Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Prostor Za Probe I Studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18956)

grada27 09-08-2007 09:51 PM

Prostor Za Probe I Studio

Hteo bih da uradim zvucnu izolaciju,imam dve prostorije polusuteren jedna soba 4x3.70 i 4x2.30 visina preko 3m jer sam iskopao pod i dobio na visini,a prozor ozidao.Od materjala imam azmafon,drvenu konstrukciju,tervol 7.5cm,karton valoviti 5cm debljine ,osb ploce,gumu za pod,da smanji vibracije, piramidalni sundjer ,azmu oblozenu kondorom i sundjer termo silent 2cm i 0,5cm.Namena prostor za probe,ako to neuspe zbog komsije iznad, onda studio za snimanje.Vidim da imate dosta iskustva sa tom izolacijom,zanima me prvo, kojim redosledom da postavim materjale, ako se nisam ispalio sa istim.Samo da dodam sobe su spojene tapaciranim varatima,a ulazi se iz manje prostorije sa zida koji je 2.30m.Nadam se da sam bio dovoljno jasan.Svaka sugestija je dobro dosla.
Poz!

boggy 10-08-2007 12:28 PM

Re: Prostor Za Probe I Studio

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 164475)
Hteo bih da uradim zvucnu izolaciju,imam dve prostorije polusuteren jedna soba 4x3.70 i 4x2.30 visina preko 3m jer sam iskopao pod i dobio na visini,a prozor ozidao.Od materjala imam azmafon,drvenu konstrukciju,tervol 7.5cm,karton valoviti 5cm debljine ,osb ploce,gumu za pod,da smanji vibracije, piramidalni sundjer ,azmu oblozenu kondorom i sundjer termo silent 2cm i 0,5cm.Namena prostor za probe,ako to neuspe zbog komsije iznad, onda studio za snimanje.Vidim da imate dosta iskustva sa tom izolacijom,zanima me prvo, kojim redosledom da postavim materjale, ako se nisam ispalio sa istim.Samo da dodam sobe su spojene tapaciranim varatima,a ulazi se iz manje prostorije sa zida koji je 2.30m.Nadam se da sam bio dovoljno jasan.Svaka sugestija je dobro dosla.
Poz!

Ovako, pogledaj postojeca resenja... konkretno threadove koje su startovali Ivan i dr.Ru.

Od tih "novih" materijala koje uvodis....
Pa sto se tice azmafona oblozenog kondorom... jel to bese azma-sendvic?
Ne preporucujem ti da konkretno to stavljas igde na sobnu temperaturu....
To je namenjeno "plivajucim" podovima prevashodno... i za to se treba i koristiti...
Ako to stavis na vazduh, na sobnoj temperaturi... jako ce se brzo desiti da ce kondor poceti da curi iz "samo sebi" znanih razloga... znaci... u pod, pa betonska glazura preko toga!

Za karton ne vidim neku namenu, iskreno... nemam iskustva sa njim.

osb ploce ostavi za poslednji, spoljni sloj, da bi doprineo lepsim refleksijama.

ako imas gumu za pod... ok... ako nemas... i nameravas da je kupis... onda mi se cini da je to preskupo... o kakvoj gumi pricas?

Sundjer u bilo kom obliku i nazivu bi izbegavao u prostoriji gde je kvalitet zvuka bitan. Kod nas NEMA u prodaji akusticki dobrih sundjera "na veliko"... ostaje ti samo Primacoustics i Auralex... a to je skupo.

Znaci... pogledaj postojeca resenja... pogledaj slike... soba za vezbanje ima obicno iste probleme kao i soba za snimanje, soba za slusanje... pogotovo u kucnim uslovima... itd... i kreni sa konkretnim pitanjima. Ovo sto sam napisao su samo neki moji generalni stavovi, o kojima, uglavnom nisam pisao do sada, jer nije bilo prilike.

