![]() |
How good do your demos have to be.... i sl. filmići na tu temu
|
Re: How good do your demos have to be.... i sl. filmići na tu temu
zavisi od vrste muzike......ali dobar video
kod elektronske je vaznija sama produkcija/engineering a i sama muzika, posto naravno ovde nema vokala i pevanja.... ovaj video se vise odnosi na bendove.... kaze lik ako ste band onda full production, ako songwriter onda moze i snimak na kasetu sa gitarom bez benda.....hehe |
Re: How good do your demos have to be.... i sl. filmi?i na tu temu
Quote:
Ako si slusao, tip se vec nalozio na pocetak, na riff / temu / harmonski krug koji otvara pesmu ! Nema veze da li je band sa gitarama ili sintisajerima ili software-ima! Ako radis komercijalnu muziku, bilo pop, club ili sta vec - NAJVAZNIJI JE HOOK...(akovec nema pevanja). RIFF koji ce se urezati u mozak..primer: Bass linija Put Your Hands Up! Cim pesma pocne znas da ce da razvali i da je hit! A ako neko trpa sve i svasta, pa mu treba 3 minuta da dodje do nekog "vaznog" dela pesme..onda MRKA KAPA!! Depeche Mode i Yazoo su napravili mnogo jake pesme na SMESNOJ opremi (mono sintiji, 4-kanalni mono sequencer!!) kad se uporedi sta danas svako od nas ima kuci na PC-ju... ZNACI NE VAZI SAMO ZA BANDOVE SA GITARAMA !!!! |
To sto se brzo ureze u mozak brzo i dosadi ...
|
Quote:
|
Quote:
pa ako nesto treba da slusas dve godine da bi shvatio sta je "pisac" hteo da kaze..??/ Ljudi kupe plocu jer negde (radio / tv) cuju pesmu i ona im se svidi iz nekog razloga! Kapirate? Bio to Sting, Iron Maiden, Zuccero, ko vec... Niko nece da kupi plocu pa da se nada da ce mu se svideti posle 40 preslusavanja ! Ne treba da bude "tra la la", nego treba da ima dobar hook. A sad sto to nije lako napraviti, to nije moj problem. Svi se tu masovno plase da njihova muzika nije "tra la la", a ustvari niko ne ume da napravi dobru pesmu sa nekim dobrim motivom / rifom / refrenom...(krenulo pljuvanje! :rolleyes: ) smesno |
Quote:
?to je lo?e u dobrom motivu koji je pamtljiv? |
Quote:
u pravu si ti, al sve zavisi šta ko voli i šta ko traži od muzike i kao autor i kao slušalac. Ja ni kao autor ni kao slušalac ne podliježem pod obavezno onome čemu podliježe rulja, medjutim da sam skroz imun na to- nisam. Sad uzmeš kao da praviš stvar sa namjerom da se ona svidi Peri, Jovu, Džordžu, Halilu, Sebastijanu i bijelom svijetu...postoji umjetnost i primjenjena umjetnost, a ti pričaš o ovome drugom! evo šta veliki genije Šarl Bodler kaže ..O, klovne gladni što suze gušeć' iznosiš svoje draži da prostaku željnom veselja daš šta tražI a pjesma se igrom slučaja zove "pokvarena muza" ili "prodana muza" ne engleskom "Venal Muse" pa vi vidite... |
Aqua, danski bend poznat po hitovima "Barbie Girl" , "roses are red" i "candyman" je prodao 27 miliona ploca....
Zar to nije umetnost? Ja smatram da jeste, nije lako napraviti kuku... cak i Madonna je toga svesna u poslednje vreme.... Ima sve ali vise nema pesme |
Kome je prodao 27 miliona ploca?
