![]() |
Dj Benny Bennasy - Manijak
Slusam kuci ovog lika, i znate sta-frajer je od tonova koji su se odavno prestali koristiti napravio hitove. Koristi vecinom kao glavni ton klasicni SAWTOOTH WAVE, na njemu je efekat koji me dosta podsjeca na reverb ogranicen gate-om. Kick mu je cudan ne mogu da skontam kako ga je dobio. Inace, u svakoj novijoj pjesmi svi su mu skoro elementi pjesama isti, kick, fus, lead...Mastering mu je odradjen najbolje kako je moguce, izlazna snaga mu je ubitacna, kada nakon njega pustim neku drugu pjesmu:banghead: :banghead:
Zna li iko fazon kako dobiti onaj cudni prostor na njegovom tonu, probao sam dosta varijanti ali nisam 100% zadovoljan |
Re: Dj Benny Bennasy - Manijak
ti si bogami malo zakasnio :D
|
Da sam se prije uclanio na forum-prije bih i pitao:rotfl:
|
evo najnoviji video - necenzurisan, sa puno nagih modela...:hyper:
http://www.offlimits-forum.com/benny...y_uncut_lo.mov |
Meni ovdje izbaci da je video 400 kb, nesto nije kako treba
|
Quote:
|
dosta sidechain kompresije i limitinga na svemu.. chak mislim da nije gateovan reverb (klasichno) nego da je bachen pre compa.. kick i sranja.. brz atack spor release.. iz onoga shto sam zakljuchio
|
Nesto mi nije player u redu.
|
Quote:
Taj prostor nije uopste cudan... sa najobicnijim steinbergovim a1 reverbom mozes da postignes slicne rezultate,ako ga malo podesis... jedino sto je gate-ovan pa ti je to mozda cudno,kada na momente jako izleti... |
Quote:
ima tu i puno kompresije i side-chain compresije..svasta. Imam osecaj da je sve uradjenoi na lap topu ITB... |
kada sam rekao gate-ovan,mislio sam na side-chain kompresiju ;))) (sorry! radim od ranog jutra ;) )
i puno agresivne kompresije,kao sto DaBear rece... |
shta vam je ljudi , shto se toliko lozite na tog Benasija...
|
Sa A1-inicom sam upravo i napravio najblizi rezultat njegovom. Iskreno, za njega nisam ni znao do prije nekoliko mjeseci, jednom bezze ubacio u WaveLab pjesmu "I love my sex" i kad su spektri poceli da lude...Nisam nesto previse cackao po progressive house-u do sada...drazi mi je TRANCE...
|
JAO :o :o :o :o :o :o
oke moj tik tak :D |
Quote:
|
Quote:
|
dj distance - taipan
vex'd - pop pop vip autechre - clipper mnogo bolji radovi sa sintovima mnogo inteligentnije isproducirano istina, drugi zhanr je u pitanju ali muzika je muzika. |
Quote:
|
je. stizhe mi na plochi za koji dan :>
ali pop pop vip mi je dobar jer je totalno vird kako izlaze oni subovi pa u srednje |
Quote:
|
taj rad
dakle, kad ih budesh pushtao - tajmstrechuj. |
Kad vec tvrdite da Benny nema veze sa progresivom, zasto mu na omotu Cd-a pise da je zanr progressive-house, da nije greska u stampariji:mrgreen:
|
I novine pisu svasta pa ne mora da znaci da je tacno...
|
pishe i da je prodigy rave (ne postoji taj zhanr) i tehno (nemaju nijednu tehno stvar). pa?
|
Quote:
|
odvalit chu se :D :D :D Benassy mi je jeftiniji i od magazina. Jebo sebe ako pola stvari nie napravio s Vanguard-om. :rolleyes:
|
Pa kad ste svi tako "sposobni" u odnosu na sve ostale koji to nisu, stavite za download nesto svoje,da vidimo vasu "mastu" i "produkciju".
|
Pa hajde ljudi, ima li zainteresovanih za jedan mali "sound & beat competition"
|
Quote:
Ne daj se izprovocirati !! Prvi Bennasijev album je mega! Jedan od retkih dance / electro albuma koji moze da se slusa od pocetka do kraja!! Bas sam ga neki dan slusao...radi super. I uopste ne smeta sto je sve vreme malte ne ista farba basa itd... I covek je malte ne izmislio pravac u dance muzici. Moze da prica ko sta hoce, Benni je car! Da ne pricam sto je Satisfation bila jedna od najvecih dance pesama na svetu pre par godina kad je izasla!! Ali znas nasi kakvi su...(kiselo grozdje prica)....sranje je, komerc, itd!! |
Quote:
|
evo jednog remiksa koji sam uradio davne 2004, inspirisan Benassijevim fazonom, pod imenom Sinewave Surfers.
