Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   sm pro audio adda 192 ???? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19729)

Joyba 05-10-2007 02:24 PM

sm pro audio adda 192 ????

toliko nahvaljen konvertor...od jednom ni traga ni glasa...ili sam ja nesto bitno propustio:confused:

http://www.rumski.com/forum/showthre...6389&highlight

jel ga neko uopste pazario?
sta bi sa testovima?

Joyba 12-10-2007 12:10 PM

Re: sm pro audio adda 192 ????

nobody ???

sasaristic 13-10-2007 01:07 PM

Quote:

Originally Posted by Joyba (Post 174402)
nobody ???

hehe pa ne bas.....
Malo samo da ga ozbiljnije testiram pa javljam utiske.;)

Joyba 13-10-2007 10:01 PM

unapred zahvalan :)

sasaristic 15-10-2007 07:34 PM

Evo ovako...lepo napravljen(pristojno kuciste..externo napajanje..)..
preampi...hmhmm da imaju vise gaina bili bi sasvim ok, ovako tu su tek da ih ima.Ima par prakticnih sitnica kao sto su analog mix (nesto kao direct monitoring) i odlican headphone izlaz sa sa mono switchem.Zvuk je na prvu loptu fenomenalan...barem meni...na zalost poredio sam ga samo sa emu 1820, i tu je razlika evidentna od samog starta.Bolja dinamika ...neki visak energije i jednostavno bolja "rezolucija", da ne pricam koliko bolje signal reaguje na eq i slicno.Preampi izgleda ne mogu da se zaobidju ali na nuli se u sustini nista defektno ne desava sa signalom koji udje..jednostavno zvuci odlicno.Kupio ga je i jedan ucesnik foruma iz BG(DEXXY)koji ga je poredio sa rossetom 200 (koja ce za neki dan najverovatnije da zavrsi kod ortaka) i....covek je vratio rossetu a zadrzao Smpro....Dobro to je mozda maloo diskutabilno , ali ja licno cujem nesto sto recimo nisam kod RME- adi 8 io, a sto je mislim odlika vise klase konvertora ..a to je ta neka extra energija koja ti sve vreme cini signal bogatijim..tj...zivljim.Sve u svemu za 290 eur koliko je kod retromena....definitivno best buy.

PS.

Uzmi u obzir da je ovo misljenje dosta sveze , tako da ipak treba malo vise rada da bi se otkrile sve mane koje mozda ima.

Joyba 15-10-2007 08:07 PM

hvala na odgovoru :)
sad je samo pitanje dali mi se isplati prelazak sa creamware-ovih konvertora na sm pro tj. da ne presipam iz supljeg u prazno ili cu morati da se malo vise otvorim da bih osetio razliku.
pozz.

sasaristic 15-10-2007 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by Joyba (Post 174820)
hvala na odgovoru :)
sad je samo pitanje dali mi se isplati prelazak sa creamware-ovih konvertora na sm pro tj. da ne presipam iz supljeg u prazno ili cu morati da se malo vise otvorim da bih osetio razliku.
pozz.

O tome i ne razmisljaj ..imao sam nekoliko meseci Lunu...Smpro konvertori su nekoliko svetlosnih godina ispred...ne razmislaj mnogo..ako imas para ...kupuj

Shot 15-10-2007 10:46 PM

Sto se tice konvertera od Creamwarea, mogu ti reci iz prve ruke jer imam dvije A16tice. Njihov AD nije bog zna kakav... Ja bas nisam pretjerano zadovoljan jer cujem razliku u signalu monitoriram preko pulta i onda poslusam snimku. Zato sam uzeo Swissonicov AD koji mi je puuno bolji. Nisam probao SmPro 192 ali kad se pojave neke prave recenzije, ne one reklamne, mozda ga uzmem. Cim se on usporedjuje sa RMEom, a i zna se da su neki Lynx elementi u njemu (iako to ne mora nista znaciti!) mora da je dobar. Sigurno bolji od Creamwareove AD konverzije.

Joyba 16-10-2007 01:43 PM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 174854)
Sto se tice konvertera od Creamwarea, mogu ti reci iz prve ruke jer imam dvije A16tice.

jel su ultra?

ja imam luna box 24/96 pa me zanima dali imaju iste konvertore?

ako uzmem 2 mono ad konvertor dali nesto gubim ako snimam sa sa hard sinta na wav pa tako miksam(vise sintova jedan po jedan)?

pozz.

Shot 17-10-2007 12:51 AM

Da, Ultra modeli su...

Nemam pojma jesu li to isti konverteri! Mislim da nisu, ali nisam siguran. Nisam nikada probao Luna box. Znam da on ima samo nebalansirane ulaze na cinch, a A16 Ultra ima jackove balansirane. I tu je vec razlika. Al sam chip... pojma nemam jel isti...

