![]() |
Vasil Hadzimanov Band 3
Pustio sam par pesama na My Space ( ima link ispod )
Radi se o jazz albumu ..... pa koga interesuje .... ;) :rolleyes: Pozdrav |
Re: Vasil Hadzimanov Band 3
Ako momci iz VH benda nemaju nista protiv, mozes da nam uz pesme ispricas neke tehnicke detalje...... gde ste snimali, kako, instrumenti, preampi, mikrofoni.......
pozzz |
Ce ih pitam :)
Pozdrav |
hah rekao si to "jazz" kao da postujesh na yumidi forumu...ccc
elem zeljno ocekujem(o)...namerno nisam teo da slusam dole u studiju vec cekao upakovano...:hyper::hyper::hyper: |
Quote:
Paaaaa , za vecinu i jeste :( Poslusaj ovih par sto sam okacio na myspace , tvoji komentari su vrlo na mestu ;) Disk izlazi za 10 ak dana ...... Pozdrav |
necu da kvarim utisak preko myspace-a...;) ja cu cekam disk :)
|
Quote:
takođe... btw-mo?da bi Vasil mogao da nam se pridru?i na forumu? |
1 Attachment(s)
Stavio sam neke fotke iz studija na myspace ..... evo pokusavam i ovde , pa ako uspem , poslacu jos neke ....
Evo uz Idekiusova uputstva !!! :) Pozdrav |
1 Attachment(s)
..... evo jos ....
|
1 Attachment(s)
..... i jos jedna .......
|
poslusao sam i pre ovoga i sad opet ... super ! samo napred :]
|
Quote:
mogao bi i ovdje! |
Videcu sa njim , ali sada ga ceka tona posla oko promocije i svirki ...... ali predstavio sam albumi na glazbenom forumu ..... pa ako vidi neka se javi :)
Pozdrav |
Quote:
|
e pa bilo je vreme ! Super :)
...steta sto je toliko squash-ovan taj mp3 na myspace-u, bas teo da cujem, ali kupujem disk cim bude, imam dva prethodna. Jel miksano u Pinku (vidim sluske na glavi, jel to bio main monitoring za mix - jel si se navikao na ludi bass u reziji? pozzz |
Da nisi mozda koristio Sony TransMod na klaviru?
Pozdrav |
@Max
Kako si zadovoljan Yamahom Motif.... jel' jos sta koristio od klavijatura.... Bass bubanj..... ne skidas prednju kozu? btw.... takodje cu sacekati neki neostecen snimak |
Quote:
Dinamike je doasta malo koristeno i ni jedan kompresor nije isao preko 3 db kompresije ( osim nekih sitnih momenata gde je moralo ) Nisam mixao u Pinku i generalno sam protiv mixanja u prostorima u kojima nisam proveo u mixu bar 5 - 6 meseci .... Sluske su bile tu jer je perkusionista snimao u reziji ( zbog nedostatka soba ) dok je gitarsko pojacalo bilo u predosblju ...... Inace to je bilo otkrovenje , perkusionista je snimao izmedju mixete i stakla ! Mi smo mislili da ce biti krsh , medjutim snimak perkusija je bio besprekoran !!!!!! Bas u reziji ? Pa zato sam i nosio sluske :) Pozdrav |
Quote:
Nisam ..... bune te oni artefakti kod visokih ????? Radili smo produkciju klavira na Seniji po uzoru ne poslednji album Manu Kache a .... pa sad , koliko smo uspeli .... :rolleyes: Pozdrav |
Quote:
Pa Vasil je koristio svoje klavijature Motif i Roland ( D .... zaboravih koji :banghead: ) tako da nisam mnogo obracao paznju , on ima svoje izgradjene , prepravljane i napravljene boje , tako da sam vise vremena posvetio tome kako gde i sta da uglavim u mix ..... Bas bubanj ..... probali smo mnogo kombinacija ..... ovo je nekako najbolje pasovalo .... Pozdrav |
e Max, chujem Aleksandru Radovic kod tebe i setim se da sam se oduvek pitao
(pored :" hmm, ko je uradio ovo...bash je svetski " ) kako si bass linije uradio , jel svirana bass gitara , poshto zvuchi realno ili realni semplovi...ili pak bass guitar loops... |
Odsviran na klavijaturi .... preko trilogy ......
