Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Vokal - Reverb, Delay (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18070)

Paja Patak 19-05-2007 01:35 PM

Vokal - Reverb, Delay

Posto su me prozvali da napravim temu o ovome, evo je:

Konkretno me interesuje koji software-ski Reverb i Delay koristite za vokal???
Ja najvise koristim Waves IR1 i Rverb, a za Delay uzimam onaj od Cubase-a Mod-Delay. Ako neko ima bolji predlog, neka slobodno kaze.
Pozdrav svima.

OFF 19-05-2007 04:36 PM

Re: Vokal - Reverb, Delay

Za delay, probaj Voxengo analogflux delay. A reverbi....hm, njima nisam zadovoljan (za vokal) bez UAD P140 ili megaverba sa TC Powercorea. Mada CSR mi se jako svidjaju, ali ih jos nisam stavljao na vokal, kao i Altiverb

STUDIOTON 19-05-2007 06:05 PM

Najbolji reverb u software-u bez dileme VSS3 sa poco-a .. Ali mora da se ima powercore i da se kupi plug

Paja Patak 19-05-2007 08:13 PM

Kad smo kod tih kombinacija, planirao sam kupovati UAD ili TC Powercore pa ne znam za sta da se odlucim. Trenutno nemam para za oba. Prvenstveno me interesuje prostor (vokala) pa mi za to svi preporucuju TC Powercore. Sta vi mislite???
Koja je cena TC Powercore (ako znate)?
Hvala na odgovorima i pozdrav!

P.S. - Znaci od software-ski reverba nema nista ekstra kvalitetno???

Tribal_kg 19-05-2007 09:32 PM

A zasto ne bi PROBAO neki softverski??Nadjes koji te zanima,skines demo,probas i eto..Mozda se tebi svidi nesto sto se recimo Ivanu nije svidelo...

Poz

EDIT: Sorry,tek sad vidim da koristis Waves i Rveb. :(

FrankoPanko 19-05-2007 09:47 PM

Od softverskih: CSR-Plate! :)

Paja Patak 19-05-2007 10:15 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 155546)
Od softverskih: CSR-Plate! :)

Sutra idem kod kolege po CSR pa cu da vam javim kako mi se svidja.
pozdrav svima

Paja Patak 20-05-2007 05:02 PM

Uzeo sam CSR i Altiverb.
Prvi utisak za Altiverb je OK ali cekam da stavim impulse ovih dana pa cu znati konacno stanje. U principu, dosta lak za koristenje a ako bude davao rezultate kakve ocekujem, bice super.
Ovaj CSR me nije odusevio na "prvu loptu", mozda ako se budem igrao vise sa njim i promenim misljenje, ko zna...???
Hvala svima na odgovorima!
Pozdrav

zoolander 20-05-2007 06:07 PM

CSR ,psp lexicon ,psp vst 84

Paja Patak 20-05-2007 06:24 PM

Quote:

Originally Posted by zoolander (Post 155597)
CSR ,psp lexicon ,psp vst 84

Moze li malo blize objasnjenje...koji za sta koristis, ima li dobrih preseta ili sve sam pravis??? Ajd malo vise napisi (nemoj '' si skrt - salim se)
Pozdrav

DADDY Z 20-05-2007 06:32 PM

Quote:

Originally Posted by Paja Patak (Post 155588)
...
Ovaj CSR me nije odusevio na "prvu loptu", mozda ako se budem igrao vise sa njim i promenim misljenje, ko zna...???

koji CSR?
ima ih 4...probaj svaki...pa da čujemo komentar:da:

Paja Patak 20-05-2007 06:35 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 155600)
koji CSR?

OK, Sorry, probao sam CSR - Plate.....taj su mi gore preporucili, mada, probacu i ostale pa se javljam.
Pozdrav

SHIVA 20-05-2007 09:59 PM

Magix VariVerb je odlichan VST reverb!

Paja Patak 20-05-2007 10:44 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 155615)
Magix VariVerb je odlichan VST reverb!

Nabavicu i taj pa cu da isprobam........
Hvala!!!

Paja Patak 20-05-2007 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 155600)
koji CSR?

