Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe.. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17213)

DaBear 26-02-2007 10:37 AM

Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe..

1 Attachment(s)
posle svih zivih modela SSL-a, (zadnji su imali 9000 seriju) Benni se prebacio na novi Duality...

Dexxy 26-02-2007 11:27 AM

Re: Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe..

Ovde treba 4 coveka za mix, nema sanse da on stigne sam....znas koliko bi kilometara dnevno prolazio (levo-desno) na stolici sa tockicima :D

peruzza 26-02-2007 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 147602)
Ovde treba 4 coveka za mix, nema sanse da on stigne sam....znas koliko bi kilometara dnevno prolazio (levo-desno) na stolici sa tockicima :D

Pa josh kad mu zapne tochkic za tepih!!! Propast!!!
Njima treba jedan kao ja, od 2 metra i isto tolikim rasponom ruku!:cool:

boggy 26-02-2007 12:11 PM

Mozda je to onaj mikser kome se regleri sami pomeraju, pa ne mora on da jurca levo-desno...:rolleyes:

pozdrav

bogi

Oggy 26-02-2007 12:53 PM

Ili plati Kineza kao Bitch :D

dvuckovic 26-02-2007 05:29 PM

Bogomi je ostario Benny...

diviner 26-02-2007 05:44 PM

A ja ga znam jos dok je prodavao cigare na buvljaku, i radio sa devizama...Kakvi smo jarani u to vrijeme bili :mrgreen:

dvuckovic 26-02-2007 05:49 PM

Vrac, ima li neko u UK Duality?

sRce 26-02-2007 06:44 PM

http://www.solid-state-logic.com/news/monomusic.html

Kolko vidim zasad samo dva studija imaju Duality
Mono Music, Sweden
Studios Picollo, Montreal

dvuckovic 26-02-2007 07:08 PM

Znas li mozda cijenu?

sRce 26-02-2007 07:36 PM

negde sam procitao
170.000 Euro / 48ch

...from $130.000 to $303.000 in U.S

DADDY Z 26-02-2007 07:36 PM

money,money,money...must be funny...in a richman's world...

dvuckovic 26-02-2007 07:45 PM

Za te pare 3 komada 4056 G+...

DaBear 26-02-2007 09:06 PM

Nije jeftin, ali ima mnogo dobrih fora. Prvo, nema orman od power supply-ja. Stari SSL-i imaju ogroman power supply i treba earkondisanje samo za njega i plus vuce mnogo struje.
Ovaj nema odvojeni power supply, ugradjen je u desk, trosi manje struje.

plus, kontrolise Pro Tools, Nuendo, Logic, Cubase, itd...ima 5.1 surround panning, 2 ulazna pre-ampa..ultra clean (kao 9000) i drugi sa harmonic distrzijom (2 i 3) za bojenje zvuka..plus compresori na svakom kanalu, 2 razlicita EQ, itd..

cene:
everything in British Punds ? and does not include shipping nor commissioning.

No patch:
48 channel 134.000
72 channel 187.000
96 channel 240.000

Total Recall 6.000
Automation 8.000

With patchbay included:
48 channel 157.000
72 channel 224.000
96 channel 284.000
http://www.gearslutz.com/board/image...ser_online.gif

Starih SSL-a ima sad za dzabe...neki dan sam video jedan kod Larkinga za ?25.000

ko ima...

fipke 27-02-2007 08:40 PM

eh, sve je to lepo i lako, al zna se sta to znaci kad je power supply interni. pu' bre majku im kinesku :(

dvuckovic 27-02-2007 10:55 PM

Znaci da od audia ni traga ni glasa, radi na adapter od Hewlett Packard stampaca...isto kao i Portico. Smece.

bickomir 27-02-2007 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by fipke (Post 147704)
eh, sve je to lepo i lako, al zna se sta to znaci kad je power supply interni. pu' bre majku im kinesku :(

Ja bi volio znati ?ta to znači kad je power supply interni.
Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 147712)
Znaci da od audia ni traga ni glasa, radi na adapter od Hewlett Packard stampaca...isto kao i Portico. Smece.

Audio itekako prolazi kroz ovo smeće.

dvuckovic 27-02-2007 11:45 PM

nisam probao, ali nekako ne vjerujem u mala napajanja...za portico tvrdim da je smece.

clusterchord 28-02-2007 12:10 AM

highvoltage consoles..

za koliko se sad moze dobiti stari 4000 E ili 4000 G, u nekoj pristojnoj formaciji 32/8/2 i sl..?

mislim ne neakakav ko iz ducana vec ono klasika - da moras mjenjat neke fadere, promjena kondenzatora, ciscenje itd.. koje su to sad cijene, u americi ili eu?

daBear?

