![]() |
:: Audio Ease SpeakerPhone ::
|
Re: :: Audio Ease SpeakerPhone ::
Uhh.. to sam čekao! Slušao sam demoe na sajtu još pre par meseci, obećava!
|
za te pare, napravicu sam taj efekat...
|
sa sve impulsima?
|
Quote:
|
pa valjda imas impulse pojacala raznih :)
|
Nije fora imati bilo kakve impulse, samo da su snimljeni sa kabineta.
Meni se mnogo dopao Altiverb u poređenju sa ostalim impulsnim reverbima koje sam imao prilike da čujem. Ne znam da li je zbog samog plugina (algoritma) ili je to do impulsa. Pre bih rekao da je do impulsa. |
Quote:
|
Najs.
Nisam imao priliku da probam.. U svakom slučaju dobro će mi doći speakerphone za rad na filmu koliko vidim. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
DA,definitivno najbolja reverb sprava za slanje u slusalice prilikom usnimavanja!;) |
Quote:
Lex 91? TC 3000? Sve softver u externoj ambalazi... :) Istina imas one limene plejtove, ali to si malo gde imao da vidis... Impuls reverba je impuls reverba, a sve te sprave koje se podrazumevaju pod "hardver" imaju osim reverba ii modulacione efekte u presetu, pa otuda malo pogresnih utisaka o impulsima. Istina, mnogo lakse je ucitati preset koji je vec neko napravio, ali to isto, pa bolje, mozes i sam da uradis (pricam u nekim normalnim okvirima, izuzimajuci 480, 960, 6000....), ako se potrudiis. Ne znam da li si probao Sonox-ov reverb? Odlican je. |
Tacno Oggy...upravo u tome i jeste "kvaka" sto kod hardvera nije u pitanju samo reverb,nego jos gomila efekata i svakakvih modulacija kroz koje taj reverb prodje...i u principu je sve to matematika i algoritam,ali ono sto ja gledam je krajnji rezultat i ne zalazim preterano u tehnikalije,to je inzinjerski posao ne moj...kada pesma koju radis zavrsi na cd-u,nikome vise nije vazno da li je na vokalu hardver ili softver,preset ili si sam programirao,bitno je da to "svira" kako treba...e sad,ja stvarno nikada nisam bio zadovoljan kako to "svira" sa soft-om,uvek sam lakse,brze dolazio do dobrog rezultata sa hardverom...
E,da...probao sam pre par dana i Sonnox,doduse onako na preskok...stvarno jedina svetla tacka medju softverom...u onaj altiverb sam se mnooogo razocarao,ali ovo mi je odlicno...ubili su i sa onim kompresorima i eq-om,bas sada sam uzeo da citam manuale za svaki pojedinacno da bi im usao u srz,samo njih cu koristiti od sada i eventualno neki waves... |
|
enivej, drndao sam ovaj speakerfone , i meni se JAKO ne svidja. Stalno mi trebaju takvi efekti i na kraju ih peske napravim sam od eq-a i tube-efekata
|
doduse, i za altiverb mi je trebalo puno vremena da nadjem nesto upotrebljivo
|
^car nad carevima.. :D ne stvarno, ako ti je reverb A dovoljan, drz se njega..
jbg, meni je altiverb bio super, ali sam skapirao da zbog njega ne mogu da ugasim projekat nikad.. nego se zabode na gashenju reverba.. puknem svaki put i moram da ga ctrlaltdelujem.. :S |
Ja bas dosta koristim Reverb A.
Mislim, koristim i Altiverb, i P140 ali i ti sugavi reverbi mogu da daju neku dobru foru. |
ako je u pitanju fora, onda da.. :)
mada za ovo shto je artur izdao sada, ne vidim neku potrebu za bilo chim tezim od reverba A.. mada, o ukusima se ne raspravlja.. ja volim i u hip hopu duzi i shiri reverb koji onako dojekuje.. hahahah znash.. ahah. nije suv i to... pukao sam sa mozgom |
??? nisam shvatio zadnju tvoju misao.
|
sad kad prochitam ni ja sam ne mogu da shvatim.. hahah..
