Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Procesor za gitaru za indoor korishcenje (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19027)

HeatMan 15-08-2007 03:04 AM

Procesor za gitaru za indoor korishcenje

Eto mene i na ovom podforumu.. :)

ortak i ja sviruckamo i snimuckamo, i trudimo se da bude shto bolje i kvalitetnije.. (a za shto normalniju kintu, naravno)

shto se tiche gitare, imamo problem: naime, imamo nekog njegovog Ibanez-a (bio 14k dinara) mog squier Strat standard (iako je 17k bio, veoma je dobar), i dve akustare.. nebitne potpuno sada..

uz sve to imamo i neku metalzone pedalu (distorzija - nije mi sad tu da prochitam model) i neko malo (odokativno 8'') pojachalo od 120 evra za koje ne znam ni koji je proizvodjach..

predpostavljate da smo u problemu shto se usnimavanja tiche.. eto, doshlo vreme da se kupi procesor za gitaru.

treba mi neshto:

1. shto ce imati gomilu efekata (ukljucujuci i distorziju, chorus, tremollo i flanger) koji valjaju k...
2. shto ce biti do 600 e
3. shto bi vi koristili za usnimavanje gitare
4. shto bi u sebi (pozeljno) imalo i amp/combo sim koji valja...

shta vi preporuchujete? na netu sam naleteo na chameleon 2000 al to je matoro i toga nema na lageru vishe.. isto naleteh na TC-ev g-major, al on nema chak ni distorzije (?!)...

btw, mozze da bude i rack varijanta..

Pozdrav

Sale

spidermusic 15-08-2007 10:33 AM

Re: Procesor za gitaru za indoor korishcenje

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 165483)
Eto mene i na ovom podforumu.. :)

ortak i ja sviruckamo i snimuckamo, i trudimo se da bude shto bolje i kvalitetnije.. (a za shto normalniju kintu, naravno)

shto se tiche gitare, imamo problem: naime, imamo nekog njegovog Ibanez-a (bio 14k dinara) mog squier Strat standard (iako je 17k bio, veoma je dobar), i dve akustare.. nebitne potpuno sada..

uz sve to imamo i neku metalzone pedalu (distorzija - nije mi sad tu da prochitam model) i neko malo (odokativno 8'') pojachalo od 120 evra za koje ne znam ni koji je proizvodjach..

predpostavljate da smo u problemu shto se usnimavanja tiche.. eto, doshlo vreme da se kupi procesor za gitaru.

treba mi neshto:

1. shto ce imati gomilu efekata (ukljucujuci i distorziju, chorus, tremollo i flanger) koji valjaju k...
2. shto ce biti do 600 e
3. shto bi vi koristili za usnimavanje gitare
4. shto bi u sebi (pozeljno) imalo i amp/combo sim koji valja...

shta vi preporuchujete? na netu sam naleteo na chameleon 2000 al to je matoro i toga nema na lageru vishe.. isto naleteh na TC-ev g-major, al on nema chak ni distorzije (?!)...

btw, mozze da bude i rack varijanta..

Pozdrav

Sale

Ne znam, mozda LINE 6 Pod XT Pro! Svrati kod mene i probaj!

Javi mi se PM!

Pozdrav i cujemo se uskoro!:) :) :)

dejankuki 15-08-2007 10:42 AM

Vi ste bas resili da date oduska.

Za 600e mozete da kupite mnogo toga, TC G-major je rack mount uredjaj koji pretezno ima modulacione efekte. Mozda je najbolje resenje G-System iste firme al on je ~1500e.
Ako vam treba rack varijanta, pogledajte Voodoo valve Rocktron efekat ~700e). Ima fenomenalne stvari, ili PODXTpro line6 (~700e).

Ukoliko je vasa zelja da kupite blazu i jeftiniju varijantu evo nekoliko predloga
Line 6:
PODXT (oko 250-300e),
PODXTlive (~400-450e),
POD 2.0
(~200e),
PODXTflor (~300e)...