Deci uzrasta ispod 16 godina? Preko njih cemo dolaziti do zakljucka sta valja? DaBear, ne zelim da ulazim u raspravu o ukusima, ali ja ne mogu da slusam pesmu kod koje znam svaki sledeci takt. Ne treba nikome dve godine da shvati sta je pisac hteo da kaze, vec je nekim piscima fond reci veoma ogranicen, pa to smori. Kada bi se tim ljudima, koje kljuka radio u kooperaciji sa muzickom industrijom, dozvolio pristup drugacijoj vrsti muzike, ova trenutna moda pri prosla za sekund. Ljudi jednostavno nisu nikada culi. Meni je rodjak koji slusa Jazz i ima 50 godina cuo u kolima chillout i rekao da mu obavezno narezem, da je mnogo dobro. Jednostavno covek nije znao da takvo nesto postoji, a nema vremena da istrazuje. Muzika koja je najvise reklamirana tj. pustana na radiju, je najvise i prodavana i to meni nije nikakvo merilo kvaliteta. |
Quote:
Azijsko trziste... Uglavnom Kinezima EDIT: koji su mnogo opusteniji od nas sto se tice emocija i muzike kao zabave ili umetnosti uopste, nevezano za uzrast |
Quote:
jadna, jadna umjetonst ako bi smo je tako mjerili isto jadna kao ona Bodlerova muza... pobogu, jedno je umjetost a drugo poslovni uspjeh!!! Ako bi tako bilo onda bi MekDonalds i Bil Gjets ušli u istoriju umjetnosti kao velikani. Kako je krenulo i kako se sve izopačilo taman će se moći kupiti titiula "priznatog umjetinka"!!! mada, to već i može!! o , bože čuješ li vapaj moj!:o :o Za mene je madona simbol izopačenosti i pada umejtonsti! . Simbol trulog zapada i katastrofalnog sistema vrijednosti! Žena u prilično ozbiljnim godima koja se sve nešto guzi, krebeči i krevelji ne bi li zaradila još koji dolar i "osvojila koje još teenagersko srce" Ako bude svijeta i vijeka i trunke uma, Madona i slični ga neće ni priviriti u "istoriju umjetnosti". Madona je umjetnica isto koliko i Ceca ili Seka Aleksić!!! A ako neko tako doživljava i toliko vrednuje umjetonst- OK! ja nemam onda šta više tu da dodam! To je meni vrlo, vrlo tragično što ljudi ovdje pljuju na naš "turbo folk" a neki bjelosvetski "turbo folk" im je kao kvalitetna muzika i umjetonst! Duboka, duboka zabluda! To što je Madona zgrnula lovu i slavu - samo da smo zdravo- prosto joj (im) bilo! kad već pominješ kineze i azijate.....doboro bi bilo da se malo prelista šta veliki kineski filozofi prije 3000 godina kažu o muzici i kako je doživljavaju!!! mada koga više briga za to u ovoj našoj bolesnoj eri u kome se samo cijeni novac, novac! edit- mada sve ovo više nema veza sa topicom al ajde..baltazar kralj off topica i baljezagrije i stvari koje apsolutno nikom nisu potrebne niti koga zanimaju još jednom je briljirao u punom sjaju :))))) aj živi bili!!! |
Quote:
Kineska opera i Japansko Kabuki pozoriste od pamtiveka su karakteristicni po ne tako drasticnom razdvajanju "Umetnosti" i "Zabave" To je moja poenta iz predhodnog posta... opusteno ;) now playing: Madonna - Burning Up :rotfl: |
Quote:
ma opušteno sasvim :D ;) uživajte ! poz!!! |
ljudi,odmorite se od muzike ! poblesavili ste skroz naskroz ...