Manley?

razmisljam o transformer/hi voltage/hi headroom pultu u buducnosti, u kompi s nekim ortacima.. sto se tu jos nudi?

love za api ili neve desk naravno nemamo. niti cemo imati.. hahaha

bickomir 28-02-2007 07:54 AM

32-8-2 nije ba? pristojna konfiguracija.
Ne samo to nego i mislim da je to vrlo te?ko naći.
SSL ispod 40 framea nisam jo? vidio, a nijedan nije 8-bus nego su 24 bus.
Cijene za stare kante tip 4000E, koji su svi spremni za generalku, su od 25000eur do 50000 za uređene kojima je promijenjeno sve.
Mislim da tvoje fantaziranje o SSL-u bolje da ostane samo to jer tro?kovi odr?avanja su toliki da odmah u startu računaj na 50% dodatka za maintenance.

DaBear 28-02-2007 08:40 AM

Ima ovi mali, custom made - lik je radio za SSL i sad ih sredjuje / preprodaje. Ovi mali se prodaju dobro, za sabiranje traka iz Pro Toolsa, a i ima i buss compressor.
?12.000 (oko 17.000 Eura, ali sve sredjenno, sve radi)
http://recycledaudio.co.uk/pictures/mini_4016_256.jpgRECYCLED AUDIO MINI CONSOLE - AVAILABLE AS CUSTOM BUILDS. PRICES FROM ?12,000
Featured left: 4016 custom build
New specification under development to include:
  • <LI class=small>16 x SSL 4000 series channels, configured as a 16 into 2 console <LI class=small>Stereo mix amp <LI class=small>Insert points on main outputs (pre-VCA) <LI class=small>Stereo bus compressor <LI class=small>Main outputs with meters and main fader <LI class=small>Main monitor output <LI class=small>3 x Mini monitor outputs <LI class=small>Headphone output
  • Cues & 3 x External input to monitors

DaBear 28-02-2007 08:42 AM

a ima i ovaj kod Larkinga...http://larkingslist.com/boss/images/...1620911IMG.JPGhttp://larkingslist.com/boss/thumbs/...1620911TMB.JPGhttp://larkingslist.com/boss/thumbs/...3328855TMB.JPGhttp://larkingslist.com/boss/thumbs/...5131389TMB.JPG
Click on the thumbnails above to view larger images.
Images may take a moment to load depending on your
internet connection.

More Information
SOLID STATE LOGIC SSL 4048 E/G
This is one of the nicest SSL's we have had in a long time, it has had one owner from new and has been used in a private studio. The console was initially provided with an E Series computer which has been upgraded to a G series.

The console has recently been serviced and is ready to be sold.

uk ? 25,000 + vat us $ 49,750 dollars eu 39,500 eur

eu sales may be liable to vat

The 2 studio pictures are of the actual console, the picture of the master module is from our picture library.

SSL 4048 E / G
DescriptionSSL 4000 48 channel Console
ConditionUsed
Price? 25,000 + vat
Features
Automated with G Series ComputerTotal RecallLeft Hand PatchbayOne owner from new. Well looked afterRecently servicedCall for more InformationDownload a Product ManualWant to show this product to a friend? Just enter the details below
Your EmailFriend's Email

DaBear 28-02-2007 08:49 AM

evo i ovi....najveci su za stare SSL..

happy shopping

http://www.peterduncan.com/intro.htm

Manley 28-02-2007 09:53 AM

skoro sam postavio oglas za jedan trident B...to je ta klasa bila za 3.500evra i jos radi.....to je bila ponuda decenije

Shot 28-02-2007 12:53 PM

@Manley........ponuda decenije koju ja jos dan danas ne mogu prezaliti... ufff... ne podsjecaj me... da se to dogodilo iza ljeta 07 uzeo bi ga sto posto... al eto... ufff...

