![]() |
Impulsi.... novi, stari, dobri, loshi.......
Pre par godina, kad su se pojavili SIR, IR1..... poceli su da kruze i neki impulsi sa poznatih sprava......
Ima li sad nekih boljezvucecih, novijih.... Gledah nesto na noisevaultu, ali cuni mi se da se nije puno menjalo Koji paket smatrate za najbolji? |
Re: Impulsi.... novi, stari, dobri, loshi.......
Za reverbe... Altiverb! ;):D
|
Quote:
|
|
Quote:
|
Kad smo vec kod reverb-a, hteo sam da postavim temu ali nije lose da i ovde pitam: Koji je Reverb po vama najbolji i koji najvise koristite???
Ja radim sa Waves IR1 i Rverb!!! Nisu losi mada nekad pozelim neki bolji ali nikako da ga nadjem! Ako neko ima neki predlog neka slobodno kaze (necu mu nista)!!! Pozdrav svima!!!!!!! |
isprobaj nebula 3 ... doduse nije reverb , vec svasta ima zanimljiv forica , ariesverb i sl.
|
Quote:
Pozdrav i hvala. |
|
Quote:
|
Quote:
Hvala ti na odgovoru.....al 'de brate moze taj reverb biti odlican??? Mozda je odlican zato sto je free, al sta kod nas nije free??????? Hvala ti jos jednom!!!! pozdrav |
Quote:
Wizooverb nisam mnogo koristio, imam ga ali nesto nisam zadovoljan sa njim, za neke stvari je Ok ali neke mi dosta mulja. Altiverb moram da isprobam. Ajd da suzim krug: Koji je reverb po vama najbolji i najzahvalniji za lead vokal??? Ja sam vec rekao svoje iskustvo - Waves IR1 i Rverb. Pozdrav svima! |
Quote:
Da li je neko probao AudioEase Speakerphone? |
Quote:
A sto ti, brate, ne otvoris svoju temu za reverbe. Ovde se prica o impulsima:cool: |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Sad cu ti odgovoriti u tvojoj temi;) |
Pozdrav svima,
malo okasnih al evo impulsa (IR Library 1: T600) koje koristim i jako sam zadovoljan ucinkom. Samplirano sa tc 6000. Peter Rosss je napravio vrlo dobar uradak (procesljajte site). http://www.samplicity.com/index.html |
koliko se sjecam broj cd-ova impulsa koji su kruzili se bio popeo na 6... brate off sta ce ti vise???
|
Quote:
Ako ti nije tlaka daj molim te napisi tih 6. Volio bih znati koji kvalitetom visoko kotiraju a da su se u praksi pokazali dobrima. Vidio sam na ebay-u neku ponudu impulsa od 480L i sl., al nemam nikakvih informacija tko je samplirao, kojom opremom, na koji nacin itd. a to je ozbiljno vazno. pozdrav |
Jedno pitanje....
Koji Plugin (RTAS format) je pogodan za ucitavanje impulsa dinamickih spravica (ne reverba),i da li praktikujete ovako neshto? Hvala Pozdrav |
nisam siguran, ali mislim da ima i rtas podrshku: acoustic mirror.. mogu da ti srezem i da ti bacim i neki ogroman impulse pack..