Plafon ti je inace, solidne visine... ali ne ocekuj da ces uspeti preterano da utulis "galamu" koju pravi bass gitara i bass bubanj...

pozdrav

bogi

OFF 10-08-2007 12:57 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 164564)

osb ploce ostavi za poslednji, spoljni sloj, da bi doprineo lepsim refleksijama.

pozdrav

bogi

Izvini, spoljni, mislis do prostorije, ili do zida.....nikad to nisam kontao?

Max 10-08-2007 01:02 PM

...... da bi doprineo lepsim refleksijama ......

Pozdrav

boggy 10-08-2007 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 164565)
Izvini, spoljni, mislis do prostorije, ili do zida.....nikad to nisam kontao?

Moja je logika sledeca: spolja je ono sto "vidis" i mozes da "pipnes", unutra ono sto "ne vidis" i nedostupno ti je za "pipanje".

Znaci... osb se vidi na zidovima kada se sve zavrsi.

Nadam se da sam razjasnio :)

pozdrav

bogi

OFF 10-08-2007 01:23 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 164567)
Moja je logika sledeca: spolja je ono sto "vidis" i mozes da "pipnes", unutra ono sto "ne vidis" i nedostupno ti je za "pipanje".

Znaci... osb se vidi na zidovima kada se sve zavrsi.

Nadam se da sam razjasnio :)

pozdrav

bogi

Kao kad mi neko kaze - parkiraj iza onog plavog automobila. Da li iza njegovog auspuha, ili iza gledano na moje kretanje:banghead:

Nego..... drago mi je sto taj osb valja do nas.....dugo vec kontam da ih ukljucim u reziju;) ..... 'bem li ga, drvo, ko drvo

boggy 10-08-2007 01:28 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 164571)
Kao kad mi neko kaze - parkiraj iza onog plavog automobila. Da li iza njegovog auspuha, ili iza gledano na moje kretanje:banghead:

Zato sam i rekao... "moja" logika... upravo zbog tog parkiranja :rotfl:

Quote:

Nego..... drago mi je sto taj osb valja do nas.....dugo vec kontam da ih ukljucim u reziju;) ..... 'bem li ga, drvo, ko drvo

Jeste... drvo je drvo... makar i u najjeftinijem obliku... to ne treba zaboraviti...
Jos tako "smrvljeno" i "iscepkano".... ne vibrira preterano.. vec je samo po sebi bez jakih rezonancija...

pozdrav

bogi

"7" 10-08-2007 01:46 PM

Quote:

A moja zena (i svi u AR) kad god nesto objasnjavaju kazu -povise-, to mu dodje i levo i desno i gore i dole, pa se ti postavi gde treba...:banghead:

boggy 10-08-2007 01:49 PM

Quote:

Originally Posted by "7" (Post 164577)
... kazu -povise-, to mu dodje i levo i desno i gore i dole,....

zaboravio si napred i nazad :rolleyes:

pozdrav

bogi

"7" 10-08-2007 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 164578)
zaboravio si napred i nazad :rolleyes:

pozdrav

bogi

... ma i dijagonalno i kako god... krenes "povise" i ne mozes da se zeznes:D

boggy 10-08-2007 03:11 PM

Quote:

Originally Posted by "7" (Post 164591)
... ma i dijagonalno i kako god... krenes "povise" i ne mozes da se zeznes:D

:rotfl::rotfl::rotfl:

pozdrav

bogi

grada27 10-08-2007 06:06 PM

Za sada mi je najbitnije da zvuk ne procuri komsiji iznad, akustika je trenutno manje vazna.Danas sam nesto razmisljao da srusim pregradni zid i tako dobijem jednu vecu prostoriju gde bih imao prostora da uradim duplu izolaciju znaci dva plafona dve sobe u sobi i sve na gumenim podloskama,samo neznam kojim redosledom da koristim ove ili neke druge materjale da se zvuk ne prenese komsiji.Malo je ta opcija nezgodna sto u slucaju studija, moram ponovo da sazidam pregradni zid, da bih dobio gluvu sobu i srusim jednu izolaciju da bih dobio veci prostor za reziju:banghead:

boggy 12-08-2007 01:32 AM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 164624)
Za sada mi je najbitnije da zvuk ne procuri komsiji iznad, .....

