Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pomagajte,Hitno je! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18009)

tom 13-05-2007 11:44 PM

Pomagajte,Hitno je!

Cubase mi odjednom prijavljuje invalid project file i nece da otvori projekat a prethodno je bilo ono save your song under another name i slicno.

Moguca rjesenja?????

tom 13-05-2007 11:53 PM

Re: Pomagajte,Hitno je!

Ljudi,bas JESTE hitno!!!

alavuk 14-05-2007 12:21 AM

glupo ali mozda uspe ... rename ... i da ako imas instalaciju neunda i to moze da pomogne ... tj da ucitas u nuendu ...

tom 14-05-2007 12:38 AM

Vec probao!!!

Fak!

kejkz 14-05-2007 01:39 AM

pa koja je ekstenzija fajla?

tom 14-05-2007 08:55 AM

cpr

tom 14-05-2007 03:51 PM

Zaboravite!

Uradio sam sve ponovo.

K`o me tjerao da se pored zivog Nuenda prebacujem na Kubejs.

Radi i Nuendo svasta ali ovo nije nikad.

alavuk 14-05-2007 03:58 PM

ne bih da te plasim , ali moguce je da ti je hard u nekom problemu , ne bi bilo lose da izbekapujes sve zivo ...

Rhino 14-05-2007 04:00 PM

A jel se cubase srushi kad se to desi?

tom 14-05-2007 05:01 PM

Jok.Samo nece da otvori.

Na Steinberg forumu sam vidio da ljudi imaju slican problem i jedan drugom govore razna rjesenja.Te ovo,te ono.Neki su uspjeli ali generalno to je po njima nepopravljivo pa govore o stotinu bekapa za svaki slucaj jer se ovo ne vraca.

Sve se nesto ljute na Steinberg kao treba to da poprave itd.Pretpostavljam da su svi na legalnom softveru pa to mozda dosta govori o samom Kjubejsu.Sta cu,iritira me.Lik tamo prica kako su mu propale takoreci godine rada.:o

Sigurno vec 3 godine radim sve u Nuendu sa sve kukom i motikom od pluginova i to se nikad nije desilo.A veoma je spooky!:o:o:o

Hard je nov novcijat Seagate mada se kod PCja nikad ne zna.:(

Ovo se desilo kad sam u projekat stavio RealGuitar koji je i inace,malo je reci,problematican.Nuendo cesto kresira kad se RG stavi u optereceniji projekat.

Gmile 14-05-2007 07:18 PM

Meni se to desilo prije dvije godine. I spasa nije bilo. Srecom vokali nisu bili usnimljeni... Od tada svaki projekat obavezno snimam pod dva imena (npr: "Naziv pjesme1" i "Naziv pjesme2"). Nista ne kosta u toku rada poslije procesiranja neke vaznije trake katkad pritisnuti Ctrl+Shift+S... Ako jedan fajl zablokira, drugi sigurno nece.
Nadam se da cete uspjesno rijesiti problem... Sretno

SandRob 14-05-2007 08:09 PM

meni se to zna dogodit na nuendu i onda sacuvan pod drugin imenon i restratan konpjuter.
do sad nisan izgubi nijedan projekt.

Paja Patak 14-05-2007 08:41 PM

Ne znam, mozda mogu malo da te utesim. I meni se to desavalo par puta ali na verziji SX2 i SX1, na SX3 nikad. Jednostavno, jedan dan Cubase nije hteo da ucita project i kad sam se vec pomirio da od tog projecta nema nista, on mi sutradan ucitao bez problema. Neobjasnjivo ali istinito....
Pozdrav

"7" 14-05-2007 08:50 PM

To ti nije do Cubase-a, to je do Real Guitar-a 100%. Ja sam nekoliko puta stavljao RG i svaki put sam imao nekih problema, a prvi put mi je totalno zablesavio i Cubase i driver od zvucne, pa ti vidi. E sad, mozda je i do toga da Cubase nece lepo da prica sa RG i slicnim (bug), ali sta god da je ne valja.