Digitech:
RP350(~200e) [mada ima slabije verijante RP150 i RP250, al ova je najkompletnija pa vam zato predlazem],
GNX4 (~450-500e),
GNX3000
(~350e)

M-audio Black box kosta od 200-350 u zavisnosti koju verziju nadjete

Vox tonelab
oko 400e

Zoom G9.2tt
do 400e

Skoro svi ovi efekti imaju USB, tako da cete moci da snimate i na taj nacin. Odlicni su, neke sam licno probao a nekima verujem na rec.
Ja imam black box i zadovoljan sam, jedan broj ljudi na ovom forumu ima PODove tako da ti oni mogu dati vise informacija. U svakom slucaju mislim da mozete da prodjete mnogo jeftinije a da dobijete uredjaj koji ce zadovoljiti vase potrebe.

Pored Black boxa koji posedujem moj tip je digitech GNX4 ali izbor je na vama.
A ako se ipak odlucite na rack vatijantu obacezno pogledajte VooDoo valve. Probao sam ga i ODLICAN je.

HeatMan 15-08-2007 04:31 PM

hvala kuki mnogo na ovome.. sad cu da izlistam gugl pa da vidim shta nam najvishe pashe..

@spider: hvala i tebi, mada u stisku sam sa vremenom poslednja dva meseca.. mozzda sledece nedelje navratim, jbg.. chucemo se u svakom sluchaju..

Pozdrav

Sale

HeatMan 15-08-2007 05:13 PM

eo sad pogledao.. najvishe mi se svidjaju podxt, voodu i gnx4.. da li uzimati cene uredjaja kao referencu o kvalitetu, ili mozze da pod bude bolji od voodu-a..

jedino nigde ne mogu da nadjem da li gnx4 i voodu imaju amp&cabinet moddeling..

sve shto nalazim su user reviews i loshe odradjeni sajtovi..

dejankuki 15-08-2007 05:28 PM

GNX4
http://www.digitech.com/products/GNX4/index.htm
ili
http://www.musiciansfriend.com/produ...on-?sku=150848 za PDF manual
pa klikni na features... sajt je u flashu.

VooDoo
http://www.rocktron.com/frameset1.html
ili
http://www.musiciansfriend.com/produ...amp?sku=180787 takodje za PDF manual
takodje je sajt u flashu (pogledaj i utopia G100 procesor, kad sam zadnji put obilazio sajt nije ga bilo, znaci nesto novo)
http://www.musiciansfriend.com/produ...dal?sku=150213

Line6
http://line6.com/podxtpro/
http://line6.com/podxt/
http://line6.com/podxtlive/index.htm...tLive+DropDown
http://www.musiciansfriend.com/produ...sor?sku=482196
http://www.musiciansfriend.com/produ...sor?sku=482197

E, sad sto se tice cene i kvaliteta tu ti ne mogu reci nista odredjeno. Mada generalno rack mount uredjaji su za nijansu bolji od floor-based procesora.
A da li POD ili Rocktron ili trece... da smo u normalnim zemljama, pa da prodavnice imaju sve sto nam treba pa...
"try before buy"

Ovako, samo sreca i specifikacije i forumi.

HeatMan 15-08-2007 05:39 PM

^pa zato ja pitam tebe kao iskusnog mamoj***cha :)

btw, nece mi trebati usb konekcija.. osim shto vishe nemam praznih usb utichnica, glupo mi je da kachim ovako neshto na usb.. (ne)balansirani xlr ili trs direktno u emua..

P.S. koji si ti probao od ova tri?

spidermusic 15-08-2007 05:39 PM

Za jednu spravu znam sigurno da je moze probati, samo ako zeli i ako za to bude imao dovoljno vremena!

Pozdrav!