Za pocetak, ne preteruj sa zahtevima, jasno je meni da je to tebi NAJBITNIJE, samo, ako ista radis, radi tako da ne trosis novac uzalud...

Nije trivijalno a jos manje jeftino prostoriju koja je namenjena stanovanju ili cemu vec slicnom, preurediti u sobu za probe, a da pritom "zvuk ne procuri komsiji iznad", a da pri tom ne znas koliki ce nivo buke da mu smeta... probacete i kasno nocu... zar ne?

pozdrav

bogi

grada27 12-08-2007 11:19 PM

Najgore je to sto sam dosta novaca,vremena i rada vec potrosio na opremu i izolaciju prostora tako da nemogu nazad.U svakom slucaju hvala na savetima,a koliko vidim ipak ce to u poslednjoj varijanti biti muzicki atelje(studio)u kome ce se lepo moci snimiti zivi bubanj sto mi je i bio krajnji cilj.Dosta toga sam video na netu:bass trap itd..ako imate neki savet sto se tice same konstrukcije,polozaja monitora super.
Hvala jos jednom!

spidermusic 13-08-2007 06:05 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 165078)
Najgore je to sto sam dosta novaca,vremena i rada vec potrosio na opremu i izolaciju prostora tako da nemogu nazad.U svakom slucaju hvala na savetima,a koliko vidim ipak ce to u poslednjoj varijanti biti muzicki atelje(studio)u kome ce se lepo moci snimiti zivi bubanj sto mi je i bio krajnji cilj.Dosta toga sam video na netu:bass trap itd..ako imate neki savet sto se tice same konstrukcije,polozaja monitora super.
Hvala jos jednom!

Kada jednom uplovis u studijske vode, tesko je posle pristati u mirnu luku! Jedan potez povlaci drugi i tako u nedogled, dok imas snage, jer studio ne trazi gazdu, nego roba!

Ukoliko zelis mozes slobodno da prosetas do mene i pogledas kako sam ja neke probleme resio u svom studiju. Vidim da si iz Beograda, pa ti nece biti tesko da me posetis, jer smo u istom gradu. Javi se na PRIVATE, a za ostalo cemo se lako dogovoriti!

boggy 13-08-2007 06:07 PM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 165177)
....

Ukoliko zelis mozes slobodno da prosetas do mene i pogledas kako sam ja neke probleme resio u svom studiju. Vidim da si iz Beograda, pa ti nece biti tesko da me posetis, jer smo u istom gradu. Javi se na PRIVATE, a za ostalo cemo se lako dogovoriti!

Spidermusic je vrhunski domacin!!! :cool:

pozdrav

bogi

spidermusic 13-08-2007 07:26 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 165178)
Spidermusic je vrhunski domacin!!! :cool:

pozdrav

bogi

Hvala Boggy!

PS: Postavio sam azmafon u spusteni plafon. Basovi se mnogo bolje ponasaju! Cini mi se da bi jos jedan sloj dobro dosao! U fazi je eksperiment sa letvicama. Trenutno mi je sound dobar u srednjem i u visem bas opsegu, ali mi muku predstavljaju visoki, malo su mi prenaglaseni i prstavi, ali ne odustajem od igrarije sa refleksijama!

Pozz, cujemo se uskoro!:)

boggy 13-08-2007 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 165191)
Hvala Boggy!

Nema na cemu :)
Quote:

PS: Postavio sam azmafon u spusteni plafon. Basovi se mnogo bolje ponasaju! Cini mi se da bi jos jedan sloj dobro dosao!

onda udri jos jedan... sta da ti radim... :D
Quote:

U fazi je eksperiment sa letvicama. Trenutno mi je sound dobar u srednjem i u visem bas opsegu, ali mi muku predstavljaju visoki, malo su mi prenaglaseni i prstavi, ali ne odustajem od igrarije sa refleksijama!

Cuvaj se monitoringa....