E sad ne znam sta ti je znacilo

a prethodno je bilo ono save your song under another name i slicno

ali ako si mislio na "Save project to another folder" onda postoji originalan projekat od pre tog snimanja. Pogledaj i da li u direktorijumu postoje .bak fajlovi. Ako postoje to su backup fajlovi i mozes da ih otvoris u Cubase-u.
Znam da si vec resio problem na drugi nacin ali nije lose da probas da resis konkretno ovaj problem da bi znao za ubuduce. To sigurno moze i u Nuendu da se desi, sve je to Steinberg.

Pozz

Ogi 15-05-2007 12:41 AM

Meni se desilo da Logic nije hteo da otvori song u kome je Rel Guitar, uz to mi je izbacivao neke sumanute poruke (kuke i motike)... naravno, nije prijatna slika kad si u sred posla, ali sam to resavao tako sto otvorim "Autoload" song, ISKLJUCIM audio drajver, prozovem song koji mi treba (a koji prijavljuje da je "invalid") i ukinem Real Guitar...posle toga UKLJUCIM audio drajver, Logic pita da li da "try reboot" i sve u redu...posto me je to prilicno nerviralo i nisam zeleo da takvu glupu proceduru ponavljam (u toj varijanti nije pomagao ni "save as" pod drugim imenom), iscackao sam da se Logic (ili asio drajver, ili Multiface, ili ko god) bunio sto zajedno imam instalirane Real Guitar i Real Guitar 2 (RG sam ostavio u kompjuteru zbog starih songova u kojima sam ga koristio)... moguce da i Cubase ima slican problem, a u tom slucaju samo "ubij" Real Guit i ostavi RG2 - svi stari songovi sviraju bez ikakvih problema...

zoolander 15-05-2007 06:15 AM

I meni se to de?ava u cubaseu 4,kao ?to se de?avalo i u prija?njim verzijama,i to obično dok forsiram guitar rig,no na sreću svi takvi projekti otvaraju mi se poslije normalno,spremil ih pod drugim imenom ili ne.Po mojem iskustvu ta gre?ka ima veze sa krekiranim pluginovima.

Gmile 15-05-2007 12:01 PM

Mozda bi deinstalacija Real Guitar-a pomogla. Deinstalirati instrument pa onda pokusati otvoriti fajl.

tom 15-05-2007 02:44 PM

Real Guitar sam prvi i deinstalirao!

"7" 15-05-2007 09:01 PM

Quote:

Originally Posted by Gmile (Post 155141)
Mozda bi deinstalacija Real Guitar-a pomogla. Deinstalirati instrument pa onda pokusati otvoriti fajl.

Ne, to ne pomaze zato sto i dalje pokusava da ga ucita i zablesavi se. Meni je jedino pomoglo to sto sam ucitao jedan od onih .bak fajlova koji je bio snimljen pre ubacivanja RG.

tom 22-05-2007 02:10 PM

Tek da vam se na ramenu isplacem...:(:(:(

Izda me i Nuendo.Zavrsena stvar sa sve tekstom u notepad-u.Nigdje RealGuitar-a,cak sam skinuo NI ElPiano da ne zajebava.Tri kanala(bilo je za demo)pa opet isto.

Deadline za festival ionako probijen,ispaljujem ljude koji su skroz OK,i bas se lose osjecam zbog toga.

Koliko je polovan G5?

Oggy 22-05-2007 02:53 PM

Pa kakva je frka u pitanju, ako su samo 3 trake? :confused:
Odsviraj ih ponovo. Text, ako si pisao, pretpostavljam da ga znas...
Ako je u pitanju audio, onda trake imas sacuvane. Kako god da okrenes ne treba ti vise od 3 sata posla. Ili sam nesto prevideo?

dexyco 22-05-2007 03:58 PM

Ovak... Jel si proverio dal ti se u novom folderu nalaze svi fajlovi koje si imao u starom? Ako ne, probaj da iskopiras fajlove koje nemas (ali obavezno napravi backup, cubase je shuntav po tom pitanju i mozda napravi neku zbrku i dobijes projekat izmedju starog i novog). Ako ovo ne upali onda je sam cpr fajl u pitanju. E, sad da li on nije snimljen kako treba ili program ne moze da ucita to sad ne znam, ali je najverovatnije lose snimljen. Jel si snimio na drugu particiju ili HD u odnosu na stari projekat? Moze da se desi da su putanje fajlova pobrkane prilikom snimanja.

