Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Dj Benny Bennasy - Manijak (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19697)

S-S-R 03-10-2007 11:50 PM

Dj Benny Bennasy - Manijak

Slusam kuci ovog lika, i znate sta-frajer je od tonova koji su se odavno prestali koristiti napravio hitove. Koristi vecinom kao glavni ton klasicni SAWTOOTH WAVE, na njemu je efekat koji me dosta podsjeca na reverb ogranicen gate-om. Kick mu je cudan ne mogu da skontam kako ga je dobio. Inace, u svakoj novijoj pjesmi svi su mu skoro elementi pjesama isti, kick, fus, lead...Mastering mu je odradjen najbolje kako je moguce, izlazna snaga mu je ubitacna, kada nakon njega pustim neku drugu pjesmu:banghead: :banghead:
Zna li iko fazon kako dobiti onaj cudni prostor na njegovom tonu, probao sam dosta varijanti ali nisam 100% zadovoljan

lesha 04-10-2007 12:16 AM

Re: Dj Benny Bennasy - Manijak

ti si bogami malo zakasnio :D

S-S-R 04-10-2007 08:53 AM

Da sam se prije uclanio na forum-prije bih i pitao:rotfl:

DaBear 04-10-2007 09:28 AM

evo najnoviji video - necenzurisan, sa puno nagih modela...:hyper:

http://www.offlimits-forum.com/benny...y_uncut_lo.mov

S-S-R 04-10-2007 01:01 PM

Meni ovdje izbaci da je video 400 kb, nesto nije kako treba

cAAc 04-10-2007 01:16 PM

Quote:

Originally Posted by S-S-R (Post 173273)
Meni ovdje izbaci da je video 400 kb, nesto nije kako treba

Nije to za dload nego da mozes na svom plejeru da gledas direktno sa neta .

HeatMan 04-10-2007 03:03 PM

dosta sidechain kompresije i limitinga na svemu.. chak mislim da nije gateovan reverb (klasichno) nego da je bachen pre compa.. kick i sranja.. brz atack spor release.. iz onoga shto sam zakljuchio

S-S-R 04-10-2007 03:16 PM

Nesto mi nije player u redu.

Gianfranco 04-10-2007 03:22 PM

Quote:

Originally Posted by S-S-R (Post 173081)
Slusam kuci ovog lika, i znate sta-frajer je od tonova koji su se odavno prestali koristiti napravio hitove. Koristi vecinom kao glavni ton klasicni SAWTOOTH WAVE, na njemu je efekat koji me dosta podsjeca na reverb ogranicen gate-om. Kick mu je cudan ne mogu da skontam kako ga je dobio. Inace, u svakoj novijoj pjesmi svi su mu skoro elementi pjesama isti, kick, fus, lead...Mastering mu je odradjen najbolje kako je moguce, izlazna snaga mu je ubitacna, kada nakon njega pustim neku drugu pjesmu:banghead: :banghead:
Zna li iko fazon kako dobiti onaj cudni prostor na njegovom tonu, probao sam dosta varijanti ali nisam 100% zadovoljan

Da nisi malo zakasnio? :) To je vec sve provaljeno...pojavljivalo se hiljadu stvari na taj fazon do pre godinu dana... da si se javio bar pre dve godine :)
Taj prostor nije uopste cudan... sa najobicnijim steinbergovim a1 reverbom mozes da postignes slicne rezultate,ako ga malo podesis... jedino sto je gate-ovan pa ti je to mozda cudno,kada na momente jako izleti...

DaBear 04-10-2007 03:47 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco (Post 173299)
Da nisi malo zakasnio? :) To je vec sve provaljeno...pojavljivalo se hiljadu stvari na taj fazon do pre godinu dana... da si se javio bar pre dve godine :)
Taj prostor nije uopste cudan... sa najobicnijim steinbergovim a1 reverbom mozes da postignes slicne rezultate,ako ga malo podesis... jedino sto je gate-ovan pa ti je to mozda cudno,kada na momente jako izleti...

ima tu i puno kompresije i side-chain compresije..svasta. Imam osecaj da je sve uradjenoi na lap topu ITB...

Gianfranco 04-10-2007 04:09 PM

kada sam rekao gate-ovan,mislio sam na side-chain kompresiju ;))) (sorry! radim od ranog jutra ;) )
i puno agresivne kompresije,kao sto DaBear rece...

-neshapesha- 04-10-2007 04:12 PM

shta vam je ljudi , shto se toliko lozite na tog Benasija...