mogu da probam da pojasnim: u hip hopu (bar kod nas) niko ne stavlja reverb na glas.. i na gomili strane produkcije.. a ja volim da ga bacim na send na kom je altiverb.. sa duzinom oko 1.2 s, i cutovanim visokim i niskim (od 300 do 8k) i da bacim stereo enhancer na njega.. da rashirim reverb... samo da ne udje u kontra fazu.. a poslednja misao je da mi je sinoc mozak umro, ali mi nije doshla do mozga ta informacija.. :? poz |
lepo ti zivis sa svojim mozgom ;)
Pa sad, cinjenica je da u hiphopu generalno ne furaju reverbe u prvi plan (veceras sa po 1000ti put preslusao dreov Chronic), mada ima veoma majstorskih suptilnih. Ja sam skontao da ti komentarises nesto sto sam ja "izdao" (objavio?), te cisto da se izjasnim - ja jako volim reverbe da mecem na sve zivo, jedini je problem sto ne raspolazem sa adekvatnim hardwerom,a na pluginovima nisam bas odusevljen izborom.. vec sam u drugoj temi o tome pisao. Ne, nije do mene, zaista sam imao srece da u zivotu koristim neke od lepsih spravica (m5000, pcm91, rev 1), te da zaista lako nadjem ono sto mi treba na njima, sto je jako redak slucaj sa vst-reverbima. I da, ni ja ne naglasavam reverbe u mixu, samo se trudim da ih suptilno koristim za produzavanje zvuka, sirenje slike i postizanje dubine i gustine mixa . |
prvo: nisam ja tebe ni pokopavao ni prozivao.. tako da opushci se, nemash zashto da se sad nadjesh uvredjenim.. :)
a drugo, mislim da su te te hardverske sprave malo razmazile.. shto se tiche onoga shto sam chuo od tebe, chuo sam i neshto shto si snimao za rezister.. mozda se i ne zovu tako.. da ga jebem, ne mogu da pohvatam sve te metalce.. a i necesh mi verovati, radio si i meni neshto.. pre godinu dve... shto je ishlo na metropolis.. ali ti necu odati tajnu shta si radio.. :) elem, u hip hopu se upravo koristi za shirenje slike, bar koliko sam ja imao prilike da chujem iz hiljada albuma koje imam.. nisam mislio ni da te vredjam, niti da dovodim u pitanje tvoju profesionalnost, samo sam hteo reci da moze da se izvuche dosta iz altiverba i sonnoxovog native reverba.. ako nisi zadovoljan kompletno sa zvukom, lupish eq preko njega.. bar ja tako radim.. jbg, altiverb mi ima najneosetniji pad zvuka.. iliti reverberaciju.. ali kao shto rekoh, zabada mi komp pa nemam zelje vishe da ga koristim.. waves IR nisam probao, mada dosta ga hvale.. ontopic: bash bih voleo da probam ovaj plug pa da ga kupim.. ali ga nema nigde na netu.. ima li dobre dushe? :) (nemojte me banovati zbog ovoga, ne shirim nishta) pozdrav |
il je x na kvadrat il je esla, sta god da je, simpa je bilo.
a sto mislis da su me razmazile? nisam ja reko da necu da radim zato sto nemam na raspolaganju ludila, nego da su mi te neke sprave postavile kriterijue, ne vidim da je to loshe :cool: Rekoh vec, za sad mi je za duze reverbe favorit sonnox, za sve ostalo pomazu dosta altiverb, art acoustic i plate 140 uadov. I kupio sam jedan rev7 za ispomoc, i sad vec polako al sigurno ne mogu da zivim bez njega.. ima predivan gate rev za sner, i veoma upotrebljive hall i plate algoritme, doduse ne za vox, ali jako lepo rade na gitarama. p.s: manje-vise skoro nista sa metropolisa sto sam radio, ne smatram reprezentativnim (cas' izuzecima ;) |
e, da, waves IR ima jako gotivan fazon sa reverse reverbima, jako korisno kad klinci zele da zvuce ko kavelera.. mada se moze i inventivnije iskoristiti
|
nije ni jedan od njih.. :) ortak shto je radio podrshku esli (onaj koji nije znao rechi haha) i koji je radio muziku..
inache, ovi shto su pobedili (ne mogu se setim imena) ortak mi je bubnjar odatle.. ali nikako da zapamtim ime benda.. eto sad znash xixi btw, rverb mi godi kada radim reverse reverb.. probaj ga.. |
All times are GMT +1. The time now is 02:58 PM. |