![]() |
Virtual guitarist 2
Slucajno naleteh dok sam nesto pretrazivao na Thomannu ...... od kada je ovo ???
Sta sam propustio ??? Pozdrav |
Re: Virtual guitarist 2
matoro.. nisi nishta propustio... loop based program.. meni je bzvz.. al ako ti treba kao ritam gitara u pozadini (dalekoj pozadini da se ne bi provalilo da "varash") nije tolko loshe.. al ne volem takve programe..
pozdrav |
a po cemu se razlikuje od prve verzije ?
Pozdrav |
nisam imao prvu.. :) nemam pojma..
pozdrav |
Nikad nisam voleo Steinberg VST... Virtual Bassist me raozcharao, Groove Agent takodje, Virtual Gitarist ne volim da vidim (ma da ga upotrebim kad bas moram za decije pesmice, eventualno pozorisnu predstavu, reklamu...) ... i sve to ne bi bilo cudno da iza tih VST-a ne stoji Wizoo...
Onaj njihov Hypersonic ima lepe padove... ma da je i to... hmmm... u odnosu na Atmosphere, Nexus... |
Mene je ispočetka odu?evio ( super je za staviti u pozadinu , kako netko ovdje reko?e), a kasnije , kad ga bolje upozna? , totalno počne iritirati svojom ''nehumano?ću'', i onda ga prepozna? u nekim stvarima ''velikih izvođača'' pa ti dođe slabo...
Ba? ću potra?iti tu drugu verziju da poslu?am ?to ima...ima nekih novih fora, loopova?:) |
Quote:
|
^a opet su tanki i nikakvi.. :? ja mogu samo kao neku daaleku podlogu da ih koristim..
|
Ja misli da taj program treba shvatati kao "demo pomagalo".....i u takvom znacenju ima i logike....a za finalnu vrerzije neke pesme na nekom albumu..................:banghead::banghead::bangh ead::banghead::banghead::banghead::banghead::bangh ead::banghead: .... nikako
|
I ja to isto mislim...ali opet, za neke stvari , kada radim i razrađujem ideju , dobro dođe..
Netko mi je izbrisao posljednji post, očito sam ne?to krivo rekao... pa ubuduće molim , ako se to već učini, da me se obavijesti na PM... Hvala.:) |
u pravim rukama i najlosiji alat postaje mocno oruzje! :cool:
|
Ja ga nigdje ne nalazim... :( Anybody?
|
Kako ne nalazis?
Evo: http://www.thomann.de/gb/steinberg_v...uitarist_2.htm Imas i update: http://www.thomann.de/gb/steinberg_v...t_2_update.htm Za nepunih 400 evra je tvoj |
I jos nesto...
Znam da ti sigurno nisi mislio a piratsku verziju, ali evo samo jedan mali podsetnik na pravila foruma: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17274 |
Tnx. ;)
|
Quote:
|
A zasto bi "odvajao elemente bubnja po kanalima"?
Ako vec radis svoju muziku, logicno je da imas i neki autentican zahtev u deonicama, koji nije predvidjen vec postojecim paternom, zar ne? Onda lepo uzmes, odsviras ("odsviras", svesno utices na raspored udaraca, groove i sl...) i ispadne ti cak i brze, ako si vesti i ako znas sta zelis da ti se cuje. Hypersonic se nekada desi da iskoristim, ali uglavnom mu je upotreba za "skiciranje" jer ima dosta razlicitih zvukova, pa u fazi izrade, ne moram da otvaram puno instrumenata tipa klavir, hemond, pad... Kad nabacam malo aranzmana i vidim kako to otprilike zvuci, onda krenem redom da menjam. Ponekada ostane i neki pad sa Hyper-a, ali retko sta drugo... |
Quote:
|
Quote:
|
Jel ko isprobao Chris Hein semplove? Po demo snimkama ne zvuci lose.
|
I Hypersonic 2 i Groove Agent zahtijevaju dosta obrade i podesavanja. Za sta nam na kraju krajeva sluze reverbi, delay-i i ostale stvari. Kod mene je recimo Groove Agent 2, i nakon sto sam prokuzio kako radi, mogu slobodno reci da daje vrhunski ton. Rastavio sam sve kanale unutar njega samog, recimo bas 1, dobos 2, tomovi 3 itd. itd. i tretirao ga bukvalno kao "zivi bubanj" a sve nasnimavao rucno, znaci dinamicki. Rezultat toga je sjajan sound, a u pjesmi-bubanj je skoro nemoguce identifikovati kao "mrtvi". Ista stvar je i sa Hypersonicom. Kod mene je dvojka, i prezadovoljan sam. Uradio sam presete svojih tonova, nekima je trebalo dodati niske frekvencije, nekima oduzeti, ali sve u svemu ko poznaje funkcije EQ i ostalog, moze napraviti vrlo dobar sound, koji apsolutno nije "tanak". Samo se treba malo potruditi.
|
:d:d:d:d:dmogu Se Delimicno Sloziti Sa Vama.....
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:02 PM. |