S-S-R 04-10-2007 05:39 PM

Sa A1-inicom sam upravo i napravio najblizi rezultat njegovom. Iskreno, za njega nisam ni znao do prije nekoliko mjeseci, jednom bezze ubacio u WaveLab pjesmu "I love my sex" i kad su spektri poceli da lude...Nisam nesto previse cackao po progressive house-u do sada...drazi mi je TRANCE...

roginator 04-10-2007 08:14 PM

JAO :o :o :o :o :o :o

oke moj tik tak :D

Lag 05-10-2007 07:04 PM

Quote:

Originally Posted by S-S-R (Post 173334)
Sa A1-inicom sam upravo i napravio najblizi rezultat njegovom. Iskreno, za njega nisam ni znao do prije nekoliko mjeseci, jednom bezze ubacio u WaveLab pjesmu "I love my sex" i kad su spektri poceli da lude...Nisam nesto previse cackao po progressive house-u do sada...drazi mi je TRANCE...

nema ti dechko benasi veze sa progresivom.

lesha 05-10-2007 07:46 PM

Quote:

Originally Posted by Lag (Post 173540)
nema ti dechko benasi veze sa progresivom.

upravo to :D

Lag 05-10-2007 08:45 PM

dj distance - taipan
vex'd - pop pop vip
autechre - clipper
mnogo bolji radovi sa sintovima
mnogo inteligentnije isproducirano
istina, drugi zhanr je u pitanju ali muzika je muzika.

shrink-fm 06-10-2007 12:27 PM

Quote:

vex'd - pop pop vip
Ih gde njih nadje. ;) Meni je angels hmmmm strava. :cool:

Lag 06-10-2007 12:55 PM

je. stizhe mi na plochi za koji dan :>
ali pop pop vip mi je dobar jer je totalno vird kako izlaze oni subovi pa u srednje

DADDY Z 06-10-2007 05:59 PM

Quote:

Originally Posted by Lag (Post 173552)
dj distance - taipan
vex'd - pop pop vip
autechre - clipper
mnogo bolji radovi sa sintovima
mnogo inteligentnije isproducirano
istina, drugi zhanr je u pitanju ali muzika je muzika.

nemoj...čovek će se ?okirati...polako..

Lag 06-10-2007 06:14 PM

taj rad
dakle, kad ih budesh pushtao - tajmstrechuj.

S-S-R 07-10-2007 09:16 PM

Kad vec tvrdite da Benny nema veze sa progresivom, zasto mu na omotu Cd-a pise da je zanr progressive-house, da nije greska u stampariji:mrgreen:

Tribal_kg 07-10-2007 10:17 PM

I novine pisu svasta pa ne mora da znaci da je tacno...

Lag 08-10-2007 10:31 AM

pishe i da je prodigy rave (ne postoji taj zhanr) i tehno (nemaju nijednu tehno stvar). pa?

shrink-fm 09-10-2007 12:36 AM

Quote:

Originally Posted by Lag (Post 173872)
pishe i da je prodigy rave (ne postoji taj zhanr) i tehno (nemaju nijednu tehno stvar). pa?

Sto jes, jes ;)

SHIVA 09-10-2007 09:55 AM

odvalit chu se :D :D :D Benassy mi je jeftiniji i od magazina. Jebo sebe ako pola stvari nie napravio s Vanguard-om. :rolleyes:

S-S-R 09-10-2007 12:16 PM

Pa kad ste svi tako "sposobni" u odnosu na sve ostale koji to nisu, stavite za download nesto svoje,da vidimo vasu "mastu" i "produkciju".

S-S-R 09-10-2007 12:17 PM

Pa hajde ljudi, ima li zainteresovanih za jedan mali "sound & beat competition"

DaBear 09-10-2007 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by S-S-R (Post 174023)
Pa kad ste svi tako "sposobni" u odnosu na sve ostale koji to nisu, stavite za download nesto svoje,da vidimo vasu "mastu" i "produkciju".

Ne daj se izprovocirati !!
Prvi Bennasijev album je mega! Jedan od retkih dance / electro albuma koji moze da se slusa od pocetka do kraja!!

Bas sam ga neki dan slusao...radi super. I uopste ne smeta sto je sve vreme malte ne ista farba basa itd...

I covek je malte ne izmislio pravac u dance muzici. Moze da prica ko sta hoce, Benni je car! Da ne pricam sto je Satisfation bila jedna od najvecih dance pesama na svetu pre par godina kad je izasla!!

Ali znas nasi kakvi su...(kiselo grozdje prica)....sranje je, komerc, itd!!

S-S-R 09-10-2007 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 174026)

Ali znas nasi kakvi su...(kiselo grozdje prica)....sranje je, komerc, itd!!

DaBear, nazalost si u pravu za ovu tvrdnju...Evo, ja sam pozvao sve koji sebe smatraju "sposobnim" neka na internet stave nesto sto su oni kompletno napravili, nikakve remixe ili to, cisti autorski rad sto se tice svega, ukljucujuci i njihov vlastiti MASTERING, kao vrlo bitan faktor krajnjeg rezultata.

DaBear 09-10-2007 12:40 PM

evo jednog remiksa koji sam uradio davne 2004, inspirisan Benassijevim fazonom, pod imenom Sinewave Surfers.
Pod ovim imenom sam odradio desetak remiksa, a najbolje je prosao Narcotic Thrust "I Like It"

SeraphimSuite su inace top DJ Jeremy Healy, njegov pajtos (zaboravio kako se zove) a vokale je odradila Mica Paris...ima i full vokal, ne znam gde mi je ..ovo je dub

Seraphim Suite ft Mica Paris-Over (Sinewave Surfers dub mix) Tri8 records, 2004

http://download.yousendit.com/CB99D2C4714EEF5D

eto radice 7 dana link...

