kao ja.
A već mi je i dosadilo Vlatkovo sviranje skala u krug. Nikako ne bih voleo da ga ponovo vidim u grupi Leb i Sol. |
|
Quote:
|
Quote:
Nasa posla ! ...sto bi rekli....(utom, nemislim na Garu!) |
Quote:
bubanj svira Dragoljub Djuricic, a gostuje Srdjan Dunkic Johnny. Materijal je skroz interesantan, modernizovan, a opet ima Lebisol smek!! Novi gitarista je fenomenalan muzicar. Bice lep albumic. |
Quote:
A ko peva? |
Quote:
Quote:
Nego da ne zaboravimo... Vlatko je magistrirao i ritmiku. Ja sviram gitaru cca. 15 godina ali josh uvijek se chudim kako s lakochom preskache iz 7/8 u 11/8 pa u 15/8 i nazad u 7/8. Meni je to jednostavno fascinantno! |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
|
Nisam bas sve pazljivo citao, ali koliko sam shvatio, novu album snima Leb I Sol, samo bez Leb I Sola tj. (moglo bi se reci) Doziveli su transformaciju, ja predlazem da pred updejta clanstva to urade i sa imenom. Evo mogli bi (za pocetak) da se zovu Lazni ili Rezervni Leb I Sol!
|
" Pogacha & slatko " ?
:D Pozdrav |
Quote:
|
ja ne sumnjam u uspeh. Materijal i dalje ima Lebisol prizvuk u velikoj meri. Nije Vlatko bio jedini kompozitor u grupi! Koki i Bodan nose veliki procenat kompozicija starog Lebisol. Anyway cim dodjem do vremena kacim materijal.
pozzz |
Quote:
" MLEKO I JAJA " !! |
'Luk i voda':D
|
Da bi neko bio ZAISTA vrh od muzicara, potrebni su sledeci elementi:
1. Osnovni talenat - muzikalnost (tu kompromisa nema!) 2. Posvecenost, zelja i odlucnost da se bavis muzikom (strpljenje) 3. Znanje, obrazovanje (ne samo muzicko, opste obrazovanje je VEOMA BITNO) 4. Inteligencija - bez toga nema nista, izuzev kod nekih vrsta muzicara dalekim poreklom iz Indije, i to samo kafanska varijanta...("endemski" sviraci) 5. poslednje, ali veoma, veoma vazno ISKUSTVO (godine i godine provedene u bavljenju i proucavanju muzike) Kod Vlatka su tacke 1, 2, i 5 nesumnjive, ali je zato tacka 3 pod znakom pitanja, a verovatno i tacka 4, i zato mislim da je "ostatak" Leb i Sol grupe, posebno moj kolega Koki, koga pozdravljam, i vise nego dovoljan da grupa pod tim casnim imenom opstane, ja u to verujem, a i voleo sam grupu zaista, jer je bila svetionik u moru Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike... |
Quote:
Samo mala opaska na tacku 3. ...muzicko znanje je korisno ali ne i neophodno... Skoro sedimo u kafani i posle dosta litara ...jedan odlican pijanista kaze meni: "...muzicar koji nema muzicko obrazovanje moze mnogo vise da doprinese muzici nego neko sa muzickom akademijom...". Ima tu logike... znam dosta njih koji su vrh-vrhova kao kompozitori, a nisu nikad videli notu... onog kog najvise volim i cenim je Vangelis :da: . Verovatno kroz dugo muzicko obrazovanje ti se usade neka "pravila" koja vrlo tesko odbacujes kasnije u radu, a dok ova druga grupa muzicara problemu pristupa drugacije... Znaci sam pristup komponovanju kod ovih dveju grupa je "drugaciji". Naravno, ovo je moje razmi$ljanje... :) |
Quote:
|
Quote:
|
@Slowstar
Apsolutno je nedopustivo da muzicka velicina poput vas nicim izazvano trpa Ska muziku u isti kosh sa Folk i Turbo-folk muzikom. Ni Punk takodje ne zasluzuje takvo poredjenje, ali Ska je muzika veoma bogate istorije i vrsnog muzickog sadrzaja. Osim mozda u slucaju par snimaka koji ste vi verovatno jedino imali i prilike da cujete, sto u svakom slucaju nije opravdanje za ovako neodmerenu glupost. Zaista sam zbunjen :? |
Quote:
?to se tiče pojave punka kod nas koliko se sećam prvi su bili "Pekin?ka patka", a mislim da su se pojavili posle Leb i Sol. No, moguće je i da gre?im jer pi?em po sećanju i zaista me mrzi da pretra?ujem net, to ostavljam tebi i drugima. Ja sam za Leb i Sol prvi put čuo na festivalu "Omladina 77" (znači 1977.g.), a obzirom da ne volim punk moguće je da sam "Patku" čuo i ranije pa da sam to jednostavno potisnuo u sećanju. |
Quote:
|
koliko ja vidim, ovde ima dosta nepotrebnog mrsomudjenja.
sacekajte da cujete materijal, pa onda komentarisite. |
Quote:
Jes, vala.....moglo bi cak i da se poprise svasta >? a? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:56 AM. |