|
Quote:
E ajd' vazi!;) Pozdrav |
Ne znam kako bih ovo rekao... Dugo, dugo i dugo sam se tripovao sa tim impulsima, raznim "reverbima" ne bi li nesto nasao da zadovoljim potrebe prostora za vokal, pa sam onda cak i svoj voljeni Spirit Power Station Soundcraft popeo na 3. sprat ne bi li sa njega iskoristio onaj Lexicon, hmmm slabo to nesto islo, pa sam mesao razne softverske pokusaje, krpio i bajao magije, da bi kasnije pronasao impulse gde sam rekao:"ohoho", ali sam se i tu brzo smorio, pa onda cuveni Lexicon Pantheon koji je dolazio sa Sonarom gde je postojala mogucnost da se on priveze na Wave drajvere, dok bi mi Cubase radio na ASIO drajveru i tako u rutovanju na Luni privezem sve da mi Sonar radi samo kao reverb i to je radilo odlicno sve do onog momenta dok nisam cuo onu ruznu visinu softverskog reverba koja se tesko obuzdava, ustvari moglo je i to sa deeserom pre reverba pa da kroz Pantheon prolazi send signal bez sibilanata, ali nije se daleko doguralo, sve je to poprilicna naiva... (uh kolika recenica)
Sve se zavrsilio sa jednim PCM 80 koji je ne samo resio problem, nego me je oslobodio bilo kakvog drandanja sa podesavanjima od po par sati gde i dalje ne dobijem nista! Vokal zvuci MRACNO, drum sekcija propustena kroz non linear je mesavina mracnog sa brutalnim, a ambientalni klaviri, cicaboce i ostale zvecke da i ne pominjem! Znam, nisam ja najpametniji pa sad sam otkrio toplu vodu a ljudi se tusiraju vec nekoliko stotina godina, ali pitanje je na mestu, koji impulsi i koji softverski reverb... Ne postoji, to je moje najrealnije misljenje o svemu ovome! E sad... S obzirom na to da ni kod babe nema dzabe, mora nesto da se plati, je li... Probao i uverio se, Lexicon MX200 je poprilicno jeftina sprava, nudi neke algoritme koji su u najmanju ruku zanimljivi, poneki dinamic efekat sa dbx i to sve u dual engine okruzenju! da budem iskren probao sam ga na svirci i to ne samo probao vec ga koristio vise od mesec dana na dva razlicita ozvucenja gde je jedno bilo malo losije, a drugo mnogo losije i pokazao se vrlo dobrim, kako za svoju cenu tako i uopste! Razlog zbog koga verujem da ce raditi dobro i u studijskom okruzenju je da sam na slicnoj opremi radio sa svojim PCM 80 za koji mi je trebalo bar sedam dana da ga uradim da radi dobro, naravno ima daleko vise opcija, ali ako MX200 proradi posle setovanja obavljenih na oko, bez slusanja i podesavanja parametra po sopstvenom nahodjenju onda tu nema neke velike dileme! Cena na netu mu j oko 200€ i mislim da i kod nas moze da se nadje, ako ne za taj novac onda za malo vise! Ko zeli isto to sa jos malo vise opcija i grafickim displejom moze da pogleda MX 400 koji je quadro engine i sve ostalo je isto! Bas sam se raspisao, ali stvar oko reverba dozivljavam poprilicno licno! E da, jos samo nesto da napomenem... Odem da poslusam neki TC 6000 u neki tamo studio, dane pominjem koji, ali je jako poznat i vrlo skup, verujem da bi svi znali o kome se radi... Poslusam reverb na tim monitorima, cackao sam ga nesto vise od pola sata, od prilike dobio ono sto sam hteo i ustanovio sam da sam zadovoljan, s obzirom na to da sam svestan da sam u tih pola sata dobio mozda 40% iz spave i da bi se ona pokazala u kasnijem radu! I da bih znao o cemu se radi, zamolim momka da mi otvori Timeworks 4080 jer mi je to prvi reverb koji sam u zivotu instalirao i koristio i rezultat je bio sledeci... Razlike nije bilo, osim moje zelje da je bude jer sam se zagrejao za spravu, koju posle naravno nisam ni kupio! S toga mogu samo da kazem da ako se i pored ovoga svega odlucis da ustedis na mostu, koristi taj Timeworks 4080 za koji mislim da je najpriblizniji da nosi ime reverb, e sad... Ukusi su razliciti... :) |
Quote:
Evo ja imam VSS3 koji je " losiji " algoritam sa TC M6000 i imam Timeworks 4080 ( a inace tu firmu jako volim , zbog limitera ) i moram da ti kazem da nemaju nikakve veze jedno sa drugim ..... 4080 je klasican VST reverb sa onim " metalnim " u sebi .... VSS3 je druga prica ;) Pozdrav |
Trebao si traziti od gazde studija 200e i TC 6000 za Timeworks:rotfl:
|
Hehe... ;) Kako rekoh, to sam samo ja... :mrgreen:
Znam sta je VSS3 odlicno, mogu samo reci da je PCM 80 u odnosu na sve to kvantni skok iako je jeftiniji od sistema 6000 vise nego duplo, to jest bio je jefiniji i kad je bio nov, a sada da ne pominjem! Mozda sam malo vise poetike uneo u svoje izlaganje pa sam shvacen bukvalno a vi ste ostali uskraceni za dosadno i suvoparno izrazavanje, ali ako jedan TC 6k kosta kao i ovaj Timeworks onda sigurno da postoji velika razlika, ali ako on kosta 6000 puta vise gde Timeworks kosta 0 €, razlike nema! Nadam se da sam sada malo jasniji... :) Sve zavisi kome sta treba i sto je najvaznije koga sta lozi i jezi! To valjda spada u ono o ukusima... Ali neke stvari nemaju veze sa ukusima, a to je da su razlike u zvuku ne tako maximalne kao u ceni! Realno hajde da napravimo test sa VSS3 i PCM 80, zanima me kakav ce rezultat biti kad to radim sa nekim ko mozda bolje od mene poznaje VSS3, inace je razlika kad sam ga ja pravio bila kao doope i krofna! |
Drugar sa foruma koji ima pristup trenutno najpopularnijim hi end reverbima Tc m 6000 i lex 960 ( koji bi valjda trebalo da bude bolji od pcm80 ? ;) ) tvrdi da bez vecih problema moze da sa TC jem da napravi reverbe sa 960 ice .....
