Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   DIY balansirani Switchbox (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19196)

analog 10-06-2007 01:31 AM

DIY balansirani Switchbox

Evo da se prikljucim DIY ekipi..:D
Doduse stidljivo posle FrankoPankovih azhdaja, zmajeva i nindzi, no dobro.. jednog dana.. jednog dana.. :)

Danas sam zavrsio balansirani switchbox
Dakle, 2 xlr ulaza, 2 xlr izlaza i 4 rca izlaza.. Tako mi je trebalo.. i sada mogu da menjam izvore slusanja, bez saginjanja i prepovezivanja kablova, JES!

Koriscen je bezolovni tinol, minijaturni oklopljeni kablovi, Neutrik XLR i noname tozleni RCA

Evo malo fotkica:

http://i22.photobucket.com/albums/b3...hbox_maxo1.jpg

http://i22.photobucket.com/albums/b3...hbox_maxo2.jpg

Ispod haube:

http://i22.photobucket.com/albums/b3...hbox_maxo3.jpg

http://i22.photobucket.com/albums/b3...hbox_maxo4.jpg

boggy 27-08-2007 06:25 PM

Re: Samogradnja studijske ezoterije

Quote:

Originally Posted by analog (Post 157824)
.....
Danas sam zavrsio balansirani switchbox
Dakle, 2 xlr ulaza, 2 xlr izlaza i 4 rca izlaza.. ....

OFF!

Za ovo si me danas pitao... eto... covek napravio BAS to! :)

pozdrav

bogi

Tribal_kg 28-08-2007 03:42 AM

@ Analog - Kako te slusi taj kontroler (switchbox kako si ti napisao :) ) ?

Imas li shemu po kojoj si radio? Koliko te je sve iznelo?

Veoma sam se zainteresovao za ove DIY sprave pa bih za pocetak, i svoj prvenac, uradio jedan controler kao sto je Analog odradio. Naravno, cale je maher za elektroniku tako da ce vise on raditi nego ja ali dobro, od nekud mora da se pocne.

@ Rumski forum - Da li se isplati praviti ovako nesto ili je bolje kupiti gotovu spravu? Ono sto meni treba je da ima dva balansirana ulaza (da dovedem OUT IZ EMU-a) i da ima balansirane izlaze da idu do monitora. Takodje, stavio bih i ove RCA izlaze da spojim sa drugim sistemom.

Da li je moguce...hmm... ne da li je moguce, da li je komplikovano ubaciti izlaz za slushalice poshto EMU nema isti izlaz, a zelim da se reshim Behringer mixera iz lanca (koji trenutno koristim za monitoring i slushalice). Takodje bi mi odgovaralo da postoji volume controla za slushke. Pretpostavljam da bi trebalo pojacalo za slushalice ugraditi. To bi mi sacuvalo dragoceno vreme, a i zivce jer sada kada snimam nesto, moram da iskljucim monitore jer ne mogu da ih utisam na mixeru.

Da li je komplikovano ubaciti i diodice, cisto radi shmeka. Mozda VU-Meter?? :)

Pozdrav
Sale

Max 28-08-2007 11:46 AM

mpatch 2 .... za ( ako se dobro secam ) oko 100 e

Pozdrav

lesha 28-08-2007 08:39 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 167149)
mpatch 2 .... za ( ako se dobro secam ) oko 100 e

bice da je za 30e vise ;)

analog 29-08-2007 01:24 PM

@tribal kg

Nemam ?emu, stvar je vrlo prosta, verujem da će tvoj stari znati sve da pove?e ukoliko se odluči? da napravi? spravicu. Dakle ima? samo jedan preklopnik sa 4 pina (valjda se to tako zove) i 3 pozicije, 1 ulazni i 3 izlazna konektora (mo?e? napraviti i da ti svi budu XLR ili bilo koja druga kombinacija ako ti to treba). Sve ?to treba da zna? je kako se sa balansirane veze prelazi na ne balansiranu, ako bude? radio XLR>RCA i da pa?ljivo povezuje? ?ice.

ja sam sve povezivao sa minijaturnim oklopljenim kablovima, nisam siguran da li je to neophodno, to će ti mo?da bolje reći neko drugi i skratiti ti "muke" na pola ;)

Najveći problem mi je bio bu?enje rupa za XLR na kutijici, jer ne postoji tako velika burgija, pa sam morao da bu?im desetine malih koje formiraju krug, a zatim sam turpijao dobijenu rupu. FrankoPanko, Boggy, verujem da postoji elegantniji način, kako vi ovo re?avate?