To sa letvama inace vraca visoke u sobu... a ti vidi da li su oni prstavi samo zato sto ih ima vise, ili zato sto je tako neko hteo...
Pokusaj da se malo naviknes... dobicese visu rezoluciju i razdvajanje reverba u miksu... na taj nacin... bez naprezanja... vec imas visu rezoluciju kod vokala... malo li je?

Mislim da si se samo navikao da visokih nema u sobi toliko... no ako ti ne ide... dizi ruke.. nemoj se muciti... sve je to individualno.

pozdrav

bogi

spidermusic 14-08-2007 05:28 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 165193)
Nema na cemu :)

onda udri jos jedan... sta da ti radim... :D

Cuvaj se monitoringa....

To sa letvama inace vraca visoke u sobu... a ti vidi da li su oni prstavi samo zato sto ih ima vise, ili zato sto je tako neko hteo...
Pokusaj da se malo naviknes... dobicese visu rezoluciju i razdvajanje reverba u miksu... na taj nacin... bez naprezanja... vec imas visu rezoluciju kod vokala... malo li je?

Mislim da si se samo navikao da visokih nema u sobi toliko... no ako ti ne ide... dizi ruke.. nemoj se muciti... sve je to individualno.

pozdrav

bogi

Sto vise slusam, sve mi je prijatnije, vokal je jasniji, reverberacije bolje definisane, a odnosi instrumenata bolje postavljeni! Mala intervencija, ali mi znatno popravlja kvalitet slusanja i monitoringa. Hvala Boggi, jos jednom od srca! Kao da sam u drugom studiju!

Puno pozdrava tebi i Zorici!

Cujemo se uskoro!

grada27 14-08-2007 09:23 PM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 165389)
Sto vise slusam, sve mi je prijatnije, vokal je jasniji, reverberacije bolje definisane, a odnosi instrumenata bolje postavljeni! Mala intervencija, ali mi znatno popravlja kvalitet slusanja i monitoringa. Hvala Boggi, jos jednom od srca! Kao da sam u drugom studiju!

Cujemo se uskoro!

Stvarno si me zainteresovao da moram to da cujem,hvala na pozivu,dogovoricemo se ovih dana ,puno bi mi znacilo tvoje iskustvo, da nelutam i zelja da mi pomognes oko akustike.Poslcu ti PM da se konkretno dogovorimo.

Pozz!

boggy 14-08-2007 11:26 PM

Quote:

Nema na cemu... uzivaj! :cool:
Quote:

Hvala!:)

pozdrav

bogi

grada27 04-09-2007 11:43 AM

Napokon sam odlucio sta i kako.Pocinjem od poda,radim rostilj od greda koji stoji na gumenim podloskama.I izmedju greda kamena vuna najvece gustine i to se zatvara osb plocama u 3 sloja.Dalje zidovi,kompletna soba oblepljena sundjerom termo silentom,a plafon dodatno oblozen azmom.Na zidove stavljam i ursa 5cm.Rostilj drveni odmaknut od zida koji takodje stoji na gumi 3cm.Slojevi, govorim od zida:sa unutrasnje srane rostilja prema unutrasnjem zidu sundjer termo silent 2cm,osb ploca,u samom rostilju,azma sa kondorom posto je vec imam,karton valoviti u slojevima debljine jedno 2-3 cm, kamena vuna 5 cm,zatvaram rostilj osb plocama 2 sloja,na njih ponovo kamena vuna 5 cm i jos jednom zatvaranje osb plocama koje oblazem azmom.Plafon isto rostilj i izmedju kamena vuna .Takodje azma na samom plafonu i sa unutrasnje strane.Uglove punim kamenom vunom kao bass trap.Ako negde gresim,bilo bi super da se sada ispravim, jer sam tek poceo sa pravljenjem rostilja za pod.Unapred hvala na savetima ako ih bude bilo.Napominjem da mi je sada trenutno najbitnije da zvuk ostane u sobi,a ako nemoze tek onda bih se zabavio oko akustike.

Pozdrav!

boggy 04-09-2007 12:00 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 167965)
....kompletna soba oblepljena sundjerom termo silentom,.....

Samo ovo..