Pod ovim imenom sam odradio desetak remiksa, a najbolje je prosao Narcotic Thrust "I Like It" SeraphimSuite su inace top DJ Jeremy Healy, njegov pajtos (zaboravio kako se zove) a vokale je odradila Mica Paris...ima i full vokal, ne znam gde mi je ..ovo je dub Seraphim Suite ft Mica Paris-Over (Sinewave Surfers dub mix) Tri8 records, 2004 http://download.yousendit.com/CB99D2C4714EEF5D eto radice 7 dana link... |
Svaka cast DaBear:dj:
|
manite pljuvatore...ovo je k...c ono nevalja..samo politika i balkanska spika
meni to zvuci jebeno i respectiram i njihov sound i uspijeh!! @DaBear song je generalno odlicno remixiran!!!!!! imam malu primjedbu ali cu preci preko toga jer je ostalo super ;) daj boze jos ovakvih remixeva :) |
Quote:
|
Quote:
Jebe mi se za dobar sound i mastering kad konachan rezultat bude sezonski lunapark hit. Apsolutno me ne impresioniraju ni takva produkcija ni glazba. Za mene je prolaznost (ispod) prosjechan rezultat a ne cilj. |
slažem se sa Shivom donekle...u svakom slučaju preporučujem da poslušate Peter Horrevorts - Trasher koji je vrh što se tiče ove vrste produkcije a nije tako ljiga
...a čim nađem vremena dići ću i neke svoje stvari na rapidshare da ne bude da se toga stidim..iako nije tako teško ni kliknuti na myspace link ispod pa poslušati neke od mojih radova...žao mi je što nemam ništa aktuelno i friško da ponudim pošto zadnjih par godina radim samo mjuz za tv i prezentacije (npr- http://www.killerspin.com/flash/killerspin_flash.html) |
@ shiva
evo savjet - ja recimo ne upadam u threadove koji nisu mog glazbenog ukusa i ne pljujem po toj glazbi ....jednostavno zaobidjem..i nema konflikata i ovo i ono mislim da je to pametnije jer kao sto smo davno zakljucili i ti i ja ( i svi drugi)...ukusi se razlikuju....ja recimo zivim odlican zivot slusajuci " LUNAPARK" glazbu , a ti nesto drugo....i nikad ja necu prozivat da mi se to drugo ne svidja i da je ljiga ...pa makar i bila.......samo zaobidjem i pustim ljude kojima se to svidja da uzivaju...;) :D ( takav sam u pogledu glazbe jer o ukusima se ne raspravlja ) a muzika je muzika ako cu je radit za one koji dolaze za sto godina sta ce oni onda radit?? :) |
Ovdje su sve "znalci", ali na jeziku...
|
moje poslusaj na www.myspace.com/damirkrogina
uskoro ce novo studio radi...usred fine tuninga sam ;) |
I na kraju krajeva, ako neko ne zna da napravi nesto slicno ili bolje od onoga o cemu se komentarise, nije dovoljno kompetentan da o tome ista i govori...to bi bilo isto kao da mehanicaru koji popravlja "juge" i "stojadine" dovezete na popravku Hondu Civic TypeR ili Koenigsegg CC. On bi vam rekao-ljudi ja jesam mehanicar, ali oko toga ne znam da baratam...Ili da neki gitarista pocetnik kaze da bolje svira od Ritchia Blackmoure-a ili Mamstina, a lik nigdje veze sa mozgom...Isto tako svi koji daju bilo kakve "strucne komentare" tipa "ovaj je bolji" ili "ma koristio je ovo-ono" neka se zapitaju prvo sta su to oni napravili i koliko znaju o samom gradivu da bi mogli da ocjenjuju druge...svako ko misli da nesto zna o muzici bilo kog tipa samo slusajuci je i nabrajajuci "poslusajte ovog, onog" grdno se zeznuo...u muziku treba uci, shvatiti je, a ne samo sjediti kuci, slusati, i onda doci na forum i "pricati"...mljeti na prazno moze svako...
|
All times are GMT +1. The time now is 03:31 AM. |