FrankoPanko svaka čast za 1178!! Kralju :)

pozdrav

boggy 29-08-2007 03:05 PM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 167259)
....FrankoPanko, Boggy, verujem da postoji elegantniji način, kako vi ovo rešavate?
......

:) sto nisi pitao? :banghead: :p

Odi u prodavnicu Woby Haus kod zeleznicke stanice (ima i u drugim, ali ovde sam skoro siguran da imaju) i trazi burgiju u obliku "jelke"... odnosno burgiju za otvaranje velikih rupa u limu (obojeni metali)... i samo proveri na burgiji da li ima precnik 22mm (posto svaka "podrzava" vise precnika, poredjanih po velicini)... ako se dobro secam za taj tvoj xlr treba rupa 22. Za rad ti treba sporohodna busilica... najbolje baterijski "srafciger" sa punim baterijama... i polako... i jos.. JAKO dobro ucvrsti komad koji busis.. to su veliki precnici i momenat je poprilican.. ne moze se rukama drzati. Pre pocetka izbusi rupu od recimo 3mm u centru rupe od 22mm...

Nije trivijalno... cak i sa centralnom rupom, hoce burgija da skrene par milimetara... tako da moras cvrsto da drzis pravac.

pozdrav

bogi

p.s. Ako treba, uvezbaj na nekom nebitnom limu iste debljine... da vidis kako ide.

kejkz 29-08-2007 03:17 PM

Svaka cast ljudi! Stvarno treba imati "meku" ruku da se sve ovo napravi. Sigurno je sam proces bio pravo uzivanje, a tek kada cujes rezultat! :)

FrankoPanko 29-08-2007 06:04 PM

@ Analog
Upravo tako kao sto ti je savjetovao Boggy, mada sam ja isto muku mucio sa mnogo malih rupica pa kasnije turpijao:banghead:, jer nikad nisu imali takav alat za busit rupe manje od 25 mm kad sam ih pitao u raznim zeljezarijama (u Rijeci).
...Jedino za pravokutne rupe (za analogne VU metre) mislim da ipak treba zasukat rukave. :D

boggy 29-08-2007 08:57 PM

1 Attachment(s)
evo ga jedan primerak tog alata, kojim mogu da se otvore kruzne rupe do precnika 20mm.

pozdrav

bogi

FrankoPanko 29-08-2007 09:33 PM

Ma ja sam zapravo mislio na dvodjelni (muski i zenski) trozubi sjekac valjkastog oblika za kojeg isto prvo zabusis rupu od 8 mm kao vodilicu a onda kontra vijcima stezes dok sjekaci ne isjeku rupu u limu tocnog dijametra. Problem je jedino taj sto, ukoliko imas vise razlicitih rupa, za svaku moras imat zasebni set sjekaca sto i nije bas jeftino. :(

boggy 29-08-2007 09:38 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 167317)
.....za svaku moras imat zasebni set sjekaca sto i nije bas jeftino. :(

Znam za taj problem! Zato i koristim ovo kada moram prototip da "sprchkam" ;)

Izbegavam cetvrtaste otvore kad god mogu.... :p

pozdrav

bogi

Tribal_kg 30-08-2007 12:09 AM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 167259)
@tribal kg

Nemam ?emu, stvar je vrlo prosta, verujem da će tvoj stari znati sve da pove?e ukoliko se odluči? da napravi? spravicu. Dakle ima? samo jedan preklopnik sa 4 pina (valjda se to tako zove) i 3 pozicije, 1 ulazni i 3 izlazna konektora (mo?e? napraviti i da ti svi budu XLR ili bilo koja druga kombinacija ako ti to treba). Sve ?to treba da zna? je kako se sa balansirane veze prelazi na ne balansiranu, ako bude? radio XLR>RCA i da pa?ljivo povezuje? ?ice.

Kontam da je prosta ali opet, ne zelim da krenem bez ikakvog "predznanja". :)
Ne treba mi XLR konekcija vec cu koristiti TRS. E, sad. Zelim da ulazi i izlazi budu balansirani. Kako ih povezati? Dva mono ulaza i dva mono izlaza (to je osnovno sto trebam..ostalo cemo kasnije videti..)? Koji si potenciometar koristio ili je u pitanju taj preklopnik?

