![]() |
Bigbeat Electro iz in da haus
opet ja.. :) jelte..
eo relativno nova pesmica.. nije skroz gotova, ali to je to u sushtini The Speakerz - Vienna calling (radni naziv): http://download.yousendit.com/17C4E6C13B6DA185 bacite koj kometar.. a najvishe me interesuje Slobin.. ovaj put su drumovi toliko retro da ispadaju rollshue iz zvuchnika.. oprema: trillogy bass kroz amplitube, layerovan mono bassom od Virus TI-a propushtenim kroz dbx376 (chisto radi zaebancije) :) virus TI za sync lead (seq) u prvom delu i neke padolike bellove, :? i kasnije layer za lead od Albina i Absyntha Battery za bubnjeve i naravno Vienna opus1 (hvala rale) po chemu je i pesma dobila radni naziv.. :) klavir je clavinova clp230.. toliko.. aj koj komentar.. malo je psihodelichna zbog jednog prelaza, al meni se svidja.. pa me zanima vashe mishljenje pozdrav Sale |
Re: Bigbeat Electro iz in da haus
mislim da misljenja znas :]]]] tj sta ce ti napisati :]
|
Bas sam zeleo cuti taj bass, ali je previse diskretan, pa sam o nagadjam kako zvuci. Sama melodijska linija je prijatna bez obzira na psihodelicnost i aranzman je interesantan. Iritira me snar i to definitivno.
|
^znao sam da cete imati issues sa snare-om.. ne znam.. meni se svidja ovakav prshtav... jbg, ja uvek ubacim neshto shto razbija shablon.. ako je uopshte pravljeno po shablonu..
a tebi, alovuche, :) jel ti se dja? :) edit: @mogli: bass je potpuno diskretan, ali nije tako (diskretno popunjujuce) zvuchio dok se nisam iscimao.. ni eq ni comp.. jbg, tek posle i jedno i drugo i zvuchi fino.. nishta reprezentativno.. :) pozdrav Sale |
lepo ,ni meni ne smeta taj sner mada bi mi prijalo da je bas malo glasniji :)
|
nisam poznavalac big beat-a, ali zar kick ne bi trebalo jace da se cuje?
snare bi takodje mogao da se promeni, i da se malo humanizuje. uz ove male promene, sve ostalo je ok ;) |
heheh.. znachi svidja vam se u sushtini?
|
kick i bas su mogli da budu malo jaci... snare... stvar ukusa, nije los fazon... fale gitare na odredjenim mestima (opet stvar ukusa;) )
... i u sustini mi se svidja |
nemam pojma, vidim da vam uglavnom smeta kick shto je zavuchen... nisam hteo da gruva bog zna kolko jer nije bash neka klubska pesma, a mislim da ga nisam previshe zavukao.. no, nem pojma.. valjda stvar ukusa.. :)
a kake gitare? ja mislim da ne bi bilo mesta za iste.. sem kao neka akustichna pratnja u pojedinim delovima.. pozdrav |
Ovo nije ni BIG BEAT a kamoli ELECTRO!!
Mid tempo, instrumental, bez jasne direkcije...zvukovi su ok ali ..???????? Zasto ? Zbog cega? za koga? ..cemu? (evo ga pljuvac opet krenuo, ha,ha,...) Mislim ne znam sta da slusam? Ako slusam kao big beat - nije to, ako slusam koa electro, opet nevalja jer nije ni to.. mislim dobro je da se radi..Fat Boy Slim je ionako rekao da uvek treba napravi dvadeset sranje pesama da bi ispala jedna dobra!! odradio si nekoliko, jos jedno tuce pa ce da ispadne neki hit, valjda..;) |
^odradio sam ja vishe od 40, brate..
a ovu pesmu slushaj.. hmmm.. kao.. hmmm.. kako se beshe slusha ona? KAO MUZIKA! damn, brate.. shto se tiche zanra, to su nas drugi ljudi sa velikim muzichkim iskustvom tako krstili.. zato shto imamo beatove kao crystal, a u sushtini je electro sa orkestrima i zivim instrumentima.. edit: nisam se naljutio, niti se osecam prozvano.. opusti se.. |
Quote:
nemogu da komentarisem stilove koji mi nisu poznati....a kao muzika, hmmmm... nije mi nesto specijalno, da bi ga okarakterisao kao pravac za sebe... samo radi i bice nesto.. |
hvala.. ;)
|
I ja bi se slozio da nije big beat, ni elektro....
Necu sad da mudrujem oko kickova, snerova itd... Cak mi ni muzicki ne lezi, tj nalazim harmonije pomalo izlizanim, bez uvrede.. Ali isto tako vidim potencijala u tebi kao tehnicaru/autoru! ETO!:) Samo furaj... |
Quote:
Pozz |
Uz ovakvu temu (barem ja tako mislim) bi bolje isao neki meksi ritam, ili barem mekshi snare, koji nikako ne ide ovde. I stvarno, otkud ti ti "elektro" i "Big beat"? Ovo nema veze sa tim (nije u negativnoj konotaciji), vec je pre "fuzz klasika":rotfl: :rotfl: :rotfl:
Nije lose, u svakom slucaju, ali mislim da ima tu jos puno posla da bi ispalo dobro. |
ako hocesh da bude zheshce , a rek'o bi po zanru koji si naveo da to zelish ,
onda mora da bude vishe hihat-a ... da ide stalno - cccccccccccccccccc - ... a i synth elektrichne gitare kazu da bi pesma trebala da bude neka zestina... |
Quote:
|
Quote:
bez uvrede, naravno.. shala mala.. btw, zzanr.. ma to je po drugim pesmama.. ne pitaj mene zashto su nas tako okarakterisali.. mada, ja bih to (kao i neki ljudi sa ovog foruma) svrstao u: romantik elektro breakbeat.. :) al' shta ja znam.. :) |
Quote:
shto se tiche snare-a - meni bash ide jer razbija klasichan shablon. i iako je lagana pesma, dobosh je dizze.. otud i onaj "break" u pesmi.. (koji ide uz potpuno laganu melodiju) ne kapiram poslednju rechenicu.. :) nije loshe, al nije ni dobro... :? no kapisko.. :banghead: osrednje je? nikad nisam voleo da budem u sredini.. ;) |
All times are GMT +1. The time now is 11:29 AM. |