Joyba 17-10-2007 02:47 PM

dali bi jos neko od vlasnika ovog konvertora sa foruma bio ljubazan da baci koji post na ovu temu :)

hvala Sale i Shot :)

pozz.

sasaristic 17-10-2007 03:07 PM

Evo ja cu da dodam jos da ovaj moj primerak radi malo uvrnuto(cas se izgubi kanal na DA, cas nece da primi sample clock sa spdfi...jedino AD ne pravi neke probleme)....izgleda da je to cena ovako dobrog odnosa cena/kvalitet.
I jos jedna stvar s/n ratio se nigde ne spominje...a ja sam na ulazu izmerio -84.3 db, a na maximum gaina preampi pocinju bas da suste.

idekius 17-10-2007 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 175111)
Evo ja cu da dodam jos da ovaj moj primerak radi malo uvrnuto(cas se izgubi kanal na DA, cas nece da primi sample clock sa spdfi...jedino AD ne pravi neke probleme)....izgleda da je to cena ovako dobrog odnosa cena/kvalitet.
I jos jedna stvar s/n ratio se nigde ne spominje...a ja sam na ulazu izmerio -84.3 db, a na maximum gaina preampi pocinju bas da suste.

:o:o:o PO ovome sto si napisao, to je ochaj :o Ipak. sumnjam da bi iko pravo AD\DA kojem DA koliko sam razumeo hoce da prekine i koji ima problema sa clock-om. Pre bih rekao da je je u pitanju neki drugi problem, a ne AD\DA ...
Provaj ga sa jos nekom zvucnom kartom... usput... jesi li probao da ti AD\DA clockuje system, a ne da on prima clock sa karte? Dakle da on bude podesen kao master, a karta kao slave?

sasaristic 17-10-2007 04:13 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 175114)
:o:o:o PO ovome sto si napisao, to je ochaj :o Ipak. sumnjam da bi iko pravo AD\DA kojem DA koliko sam razumeo hoce da prekine i koji ima problema sa clock-om. Pre bih rekao da je je u pitanju neki drugi problem, a ne AD\DA ...
Provaj ga sa jos nekom zvucnom kartom... usput... jesi li probao da ti AD\DA clockuje system, a ne da on prima clock sa karte? Dakle da on bude podesen kao master, a karta kao slave?

Ma jednostavno nisam imao srece...tako to ide kod kineza...pet komada je ok, pet defektno.Moj je neispravan.Probao sam sve..menjao kartice...master/slave...i isto.AD radi bez problema...DA isto tako radi , ali nesto je unutra lose sastavljeno tako da ima neke blesave simptome.Dexxy je kupio jos jedan komad i obecao mi je da ce da ga malo testira pa da vidimo da i on nema neke slicne muke.Steta.....zvuci stvarno fenomenalno.

idekius 17-10-2007 04:32 PM

Prosto ne mogu da verujem da tako nesto moze da radi nov uredjaj... :confused: Pa to je vec stvar za reklamiranje i popravku, ili zamenu.
Kod mene ceo system radi sa clockom RME-ovog AD\DA bez problema... RME je setovan kao master, karta i ADA8000 kao slave i vunkcionise sve O.K.... probao sam i drugacije kombinacije i nisam primetio da nesto ne radi...

Nego... jesi li ti bash, bash, bash siguran u kabl kojim si to vezao?
Ja bih na tvom mestu probao i oticki i koaksijalni kabl... pa koji redi bolje, a uredjaj bih setovao kao master, posto se oni hvale nekakvim vectron clock-om koji je navodno low jitter varijanta.

Izvini zbog ovako detinjastih pitanja, ali... prosto ne mogu da verujem, pa ipak nekako verujem da nov uredjaj ne moze biti problem... izuzev ako nije neki fabricki feler, ali... onda se reklamira...

sasaristic 17-10-2007 04:41 PM

Ma normalno (probao i spdfi i opticki...).....vec je dogovoreno da se vrati i zameni novim...ili bacam bombu na fabriku u Kini...hehe..
Odlepicu jedino sto sam ga cekao mesec dana i sad opet ko zna kolko( malo mi je i prirastao za srce)...
tako mi i treba kad ocu za 300 eur da mi zvuci ko Apogee;)

idekius 17-10-2007 04:48 PM

Sad videh da to chudance ima Cirrus Logic ad\da chipove... koji su daleko ispod onog -80 i nesto db signal\shum...

AD cs5831 http://www.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1024.html
DA cs4398 http://www.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1023.html

OFF 17-10-2007 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 175122)
Sad videh da to chudance ima Cirrus Logic ad\da chipove... koji su daleko ispod onog -80 i nesto db signal\shum...