HeatMan 15-08-2007 05:54 PM

^hahah.. opushci se brate, ne izbegavam te nego imam tuce izvodjacha na ledjima, majku koja pravi probleme celoj porodici i devojku sa kojom mi ne ide bash najbolje.. evo sad se pakujem da krenem.. (a tek sam ustao) :/

javicu ti se da dodjem prekosutra/nakosutra sa ortakom...

dejankuki 15-08-2007 05:54 PM

Ako pitas mene, probao sam
Digitech, ali GNX1 i RP-ove, mogu da ti kazem da su mnogo dobri sto se tona tice. Vrlo su laki i pogiodni za rukovanje. Voleo bih da probam/imam GNX4 jer po specifikacijama mamkata gi ebaf. Ali, avaj, ali...
VooDoo, sam probao u Artistu i svidja mi se. Sem sto ima sve ono sto treba da ima jedan efekt-procesor ima i dooobar gain. Uz to i fazon da odredis threshold za gain. Odnosno da kada sviras tiho, imas potpuno clean sound a kada taj isti pach pojacas onda dobijes zeljenu distorziju. Po meni Veeeoma dobra stvar.

POD-ovi su klasicno dobri. Veoma upotrebljvi i siroki (imaju siroku upotrebu). Najvise sam probao njihova pojacala (flextrone i Spider-e). PRO nisam provbao,ali sudeci po XT jevima. Mogu samo da zamislim sta on moze.
XT live je imao moj kolega i pre nego sto sam uspeo da ga detaljnije probam, prodao ga.
Na jednoj svirci koju sam cuo bio je veoma dobar, a isao je direktno u razglas.
XT Flor je dobar, stvarno, ali ima malo smanjene mogucnosti za stelovanje. Uz duzno postovanje familiji POD-ova ovaj je dobar za ibegnuti ga.
Ali XT ili 2.0 samo tako.

Da li sam ti pomogao da se odlucish ;)

HeatMan 15-08-2007 06:00 PM

pa onako.. :) rekao si mi otprilike shta da ne uzimam, i opet je ostalo na ova 3.. :)

shalim se.. pomogao si mi itekako.. eto svraticu do spidera i videcu da li mi odgovara podxtpro, pa cu digitech i voodu da probam u artistu.. mislim da imaju digitech-a...

@vlada: pozdravio te don.. :) josh davno al sam zaboravio da prenesem.. :)

HeatMan 15-08-2007 06:15 PM

i josh jedno glupo pitanje.. da li je pametnije kupovati ovako neko chudo, ili da naruchim ponovo poco i koristim njegove gitarske efekte i amp/combo simulacije?

ili waves amp sim?

iskreno, waves amp sim u kombinaciji sa amplitubeom i/ili guitar rig 2 mozze prilichno mocno da zvuchi.. ali opet, nisam bash najzadovoljniji zvukom.. :/

dejankuki 15-08-2007 06:22 PM

Ja licno mislim da je ipak pametnije kupiti hardware.
Software koristim da malo poboljsam zvuk i to se uglavnom svodi na cab simulator.
Za neke moje snimke sam koristio zoom3030 i dao samo simulaciju za cab i to je ispalo vrlo dobro. Sa hardverom ces dobiti mnogo bolje rezultate + moci ces da sviras uzivo ako ti zatreba. Softverom ces tesko svirati live.

HeatMan 15-08-2007 06:25 PM

to je taj odgovor koji pomaze.. :)

to sam i sam kapirao.. svi ovi hvaljeni plugovi su sranje, po meni.. no, mozzda sam ja gluv.. moram pitam, jbg.. :)

hvala

pozdrav

Oggy 15-08-2007 06:34 PM

Ljudi, taj "hardver" o kome pricate je takodje softver!!!

Pod xt je best buy jer je zvuk dobar, ima iste mogucnosti kao i "pro", kao i mogucnost da ga imas dva komada za cenu jednog onog. Razlika je u digitalnim izlazima i XLR konekciji (kao da je bitno kad i xt ima balansirane out-e samo na jack) i rek kucistu. Isti zvuci, isti engine, sve.
Neko pomenu da nece pod preko USB konekcije? Zasto? To je fenomenalna fora gde dobijas mogucnost kompletne integracije sa kompjuterom, mozes da mu radis automatizaciju i jos gomilu cuda... A zvuci bolje nego preko njegovog analog out-a.
Iskreno, sve to mozes da dobijes i drugim softverom (GR, Amplitube, Nigel ili Tubifex), ali ja sam, licno, moj kupio tako sto sam izgubio dosta vremena, nikako nisam nasao zvuk koji mi treba, skoknuo do NS, kupio spravu "na slepo", ukrali mi CD pleyer iz kola Dule i Diviner, dosao kuci i snimio gitare kakve sam hteo bez puno cackanja (otprilike za celih 7 min... :D). Trenutno ga upotrebljavam vise nego ostale procesore, zato sto se lako namesta zvuk i sve je pod rukom, ali daleko od toga da ne moze i drugacije. Sve zavisi koliko ste zauzeti i koliko vam je bitnije vreme od novca (ili obratno).