Probao sam sva cetiri CSR-a, mozda za moje usi najprihvatljivija varijanta CSR-Hall (a mozda je iz zbog njegove crne boje).... Ne znam, nisam se jos dovoljno upoznao sa njim, pa stvarno ne mogu da kazem realno misljenje. Posle godina koristenja samo IR1 i Rverb-a jako mi je tesko da se priviknem na samu boju nekog drugog. Nemoj pogresno da me shvatis, ne trazim Reverb koji radi kao IR1 ili Rverb, ali mozda vremenom shvatim da je bas CSR super...a mozda i da nije....
Mada, vecu paznju mi zaokuplja onaj Altiverb...... nekako izgleda "bogatije".... he he (zezam se)
Pozdrav

Paja Patak 23-05-2007 01:50 AM

Ej, ljudi... jel to TO???
Par Revrba i cao.......
Ima li jos neki da je bas dobar???

Pozdrav

OFF 23-05-2007 09:48 AM

Quote:

Originally Posted by Paja Patak (Post 155836)
Ej, ljudi... jel to TO???
Par Revrba i cao.......
Ima li jos neki da je bas dobar???

Pozdrav

Pa da, to je to sto valja....... relativno. Teshko bez DSP/hardware varijante.

SHIVA 23-05-2007 09:57 AM

Reverba ima na tone i gotovo svaki je dobar za neshto. Povremeno koristim i PSP piano verb i za posebne namjene je idealan iako je kao reverb smjeshan. Voxengo ima odlichan free reverb (old school verb) koi zna posluzhit svrsi. Josh jedan dobar free reverb je Glaceverb (vektorski)... zna bit odlichan u pravom trenutku.

Poanta je u tome da ni najbolji reverb na svijetu nije najbolji u svakoj prilici. Obilje VST-a omoguchava da (s vremenom i malo istrazhivanja) u svakoj prilici nadjesh odgovarajuchi alat. Limitirati se na jedan ili dva alata je vrlo limitirajuche... u chemu je problem imati 10 reverba na izbor?

Paja Patak 23-05-2007 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 155854)
Pa da, to je to sto valja....... relativno. Teshko bez DSP/hardware varijante.

Znaci moram kupiti TC Powercore......
Pa nista, odose pare iz novcanika.....
OK, hvala svima na odgorima.
Pozdrav

sgracanin 23-05-2007 05:29 PM

Kasno sam primetio ovaj thread.

Novi Altiverb je odličan, tu svakako treba dobro probrati impulse, nisu svi baš za korišćenje, pogotovu za modernu muziku. Tu su se simulacije "velikih" hardware units još i pokazale kao odlične, kao impulsi od 480L, 960L, Quantum-a i tako dalje.

Ne znam da li si probao Lexicon-ov Pantheon? Vrlo je interesantan, podseća na "male" leksikone, kao što je bio Alex...

Princeton Digital je izdao 2016 Plate Reverb, vredno je čuti ga...

Jedini koji se da porediti sa IR od Waves jeste Audio Ease Altiverb.

Za delay unit često koristim onaj od Blue Tubes. Jednostavan je i zvuči super.

Ipak, realno je reći da NIŠTA nije bolje od hardware Lexicon reverba (PCM 70, 80, 90 ili velike kutije 224XL, 300L, 480L, ili bilo koji 960) za modernu muziku, kao što nema bolji delay od TC Electronic 2290 (iako je Lexiconov PCM 42 bio vraški dobar).

paki 23-05-2007 05:45 PM

.....

Paja Patak 24-05-2007 02:37 AM

Quote:

Originally Posted by sgracanin (Post 155895)
Kasno sam primetio ovaj thread.

Novi Altiverb je odličan, tu svakako treba dobro probrati impulse, nisu svi ba? za kori?ćenje, pogotovu za modernu muziku. Tu su se simulacije "velikih" hardware units jo? i pokazale kao odlične, kao impulsi od 480L, 960L, Quantum-a i tako dalje.

Ne znam da li si probao Lexicon-ov Pantheon? Vrlo je interesantan, podseća na "male" leksikone, kao ?to je bio Alex...

Princeton Digital je izdao 2016 Plate Reverb, vredno je čuti ga...

Jedini koji se da porediti sa IR od Waves jeste Audio Ease Altiverb.

Za delay unit često koristim onaj od Blue Tubes. Jednostavan je i zvuči super.