A i glupo je porediti lex pcm 80 i VSS3 koji su u startu zamisljeni da budu drugaciji " TIP " reverba , tj da ne rade istu stvar .... ali svidja mi se doope i krofna poredjenje :rotfl: :rotfl: :rotfl: Pozdrav |
Quote:
Pa .... pod jedan ..... Timeworks ne kosta 0 e ...... .... a pod dva ....... ni vrhunski preampi ne zvuce 50 puta bolje od ultra gaina koji kosta 50 e .....tako da je uporedba kroz cene maaalooooo :confused: iz ovoga sto pises .... zakljucujem da se bavis narodnjacima ???? ( bez namere da se uvrede narodnjaci ) Pozdrav |
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ne bavim se narodnjacima! :mrgreen: Ma dobro, ako sam ista naucio o muzicarima to je da svako ima neki svoj svet i neku svoju spravu u koju se kune, pa mi i nije cudno bilo sta sto cujem od bilo koga! Isto tako oni mogu okarakterisati mene, potpuno imam razumevanja i mogu reci da se slazem, koliko god oprecno misljenje imao! :) Nego ovo je cini mi se sedmi forum na kome "boravim" i gotovo na svakom ne mozes iskazati svoje misljenje a da neko ne proba da ga opovrgne i ne pretvori konstruktivnu diskusiju u destruktivnu raspravu! Ne radi se samo o muzici, tematika svakog foruma je drugacija, ali to je valjda ljudima u krvi, jako cudno i ne volim generalizaciju ali ljudima u nasoj zamlji (nasim zemljama) je to bas svojstveno! No... Impulsi?! Od svih koje sam koristio najvise su mi lezali sa PCM 91 jer oni sa skupljih sprava nisu bili nesto ubedljivi! Ali, to sam samo ja... :cool: Max... Nemoj da si nervozan, polako... ;) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Pozdrav |
Vidim da si ti jedan od onih koji ce umreti u dokazivanju svoje pravicnosti, pomalo mi je to pateticno a vise cinicno jer nije bas narocito realno, posebno kada iz razgovora izvuces sve ono sto ti odgovara a izbacis sve ono sto ti ne odgovara i navodis pricu na svoju stranu...
LM... Ponovicu ti da ne bude zabune, ukoliko jedna sprava kosta vise od druge u vecoj meri nego kvalitet koji pruza u odnosu na ovu drugu, definitino se ne moze napraviti realno poredjenje je li bolja ovoliko ili onoliko! Ako uzmem u obzir da je jedan 4080 dostupan "free" na internetu celoj svetskoj populaciji, a TC 6k nije osim ako se ne plati izvesna suma novca za njega (ogromna), dolazi se do zakljucka da je njihovo poredjenje koje je prethodno ocenjeno kao glupo zbog tolike razlike u ceni (kvalitetu) sada dobilo na tezini i ima velikog smisla razmisliti o tome sta dobijamo za nas novac! Vidim koliko imas postova i sigurno odlicno poznajes kako stoje stvari na forumu, pa isto tako znas da se ovde vrlo malo ljudi ozbiljno bavi produkcijom i da vecina gleda kako sa stapom i kanapom da nesto postigne! Nemam nista protiv toga, sta vise to je pozitivno, tako smo valjda svi poceli, ali ako gomila koristi neke softverske simulacije i predstavlja to ne znam kako dobrim resenjem, zasto je sada odjednom tolika frka napraviti ovakvu usporedbu koja ima svoju svrhu u ovom okruzenju gde je za vecinu TC 6k nedostizan san?! Da li je problem to sto je trebalo procitati malo pazljivije ceo post i shvatiti u cemu je stvar, a ne samo preleteti i uhvatiti se za prvu stvar koja se moze izvuci iz konteksta i zapoceti opstu dobronamernu raspravu iz koje ne dolazi nista i gde se svi nesto prave pametni i fini?! Ponovicu ti jos jednom (ovoga puta formalno i bukvalno) da nisam ni u jednom momenu uporedio ove dve "sprave" i ocenio ih kao jednake, vec da sam za tu razliku u ceni dosao do zakljucka da je potpuno nerealna