Pre nego sto, na kraju, oblepis sobu sa sundjerom.. probaj je! Pitaj bubnjara kako mu se soba dopada. Zatim... privremeno pricvrsti sundjere kako si planirao ali da ih mozes skinuti bez ruznih tragova.. pa napravi isti "test" sa bubnjarom... pitaj ga sta mu vise prija.
Kazem, bubnjar.. posto mu je instrument zaguljen.. ali mogu i ostai muzicari da se "iskoriste"....

Pa onda odluci da li ces stavljati sundjer za stalno... kada sve utiske sakupis.

pozdrav

bogi

grada27 04-09-2007 12:34 PM

Nisi me razumeo, taj sundjer se nevidi, zidovi sobe i zadnji deo rostilja koji se nevidi su tretirani tim takozvanim sundjerom, da ga nazovem tako, posto meni taj materjal i ne lici na sundjer.Ono sto ce se videti, bice samo azma, e sad eventualno neko platno preko i tu i tamo planiram po potrebi onaj piramidalni sundjer.Ili i azmu da stavim unutar rostilja,a spolja da kombinujem piramidice i osb ploce.

pozdrav!

boggy 04-09-2007 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 167970)
Nisi me razumeo, taj sundjer se nevidi, zidovi sobe i zadnji deo rostilja koji se nevidi su tretirani tim takozvanim sundjerom, da ga nazovem tako, posto meni taj materjal i ne lici na sundjer.Ono sto ce se videti, bice samo azma, e sad eventualno neko platno preko i tu i tamo planiram po potrebi onaj piramidalni sundjer.Ili i azmu da stavim unutar rostilja,a spolja da kombinujem piramidice i osb ploce.

pozdrav!

Problem je u tome sto sam zeleo da pokusas da sam ustanovis sta sundjer "radi" u prostoriji sa zvukom.... ako bas insistiras na njemu, a da se licno ne uveris, nemam problem sa tim ;)

pozdrav

bogi

grada27 04-09-2007 01:25 PM

Kako sam razumeo nema neke drasticno velike primedbe na ceo projekat.
Sto se tice tkz. sundjera nije da insistiram na njima nego ih vec imam,ali cu ih ubaciti u i iza rostilja samo u svrhu zaustavljanja(sirenja)zvuka van sobe, da kao bude sto vise razlicitih materjala.Jos nisam samo siguran jedino sa azmom da li da i ona ide u rostilj ili da ostane spolja.Jos nesto da li bi bilo ok,ali dobro sve je stvar eksperimenta, da bas trap oblozim drvenim dascicama opet napominjem time bih se pozabavio tek ako se bude culo vise nego sto sme.
Hvala jos jednom na savetima i podrsci.

Pozdrav!

boggy 04-09-2007 01:45 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 167982)
Kako sam razumeo nema neke drasticno velike primedbe na ceo projekat.
....

Ne, drasticno velikih primedbi nemam, osim sundjera.... :mrgreen:
Kao sto sam vec vise puta ponovio ... u prodaji preovladjuje tapetarski sundjer, koji nije dobar. Onog drugog nisam do sada uspeo da nadjem, osim u Primacoustics i Auralex paketima... koji su skupi.

To je sve... ostalo se moze uraditi na mnogo raznih nacina.. ti si izabrao jedan i teraj tako... :)

pozdrav

bogi

grada27 04-09-2007 02:06 PM

Znam,ali ovo nije sundjer klasican vise lici na onaj materjal sto se oblazu cevi i samo ime mu govori, termo silent,uzeo sam ga na preporuku i skida neznam tacno koliko decibela mada sam na internetu kasnije video da je dobar za utisavanje udarne buke,ali sad sta je tu je u zemlji Srbiji je sve komplikovano,a toliko proizvodjaca svakakvih materjala sto se tice zvuka,akustike i svega,ali nama nedostupan nego dovijaj se i krpi kako mozes.
Cuo sam za neki silikon kojim se zalivaju spojevi,da li mozda znas kako se zove i ima li ga u prodaji?

Pozdrav!