I, kako radi spravica? :)

Ako neko ima jos neki zanimljiv predlog neka napise. Trazim na netu ali nikako da nadjem neki ceo projekat.

Pozdrav

analog 30-08-2007 01:08 AM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 167332)
Dva mono ulaza i dva mono izlaza (to je osnovno sto trebam..ostalo cemo kasnije videti..)? Koji si potenciometar koristio ili je u pitanju taj preklopnik?

Nisam siguran da sam te razumeo, ako ti treba 2 mono ulaza [tj stereo] i 2 mono izlaza, sta ce ti onda bilo kakav "uredjaj" i u cemu je problematika? :)

Swichbox - jedan stereo ulaz > vise stereo izlaza. Pomenuo sam da sam koristio preklopnik sa 3 pozicije, odnosno sa te tri pozicije biras na koja tri stereo izlaza ide signal sa tog jednog stereo ulaza

ili ti mozda treba spravica za utishavanje?

Nisam siguran koliko offtopicujemo ako nastavimo da pricamo o ovome, u svakom slucaju mozes mi se obratiti na PM

Tribal_kg 30-08-2007 01:44 AM

Imam EMU 1212m karticu i aktivne monitore. Trenutno mi izlaz iz kartice ide do mixera pa iz mixera u monitore. Problem je sto karta nema izlaz za slusalice pa i njih moram iz mixera da vucem ali onda ne mogu da utisam monitore dok snimam.

Sto se tice ove sprave, krenuo sam od osnova (ulaz/izlaz) da bi mi bilo jasnije. Naravno, stavio bih i rca izlaze da bih povezao sa drugim sistemom slusanja.
Meni je potreban i switch (izbor izmedju rca i trs izlaza) i kontrola jacine signala tj. volume kontrola.

Ja tek sada kontam da ti ovde nemas volume kontrolu ili gresim?

Poz

Max 30-08-2007 08:21 AM

Re: DIY balansirani Switchbox

Ne znam da li bi vam pomoglo da otvorim MPATCH i da ga slikam ????

On ima 1 balnsirani , 1 nebalansirani ulaz

2 balansirana izlaza

1 switch za prvi ili drugi izlaz ( monitor )
1 switch ( da se odabere koji od 2 ulaza )
1 switch za mono - stereo
1 switch za mute

1 pot za volume balansiranog ulaza
1 pot za volume nebalansiranog ulaza

potpuno je pasivan

sto se mene tice , fali mu samo pad dugme ..... i imao bih sve sto mi treba

Pozdrav

Tribal_kg 30-08-2007 11:40 AM

Max, super ideja. Ako ti nije tesko ispucaj par fotki.

M-patch je stvarno ok sprava ali ja sam se potpuno zagrejao za DIY i bas me zanima kako bi to ispalo.

Mislim da je bolje da u naslovu stoji monitor kontroler ili volume kontroler ali ok.

Max 30-08-2007 11:51 AM

Pa i mislio sam da je uslikam ..... da bi mogli da napravite nesto slicno ..... veuj mi da je mono switch i te kako korisna stvar .....

Pozdrav

boggy 30-08-2007 01:06 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 167374)
.....

Mislim da je bolje da u naslovu stoji monitor kontroler ili volume kontroler ali ok.

Pa covek je konkretno napravio (samo) switchbox, a ne monitor kontroler sa gain/volume kontrolom, i to je tema, jer to IMAMO, napravljeno, samogradnja,.... ovo o cemu pricas, su zelje, "trebalo bi...", itd... znaci nista jos konkretno nemamo, te to moze biti zgodna tema za novi thread...

Koliko sam ga razumeo, njegova namera je bila da napravi upravo ovo, u cilju jednostavnosti, niske cene, ali brutalnog kvaliteta, na racun funkcija i prakticnosti. Sve sto bi mu dovelo u pitanje izvodljivost, cenu i kvalitet, on je jednostavno "maknuo", i to je sasvim legitiman potez, po mom misljenju. Ovo je, opet po mom misljenju, sasvim zaokruzena spravica, sa TACNO definisanim "moze i ne moze", i ja (licno) takve sprave poshtujem.

pozdrav

bogi

Tribal_kg 30-08-2007 01:13 PM

U pravu si Boggy ali nisam ni mislio na njegovu spravicu vec na ovo sto ja planiram da napravim.