AD cs5831 http://www.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1024.html
DA cs4398 http://www.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1023.html

Cek, a za kakve vaze ti CL chipovi?

idekius 17-10-2007 05:38 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 175124)
Cek, a za kakve vaze ti CL chipovi?

Sta im fali? :) Ma nisu samo chip-ovi bitni kod AD\DA, a njih sam naveo cisto zbog odnosa signal\shum... za koji ne verujem da bi neko znacajno degradirao dodavanjem necega... u odnosu na specifikaciju samog chip-a...

OFF 17-10-2007 05:41 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 175125)
Sta im fali? :) Ma nisu samo chip-ovi bitni kod AD\DA, a njih sam naveo cisto zbog odnosa signal\shum... za koji ne verujem da bi neko znacajno degradirao dodavanjem necega... u odnosu na specifikaciju samog chip-a...

Znam to, nego nemam pojma kako se kotiraju ti cipovi u odnosu na konkurenciju? Sta ugradjuju u Aurore i Rosette?

boggy 17-10-2007 05:48 PM

Quote:

Sta im fali? :)

Nista, to su najbolji cipovi koje Cirrus Logic nudi za audio DAC i ADC, trenutno.... gledajuci samo brojke.
Quote:

Ma nisu samo chip-ovi bitni kod AD\DA, a njih sam naveo cisto zbog odnosa signal\shum...

Da, daleko od toga da su ADC I DAC najvazniji kod konvertora u kutiji.
Quote:

za koji ne verujem da bi neko znacajno degradirao dodavanjem necega... u odnosu na specifikaciju samog chip-a...

Hm...
Pa... pre ADC i posle DAC .... UVEK ide analogni pojacavac - buffer - dodatni chip najcesce...
Jako malo ih ima (buffer cipova) koji mogu da se mere sa ovim Cirrus Logic proizvodima,... i da im ne pogorsaju karakteristike.... po pravilu su skupi.... nekada i skuplji od samih konvertoriskih cipova.... znaci... daleko smo od toga da se dobar DAC i ADC ne moze "pokvariti", ako je dobar... po pravilu je suprotno... a pored ovog navedenog... ostaje jos i napajanje i clock managment koji dodatno mogu pogorsati kvalitet ADC i DAC cipova... toliko da se ne mogu ni prepoznati.

pozdrav

bogi

sasaristic 17-10-2007 08:48 PM

Quote:

Sum je ocigledno iz preampa koji ne moze da se zaobidje...Treba videti kako se ponasa Dexxijev komad.

Joyba 07-11-2007 10:46 PM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 174854)
Zato sam uzeo Swissonicov AD

kakvi su to konvertori?

jel ima swissonic neki sajt koji radi?

dali ima na forumu jos ljudi koji su imali ove konvertore?

Shot 08-11-2007 08:48 AM

Quote:

Originally Posted by Joyba (Post 178311)
kakvi su to konvertori?

jel ima swissonic neki sajt koji radi?

dali ima na forumu jos ljudi koji su imali ove konvertore?

Jako dobri i jako jeftini. Koliko se meni cini, negdje bi ih stavio u klasu s RMEom. Ali ne bolje od RMEa!
To je firma koja je propala. Krenuli su pod imenom MusicNet, zatim su htjeli prolaz na americko trziste pa su promijenili ime u Swissonic, i onda u nekoj fazi propadanja ih je kupio Sonorus pa se ista sprava moze naci i pod njihovim imenom. Ima ih u nekoliko studija tu u Zagrebu gdje sam ih prvi put cuo, i onda kad su mi naletili odma sam ih uzeo. Ne znam ti puno reci o njima. Ulazni konverter (AD) ima u sebi clock ali ga ja do sada nisam probao kako radi. Odi na google i gearslutz potrazi, modeli su AD24 i DA24 (ulazni i izlazni, svaki sa 8 kanala)...

Joyba 08-11-2007 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 178350)
Jako dobri i jako jeftini

koliko si ih ti platio ako nije tajna?
ima li ih polovnih?

pozz.

Shot 08-11-2007 02:09 PM

Quote:

Originally Posted by Joyba (Post 178362)
koliko si ih ti platio ako nije tajna?
ima li ih polovnih?

pozz.

Nije tajna!
Izlazni MusicNet DA24 1300kn (cca 170 eura) na ebayu
Ulazni Swissonic AD24 2000kn (cca 280 eura) preko oglasa

Realna je zapravo cjena ovog ulaznog, a za izlazni sam imao vise srece nego pameti. Ipak su to osam kanalne sprave...

All times are GMT +1. The time now is 10:29 PM.