|
Quote:
A i ta utopija dobrog balkanskog zezanja i "duhovno" pre "materijalnog" ce za 5 godina biti proslost za kojom se zali. :banghead: |
Quote:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Majke mi si kralj:da: U potpunosti se slazemo... Guzi se i trtji i zvuci ko' (B)Abba:banghead: Ja vise ni ne znam sta je aktuelno od te pop muzike:confused: Ajd neko da mi preporuci nesto iz domena elektronske muzike tipa Jarre,Vangelis,TD, sto eventualno nisam cuo a da je kvalitetno jer imam utisak da jos uvek nisam poslusao sve u tom rangu... |
lakše mi je kad znam da nisam jedini "lud" ovdje :D ;) :D :D
|
Quote:
Nažalost... |
Quote:
dobra ti je ova- (b)abba! :D :D :D :D :p |
Quote:
Znam na ?to ti misli?... i sa time se sla?em, no to nema veze sa onim ?to je Michael Laskow govorio u filmiću. Osim toga... hrvatska glazba (vjerojatno je tako i sa srpskom?) ?ivi je plagijat, bez originalnosti i umjetnosti... ili je predvidljiva (a to ne znači da ima hook radi kojeg je ?eli? slu?ati dalje, već je po?eli? ugasiti jer si je već čuo) ili je bazirana na divnim ukradenim harmonijama sa lo?im hrvatskim textom. Katastrofa... Ako razmi?ljamo o tim na?im balkanskim okvirima... te?ko ćemo naći to o čemu se ustvari ovdje govori. Mislim da kroz taxi filter ne bi pro?lo 96% hr glazbe. I sla?em se sa alavuk-om-.... ludi ste svi! Ba? vas volim. :) |
Nisam ja pogledao taj filmic, ja sam replicirao na DaBear-ov post.
|
Quote:
A kad se pogleda lista najprodavanijih albuma i najprodavnijih "Artists" tendencija da nekvalitetno i neumetničko dominira je jo? vidljivija: Frank Sinatra, Michael Jackson, Elton John, Led Zeppelin, Pink floyd, Queen, Aerosmith, Bob Dylan, Rollingstones, itd, znači bezvredno smeće! ;) |
Quote:
|
Quote:
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Neprevazidjeni princ ironije i gospodar sarkazma Obozavam D-ove postove, ali ovaj je kraljevski 101% |
Zaboravio si Cecu?
Ajde se prijatelju prebaci u sadasnje vreme pa mi odgovori, ne trebaju mi lekcije iz istorije. Reci za G'n'R i Queen da su sablonski bendovi je :banghead: Slazem se za komentar u vezi postova :mrgreen: |
On je htio reći u primjeru AC/DC, T.B. da lako pamtljivi, direktni bandovi mogu itekako postati veliki i trajni.
Nije svačija namjera biti tužan, filozofski i mističan. AC/DC ima svoju svrhu prijenosa emocija i energije i to rade savršeno. To je njihova poruka slušateljima. I način.:) S ovim ostalim, je vjerujem htio ukazati da ne znači da je sve super prodavano u povijesti u biti komercijalno, šablonsko, plitko i za mase koje ne zanima tzv. umjetnost. Već suprotno.:) Pa eto, da se neshvaćeni umjetnici ne bune da ih nitko ne razumije, njihovu super filozofsku umjetnost i da ljudi slušaju samo šund pa se ovi ne mogu probiti. Jer to nije točno.:) Ja bi još dodao, onaj tko počne određivati što je umjetnost a što nije,ni sam ne zna što je to jer takve stvari nemaju mjerilo ni strogu definiciju.:) |
Quote:
Sve je to relativno. Svako ima svoj pogled i svoje shvatanje. Takodje ne postoji ni definicija umjetnosti, niti će se ikad doći do nje.... Ima tu masu stvari i ja ne bih sad da davim prisutne jer ovo nije ni vrijeme ni mjesto, a niti sam ja neki stručnjak aj ćao |
Quote:
pa da nekom je namjera biti srećan, ne misliti i mirna Bosna... eto kao što u mom potpisu, fino piše "ne znanje je moć" i te kakva moć! a to " ne znanje je moć" je davno napisao jedan tužni filozof i mistik u svom velikom romanu i eto, nažalost predskazanja iz tog romana se od reda ispunjavaju! |
evo ih svi filozofi su se probudili..:rotfl:
kad treba da se filozofira, svi su tu , svi sve znaju....a kad treba neka dobra pesma da se napravi / postavi na forum da cujemo (kako to ustvari treba da zvuci)..nema nikoga!:( Tip u tom filmu nije davao savet za one koji prave muziku iz hobija, za sebe i svog dzukca ili macku - sta vec cuvaju u studiju!), vec za one koji zele da se nihove pesme objave ...znaci "da bi se svidele Marku I Janku". Inace ih nebi ni slali u disko kucu, koja se bavi objavljivanjem pesama za Janka I marka..zar ne???:rolleyes: Mnogo brzo se udaljite od topica....!! |
Quote:
sagorelo onda sve ako ne postoji nikavko mjerilo za umjetnost! Onda umjetnost niti postoji niti je ikad postojala jer samim tim svaka budala može bilo šta da proglasi za umjetnost... eto to je to....to su neke stvari o čemu ja pričam...al dobro...koga zanima, sam će provaliti... |
lako je zakomplikovati stvar.