Ipak, realno je reći da NI?TA nije bolje od hardware Lexicon reverba (PCM 70, 80, 90 ili velike kutije 224XL, 300L, 480L, ili bilo koji 960) za modernu muziku, kao ?to nema bolji delay od TC Electronic 2290 (iako je Lexiconov PCM 42 bio vra?ki dobar).

Hvala puno na ovom odgovoru.
Altiverb trenutno isprobavam...za sad nesto narocito nisam zadovoljan ali mozda ako ga uspem podesiti i promenim misljenje, ko zna??? Pokupio sam sve impulse za njega pa polako, jedan po jedan...mic po mic...
Ove ostale nisam probao (nisam ni cuo za njih) ali cu se potruditi da ih nabavim.
Hvala jos jednom na odgovoru.
Pozdrav

Paja Patak 24-05-2007 02:41 AM

Quote:

Originally Posted by paki (Post 155899)
Da me ne shvatis pogresno ali...ako vec imas pare za DSP ne trosi vise svoje dragoceno vreme.Vec su mnogi probavali ovo sto ti sada radis i kupili barem DSP (a po neko i hardware) i resili probleme- barem na neko vreme:D .Neces pogresiti ni sa Uad-om ni sa PoCo-m.Pozdrav

Da i ti mene ne shvatis pogresno... ali nekako mi je draze da ustedjevinu ostavim sa strane...za ne daj Boze....a da jos malo istrazujem sa softverskim varijantama.
Nadam se da cu moci dobiti ono sto trazim od njih, ipak, nisu moji trenutni zahtevi preveliki...
Hvala na odgovoru i pozdrav!!!

paki 24-05-2007 03:39 AM

......

DADDY Z 24-05-2007 05:51 AM

Quote:

Originally Posted by paki (Post 155942)
......vezes comp na mini liniju,instaliras gomilu softvera,mis u ruke i pici.Ne razlikuju se ti reverbi drasticno.:)

heheeeheheh...ali samo ako je mini linija pretrpana vizualizacijama i raznim analajzerima...odmah imas i light show u sobi..

FrankoPanko 24-05-2007 06:34 AM

@ Paja Patak
Od CSR-a mi je dobar plate sa presetom "Wide vocal" (mislim da se tako zove, nalazi se pri dnu popisa presetova), to ti je kombinacija plate-a i nekakvog echa, zvuci toplo i dosta je slican Lexiconu s time da ne pretjerujes jer dosta rashiri sliku. Koristio sam ga na akustarama i vokalima. Cuo sam i za Altiverb da je dobar, no nisam ga imao prilike isprobat.
Ipak, za nesto para me je najvise na prvu loptu odusevio UAD-ov Plate 140! Ne cujes ga, a ima ga! ;) :cool:

Paja Patak 24-05-2007 05:45 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 155947)
@ Paja Patak
Od CSR-a mi je dobar plate sa presetom "Wide vocal" (mislim da se tako zove, nalazi se pri dnu popisa presetova), to ti je kombinacija plate-a i nekakvog echa, zvuci toplo i dosta je slican Lexiconu s time da ne pretjerujes jer dosta rashiri sliku. Koristio sam ga na akustarama i vokalima. Cuo sam i za Altiverb da je dobar, no nisam ga imao prilike isprobat.
Ipak, za nesto para me je najvise na prvu loptu odusevio UAD-ov Plate 140! Ne cujes ga, a ima ga! ;) :cool:

Nisam probao sve presete kod CSR-a, probao sam da napravim tako da meni odgovara, pa se nesto preterano nisam ni zanimao sa presetima, mada sam ih bar pola prelistao, ali kod svakog treba dosta da se radi pa zato nisam ni pregledao sve. Probacu danas taj preset pa cu videti kako se da obraditi i doraditi....

Ej, ovaj Altiverb nimalo nije naivan..........dooosssttta DOBAR reverb.........jako zanimljiv mada jos moram da radim sa njim......nije mi to jos To mada se krece ka boljem (mislim moj rad sa njim).

Hvala na odgovoru.

Paja Patak 24-05-2007 05:53 PM

Quote:

Originally Posted by paki (Post 155942)
......vezes comp na mini liniju,instaliras gomilu softvera,mis u ruke i pici.Ne razlikuju se ti reverbi drasticno.:)

he he he he he he he

tom 31-05-2007 01:50 AM

Hvala na ideji za CSR.

