Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Export traka u Cubase-u? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17807)

HeatMan 23-04-2007 03:19 PM

Export traka u Cubase-u?

jedno kratko pitanje.. vec duzze vreme razmishljam, i kapiram da nije moguce da to steinberg nije ubacio u SX3..

dakle, zzelim da eksportujem sve trake (pojedinachno) kao wav fajlove 48/32 na disk.. selektujem trake.. idem na export.. pa na selected tracks i on mi izbaci neki xml dokument sa kojim da nije digitalni, rado bih brisao guzicu.. :)

da li postoji neka opcija koju ja ne vidim da se eksportuju zasebno trake.. a ne da moram da troshim vreme da izbacujem jendu po jednu..

pa makar i to trajalo tri sata, samo da ne moram da budem uz komp..

hvala puno

kejkz 23-04-2007 04:06 PM

Re: Export traka u Cubase-u?

Moze, uz malu pomoc druga makroa i njegovih drugarica komandi :)
Napravicu makro kasnije i staviti ga u ovaj post.

Max 23-04-2007 04:16 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 153038)
Moze, uz malu pomoc druga makroa i njegovih drugarica komandi :)
Napravicu makro kasnije i staviti ga u ovaj post.

Bravo !!!

Super predlog !!!

Da li to znaci i da ako radim BFD all programing ..... mogu da jednom komandom izrenderujem sve trake posebno ??????

E ... da ..... ako su neke trake mono a neke stereo .... sta se onda desava ???

Pozdrav

HeatMan 23-04-2007 04:21 PM

shto znachi da nije moglo do sada? :)
do jaja.. :D
hvala unapred..

pozdrav..

btw, @Max:

pa predpostavljam da ako bi ih rutirao na pojedinachne audio kanale u sx-u da bi moglo i tako.. a ako bi ishlo sve na jedan stereo, ondak ne verujem.. :)

kejkz 23-04-2007 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 153039)
Bravo !!!
Da li to znaci i da ako radim BFD all programing ..... mogu da jednom komandom izrenderujem sve trake posebno ??????

Da, nece biti problema. Mada mislim da cemo morati da koristimo jos neki eksterni program, jer mislim da se ne moze automatizovati enter npr... ali pogledacu jos...

Quote:

Originally Posted by Max
E ... da ..... ako su neke trake mono a neke stereo .... sta se onda desava ???

Vidis, zaboravio sam na ovo, pogledacu sta se moze uraditi... cim se vratim iz grada :)

Pozdrav

Dexxy 23-04-2007 05:17 PM

Postavio sam isto pitanje pre par meseci....nije bilo odgovora :(
Kad sam video temu odusevio sam se.....daj program, ili sta vec :D

kejkz 23-04-2007 11:48 PM

Gledao sam malo makroe, i kao sto sam pretpostavio, mogu se automatizovati samo direktne Cubase/Nuendo komande. Za sada vam dajem samo spisak komandi i njihov redosled, a pokusacu da malo vise automatizujem stvar sa nekim programom.
Ako vam je bitan tajming fajlova, napravite prazne evente na trekovima koji ne krecu od nule ili koristite broadcast wave za eksport da bi fajlove lakse koristili u drugim programima.

Edit-Solo
Edit-Select All on Tracks
Transport- Locators to Selection (problematicno)
File - Export Audio Mixdown (samo prvi put se moraju podesiti parametri)
Edit - Solo
Navigate - Down

Isljucite master efekte ako ih slucajno imate, da se ne slogirate nepozeljnim eksportom :)
Kada krecete, izaberite traku od koje zelite da krene eksport.
Iskoristio sam Ctrl+alt+m kombinaciju tastera za ovaj makro

Inace, makroi se podesavaju u meniju File-Key Commands

Srecno, izvesticu vas kad napravim nesto bolje...

Shot 23-04-2007 11:52 PM

http://www.pendlebury.biz/index.php?categoryid=22
A sta je ovo?

