![]() |
Moji Prvi Sintevi!!!!!!
da vidim kako su drugi krenuli
ja sam oko 1991.... 1: Ensoniq Mirage DSK 8 (pakao za programiranje i jos k tome prvi sint):banghead: 2: ROLAND JX 8P (bez PG..nikad necu prezalit sto sam ga prodao..sentimentalno sam vezan za BAS TAJ JX 8P):( :( :( 3: ARP AXXE....pomalo smijesan za 1992 kad pojma nisam imao cemu sve sluze ti potencijometri :banghead: :banghead: :banghead: kupio sam ga za 100 DM a prodao za 100DM ...opaki deal :) eto a sada VI!! |
Re: Moji Prvi Sintevi!!!!!!
posle dosta manjih... '88-'89 stigla iz Londona
YAMAHA (valjda bese neki) PSR Roland E-15 Roland U-20 Roland JV-50 Ensoniq ASR-10 (i danas se kajem sto sam ga prodao) taj je bio kraljic ! posle prestao sa muzikom... pa se posle nekog vremena opet vratio (droga) p.s. i danas cuvam PC 386 na kom je sve pocelo, a da i ATARI FALCON je u garazi... |
heheh imam ASR 10R ...na greskama se uci..i ja svoj prvi prodao!!!!!:D
|
1990
Amiga 500 (Noisetracker) ?mrc! to su bili dani!!!!! :(:(:(:(:( <-nostalgia 1994 prodao Amigu kupio Ensoniq ESQ-1 1995 prodao Ensoniq kupio Roland XP-50 Na ovoj ma?ini sam izučio zanat programiranja / sound-designa. Tada sam i?ao u muzičku ?kolu (klavir), ali onih 5 sati svaki dan predviđenih za učenje klavira ja sam tro?io na učenje sinteze. I tako skoro svaki dan dve godine. Nakon toga sam se zaposlio, prodao XP-50, nije vi?e bilo vremena za glazbu. 2002 E tu sam počeo da nabavljam večinu onoga ?to danas imam... |
2007 - Virus TI.. :) i prilichno sam zadovoljan, sem shto ume ponekad da se zabaguje u eksportu...
|
vec sam postao odgovor na ovo al je post nestao preko noci.. :o twilight zone .. mozda sam zaboravio post nego samo stisno preview.. (kreten)
al dobro, iz drugog pokusaja: 1984 KORG Poly800 (a sanjao sam o OBXA), doba Mike Odlfielda itd. programirao sam poly i nasnimavao ga na Revox i Uher ping-pong do besvjesti, nebi li postigao zvuk Tangerine Dream-a sa "Exit" albuma. (ta opsesija traje na neki nacin i danas.. :mrgreen: ). imao sam tada i bratov Hammond X5 & Autovari64, i Forster klavir koji sam snimao kroz chorus i delay.. 1985 Yamaha DX7 - malo sam ga editirao, preseti i vise neke slucane alien fx soundove. zvona i marimbe su bile zakon. Yamaha RX-15 drum machine. pocetkom godine izlazi Roland JX-8P, sviram ga u ducanu i tanak mi je s polifonijom - sanjam da Roland izda nekakav "JX-10P" sa duplim JX8P unutra i split/layer.. i kad gle ti ovo, iduce godine izadje JX-10.. 1987 nakon 2 god slinjenja .. napokon uzimam JX-10. dugo godina bio mi je glavna pila. krajem 80tih sa JX/DX sam radio nekakav 4AD dark ambient. 1989 Proteus 1. poceci aranziranja i multitimbral sekvencinga. Master Tracks Pro na AT286@8MHz (yeaaahh). 1991 Roland MKS70 i R8m drum module sa 808 card.. radim new age i pokusavam skuziti rave i dance,,:o 1993 Roland JD990 - programmer's dream masina. prvih mjeseci samo sam se zabavljao programingom, nikakve muzike.. i dan danas sluzi odlicno u miksu. i to bi prvih 10 godina.. |
1996 - roland xp 50 (ortakov sint , prva pesma je uradjena u njemu)
1997 - ft2 / rb 1.5 (pc 486) 1998 - ft2/rb 2.0 (ortakov komp prvi pentium na 133 ja mislim) 1999 - roland MC505 ( i dan danas ga imam) 2007 - tr 626 i orchestra siel |
2006-Nord rack 2
2006-Roland R-8 Ritam mashina 2007-Jomox X Base 09 ritam mashina 2007-Roland JX-8P 2007-Roland JD 800 2007-Roland JUNO 60 Shto se kazze, novajlija:) A o chemu sve mastam...:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: |
ja pre mesec dana kupio svoj prvi pravi sint - Nord Micro Modular.
u planu sigurno imam Dave Instruments Evolver (dekstop), i ako sta slucajno uleti povoljno. |
Casio Sa-20 :D
|
Quote:
...wa wa sound, najjaci na svetu ! :D |
1979 - Harmonium:) |
au, da, pa imao sam i ja harmonium. :D
|
He, he!