EDIT: Tek sad vidim da si i slike prebacio tako da je skroz ok naslov. :)

Meni je potpuno svejedno kakav ce naziv nositi nego mozda ce neko u buducnosti traziti nesto slicno pa zbog toga.

Pozdrav

boggy 30-08-2007 01:35 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 167397)
U pravu si Boggy ali nisam ni mislio na njegovu spravicu vec na ovo sto ja planiram da napravim.

.....

Samo ti pocni thread, opisi sta to nameravas da pravis, i vec ce ti se ljudi pridruziti...

pozdrav

bogi

analog 31-08-2007 12:58 AM

Ne znam da li sam bio jasan, ovaj swichbox omogućava da biraš tri izvora slušanja, koja bi svirala pojedinačno, ne u isto vreme. Pominjao si kako ti je problem da gasiš monitore kad oćeš da trekuješ. E pa sa ovom spravicom ne moraš da ih gasiš. Monitori će ostati upaljeni, samo što signal neće dolaziti do njih, pa oni neće ni svirati.

Što se tiče izgradnje jedino što moraš da znaš (još jednom), je: šta preklopnik spaja u kojoj poziciji (odnosno kako on funkcioniče) i balanced_to_unbalanced. Malo je komplikovano bez sličice ispričati ovo za preklopnik, ali biće ti jasno sve čim npr. otvoriš katalog radio kluba i vidiš sličicu kada budeš uzimao delove.
Unutar balansirane veze imaš tri žice, odnosno
1. masu
2. vruću
3. hladnu
Vruća nosi originalan signal, dok hladna nosi isti signal s tim što je obrnuta faza. Na tom principu i radi balansirana veza jer kad se u pojačalu vrati faza u normalu, onda se svi prikupljeni šumovi, koje je signal dobio na putu do pojačala, anuliraju (jer su sad šumovi u kontra fazi). Dakle kada prelaziš na ne balansiranu, onda spajaš hladnu i masu.

pozz

diviner 31-08-2007 01:18 AM

Sad sam vidio temu...Sve pohvale za pedantnost izrade i izgled. Poz

Tribal_kg 31-08-2007 02:29 AM

@ Analog : Bio si jasan nego sam ja istripovao da si ubacio i volume kontrolu.
Kontam sta je switchbox, nije problem.

Problem je sto su monitori aktivni tako da otpada kontrola preko pojacala.

EDIT: NISMO MISLILI NA ISTI RADIO KLUB. Google mi tek sada kaze da je radio klub preduzece. Ja sam otisao na veziste i radio amatere. :)

Nista..Kad budem napravio konkretan plan, iznecu ga ovde pa cemo valjda nesto napraviti.

Jedno pitanje. Koja je razlika izmedju step attenuator-a i potenciometra? Citao sam da preporucuju ugradnju ovog step att. pa me zanima.

"7" 28-10-2008 04:00 AM

3 Attachment(s)
Evo nekih slicica od spravice koju sam napravio... u pitanju je Switchbox i ima jedan ulaz (TRS) a tri izlaza (TRS, XLR i cincevi), izlaz se bira preko selektora na prednjoj strani. Vrlo prosta a meni izuzetno prakticna sprava jer vrlo brzo mogu da biram koji ce zvucnici da mi sviraju...
Kutiju sam kupio gotovu i izbusio je sam (:banghead: kakva je to zaje*ancija bilaaaa, inace kutija je aluminijumska), svi konektori pozadi su Neutrik, kablovi su oklopljeni mikrofonski kupljeni u Radio klubu kao i "selektor" (jbg rano/kasno je ne mogu da se setim kako se to zove). E onda sam kutiju odneo kod prijatelja koji radi sito stampu i odstampao sve sto treba ali na cirilici (prvo je sve napisano latinicom na engleskom pa je promenjen font u cirilicni) pa je ispalo zezanje...:da: :D ... bar niko nema istu spravu8-) skroz je autenticna :rolleyes: :da: :D

Dakle evo ga doticni DIY Switchbox

... crevca... bogata unutrasnjost... zalemljeno od strane moje malenkosti (prosto se ponosim sobom:da: ... i predsobljem:D ...)