cena TC 6k u odnosu na to koliko nudi u poredjenju sa drugim proizvodima koji kostaju mnogo manje, pa i nista, da budem jos precizniji, da li je cena realna ili nerealna to je individualna stvar, ali se za taj novac ne dobija onoliko koliko se ocekuje, da budem jos precizniji ja ne dobijam! Nije trebalo bukvalno shvatiti TC vs 4080! Zakljucak celog mog posta od malopre je trebao da bude sledeci: pronaci najbolji proizvod za svoj novac i pronaci onu sredinu (koju svi traze) izmedju placenog i dobijenog, da budem jos jasniji, odabrati proizvod, njegov kvalitet i njegovu cenu da budu u savrsenoj konjugaciji! Sve se to odnosilo na moju pricu o jeftinim softverskim "resenjima" u samo jednom pasusu iznad u tom istom postu i da je mozda najbolje odvojiti malo novca i uzeti nesto opipljivo kao recimo taj Mx200 koji sam pomenuo! Ako ti imas neku ideju van toga treba da izlozis, verovatno postoji jos neka best buy varijanta! Ne znam kako nisi shvatio moju pricu, ali eto za kraj da ti dodam jos nesto iz istog posta sto je trebalo da zatvori moju pricu i da zakljucak... S toga mogu samo da kazem da ako se i pored ovoga svega odlucis da ustedis na mostu, koristi taj Timeworks 4080 za koji mislim da je najpriblizniji da nosi ime reverb, e sad... Ukusi su razliciti... Toliko od mene za ovu temu... ;) |
Quote:
Quote:
|
Hm, ovo sad vec nema veze sa temom impulsa. Ali sada kad smo se vec upleli i u temu kvaliteta, recite mi kako vi uopste ocenjujete kvalitet nekog reverba? Nebitan je princip nastajanja ili agregatno stanje, bio on softver, hardver ili hibrid.
|
Quote:
Ako pricamo o reverbima onda ja u velikoj meri to poistovecujem sa reverbom za vokal, jer je to uglavnom najveci problem! Sto se mene tice, vrlo je jednostavno, bez one ruzne visine koja sisti, bez "metalog" prizvuka, sa smooth atack-om i lepom bojom u srednjoj frekvenciji,mada se sve to (teoretski) moze podesavati na bilo kojoj ozbiljnijoj spravi, hmmm... :rolleyes: E sad... Kad je nesto realno dobro, pred tim se ukusi povlace daleko iza i tu moramo svi da se slozimo da je dobro, pa tako verjem i za reverb! Za moj ukus Lexicon ima tu boju koja mene radi i koja je prepoznatljiva! Tu su jos neki brandovi za koje svi znamo i tu je sada zaista pitanje tog cuvenog ukusa, volis li vise plave ili crvene carape, definitivno su svi kvalitetni, ali... Ono nesto je jako bitan faktor u samom odlucivanju da li zelimo bas plave, ili bas crven, a mozda roze ili tirkiz... Nisam bas puno rekao, ali za mene je Lexicon sinonim za dobar reverb! ne svaki naravno, ali ako vec pocnemo od PCM serije pa navise... :da: |
Mora li svaka tema koju ja pocnem da ode u 3 lepe......
|
Jesi li ti Off ili nisi ??? :D
Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
-Jedan je svestenik CPC i predsednik udruzenja "Krstash" :) (to verovatno otpada... Zasto? Cista psihologija... izredjao si sve boje charapa, izuzev crveno-zlatnih, a takvoj osobi bi prvo ta kombinacija pala na pamet ;) ) -Drugi na svom sajtu, na jednom free serveru, kaci slike skupih stolova (ne znam da li je oprema u licnom vlasnistvu or ne??? ) :) -Treci chisti machence od buva. Postoji svakako verovatnoca raznih kombinacija... da svestenik cisti mache od buva, da zapravo machence ima veliki studio pa kaci fotke itd ;) Jesam li dobar agent? :) |
Kakav Gestapo, kakav Mosad, za idekiusa su to deca, machici! Mora da je lovio odbegle naciste po svetu posle Drugog svetskog rata :)
Ili... :mrgreen: |
All times are GMT +1. The time now is 05:35 PM. |