(nemam takvo iskustvo sa cubaseom, ali sam imao sa nekim drugim programima, pa ti sad navodim pretpostavke)

Sve u svemu, ako nije nista bitno, sto Oggy kaze, uzmi odradi ponovo, svaka popravka ovog tipa ce trajati mnogo duze, nego da to odradis ponovo.

slowstar 22-05-2007 05:46 PM

Quote:

Originally Posted by tom (Post 155757)
Tek da vam se na ramenu isplacem...:(:(:(

Izda me i Nuendo.

Koliko je polovan G5?

Jako dobro pitanje, ali evo pesimisticnog odgovora: ako ga i pronadjes, nazalost ce da bude u zoni od oko 1000-1200 ako ne i vise, jer potraznja prevazilazi ponudu. moj savet je da pozoves apple centar u Beogradu, i raspitas se...
tel. (011) 4449243

Poz.

tom 22-05-2007 06:36 PM

Quote:

Pa kakva je frka u pitanju, ako su samo 3 trake?
Odsviraj ih ponovo. Text, ako si pisao, pretpostavljam da ga znas...
Ako je u pitanju audio, onda trake imas sacuvane. Kako god da okrenes ne treba ti vise od 3 sata posla. Ili sam nesto
Malo je komplikovanije od toga. Moja brzopletost. Zaboravi.

Quote:

Jako dobro pitanje, ali evo pesimisticnog odgovora: ako ga i pronadjes, nazalost ce da bude u zoni od oko 1000-1200 ako ne i vise, jer potraznja prevazilazi ponudu. moj savet je da pozoves apple centar u Beogradu, i raspitas se...
tel. (011) 4449243

Poz.
Hvala najljepse.To mi je sljedeca investicija.

Ogi 22-05-2007 10:40 PM

Takodje pozovi "Galerija 12" (zvanicni Apple retailer), Vuka Karadzica 12,
telefon 011 26 26 527 - da mozes da uporedis cene.

diviner 22-05-2007 11:02 PM

Ogi @ Slowstar

Covjek vozi Opela, ne zakoci prije krivine (ne uradi elementarnu stvar), udari u banderu i vi mu ladno kazete da uzme Volkswagena :p:mrgreen: ...

Malo sale :) .

I MAC i PC imaju prednosti i mane jedni u odnosu na druge (generalno veca softverska stabilnost MACa, a kod PCa veca otvorenost i veci fond softvera)...

Najelementarnija stvar kada se radi nesto bitno i sa cime se zaradjuju pare, a treba da se uradi jeste:

1. Da se uzme siguran i pouzdan PC, a to ne moze biti PC koji je sklopljen licno od strane vas (ili moze ako imate znanja za to), ili deckica u servisu koji to radi za pola sata (+pola sata za instaliran win)

2. da projekat koji radite snimate u vise fajlova (pod drugim nazivima...recimo projekat1, projekat2 itd itd)

3. Da imate minimum 2 Harddiska u kompu, tako da mozete relativno brzo iskopirati uradjen projekat odmah, i pri tom biti sigurni od ostecivanja podataka (harddisk moze da crkne i u G5...sve su to isti harddiskovi).

Ogi 23-05-2007 12:17 AM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 155814)
Ogi @ Slowstar

Covjek vozi Opela, ne zakoci prije krivine (ne uradi elementarnu stvar), udari u banderu i vi mu ladno kazete da uzme Volkswagena...

Meni je delovalo kao da je covek vozio Opela, nije zakocio pre krivine (nije uradio elementarnu stvar), udario u banderu, PITAO ZA KOLIKO PARA MOZE DA SE NADJE POLOVAN VOLKSWAGEN i mi mu 'ladno kazali koga da zove da pita...;)

diviner 23-05-2007 12:35 AM

Quote:

Originally Posted by Ogi (Post 155821)
Meni je delovalo kao da je covek vozio Opela, nije zakocio pre krivine (nije uradio elementarnu stvar), udario u banderu, PITAO ZA KOLIKO PARA MOZE DA SE NADJE POLOVAN VOLKSWAGEN i mi mu 'ladno kazali koga da zove da pita...;)

Pa trebali ste mu dati pravi savjet, a to je da koci pravovremeno, i da koristi kocnicu :) ...