umetnost je napraviti nesto jednostavno, a pamtljivo. |
Quote:
pušti na bolan da filozofiramo, nijesmo mi roboti no živi ljudi! Svaka tebi čast što si profesionalac i sve to! Zapad će ti uzet dušu!) :D ! moramo li se držat teme ko pijan plota!? svaka tebi čast brate za sve tvoje uspjehe, ja sve to poštujem ali čim malo tema skrene drugim tokom to je za tebe "filozofija"...ma kakva fillozofija ko jebe filozofiju...pričamo, razmjenjujemo mišljenja itd! ma ni za kuče ni za mače iz studija nego za SEBE bre čovječe, za to svoje malo duše...razumiješ li me sad? Pa ako se to svidi Marku i Janku- još bolje! jel to sad neka duboka filozofija bem li je ja? |
slučajno sam duplirao post...molim nadležne da blagovremeno reaguju :)
|
1 Attachment(s)
mani razmenu misljenja ako ide van teme....pokreni novi thread.:mad:
A sto se tice muzike...opleti bato! PS, morao sam da se prisetim face.....pa opet: Opleti bato! |
Quote:
|
o
Quote:
hvala ti brate! osjetio sam se poznat i slavan kad je čuveni Vrač došao u priliku da traži moju sliku po internetu...ne znam šta da kažem! eto dokle si dogurao Baltazare!!! svaka ti čast!!!:):D;) naravno, šalim se..slika je komična i zato sam je postavio! goblen, izraz lica i sve...tako da ne znam zašto si morao da mi podjećaš kako izlgedam???? stvarno mi nisi jasan ponekad...svašta... očigledno sam te nešto naljutio, pa si hoteći da mi uzvratiš izabrao sliku koju sam sam svjesno postavio upravo zato što je takva...ccccc...svaka čast za izabranu metodu, al sam mislio da ti možeš bolje, ipak sam te smatrao za malo ozbiljnijeg tipa. a ako si ipak htio samo da mi izmamiš osmijeh, definitvno si uspio, ma i više od toga. |
Još jednom, glasajte za mene za predsednika kao i strana ulaganja i preporod zemlje stiže! :D
Ljudi, budite svesni da vreme čini svoje. Kao prvo, da, u svakom vremenu postoji mnogo onoga što valja i ostaje a JESTE komercijalno. Ali mislim da se odnos jako menja kad je nešto šampon muzika pa prođe vreme. Stvari koje su u nekom vremenu bile slina, nakon 15 godina postaju "classics". Koji je stav bio o Madonni ili George Michael-u na početku karijere, a koji sad? Jednostavno, uvek postoji TREND, a kasnije se samo razdvoji žito od kukolja. Evo jel se jadikovalo zbog turbo folka? I šta sad, ostala je takoreći samo Ceca kao zvezda na zalasku. Gde su ostale "zvezde" i što one ne prave koncert u areni a ne Čorba ili Bajaga. Pa jel bolja situacija? Jel su prazni mediji, nema zvezda nema jako dobrih pop rock ploča? Gde su sad svi ti kojima je da uspu smetalo što su samo narodnjaci u medijima? Hoću da kažem da se ljudi mnogo plaše od reči "komercijalno" kao da je to strana reč za "bezvredno" i da se mnogo vitla rečju "umetnost" kao da se zna šta je to zaista. Kao ima neki toplomer za to pa se svakom stavi u usta čim izda prvi album i kao eeee ti si pravi umetnik, biće od tebe nešto. Često tek prođe neko vreme pa se onda vidi da li je nešto bilo umetnost ili nije. Nema potrebe za umetnošću kao nečim na šta se namerno cilja, to je onda sigurno lažno u startu. Nek svako pravi najbolje pesme, onako kako ume, i nek se