dejankuki 15-08-2007 06:46 PM

OK u pravu si! Kad sam razvrstao na hard- i soft- ware, mislio sam na to da hardverom moze da radi i live svirke , dok softverom nece moci da ide na svirke. Sem u slucaju da ima dobar komp.
Jasno je meni da je sve to softver i da je POD pun modelinga i ostalih digitalija, dok sa VooDoo-om i nije 100% softver. On ima 12ax7 u sebi i radi malo drugacije nego POD, VooDoo je u stvari preamp. Ali hajde ima softvera u sebi.
GNX4 je takodje softvare ali je spakovan u floor-based uredjaj i lakse se kontrolise nogom dok se istovremeno svira.

Naravno da znam. :D

HeatMan 15-08-2007 06:48 PM

ma vreme je nebitno.. pazi, poenta je samo da bude dobar zvuk...

jel koristish neko pojachalo, ili ga bodesh direktno u komp?

btw, nisam znao da mozze da se radi automatizacija preko usb-a.. sad, stoji pitanje, da li mozze da se bode u usb bus? poshto su mi tastatura i mish (moraju biti) ubodeni u usb, na to sam dodao virus (koji nesme u bus) i korg padkontrol..

nebitno mi je da li je rack ili je fc.. bitno je samo da je dobar zvuk.. realno, koristicemo ga za nashe "human" electro projekte.. :) posle toga sve to ide u live! (kog se trudim da skapiram) i na binu.. ne verujem da cemo uzzivo svirati gitare..

hvala josh jednom

Quote:

Originally Posted by dejankuki (Post 165574)
OK u pravu si! Kad sam razvrstao na hard- i soft- ware, mislio sam na to da hardverom moze da radi i live svirke , dok softverom nece moci da ide na svirke. Sem u slucaju da ima dobar komp.

Jasno je meni da je sve to softver i da je POD pun modelinga i ostalih digitalija, dok sa VooDoo-om i nije 100% softver. On ima 12ax7 u sebi i radi malo drugacije nego POD, VooDoo je u stvari preamp. Ali hajde ima softvera u sebi.

GNX4 je takodje softvare ali je spakovan u floor-based uredjaj i lakse se kontrolise nogom dok se istovremeno svira.

Naravno da znam.

da.. da.. to sam i ja skapirao.. voodoo mi izgleda (po specovima) kao da ima najtopliji zvuk (zbog lampe).. a pitanje je da li se varam.. pod mi je najpristupachniji, a digija vidjam stalno po svirkama.. :)

LAMPASH 15-08-2007 07:19 PM

Ja bih ti preporucio eto tog PODxt-a.Sigurno je best-buy za 300 evrica.
Pozdrav!

HeatMan 15-08-2007 11:04 PM

^that I know.. :) ali da li je better buy od voodu-a i digi-a? :) that is the Q.. :)

Dushan_S 16-08-2007 05:05 PM

Nemoj da se nada? da će ti jedna ulazna lampa u bilo čemu učiniti zvuk "toplijim" ili bilo ?ta nalik tome. Takođe bilo bi bezveze da ode? negde i plati? Voodoo besne pare kad se sećam da ga je čovek poku?avao u po znatno manjoj ceni neuspe?no prodati u oglasima. To je dobra sprava da se razumemo - za u pojačalo tj power amp pa ?iva svirka ili ozvuči?.

Da hoće? da bude? 100% legalan, najbudget varijanta a da ima? jako dobar rezultat bi bila da u kompjuter lepo uđe?, znači DI box + preamp, i onda kupi? Revalver II.