S-S-R 09-10-2007 01:00 PM

Svaka cast DaBear:dj:

roginator 09-10-2007 02:13 PM

manite pljuvatore...ovo je k...c ono nevalja..samo politika i balkanska spika

meni to zvuci jebeno i respectiram i njihov sound i uspijeh!!

@DaBear

song je generalno odlicno remixiran!!!!!!
imam malu primjedbu ali cu preci preko toga jer je ostalo super

;)

daj boze jos ovakvih remixeva :)

lesha 09-10-2007 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 174026)
I covek je malte ne izmislio pravac u dance muzici.

tesko, poslusaj mr. oizo ;)

SHIVA 09-10-2007 04:41 PM

Quote:

Originally Posted by S-S-R (Post 174024)
Pa hajde ljudi, ima li zainteresovanih za jedan mali "sound & beat competition"

koi vam je klinac? svaki put kad se nekome neshto ne svidja ljudi reagiraju kao mala dijeca s uvijek istom forom... "a shta si ti napravio?". Tom analogijom dodjemo do zakljuchka da nitko ne bi smio komentirati svidja li mu se ili ne neki auto osim ako nie i sam jednog napravio, i k tome ti procjenish da je isti dovoljno dobar da osoba smije komentirati tudji rad :rolleyes: Drugi put u naslovu topica najavi da zhelish samo komentare istomishljenika.

Jebe mi se za dobar sound i mastering kad konachan rezultat bude sezonski lunapark hit. Apsolutno me ne impresioniraju ni takva produkcija ni glazba. Za mene je prolaznost (ispod) prosjechan rezultat a ne cilj.

DADDY Z 09-10-2007 05:19 PM

slažem se sa Shivom donekle...u svakom slučaju preporučujem da poslušate Peter Horrevorts - Trasher koji je vrh što se tiče ove vrste produkcije a nije tako ljiga
...a čim nađem vremena dići ću i neke svoje stvari na rapidshare da ne bude da se toga stidim..iako nije tako teško ni kliknuti na myspace link ispod pa poslušati neke od mojih radova...žao mi je što nemam ništa aktuelno i friško da ponudim pošto zadnjih par godina radim samo mjuz za tv i prezentacije
(npr- http://www.killerspin.com/flash/killerspin_flash.html)

roginator 09-10-2007 06:31 PM

@ shiva

evo savjet
- ja recimo ne upadam u threadove koji nisu mog glazbenog ukusa i ne pljujem po toj glazbi ....jednostavno zaobidjem..i nema konflikata i ovo i ono

mislim da je to pametnije jer kao sto smo davno zakljucili i ti i ja ( i svi drugi)...ukusi se razlikuju....ja recimo zivim odlican zivot slusajuci " LUNAPARK" glazbu , a ti nesto drugo....i nikad ja necu prozivat da mi se to drugo ne svidja i da je ljiga ...pa makar i bila.......samo zaobidjem i pustim ljude kojima se to svidja da uzivaju...;)

:D

( takav sam u pogledu glazbe jer o ukusima se ne raspravlja )

a muzika je muzika
ako cu je radit za one koji dolaze za sto godina sta ce oni onda radit?? :)

S-S-R 09-10-2007 09:21 PM

Ovdje su sve "znalci", ali na jeziku...

roginator 09-10-2007 09:26 PM

moje poslusaj na www.myspace.com/damirkrogina
uskoro ce novo

studio radi...usred fine tuninga sam
;)

S-S-R 09-10-2007 09:33 PM

I na kraju krajeva, ako neko ne zna da napravi nesto slicno ili bolje od onoga o cemu se komentarise, nije dovoljno kompetentan da o tome ista i govori...to bi bilo isto kao da mehanicaru koji popravlja "juge" i "stojadine" dovezete na popravku Hondu Civic TypeR ili Koenigsegg CC. On bi vam rekao-ljudi ja jesam mehanicar, ali oko toga ne znam da baratam...Ili da neki gitarista pocetnik kaze da bolje svira od Ritchia Blackmoure-a ili Mamstina, a lik nigdje veze sa mozgom...Isto tako svi koji daju bilo kakve "strucne komentare" tipa "ovaj je bolji" ili "ma koristio je ovo-ono" neka se zapitaju prvo sta su to oni napravili i koliko znaju o samom gradivu da bi mogli da ocjenjuju druge...svako ko misli da nesto zna o muzici bilo kog tipa samo slusajuci je i nabrajajuci "poslusajte ovog, onog" grdno se zeznuo...u muziku treba uci, shvatiti je, a ne samo sjediti kuci, slusati, i onda doci na forum i "pricati"...mljeti na prazno moze svako...

All times are GMT +1. The time now is 03:31 AM.