Attachment 4135

... Zadnja strana... kao sto rekoh sve je Neutrik...

Attachment 4136

... i najzad... DIY Switchbox (kao sto lepo i na njemu pise), postavljen na svoje mesto...

Attachment 4137

Ajd' pa Pozz

milanCHE 28-10-2008 08:21 AM

sjajno!
a propos teme:drugaru je iz nekih da..aavno ručno radjenih kutija ostalo oko 2m nekog ezoteričnog kabla(srebro u teflonu,ako nisam sad nešto lupio:confused: ,tako sam ga razumeo)koji bi da upotrebi u inter-konekciji.e,sad,čovek je nameravao da napravi neku ovakvu spravicu ,ali sa switch preklopnik-om,mono switch-om i svim inputima i outputima na prednjem panelu i sa combo(xlr/trs "neutrik"konektorima)umesto odvojenih xlr i trs-ova.najveći problem mu predstavlja lemljenje tog kabla,a čovek je "manijak" i hoće da posao odradi do perfekcije(kaže u zezanju:"da ispratim signal kako i dolikuje") i zanima ga čime bi mogao dotični kabl da zalemi?ili da kupi neku malo kvalitetniju "ovozemaljsku"varijantu kabla za interkonekciju,što sam mu i predložio,jer po mojoj logici ništa ne dobija sa tim srebrom ukoliko ga ne "lemi" na neke isto srebrne konektore(koje pravi svega par firmi)i ukoliko i sam mono switch i glavni preklopnik takodje nemaju srebrne pin-ove
poz

"7" 28-10-2008 08:31 AM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 222801)
sjajno!
a propos teme:drugaru je iz nekih da..aavno ručno radjenih kutija ostalo oko 2m nekog ezoteričnog kabla(srebro u teflonu,ako nisam sad ne?to lupio:confused: ,tako sam ga razumeo).e,sad,čovek je nameravao da napravi neku ovakvu spravicu ,ali sa switch preklopnik-om,mono switch-om i svim inputima i outputima na prednjem panelu i sa combo(xlr/trs "neutrik"konektorima)umesto odvojenih xlr i trs-ova.najveći problem mu predstavlja lemljenje tog kabla,a čovek je "manijak" i hoće da posao odradi do perfekcije(ka?e u zezanju:"da ispratim signal kako i dolikuje") i zanima ga čime bi mogao dotični kabl da zalemi?ili da kupi neku malo kvalitetniju "ovozemaljsku"varijantu?..

poz

Ha... preklopnik... tako se zove :) ... combo najverovatnije nece naci jer sam ga ja cekao i trazio mesecima i na kraju su mi rekli da nema vajde od toga... mada mozda se nesto promeni... a mora da pazi i na prostor jer ne znam gde bi mu sve stalo na prednji panel... sto se tice lemljenja javice se vec neko strucan da objasni jer ja...khm... pa recimo da mi malo fali do amatera :da: :D :wink:

Pozz

milanCHE 28-10-2008 08:54 AM

zvacu sad na par mesta za taj combo konektor pa javljam....
poz

analog 28-10-2008 04:31 PM

Odličan ti je Snjitchbod?! :grin::grin::grin:

Čestitam!

Po?to rack? po?to sito?tampa?

pozz

"7" 28-10-2008 09:13 PM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 222903)
Odličan ti je Snjitchbod?! :grin::grin::grin:

Čestitam!

Po?to rack? po?to sito?tampa?

pozz

Rack sam platio cini mi se oko 2.800din... a sito stampu mi je odradio prijatelj koji mi nista nije naplatio, ne znam koliko bi inace kostalo. Inace najskuplja stavka bili su konektori jer je komad u veleprodaji bio nesto manje od 500din. Po nekim lokalnim maloprodajama kostaju po 10e i vise

Pozz

voomighty 29-10-2008 11:34 AM

vaistinu super!

ghostarbeiter 07-11-2008 04:50 PM

pozdrav, čestitke na uspešnoj samogradnji. i sam sam planirao switching za dva para monitora, ali to čeka da rešim je l' ostajem na jednom pojačalu i dva para pasivnih kutija (to bi uključivalo ozbiljniji svičer sa relejima, ali i dalje jeftinije od ozbiljnog pojačala) ili ostajem u oblasti pasivnih svičera ...