Odlican je!

idvi 31-05-2007 05:47 PM

Timeworks Reverb 4080..niko da ga spomene:o ?

Ja ga godinama rabim (vocali) i meni je nezamjenjiv u rangu softa.
Dao sam si jednom posla pa ga testirao sa hrpom plugina stime da sam
odredio smjernice : 1. uvjerljivost (blizina hardwareu) 2. ?irina (prirodnost)
3. "C" i "S" ?to bli?i golijatima iz hardw. i uadu itd..:p
Rezultati su bili skoro svi u njegovu korist ?to me i začudilo pa sam pro?njofao po forumima (audio) sa pitanjem: best software (plugin) reverb i..on je spomijnan skoro svagdje kao malo chudo u svom rangu.

vase misljenje o njemu??

Sandy 31-05-2007 05:51 PM

Timeworks Reverb 4080 je ooodličan
vrlo primenljiv na glas i zvuči toplo i prirodno

liman021 31-05-2007 05:58 PM

po meni najbolji reverbi za pc su classic reverb i vss3 sa tc powercora i uad plate 140.

STUDIOTON 31-05-2007 09:21 PM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 156849)
Timeworks Reverb 4080..niko da ga spomene:o ?

Ja ga godinama rabim (vocali) i meni je nezamjenjiv u rangu softa.
Dao sam si jednom posla pa ga testirao sa hrpom plugina stime da sam
odredio smjernice : 1. uvjerljivost (blizina hardwareu) 2. ?irina (prirodnost)
3. "C" i "S" ?to bli?i golijatima iz hardw. i uadu itd..:p
Rezultati su bili skoro svi u njegovu korist ?to me i začudilo pa sam pro?njofao po forumima (audio) sa pitanjem: best software (plugin) reverb i..on je spomijnan skoro svagdje kao malo chudo u svom rangu.

vase misljenje o njemu??

godinama sam ga koristio i mislio sam isto tako, nema dalje .. a u stvari i nije toliko sjajan .. ume da zakuva i nema tu sirinu i skupocu dobrih reverba ..ne ponasa se isto u mixu .. nema eq ,ogranicen .. jednostavno zvuci ok, i samo to

idvi 03-06-2007 03:39 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 156857)
.. ume da zakuva i nema tu sirinu i skupocu dobrih reverba ..

..daj navedi par dobrih (po tebi) pa da ga usporedim ..bas me zanima..

STUDIOTON 03-06-2007 04:20 AM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 157052)
..daj navedi par dobrih (po tebi) pa da ga usporedim ..bas me zanima..

od native Waves masterverb cini mi se tako se zove, daleko bolji i bolje moze da se isprogramira,ovaj novi od IK takodje nije los vise ne pamtim te nazive jer ih skoro i ne palim .. P.S. i dalje po potrebi retko koristim 4080L .. to je sve od native u zadnje vreme:)

clusterchord 03-06-2007 01:20 PM

neki vst reverbi mogu da posluze u nekim situacijama. smjesno al koristim reverb A iz nuenda kao insert kad mi treba onaj sirovi zvuk sobe za nekakav udaljeni blues lead na gitari.. Rverb znam upaliti kad usfali hardvera, za neki manje bitan kanal. ali za vokal.. zaboravi.

vezano uz onaj "behringer vs lexicon" thread sto imasmo prije par dana.. rekao ih da za najmanje pare, a da imas stvarno sirok spektar kvalitetnih reverba - kombinacija Powercore sa VSS3, ali obavezno i sa DVR-2 pluginom (umjesto UA EMT140), i jedan lexicon PCM70 (za cijenu srednjeg UAD sistema).

dobio si na TC-u cist hall/plate, stvarno odlican room, vrhunsku EMT plate emulaciju (DVR), i na kraju klasicni lexiconov "kolor" reverb - plate koji ubija na vokalu, lead gitarama, room za perc itd.. best buy.

Bybass 30-07-2007 07:09 PM

Meni nije los ni ArtsAcoustic Reverb, onako....dobar je!

kVu 31-07-2007 12:33 AM

Quote:

Originally Posted by Bybass (Post 163280)
Meni nije los ni ArtsAcoustic Reverb, onako....dobar je!

potpisujem! interesantan reverb :)

All times are GMT +1. The time now is 11:31 PM.