Pozdrav |
A ko je odradio aranzman,posto sam skontao da si ti radio mix?Svidja mi se taj fazon...
|
Ja i moj prijatelj smo i kompozitori i aranzeri ....... ( odakle si skapirao da sam radio samo mix ?:rolleyes: ) :) Posle je Aleksandra dosla i izmenjala pevacku liniju ....
Pozdrav |
Stvarno ne znam...vuklo se to po postovima,pa vise ne znam ni sta je sta...:) ...Stvarno kulturno i elegantno odradjena stvar...svidja mi se taj neki pop/house fazon koji gura Aleksandra...postoji jos jedna pesma koja mi je "zapala za uvo":D a na slicnu foru,od Sase Kovacevica i mislim da se zove "Ne umem sa njom"...taj fazon...da nisi i tu mozda upleo prste?:rolleyes:
|
Quote:
Pozdrav |
1 Attachment(s)
Evo nasao sam jos par ...... Trubu i perkusije smo snimali ovako .....
|
1 Attachment(s)
Gornja slika pokazuje ozvuucavanje trube kada nisu svirane perkusije ...... a u jednoj agresivnijoj pesmi smo snimali i perkusije i trubu , tako da je truba morala u sobu sa bubnjevima ..... to smo resili ovako ......
|
Studio mnogo jako izgleda.......:rolleyes:
|
Quote:
k'o pravi! A? |
Quote:
zamalo pa pravi!hvali mu jos malo akustike:D |
evo slusam album.
treca sreca :D konacno fusion album koji lepo zvuci. 4000 moj omiljeni sto. md421 zakon za timpane zar ne? sve u svemu lepo i pristojno. Samo vasil prso, mora da sanja filter i cutoff :D pozz |
Hvala na komplimenti ;)
Drago mi je da ti se dopada ! Pozdrav |
Quote:
Taj njegov neoriginalni trip me vec duze vreme smara. Da se razumemo, obozavam jazz fusion, ali ovo sto on radi je ocigledno providno i smesno. Glupo mi je sto sam prvi (mozda i jedini) u nizu postova koji izlazi sa ovakvim stavom na temu, ali momak je u tom, meni odbojnom tripu vec duze vreme... A da, pre toga je cini mi se imao Hancock fazu, sa onim spotom sa fliperom! Mislim, sta reci.... Pljujte me sad....... 8-) |
Zasto bi te iko pljuvao ?
Svako ima pravo na svoje misljenje ..... ( predpostavljam da si poslusao ceo album .... ) A da je Zawinul njegov " muzicki " otac ...... to prica u svakom intervjuu ..... Pozdrav |
Quote:
|
A ajde i da se pohvalim malo .... dobio sam mail od Mike Nielsena ( Jamiroquai , Underworld .... )
Imao sam srecu da sa njim malkice suradjujem ( vise druzim :wink: ) .... pa me je interesovalo sta misli ...... I enjoyed listening to the jazz tunes you put up- lovely playing and recording and mixing- all is crystal clear, even on myspace streaming!. The compositions work well, the mellow track I like especially, but both have a relaxed confident feeling which makes you feel that way as a listener too. Posle ovoga se covek malo lepse oseca ...... Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
Ma samo sam hteo da kazem da si primetio nesto sto je vise nego ocigledno ...... a za to da li ti se svidja ili ne , rekoh .... svako ima pravo da mu se nesto svidi ili ne .... all simple ;) Pozdrav |
Quote:
E, vidis, meni je ovaj "crystal clear" jedina stvar koja mi malcice smeta. Fali mi "dima" u snimci, bez obzira sto je ADD. Sto se ostalog tice, da ne pretjerujem, na ocekivanom nivou, znaci izvrsno... Sve cestitke. Je si li bio koji puta s njima u Puli na kojem koncertu (ovdje sviraju dvaput godisnje)?. |
All times are GMT +1. The time now is 12:29 PM. |