@analog, "7" - imam pitanje: je l' ste vezu balansirani - nebalansirani izveli + (XLR pin2) balansiranog na vrući kraj (npr. činč-vrh) nebalansiranog, a masa (XLR pin1) na masu nebalansiranog (činč-okvir)... pretpostavljam da vam switchevi stoje na stolu i nisu uzemljeni ? je l' ima zujanja?

postao sam paničan u vezi propisnog uzemljivanja, zujke i ostalih lepota (kad živiš u srbiji ...), i to me dovelo do toga da sam pročitao gomilu tekstova na tu temu
(preporučujem http://campuspa.com/downloads/aes48-2005-f.pdf standard o interkonekciji u audio industriji ... ili rane notes, na http://www.rane.com/library.html - ko ima živaca, ovo su valjda najdetaljnije i najpedantnije reference)

ako je do teorije, jedini pravi način interkonekcije bal.-unbal. bi bio trafo (eventualno diferencijalno pojačalo)

ali to stvar poskupljuje (da ne pričam o nabavci trafoa), zato pitam, kakva su vam iskustva?

ghostarbeiter 07-11-2008 04:54 PM

što se combo xlr-a tiče, ja sam našao neku varijantu, ali da je skupo-skupo je ... ali imam dobru ponudu za ženske neutrike ...

"7" 07-11-2008 06:02 PM

Ne zuji nista... cuti kao zaliven :) ... cak i kad menjam sa jednog na drugi par zvucnika ne cuje se nista sto ne treba...
... eh sad ono drugo... kako vezati... ja sam to davno radio a inace se ne bavim time nego mi je bilo zanimljivo da napravim, tako da se stvarno ne secam. Tada mi je to bilo zanimljivo pa sam ceprkao po netu i cimao Analoga i Boggy-ja za to i sl. stvari... javice se vec Analog, on je mnogo ozbiljniji po tom pitanju pa ce ti reci...
... ah da... samo da ti kazem nesto... ovo sto sam ja radio se ne isplati raditi. To sam skontao kad sam zavrsio, posto me je izaslo oko 70e a nisam platio stampu jer mi je radio prijatelj. S obzirom da imas gotove sprave sa mnogo vise opcija za 100 i nesto vise evrica, ovo moje ispada totalno nerentabilno... naravno, uvek mozes da iskoristis neku manju kutijicu, jeftinije konektore i sl. pa da te izadje manje ali... eto cisto da znas.

Pozz

ghostarbeiter 07-11-2008 06:11 PM

ej, hvala na odgovorima!

ma -ih! znam kako stoje stvari sa cenom. ali gde bi kupio takav kao tvoj? meni je to mnogo bolja fora nego da dajem ke? za neku konfekciju, koja je bar 70% marketing (lo?enje), a mo?da i manje od 25% ulo?eno. ovako znam ?ta je unutra, i ako sam stavio najskuplji deo, to me je iza?lo jeftinije nego kad mi oni stave najskuplji deo ...

psionic 07-11-2008 08:13 PM

Ne znam kakve ste preklopnike koristili, ali npr. u radio klubu u timockoj ima da se kupi rotacioni preklopnik 2x8 ili 4x8 (ima granicnik kojim moze da se namesti za npr 2x3 ili 4x3) - tako da je moguce istovremeno odabrati i vruc i hladan kraj za 'balansirane' namene... Ja sam pravio nesto slicno, ali kao video switcher.

Sto se cene tice, pa ne mora da ide u rack kutiju koja kosta 3000 dindzi, ima manjih plasticnih kutija, ali sad, kako ce izgledati i da li ce biti mesta da se stavi vise XLRa... ne znam, ali bi bilo dosta jevtinije. Ova tvoja skalamerija lepo izgleda :)

"7" 07-11-2008 09:16 PM

1 Attachment(s)
Preklopnik je uzet u radio klubu... jer na drugom mestu nema :wink:

a evo nasao sam semu po kojoj sam radio, to sam ja crtao u Corelu 8-) bas nisam imao sta drugo da radim:da: :wink:

Attachment 4199

ghostarbeiter 08-11-2008 02:59 AM

strava je crte?.
sve jasno, hvala.

psionic 08-11-2008 04:34 AM

OK, sve je po propisu :) Sve je vezano kao balansirano, tako da nema brige :)

All times are GMT +1. The time now is 09:53 AM.