Ajd, uzdravlje :)

slowstar 23-05-2007 01:13 AM

Ljudi, ne pocinjemo nikakav "flame war"
Covek je razborito pitao (posle katastrofe) gde i kako da nadje polovan G5...
I Ogi i ja mu samo odgovorili i dali info, posto smo obojica "u toku" nikako nismo reklamirali "prednosti" MACa u odnosu na AB (PC) racunar. Kao sto rekose, sve ima svoje prednosti i mane, a neka covek sam odluci, a vidim da je na dobrom putu...
Pozdrav, sve najlepse, dobar lov...

diviner 23-05-2007 11:13 AM

Ma naravno...Mozda sam ja malo pretjerao, ali sve je bilo u shali :) (ako je bilo zajedljivo, izvinjavam se).

Iako nisam covjeku direktno pomogao (niti mogu sa ovolike daljine) samo sam htjeo da uopstim i dam nekoliko savjeta onima manje iskusnima (praksu sa snimanjem u vise fajlova, project1, project2 praktikujem od davne '98 godine, kada sam se poceo baviti aranziranjem) jer ih to moze spasiti da "prerano ostare" :) ...I to vazi i za PC i za MAC (zar ne rece Ogi da je imao slican problem, kojeg bi mnogo lakse rjesio da je imao sesiju "ispred" u vidu nekog projekt fajla, a ne da zonglira sa gashenjem drajvera i RG-a...koliko mu je samo vremena trebalo da eksperimentalno pronadje rjesenje...svaki put kada dodajete nesto novo, treba napraviti novi project file (save as->drugo ime), jer su ti fajlovi ionako mali i zauzimaju malo mjesta, a mogu se i obrisati po potrebi).

A sto se tice kupovine ovoga ili onoga, pa naravno...Treba covjek da uzme ono sto njemu licno radi bolje posao...

SumAnuT 23-05-2007 12:35 PM

Pre ce biti da covek sipao neproveren benzin koji je ukrao u auto koje je takodje ukrao, pa jos ni u krivini nije kocio :)

Sala naravno ...

Ogi 23-05-2007 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 155859)
Ma naravno...Mozda sam ja malo pretjerao, ali sve je bilo u shali :) (ako je bilo zajedljivo, izvinjavam se).

Iako nisam covjeku direktno pomogao (niti mogu sa ovolike daljine) samo sam htjeo da uopstim i dam nekoliko savjeta onima manje iskusnima (praksu sa snimanjem u vise fajlova, project1, project2 praktikujem od davne '98 godine, kada sam se poceo baviti aranziranjem) jer ih to moze spasiti da "prerano ostare" :) ...I to vazi i za PC i za MAC (zar ne rece Ogi da je imao slican problem, kojeg bi mnogo lakse rjesio da je imao sesiju "ispred" u vidu nekog projekt fajla, a ne da zonglira sa gashenjem drajvera i RG-a...koliko mu je samo vremena trebalo da eksperimentalno pronadje rjesenje...svaki put kada dodajete nesto novo, treba napraviti novi project file (save as->drugo ime), jer su ti fajlovi ionako mali i zauzimaju malo mjesta, a mogu se i obrisati po potrebi).

A sto se tice kupovine ovoga ili onoga, pa naravno...Treba covjek da uzme ono sto njemu licno radi bolje posao...

Nisam ni pomislio da si napisao bilo sta sto trazi izvinjavanje, "no hard feelings":D
A sto se "slicnog problema" tice - naravno da sam imao "sesiju ispred" (SAVE funkciju ne koristim uopste, iskljucivo SAVE AS), samo sam se bio zainatio da otvorim BAS TAJ, problematicni, fajl...

diviner 23-05-2007 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by Ogi (Post 155865)
Nisam ni pomislio da si napisao bilo sta sto trazi izvinjavanje, "no hard feelings":D
A sto se "slicnog problema" tice - naravno da sam imao "sesiju ispred" (SAVE funkciju ne koristim uopste, iskljucivo SAVE AS), samo sam se bio zainatio da otvorim BAS TAJ, problematicni, fajl...

Ma jasno...ali moji savjeti su ionako bili upuceni neiskusnima, a ne iskusnima ;) ...

All times are GMT +1. The time now is 03:52 AM.