DEMONIO 04-09-2007 05:26 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 167992)
Cuo sam za neki silikon kojim se zalivaju spojevi,da li mozda znas kako se zove i ima li ga u prodaji?

Ako na spojeve izmedju AMZA AD ploca onda ti treba akrilni silikon ukoliko planirash da ih farbash jer se farbaju poludisperzivnim ili akrilnim bojama na vodenoj bazi.

Kao shto reche dr. Ru: "Jos jedan razlog za silikon: lepo ce da "vakumira" spojeve ploca"

grada27 04-09-2007 05:59 PM

Ne,ne, nemam azma ad ploce,finis je osb ploca,pa na spojeve istih bih isao sa tim silikonom i izmedju poda i zida i zida i plafona ustvari na svim spojevima.Znaci koji silikon koji zaptiva osb plocu(IVERICU)??Azmafon razmisljam jos, da li da stavim u sam rostilj ili spolja?

Pozdrav!

grada27 29-09-2007 07:20 PM

Elvir Commerce - PolymaxItalia - Termo zvucna izolacija za zidove

Kopajuci po netu natrcim na neku nasu firmu,tj. prestavnistvo neke italijanske firme koja proizvodi i ima dosta veliki izbor materjala za zvucnu izolaciju, e sad mene zanima od svih ponudjenih materjala koji da uzmem, ustvari ovo je pitanje za Boggy-a sta on misli o istim dali vredi tako nesto kupovati naprimer umesto osb ploca?Hvala unapred na savetu!

Veliki Pozdrav!

boggy 29-09-2007 07:38 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 172082)
Elvir Commerce - PolymaxItalia - Termo zvucna izolacija za zidove

Kopajuci po netu natrcim na neku nasu firmu,tj. prestavnistvo neke italijanske firme koja proizvodi i ima dosta veliki izbor materjala za zvucnu izolaciju, e sad mene zanima od svih ponudjenih materjala koji da uzmem, ustvari ovo je pitanje za Boggy-a sta on misli o istim dali vredi tako nesto kupovati naprimer umesto osb ploca?Hvala unapred na savetu!

Veliki Pozdrav!

Bili smo kod njih, prosle godine,... pokusali da narucimo neki od tih materijala, medjutim, imali su ih u nekim simbolicnim kolicinama na stovaristu, a trebalo je da se ceka nekoliko meseci na dostavu iz italije

po ceni.. u grubo, su oko deset puta skuplji od azmafona.

pozdrav

bogi

grada27 29-09-2007 07:56 PM

Da li su i deset puta bolji od azme?Zanima me konkretno koji od materjala mi predlazes da porucim, normalno ja bi onaj koji najvise moze da zustavi zvuk.Ako imas neku informaciju, koji je po tvom misljenju, od ponudjenih materjala dobar.Jos jednom da ti se zahvalim na savetima i neznam da li bi bilo ok da okacim i neku fotku ,sigurno bi ti vise pomoglo u davanju komentara.

Veliki pozdrav!

boggy 29-09-2007 08:08 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 172090)
Da li su i deset puta bolji od azme?Zanima me konkretno koji od materjala mi predlazes da porucim, normalno ja bi onaj koji najvise moze da zustavi zvuk.Ako imas neku informaciju, koji je po tvom misljenju, od ponudjenih materjala dobar.Jos jednom da ti se zahvalim na savetima i neznam da li bi bilo ok da okacim i neku fotku ,sigurno bi ti vise pomoglo u davanju komentara.

Veliki pozdrav!

Sada se ne secam tacno.. ali mi se cini da je to bilo nesto nalik "vatelinu"... nista specijalno, odi kod njih i pokusaj da dobijes cenovnik.... pa ce ti biti jasnije.