Prije par dana sam naletio na taj sitni programcic ali ga jos nisam odnio instalirati u studio. Kontam da bi to moglo izbacivati kanal po kanal van. Malo da mi ucini zivot laksim jer sam vise ispalio! Jel netko taj MEAP isprobao?

kejkz 24-04-2007 12:13 AM

Gledao sam to danas, ali se na nesrecu placa. Izgleda odlicno uradjen program, ja cu pokusati da napravim jednostavniju besplatnu verziju...

HeatMan 24-04-2007 12:32 AM

e, al ja ne vidim linkl do toga nigde? ili sam pogreshno skapirao..? to shto si ti (kejkz_ prichao, to vec postoji?

prso sam skroz.. jednva vidim na ocjhi

"7" 24-04-2007 12:44 AM

"You can export Cubase SX tracks (of any type) for later import into other Cubase SX projects (or Nuendo projects). Everything associated with the tracks will be exported (mixer channel settings, automation subtracks, parts and events etc.) and a separate "media" folder will be created, containing copies of all referenced audio files.
Project specific settings such as tempo are not part of the exported track files."

Znaci "export/selected tracks" nikad nece napraviti wav file, vec sluzi da se exportuju i sacuvaju odredjene trake da bi se kasnije opet importovale u Cubendo.

Ovaj programcic izgleda zanimljivo ali koliko vidim nema opcije da se izabere sample rate, rezolucija, real-time export, mono/stereo...
... trazio sam ga po netu ali nema ga nigde da se skine da se proba, sem varijante da se plati. Ako ga neko ulovi neka javi.

Everbeatz 24-04-2007 12:52 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 153089)
Edit-Solo
Edit-Select All on Tracks
Transport- Locators to Selection (problematicno)
File - Export Audio Mixdown (samo prvi put se moraju podesiti parametri)
Edit - Solo
Navigate - Down

Isljucite master efekte ako ih slucajno imate, da se ne slogirate nepozeljnim eksportom :)
Kada krecete, izaberite traku od koje zelite da krene eksport.
Iskoristio sam Ctrl+alt+m kombinaciju tastera za ovaj makro

Inace, makroi se podesavaju u meniju File-Key Commands

Srecno, izvesticu vas kad napravim nesto bolje...

Kejkz, napravio sam makro po tvojim uputstvima, ali mi se desava da mi ne solira trake kako treba, nego svaki put kad ga pokrenem on mi sabere sa prethodnim koje je vec exportovao, tj. njih ne mute-uje...nesto radim pogresno?

HeatMan 24-04-2007 01:05 AM

nishta ja vas ne razumem.. :)

kejkz 24-04-2007 01:27 AM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 153104)
Kejkz, napravio sam makro po tvojim uputstvima, ali mi se desava da mi ne solira trake kako treba, nego svaki put kad ga pokrenem on mi sabere sa prethodnim koje je vec exportovao, tj. njih ne mute-uje...nesto radim pogresno?

Moguce je da si preskocio jedan solo... cek da ja proverim kod mene, mozda je i moja greska, tesko je sedeti na dve stolice :)

Heatman pogledaj iznad Shotov i moj post ;)

HeatMan 24-04-2007 01:16 PM

sad ce chika sale da skine to, pa vam "nece okachiti".. :)

pitanje je, da li da potroshim 10 dolara na to? da li je vredno..? :)

pa da vam bacim na krekerisanje

SumAnuT 24-04-2007 01:22 PM

Ukoliko sam dobro razumeo, vama treba:

file/export/AAF?

Everbeatz 24-04-2007 03:11 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 153112)
Moguce je da si preskocio jedan solo... cek da ja proverim kod mene, mozda je i moja greska, tesko je sedeti na dve stolice :)

Heatman pogledaj iznad Shotov i moj post ;)

Izgleda da je taj tvoj nacin trenutno i najbolji pored ovog programa koji se placa. Gledao sam po netu ko lood da nadjem nesto slicno, ali osim nekog (meni) neupotrebljivog makroa koji je tip napravio i okacio ga na cubase forum nema nista. Cak i ozbiljniji programi za pravljenje makro dosta kostaju i ispade da je ova varijanta od 10 dolara sasvim pristojna..

