![]() |
Vokal - Reverb, Delay
Posto su me prozvali da napravim temu o ovome, evo je:
Konkretno me interesuje koji software-ski Reverb i Delay koristite za vokal??? Ja najvise koristim Waves IR1 i Rverb, a za Delay uzimam onaj od Cubase-a Mod-Delay. Ako neko ima bolji predlog, neka slobodno kaze. Pozdrav svima. |
Re: Vokal - Reverb, Delay
Za delay, probaj Voxengo analogflux delay. A reverbi....hm, njima nisam zadovoljan (za vokal) bez UAD P140 ili megaverba sa TC Powercorea. Mada CSR mi se jako svidjaju, ali ih jos nisam stavljao na vokal, kao i Altiverb
|
Najbolji reverb u software-u bez dileme VSS3 sa poco-a .. Ali mora da se ima powercore i da se kupi plug
|
Kad smo kod tih kombinacija, planirao sam kupovati UAD ili TC Powercore pa ne znam za sta da se odlucim. Trenutno nemam para za oba. Prvenstveno me interesuje prostor (vokala) pa mi za to svi preporucuju TC Powercore. Sta vi mislite???
Koja je cena TC Powercore (ako znate)? Hvala na odgovorima i pozdrav! P.S. - Znaci od software-ski reverba nema nista ekstra kvalitetno??? |
A zasto ne bi PROBAO neki softverski??Nadjes koji te zanima,skines demo,probas i eto..Mozda se tebi svidi nesto sto se recimo Ivanu nije svidelo...
Poz EDIT: Sorry,tek sad vidim da koristis Waves i Rveb. :( |
Od softverskih: CSR-Plate! :)
|
Quote:
pozdrav svima |
Uzeo sam CSR i Altiverb.
Prvi utisak za Altiverb je OK ali cekam da stavim impulse ovih dana pa cu znati konacno stanje. U principu, dosta lak za koristenje a ako bude davao rezultate kakve ocekujem, bice super. Ovaj CSR me nije odusevio na "prvu loptu", mozda ako se budem igrao vise sa njim i promenim misljenje, ko zna...??? Hvala svima na odgovorima! Pozdrav |
CSR ,psp lexicon ,psp vst 84
|
Quote:
Pozdrav |
Quote:
ima ih 4...probaj svaki...pa da čujemo komentar:da: |
Quote:
Pozdrav |
Magix VariVerb je odlichan VST reverb!
|
Quote:
Hvala!!! |
Quote:
Mada, vecu paznju mi zaokuplja onaj Altiverb...... nekako izgleda "bogatije".... he he (zezam se) Pozdrav |
Ej, ljudi... jel to TO???
Par Revrba i cao....... Ima li jos neki da je bas dobar??? Pozdrav |
Quote:
|
Reverba ima na tone i gotovo svaki je dobar za neshto. Povremeno koristim i PSP piano verb i za posebne namjene je idealan iako je kao reverb smjeshan. Voxengo ima odlichan free reverb (old school verb) koi zna posluzhit svrsi. Josh jedan dobar free reverb je Glaceverb (vektorski)... zna bit odlichan u pravom trenutku.
Poanta je u tome da ni najbolji reverb na svijetu nije najbolji u svakoj prilici. Obilje VST-a omoguchava da (s vremenom i malo istrazhivanja) u svakoj prilici nadjesh odgovarajuchi alat. Limitirati se na jedan ili dva alata je vrlo limitirajuche... u chemu je problem imati 10 reverba na izbor? |
Quote:
Pa nista, odose pare iz novcanika..... OK, hvala svima na odgorima. Pozdrav |
Kasno sam primetio ovaj thread.