Zaboraviste doba kada se nije moglo kupiti ništa (embargo i skupoća) nego Tiger, Wermona, u Muzičkoj nakladi ... (Sada je to : He, he). A tada - Uhhhhhhhh. Poslije - Farfisa - koji li broj zaboravih, pa Farfisa VIP500 (ili 600 - ne sjećam se više, ali je glavni štos bio okrugli slajder http://www.rumski.com/forum/images/icons/icon10.gif). Onda Casio CZ3000, pa FZ-1 (nepraktičan a uz to posuđen) pa CZ-1, pa Juno alfa-2. Onda Tehnix (ne sjećam se oznake). Obzirom na ono što sada radim zaustavih se na CZ-1 sa mr Korg modulom + Korg kontroler 60 + pa-50. Ovo četvero je povezano (za sada) ovako : CZ-1 daje midi u 60 kontroler, i prima od mr modula (sve troje povezano preko midija a kontroler određuje nivo CZ-1 izlaza), a pa-50 slobodnjak, a sve to ide u predmiksetu, pa sa dva kabla kao stereo na dva kanala u mix razglasa. CZ-1 = tepisi. 60 = klaviri (+ ostalo kada boje legnu) pa-50 = splitovano najčešće stringsovi lijevo i solo boje desno. Ah, da! Radimo u trojci : bas, bubanj i ja. Kada treba, pojačavamo se sa gitaristom (acc i elec.) i još jedan kolega sa pa-80 i Guerinijem (ako radimo festivale). p.s. Ih, zaboravih Elca melotron i Hohner Klavinet (jel biješe D-6). I još nešto : ja ne vidjeh nikakvu razliku između tipki pa-50 i pa-80 a baš sam pipkao i mjerkao. Na obje klavijature su potpuno iste tipke, što će reći da su pravo smeće i nisam nikada imao klavijature sa gorim tipkama otkada sviram ovih par decenija (a svirao sam na svačemu). Imao sam i ja Hohner harmonijum sa ventilatorom. Show - uključiš okruglo dugme kao na radiju 'Kosmaj', pa se zavrti ventilator i ondak svirka. Kada dirneš jednu tipku svira - dvije malo tiše, tri još tiše, .... |
Ispravka :
Jučer sam jo? jednom pregledao tipke na pa-50 i pa-80 i ova druga ima trunčić čvr?će radi zaobljenja du? srednje ose. Ali, opet, ne odustajem od toga da su i kod jedne i druge tipke pravo smeće. Slične ima i X5D i većina klavijatura tog ranga. Jedino, ko ima novca (ja ne) kupiti instrument sa klavirskim tipkama - i to je to. |
Hehe..@alfom,kolko vidim ti si "tezgarosh"...
Izmendju ostalog sto si nabrojao u vezi PA serije,da dodam i da su dirke kod Pa80 malo vece nego u Pa50!!! Inace,ajd i ja da se prikljucim ovoj temi... '85,'86 prva moja klav je bila cz101:o cale mi doneo iz Engleske..nismo znali sta je to,inace sam tih godina bio u srednjoj muzickoj(klavir,solfedjo,harmonija,kontrapunkt...z nate kako je)nismo tad ni razmisljali o elektronici...to smo odmah prodali... Pa sad,ako mogu da se setim svih klav koje sam imao... neki casio HT..D50,M1,K1,K4,T3(vise komada)pa neke arrangere E86,E96,GEM,i30,TRITON-e,PA80.... Sad sam ponosni vlasnik K2000 koji prodajem i Pa800!!! Eto,ako sam malo smorio,izvinjavam se... Puno pozdrava!!! |
cekajte... a prestrashni FUJITONE 3A ????
pa nemojte sad da upload-ujem taj demo........... i sad krece naravno surova prepiska CASIO vs Fujitone......... |
Quote:
|
Ispričavam se na Off topicu..
mislite li da se isplati prodati roland xp-50 i koja bi mu sad realna cijena bila? Kao i expansion boardovima (orchestral i drum_&bass)? Ja ga imam od davne 96 i služi mi kao "tipkovnica" za jednostavne linije... ne koristim ga kao workstation (a trenutno vise niti njegove samplove ) još od kupovine Atarija... |
Quote:
ok ako ti ne treba taj zvuk, tj samo hoces dobar kontroler da tjeras VSTi orkestar i ostlao.. i treba ti vise real time kontrole (midi cc za razner paramtere) onda prodaj i uzmi Novation Remote SL ili ako hoces teze tipke, m-audio AXIOM. ja bi ga prodao u svakom slucaju, al neznam koliko to vrijedi. mozda netko drugi zna..? |
All times are GMT +1. The time now is 11:34 PM. |