Usput, treba mi razjasnjenje - kad pokrenem makro prva komanda bi trebala da bude edit-solo...kad pritisnes solo na traci S inace bude crvene boje, ovako na istom tom mestu se pojavljuje narandzasto D i kao renderovani izlaz dobijam sve kanale, a solo komanda kao da nije radila...???

kejkz 24-04-2007 03:17 PM

Dobar je, ali sigurno ima jos mesta za napredak, moze se to sve mnogo vise automatizovati. Neka to bude verzija 0.0 :), a ja cu se potruditi ovih dana da isprogramiram jednu poboljsanu skriptu

Arthur 24-04-2007 03:21 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 153162)
Dobar je, ali sigurno ima jos mesta za napredak, moze se to sve mnogo vise automatizovati. Neka to bude verzija 0.0 :), a ja cu se potruditi ovih dana da isprogramiram jednu poboljsanu skriptu

kolko sam ja shvatio, ova putanja ide preko grupa i master bussa.. da li je moguce zaobici to i ici na standardni export kanala iz audiomixdowna?

kejkz 24-04-2007 03:29 PM

vidis, upravo bih to i zeleo da automatizujem prvo, i npr da moze da se izbaci verzija bez efekata... posebno grupe i trekovi, mono/stereo kanali.... ima toliko toga, a sve se manje vise vrti oko onog ocajnog eksport prozora u Cubase-u i Nuendu.
I naravno, da se ide od prve do poslednje zadate trake... pokusacu da nesto iskombinujem ako je moguce...

Arthur 25-04-2007 12:36 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 153165)
vidis, upravo bih to i zeleo da automatizujem prvo, i npr da moze da se izbaci verzija bez efekata... posebno grupe i trekovi, mono/stereo kanali.... ima toliko toga, a sve se manje vise vrti oko onog ocajnog eksport prozora u Cubase-u i Nuendu.
I naravno, da se ide od prve do poslednje zadate trake... pokusacu da nesto iskombinujem ako je moguce...

Kolko ja kontam, mene a i ostale korisnike najvise zanima mogucnost export traka SA njihovim efektima sa kanala, ali ne i sa grupa i mastera.. kao freeze opcija, samo transparentnija sa mogucnoscu editinga i importovanja u druge programe..

dadson 25-04-2007 09:04 AM

Mozda nisam bas dobro shvatio sta zelis, ali Silverspike Tape it postavljen na svakom kanalu koji zelis snimiti, u realtime-u snima trackove. Takodjer, Tape it mozes postaviti na dvije ili vise pozicija po kanalu npr. jedan ispred kompresora drugi nakon kompresora ili slicno, jedan samo na fx kanal i.t.d. Mozes raditi tweaking u realtime-u. Ne opterecuje procesor narocito. Mislim da se ovo vec spominjalo na rumskom.
Ili ti mozda trazis nesto drugo :confused:

Arthur 25-04-2007 12:39 PM

da ali kolko kontam, tape it radi snimanje, sto ukljucuje resampling. Mene treba render efekata na istom zapisu, kao freeze funkcija, rekoh vec :rolleyes:

dadson 25-04-2007 03:05 PM

Ako mislis na resampling u nizi bitrate ili samplerate onda nisi u pravu posto ti tape it nudi opciju da izaberes sample i bitrate, a ako mislis na degradaciju nastalu obradom zvuka onda ne shvatam koja je razlika izmedju track-mixdown-a iz Nuenda i snimanja istog na insertu.? Ne kontam.

Arthur 25-04-2007 11:38 PM

upravo na to i mislim, po peti put, zeleo bih nacin da dobijem samo render efekata bez resamplinga (koji postoji na mixdownu). Mada je to vec picanjenje..

HeatMan 26-04-2007 01:05 PM

chek, chek.. jel mozze tape it da se postavi na vishe kanala pa da svaki izadje posebno?
i
i gde da nadjem tape it?

btw, meni je to bash hitno.. ono.. trebalo bi da smiksam album za par nedelja a ne mogu jer mi je procesor na 120% :)
pa moram da sve plugove iz prvog projekta i sve audio fajlove izbacim i smiksam u trecem..

pa tako puta 15.. :(

lesha 26-04-2007 04:15 PM

tu je i besplatni voxengo recorder

dadson 26-04-2007 06:45 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 153312)
chek, chek.. jel mozze tape it da se postavi na vishe kanala pa da svaki izadje posebno?