Novi Altiverb je odličan, tu svakako treba dobro probrati impulse, nisu svi baš za korišćenje, pogotovu za modernu muziku. Tu su se simulacije "velikih" hardware units još i pokazale kao odlične, kao impulsi od 480L, 960L, Quantum-a i tako dalje. Ne znam da li si probao Lexicon-ov Pantheon? Vrlo je interesantan, podseća na "male" leksikone, kao što je bio Alex... Princeton Digital je izdao 2016 Plate Reverb, vredno je čuti ga... Jedini koji se da porediti sa IR od Waves jeste Audio Ease Altiverb. Za delay unit često koristim onaj od Blue Tubes. Jednostavan je i zvuči super. Ipak, realno je reći da NIŠTA nije bolje od hardware Lexicon reverba (PCM 70, 80, 90 ili velike kutije 224XL, 300L, 480L, ili bilo koji 960) za modernu muziku, kao što nema bolji delay od TC Electronic 2290 (iako je Lexiconov PCM 42 bio vraški dobar). |
.....
|
Quote:
Altiverb trenutno isprobavam...za sad nesto narocito nisam zadovoljan ali mozda ako ga uspem podesiti i promenim misljenje, ko zna??? Pokupio sam sve impulse za njega pa polako, jedan po jedan...mic po mic... Ove ostale nisam probao (nisam ni cuo za njih) ali cu se potruditi da ih nabavim. Hvala jos jednom na odgovoru. Pozdrav |
Quote:
Nadam se da cu moci dobiti ono sto trazim od njih, ipak, nisu moji trenutni zahtevi preveliki... Hvala na odgovoru i pozdrav!!! |
......
|
Quote:
|
@ Paja Patak
Od CSR-a mi je dobar plate sa presetom "Wide vocal" (mislim da se tako zove, nalazi se pri dnu popisa presetova), to ti je kombinacija plate-a i nekakvog echa, zvuci toplo i dosta je slican Lexiconu s time da ne pretjerujes jer dosta rashiri sliku. Koristio sam ga na akustarama i vokalima. Cuo sam i za Altiverb da je dobar, no nisam ga imao prilike isprobat. Ipak, za nesto para me je najvise na prvu loptu odusevio UAD-ov Plate 140! Ne cujes ga, a ima ga! ;) :cool: |
Quote:
Ej, ovaj Altiverb nimalo nije naivan..........dooosssttta DOBAR reverb.........jako zanimljiv mada jos moram da radim sa njim......nije mi to jos To mada se krece ka boljem (mislim moj rad sa njim). Hvala na odgovoru. |
Quote:
|
Hvala na ideji za CSR.
Odlican je! |
Timeworks Reverb 4080..niko da ga spomene:o ?
Ja ga godinama rabim (vocali) i meni je nezamjenjiv u rangu softa. Dao sam si jednom posla pa ga testirao sa hrpom plugina stime da sam odredio smjernice : 1. uvjerljivost (blizina hardwareu) 2. ?irina (prirodnost) 3. "C" i "S" ?to bli?i golijatima iz hardw. i uadu itd..:p Rezultati su bili skoro svi u njegovu korist ?to me i začudilo pa sam pro?njofao po forumima (audio) sa pitanjem: best software (plugin) reverb i..on je spomijnan skoro svagdje kao malo chudo u svom rangu. vase misljenje o njemu?? |
Timeworks Reverb 4080 je ooodličan
vrlo primenljiv na glas i zvuči toplo i prirodno |
po meni najbolji reverbi za pc su classic reverb i vss3 sa tc powercora i uad plate 140.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
neki vst reverbi mogu da posluze u nekim situacijama. smjesno al koristim reverb A iz nuenda kao insert kad mi treba onaj sirovi zvuk sobe za nekakav udaljeni blues lead na gitari.. Rverb znam upaliti kad usfali hardvera, za neki manje bitan kanal. ali za vokal.. zaboravi.
vezano uz onaj "behringer vs lexicon" thread sto imasmo prije par dana.. rekao ih da za najmanje pare, a da imas stvarno sirok spektar kvalitetnih reverba - kombinacija Powercore sa VSS3, ali obavezno i sa DVR-2 pluginom (umjesto UA EMT140), i jedan lexicon PCM70 (za cijenu srednjeg UAD sistema). dobio si na TC-u cist hall/plate, stvarno odlican room, vrhunsku EMT plate emulaciju (DVR), i na kraju klasicni lexiconov "kolor" reverb - plate koji ubija na vokalu, lead gitarama, room za perc itd.. best buy. |
Meni nije los ni ArtsAcoustic Reverb, onako....dobar je!
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:31 PM. |