Ako bi hteo hardware, VEROVATNO ti je POD XT najbolja varijanta, ili da uzme? Line 6 Toneport pa zavisno od potreba dokupi? pro?irenja. Za ba? ba? budget varijantu a da je hardware, pogledaj Behringer Vamp2 koji iako na njemu pi?e ta u?asna reč na "B" nije uop?te lo? u odnosu na ostale sim-ove, ne?to me recimo Digitech-ove sprave nisu dojmile u odnosu na njega. Line6 ima ne?to bolje simulacije, naročisto distorzije, a za clean i poluprljave boje mo?e? da se snađe? i sa softwareom.

Mislim da će ti u kupovini mnogo uticati i kako voli? da radi?. Ja recimo ne volim da donosim odluke o boji zvuka kasnije, tako da mi je sasvim kul da snimam iz POD-a gitaru, to je ?to je, a nekome se dopada da popali par software simulatora i da ima suvo snimljenu gitaru pa u miksu menja boju.

HeatMan 16-08-2007 05:38 PM

^pa ja sam ti jedan od tih koji kasnije tek razmishljaju o boji.. al kapiram da bih mogao da usnimim clean (ako bash ne znam shta cu sa sobom) i onda out na poda pa izaberem shta mi treba pa opet in u mix.. mada, kada bih uzeo line6-a verujem da bih vishe razmishljao o zvuku pre samog usnimavanja.. ustvari, to je cilj.. valjda..

shto se tiche b word-a, od kad mi je mixer zamalo otkinuo prst (chitaj: EKSPLODIRAO) imam mali tik od te firme.. :)

pozdrav

LAMPASH 16-08-2007 07:13 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 165749)
^pa ja sam ti jedan od tih koji kasnije tek razmishljaju o boji.. al kapiram da bih mogao da usnimim clean (ako bash ne znam shta cu sa sobom) i onda out na poda pa izaberem shta mi treba pa opet in u mix.. mada, kada bih uzeo line6-a verujem da bih vishe razmishljao o zvuku pre samog usnimavanja.. ustvari, to je cilj.. valjda..

shto se tiche b word-a, od kad mi je mixer zamalo otkinuo prst (chitaj: EKSPLODIRAO) imam mali tik od te firme.. :)

pozdrav

Ha,ha,ha,e ovo je vrh:rotfl:Mada sto se tice Behringer V-Amp2 nisam dosad cuo da ima explozivna svojstva:D
Eto,prvo sam ti preporucio PODxt a posle Duletovog posta ti preporucujem Line6 Toneport koji i sam imam ako ti treba sprava koju ne bi vucarao po zivim svirkama.Njega isto mozes da upgradujes modelima kao i PODxt,isti im je sound jer je isti i soft a mozes i da dokupis paket njegovih simulacija kao VST plugove i onda da se zezas sa zvukom "suve" gitare kao sa ostalim VST software-om.

HeatMan 16-08-2007 07:25 PM

chek chek.. kupim toneport i koristim ga kao vsti? kolko mozze da se pukne istih? kolko ce izdrzzati..?

hvala

pozdrav

edit: ima mnogo modela toneporta.. koji preporuchujesh? ovo mi je za sada naj reshenje.. damn.. :) gde ste bili? :D

LAMPASH 16-08-2007 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 165771)
chek chek.. kupim toneport i koristim ga kao vsti? kolko mozze da se pukne istih? kolko ce izdrzzati..?

hvala

pozdrav

edit: ima mnogo modela toneporta.. koji preporuchujesh? ovo mi je za sada naj reshenje.. damn.. :) gde ste bili? :D

Ako ti treba samo za snimanje gitare i bas gitare onda ti je dovoljan Toneport UX1 koji kao kozmetiku ima mikrofonski preamp ali bez fantoma ali tebi su bitne gitare,zar ne.VST pluginovi se dodatno kupuju a koliko treba da puknes za vst pluginove,ne znam,pogledaj na Line6 site-u.