Koliko sam shvatio, njihovi materijali su neskodljivi za organizam, i mogu se koristiti cak i u operacionim salama... ako gledamo studijsku akustiku gde se za smirivanje bassa trose kubici materijala, bez obzira na tip apsorpcionog materijala... onda azma biva jeftinija

Za zaustavljanje "buke" samo od ljudskog glasa, treba manje materijala....

pozdrav

bogi

p.s. ne... ti materijali nisu "deset puta" bolji od azme... onako "ofrlje"

grada27 29-09-2007 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 172093)
.

ako gledamo studijsku akustiku gde se za smirivanje bassa trose kubici materijala, bez obzira na tip apsorpcionog materijala... onda azma biva jeftinija

Za zaustavljanje "buke" samo od ljudskog glasa, treba manje materijala....

pozdrav

bogi

p.s. ne... ti materijali nisu "deset puta" bolji od azme... onako "ofrlje"

Ja isto razmisljam o tim kubicima materjala,a ovde vidim cak ide 320kg po kubnom metru,a zauzima dosta manji prostor, od nrp. kamene vune koja ima max 200kg po kubnom metru.Dali gresim, onda to u prevodu znaci, kako ja razmisljam da dobijam vecu gustinu za smirivanje bassa i manje zauzece prostorije,ako je tako onda to i vredi deset puta skuplje od azme,onako ofrlje.Koliko azme ima u jednom kubnom metru,mislim da sam negde video ,ali nisam siguran max negde 60 kg.

Veliki pozdrav!

boggy 29-09-2007 08:40 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 172098)
Ja isto razmisljam o tim kubicima materjala,a ovde vidim cak ide 320kg po kubnom metru,a zauzima dosta manji prostor, od nrp. kamene vune koja ima max 200kg po kubnom metru.Dali gresim, onda to u prevodu znaci, kako ja razmisljam da dobijam vecu gustinu za smirivanje bassa i manje zauzece prostorije,ako je tako onda to i vredi deset puta skuplje od azme,onako ofrlje.Koliko azme ima u jednom kubnom metru,mislim da sam negde video ,ali nisam siguran max negde 60 kg.

Veliki pozdrav!

hm... za staklenu vunu nisam siguran da ima 200kg po kubnom metru... odnosno ne znam u kom vidu ima toliku gustinu

sto se tice 320kg po kubnom metru, italijani imaju i materijale sa olovnim limom u sebi... pa si mozda to video, a to je tek skupo!

pogledaj cenovnik prvo...

pozdrav

bogi

grada27 29-09-2007 08:47 PM

Ok boggy hvala!
Idem ovih dana, moram da vidim o cemu se radi,ako mi resava problem onda nije skupo!

Pozdrav!

sasaristic 29-09-2007 09:00 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 167992)
Znam,ali ovo nije sundjer klasican vise lici na onaj materjal sto se oblazu cevi i samo ime mu govori, termo silent,uzeo sam ga na preporuku i skida neznam tacno koliko decibela mada sam na internetu kasnije video da je dobar za utisavanje udarne buke,ali sad sta je tu je u zemlji Srbiji je sve komplikovano,a toliko proizvodjaca svakakvih materjala sto se tice zvuka,akustike i svega,ali nama nedostupan nego dovijaj se i krpi kako mozes.

Pozdrav!

UUuuuu neko te je grdno zeznuo za termosilent....prodajem taj materijal vec godinama i njegova osnovna namena su plivajuci podovi....znaci materijal nema nikakva apsorbciona svojstva (expandirani polietilen niske gustine...)

te decibele koje si video odnose se na merenja konstruktivne izolovanosti ploce i estriha...merenja se obavljaju u sobi ispod.

sasaristic 29-09-2007 09:04 PM

Inace ista firma ima solidne apsorbere cija je gustina oko 100 kg/m3 , i to je otprilike i neki maximum za sundjeraste (expandirani poliuretan) materijale.Cene pogledaj na www.izoterm-plama.si otprilike po tim cenama ih mi i ovde dilujemo.

grada27 29-09-2007 09:19 PM

Neznam,nisam uspeo na sajtu nista konkretno da nadjem,izgleda da neradi bas najbolje.Ajde molim te daj neki tel ili adresu ovde u BG kako bih mogao da se raspitam malo vise o tim proizvodima ili ako ti znas nesto vise o njihovim karakteristikama i sta predlazes?Hvala unapred!

Veliki pozdrav!

All times are GMT +1. The time now is 04:52 AM.