Upravo tako, postavis na svaki kanal koji zelis da snimis pustis ga da odradi posao i to je to. Snima istovremeno svaki kanal posebno. Na silverspike.com imas besplatnu verziju.

lesha 28-04-2007 01:57 PM

evo samo malo da nerviram korisnike cubase/nuenda :D

http://img205.imageshack.us/img205/2...ttracksjl3.png

HeatMan 28-04-2007 03:09 PM

@dadson: a shta ako mi u realtime-u seche? :)

@lesha: brateee....

kejkz 28-04-2007 03:14 PM

hehe :) cubase ima stvarno tuzan export, kao i jos poneku glupost u svom dizajnu...

HeatMan 02-05-2007 12:17 AM

nishta josh uvek? ja onda kupujem onaj program..

Dushan_S 02-05-2007 04:18 AM

Za ovo me vodite na piće!

ovde imate script koji radi upravo to, automatizuje exporta audio traka
http://216.127.78.46/~miloand/projec...t_Tool_0.6.zip

A ovde vam je thread koji objašnjava šta treba.
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=15100

Na zadnjoj stranici thread-a imate link za josh jedan script ako se ne varam.
Poz!

Everbeatz 02-05-2007 12:12 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 153873)
Za ovo me vodite na piće!

ovde imate script koji radi upravo to, automatizuje exporta audio traka
http://216.127.78.46/~miloand/projects/SX_Unattended_Audio_Export_Tool_0.6.zip

A ovde vam je thread koji obja?njava ?ta treba.
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=15100

Na zadnjoj stranici thread-a imate link za josh jedan script ako se ne varam.
Poz!

Ja to probao i meni to ne radi nesto kako treba...a pratio sam uputstva korak po korak...

kejkz 02-05-2007 03:45 PM

ni kod mene na nesrecu ova VB skripta ne radi, probao sam je ranije, mada ne znam zasto, sve izgleda ok na papiru...

Everbeatz 02-05-2007 08:28 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 153919)
ni kod mene na nesrecu ova VB skripta ne radi, probao sam je ranije, mada ne znam zasto, sve izgleda ok na papiru...

Kao sto sam i rekao, Kejkzova varijanta je za sad najbolja...:)

"7" 02-05-2007 10:40 PM

Lepo pocne i odradi prvi track a onda umesto da skine solo sa prvog i stavi ga na drugi track, na trenutak se upali solo na drugom track-u pa se opet vrati na mute, tako da kroz ceo proces ostaje solo samo na prvom track-u, i napravi recimo (ako je receno 10 track-ova) 10 export-a prvog track-a.
Ja sve mislim da mi negde gresimo, mislim, ovo je 0.6, a bilo je jos 5 verzija pre ove, a glupo je da neko pravi sest verzija koje ne rade.
Inace, ova verzija 0.6 je Beta, tako da moze da se desi da se negde slucajno zeznuo, mada, valjda je probao pre nego sto je pustio u promet.
Ja ipak mislim da mi negde gresimo ili da nije sve rekao u onom uputstvu, treba pitati.

Dushan_S 03-05-2007 07:47 PM

Ja na?alost ne mogu sam da proverim jer na Nuendu ne radi kako god okrenete, a Cubase nemam! Ali vidim da je ljudima ?ljakalo.

HeatMan 03-05-2007 11:44 PM

pade mi jedna glupa ideja napamet? a freeze opcija? mozze svaka traka da se frizira pa da se iz freeze foldera izvuku fajlovi? pitanje je koje su rezolucije..

kejkz 03-05-2007 11:50 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 154071)
pade mi jedna glupa ideja napamet? a freeze opcija? mozze svaka traka da se frizira pa da se iz freeze foldera izvuku fajlovi? pitanje je koje su rezolucije..

eh, freeze u Steinberg programima je nesto sto nije bas funkcionalno, sem za skidanje opterecenja procesora...

All times are GMT +1. The time now is 11:42 PM.