HeatMan 16-08-2007 08:20 PM

UX2 mi se vishe svidja.. ovako.. odokativno.. :) ne vidim da negde pishe da se zasebno kupuje.. jaooo.. postao sam ili corav ili malouman.. ne znam shta mi je.. :?

edit:
The included GearBox software controls TonePort and gives you a premium tone front end for all your recordings. Includes meticulously crafted models of premium tube studio preamps, vintage guitar and bass rigs, and sought after, personality-rich effects. This is the tone that pros rely on and only Line 6 provides. Now it comes to your desktop with TonePort.

? :?

stigma 16-08-2007 08:23 PM

1 Attachment(s)
Sa PODxt mozes radit re-amping (preko usb-a)...

Dushan_S 17-08-2007 04:09 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 165777)
UX2 mi se vishe svidja.. ovako.. odokativno.. :) ne vidim da negde pishe da se zasebno kupuje.. jaooo.. postao sam ili corav ili malouman.. ne znam shta mi je.. :?

edit:
The included GearBox software controls TonePort and gives you a premium tone front end for all your recordings. Includes meticulously crafted models of premium tube studio preamps, vintage guitar and bass rigs, and sought after, personality-rich effects. This is the tone that pros rely on and only Line 6 provides. Now it comes to your desktop with TonePort.

? :?

Malo je to konfuzno kod njih na sajtu. Otprilike ovako: Pod XT ima neki svoj zbir modela koliko ih već ima. Mo?e? ga pro?iriti sa nekoliko različitih pack-ova. On je standalone hardware sprava, i ima DSP čipove U SEBI. Znači snima? piči? nosi?, i mo?e? da radi? naknadno reamping kroz njega, ali ne mo?ep naravno slu?ati vi?e kanala kroz njega.
Toneport je u stvari zvučna kartica sa svojim ASIO driverom, nema nikakve DSP čipove, već Gearbox software u stvari predstavlja te iste simulacije iz POD-a samo koristi native CPU, tj procesor tvog kompa. Nema? nikakvu specijalnu latenciju jer gearbox radi mimo driver-a koji koristi DAW za snimanje. Sam po sebi jer je jeftiniji toneport ima ne?to manje modela nego POD XT, a njemu mo?e? dokupiti pack koji mu da sve modele od POD-a XT i naravno sve one dodatne packove koji rade na POD-u
E sad onda su se pojavile VST varijante koje rade tako ?to dokupi? VST pro?irenje i onda mo?e? koristiti SAMO one modele koje ima? instalirane na Toneport-u ili POD-u takođe i kao VST plugin. Ako si kupio i pro?irenja onda mo?e? i njih. I naravno postoji sad i varijanta da kupi? Line6-ov DI+preamp uz koji idu odmah pluginovi koji su VST.

Elem pročačkaj im sajt ali fabula je otprilike da ako hoće? samo na kompu da radi?, a ne da nosa? svoj simulator unaokolo, ne treba ti POD XT, a mo?da ti radi da kupi? najjeftiniji Toneport i VST pro?irenje ili odmah VST varijantu sa DI-om.

Ajd, nadam se da sam ti i?ta razjasnio.

Oggy 17-08-2007 10:07 AM

POD xt takodje ima ASIO driver i funkcionise kao externa USB karta.

HeatMan 17-08-2007 01:50 PM

^kako sad to?

ma ljudi vi mene ubijate ovde.. :?

idem sada da probam podxt pro.. pa cu valjda znati neshto vishe.. damn..

LAMPASH 17-08-2007 06:25 PM

Pa jesi li ga probao:)

HeatMan 18-08-2007 12:07 AM

jashta.. ludnica... stvarno.. hvala, vladi spajderu josh jednom..

kao shto rekoh kukiju, preznojavao sam se od ushicenja.. :) ushtekali smo nekog gov**** ibaneza i clean mu je zvuchao mnoooogo dobro.. da ne pricham o wah-u koji me je jednostavno zasenio.. distorzije su mu malo loshije, mada ni one nisu za bacanje..

sve u svemu, jednom rechju: savrsheno za ono shto nama treba.. jedini je problem cena.. dobio sam mail od artista da je 677 eura.. khmmm.. oce neko da uleti 300? :)

stvarno.. impresioniran.. a probavao sam ranije zoomove i boss-ove.. ovo me je oborilo sa nogu..