trudi da pravi (ako želi) pesme koje će dodirnuti i druge ljude, a to kao "Ja pravim umetnost i prezirem komercijalu", meni je to farsa. To je često upravo isprazan stav kojim se brane ljudi koji nisu u stanju da naprave muziku koju može da voli više od 100 ljudi u državi. Razumem ja i to što je npr Sumanut rekao i razumem šta ga boli nervira i svrbi, Nervira ponešto i mene, ali nešto treba da se dokazuje time što se nešto vredno napravi a ne što se pljuje ono što prave drugi, pa makar se radilo i o očiglednom sranju. Nema smisla, treba ga ignorisati, vremenom se sranje isfiltrira. Jel znate nekog ko ovih dana pusti kući prvi album Spajs Girls ili Britni spirs da uživa i misli "uh, al su ovo bila vremena, kako je ona to lepo i iskreno radila, kakva veličanstvena muzika". Nema i neće ni biti, i vremenom će biti poluzaboravljena. (osim ako Britni odjednom ne poludi i doživi transformaciju u "artist" pa snimi ozbiljan album a to teško) U svakom slučaju, bolje pričati o nečemu pozitivnom i raditi ono što osećaš i misliš da je dobro, sa namerom da radiš što bolje i preneseš nešto ljudima, pa kakav rezultat bude - bude. Treba da se izlečimo od te patološke mržnje prema svojoj zemlji i od te ideje kako su ljudi ovde glupi i ne znaju šta je kvalitet, stvarno, sramota je. Ovih dana nešto gledam na myspace-u pa naletim na bend koji je napisao biografiju na negleskom u kojoj je centralna tema da mrze Srbiju i srpski mentalitet i što su u Srbiji. To kao da su u LA-u svi bi se tukli da im izdaju album i svirali bi pred 10000 ljudi. Lakše je pljuvati ono što očigledno ne valja i misliti da nas to čini boljima, nego se zapitati da li zaista vredimo i umemo da napravimo nešto specijalno. I napolju uspevaju samo najbolji i selekcija je užasna, zašto bi onda ovde bilo lako? Uf ajd dosta mnogo je i od mene! |
Dushane moguće je da će ovo neko do?ivjeti kao "filozofiju", ali ja se sa tobom sla?em:) i nemam ?ta vi?e da dodam na ovaj tvoj post!
|
Umjetnost je sama sebi svrha... pokidam 20 starih chasopisa, uzmem veliki komad kartona, ljepilo za papir i napravim kolazh tek da kidanjem papira malo smirim zhivce nakon shto mi se komp smrzo a ja nisam sat vremena sejvo u Cubase-u :D
Kad podilazish publici trazhechi "udice" tipa "tra-la-la-la" onda je to neshto sasvim drugo. Jasno, nitko ne mozhe ocjeniti je li tvoja pjesma nastala ovako ili onako... ali onaj koi je radio zna kako je nastala. Ako je netko zadovoljan vjechnim "tra-la-la-la"... meni ne smeta. Ako netko to zove umjetnost... ni to mi ne smeta. Ja znam shta mene veseli i shto me ispunjava, i ne zanimaju me kriteriji drugih. Ne radim glazbu da bi me netko tapshao po ledjima ili da bi prodao "n" CD-a. Na pochetku sam se nashalio... ja i kad ne sejvam i aranzhman "ode" u kratkom binarnom blicu hardverskog reseta - ja sam svejedno zadovoljan. Izrazhavanje je umjetnost, a umjetnine i skladbe su efekt umjetnichkog izrazhavanja. Inache kad chujem "hook" i shvatim da ide hit brzhe bolje stishchem premotavanje. Trik hitova je uglavnom u predvidivosti. |
All times are GMT +1. The time now is 07:31 PM. |