edit: restekpa za avatar i potpis.. :)

Oggy 18-08-2007 02:19 AM

Za 300 evra dobijas isto to, samo sto nije u rek kucistu i nema XLR i digital out. :banghead::banghead::banghead:

HeatMan 18-08-2007 02:34 AM

jbg.. meni bash odgovara rek kucishte.. :)

shalim se.. ali s/pdif, usb i xlr je neshto shto mi treba.. a ova obichna bubreg verzija je super za nastupe i neka gostovanja po studijima..

videcu.. nerviram se.. ove godine sam potroshio vishe od 2k na stvari.. a treba mi josh... damn..

Oggy 18-08-2007 02:50 AM

Ne treba ti... Veruj mi ;)
Jedino sto se ti lozis na izgled, a ne na zvuk izgleda, ali ti tu ne mogu pomoci.
Mozda je i bolje da puknes 600 evra. Verovatno ce ti tada sve skuplje zvucati... :)

Snimam jako mnogo gitara i koristim Pod xt gotovo svakodnevno. Ne postoji nista ogranicavajuce na ovom modelu osim kada sam svirac ne zna deonicu :)

Prijateljski savet, nemoj se razbacivati parama. Ja zivim od ovoga (pristojno) i jako mi je bitno kako ce sta da mi zvuci, a Pod xt zvuci tacno kako treba. Ako znas jos da sviras, milina... ;)

HeatMan 18-08-2007 03:01 AM

zezao sam se, ogi.. heheh.. ako je nekome nebitan izgled, onda sam to ja.. mislim, pogledaj mi devojku.. :? (opet se zezam, hvala bogu)

btw, poslushacu tvoj savet.. mada, fino bi mi pao s/pdif i xlr.. ali ako ti tvrdish da je ovo smart buy, poslushacu te.. imash vishe postova od mene, mora da si iskusniji.. :) (i ovo je shala/poshalica/skech, hvala bogu) :D

pozdrav, i hvala..

spidermusic 18-08-2007 10:42 AM

Heatman,

Cini mi se da je Oggy u pravu. Bolje je, u tvom slucaju, da kupis Line 6 xt (bubreg varijantu), a novac koji ti preostane (ako ga uopste ima) odvojis za neki preamp ili mikrofon, a mozda i da malo popravis akustiku u prostoru u koji se , koliko mi se cini, uskoro selis. Bilo kako bilo, ostajeti 300 jevreja, a ti znas kako ces ih vec najbolj utrositi. Inace, performanse i tonske karakteristike i jednog i dugog Line 6 su iste, a bubreg varijanta je, jos zgodna i za nosenje, kada krenes na ziva nastupanja.

Ukoliko ne budes mogao bez SP/DIF-a, XLR-a ili USB-a uvek mozes doci kod mene i stvar je resena.

Pozdrav i srecno!

stigma 18-08-2007 10:50 AM

Zasto se inzistira na XLR? Samo me zanima...:)
Digitalni izlaz imas preko USB.

Bota 18-08-2007 11:13 AM

Toneport UX2 koji ima s/pdif i USB je 200 evra, što znači da ti ostaje još 100 evrolića za sva ostala proširenja da dokupiš, kao i VST opciju. Po meni je to najlogičnija varijanta za indoor.

spidermusic 18-08-2007 11:20 AM

Sada tek videh, pa Line 6 Pod xt (bubreg varijanta) ima USB port. Mislim da nema sta da se razmisljas, Heatman ova sprava je dobitna kombinacija!

Pozdrav i srecno!

LAMPASH 18-08-2007 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by Bota (Post 166000)
Toneport UX2 koji ima s/pdif i USB je 200 evra, ?to znači da ti ostaje jo? 100 evrolića za sva ostala pro?irenja da dokupi?, kao i VST opciju. Po meni je to najlogičnija varijanta za indoor.

Pa i ja mu to sve vreme pricam:banghead:Zvuk ti je i na PODxt i Toneportu identican,samo sto Toneport ima u startu manje modela ali oni se dokupljuju i jos imas opciono VST.

All times are GMT +1. The time now is 06:42 PM.