Sto se tice SSLa... cinjenica je da SSL kosta puno ali to kad se bolje pogleda i nije neka tako velika cifra. Naime, ostali pultevi nemaju kompresore na svakom kanalu, a SSL ima kompresor/expander/gate i kad bi se zbrojile njihove vrijednosti i dodale na cijenu nekog pulta u kategoriji do 15 kEura onda cijela ta cijena SSLa i nije tako nelogicna. A sto se tice sounda, SSL ga stvarno ima! Imao sam tu srecu da sam dosta sati sam proveo pred jednim 4000E+G pa sam mogao odvagnuti njegov zvuk. Bomba je! Kompresori su mu relativno komplicirani za shvatiti jer imaju malo naopacke koncept i za sve nas koji smo nauceni na "normalne" kompresore taj SSL kanal kompresor postane skliski teren. Jako je lako zeznut stvar i prekompresirati jer kontrole nisu bas intuitivne pod rukom.
Stvar je sto na ovim prostorima SSL nije tako isplativa poslovna investicija kao sto je to na zapadu. Na zapadu, u zemljama gdje je muzicka industrija jako razvijena i trziste je jako kompetitivno, cinjenica da imas SSL u svom studiju ti odmah donosi brdo novoga posla. Postoji cijeli niz producenata i izvodjaca koji svoj posao nose samo iskljucivo u studije s SSL-om. Onda kad ga imas, relativno ti se lako probiti na trzistu jer klijentela dolazi zbog njega. A toga kod nas nema. Cak i najtirazniji izvodjaci/producenti ne mare za to gdje snimaju i miksaju nego su neki drugi filmovi u glavama tih ljudi. A i oni malobrojini kojima je stalo gdje i na cemu rade nisu dovoljni da odrze studio u pozitivnoj racunici. U Zagrebu znam za jedan komercijalni studio gdje rade na SSLu (di sam i ja radio), i kad bi netko pokusao uletiti na to trziste ne bi imao dovoljno nove klijentele da odrzi posao. Zato je kod nas SSL neisplativa investicija...
Al zvuci dobro majku mu njegovu... ufff...

DaBear 28-02-2007 03:43 PM

zato se pazari ovaj mali rack http://recycledaudio.co.uk/outboard.htm
ima 2 compresora, 2 eq i 2 pre ampa i snimas / mixas / provlacis kroz njega...

clusterchord 01-03-2007 06:04 AM

hvala na infu, vecina cijena je tu u ballparku sto sam ocekivao. sto se tice ovog restauratora.. sa summingom, za te pare se moze svasta.. npr. API 7600 sistem.. i dodajes iz siroke ponude API500 formata.

ok, ima li stogod drugo (staro) sto se da malo srediti, osim SSLa?

vazan mi je veliki headroom. a ne treba mi comp po kanalu. uz ova tri GSSLa i rnc, mozda ubodem jedan purple mc77. i to mi je dosta.

@bicko: da cuo sam, prijatelj mi radi na HRTu na 4000G svaki dan i svako malo je popravljaju. ali i 2kom novih C200 stalno su u kvaru.. hehe.

jedan od mojih (potencijalnih) kompanjona odlicno popravlja miksere, i kuzisvu tu elektroniku, ali opet.. imas pravo mozda je to previse zjbncje

Gulanfer 01-03-2007 02:16 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 147717)
nisam probao, ali nekako ne vjerujem u mala napajanja...za portico tvrdim da je smece.

Eh , ja se bas nameracio na Portico 5016. mic pre i DI . Si probao pa ne vredi tih para ( manje od 1200 € ) ili pretpostavljas ? I sta predlazes za te pare ( ako te ne mrzi ) ?

bickomir 01-03-2007 09:06 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 147813)
hvala na infu, vecina cijena je tu u ballparku sto sam ocekivao. sto se tice ovog restauratora.. sa summingom, za te pare se moze svasta.. npr. API 7600 sistem.. i dodajes iz siroke ponude API500 formata.

ok, ima li stogod drugo (staro) sto se da malo srediti, osim SSLa?

vazan mi je veliki headroom. a ne treba mi comp po kanalu. uz ova tri GSSLa i rnc, mozda ubodem jedan purple mc77. i to mi je dosta.

@bicko: da cuo sam, prijatelj mi radi na HRTu na 4000G svaki dan i svako malo je popravljaju. ali i 2kom novih C200 stalno su u kvaru.. hehe.

jedan od mojih (potencijalnih) kompanjona odlicno popravlja miksere, i kuzisvu tu elektroniku, ali opet.. imas pravo mozda je to previse zjbncje

Čuj te?ko mi je dati neki savjet dok ne bude? malo precizniji u opisu onoga ?to ?eli?.
Koliko staro je staro, za koju namjenu ti treba, dali ti je bitna veličina, dali ti je bitna kvaliteta preampova, dali ti treba patchbay, koja lova, da li treba? automatizaciju itd.
Ili basically ?eli? summing mixer za DAW.
Inače i meni dođe svakih ?est mjeseci da odem i naručim neku mrcinu "what the hell", ali nakon par dana me prođe.:mrgreen:

clusterchord 02-03-2007 05:27 PM

idealno, trebam nesto u sto cu raditi summing iz DAW-a plus popikati tonu sinteva , hw reverbova na auxe, GSSL ove na grupe i sl.. znaci klasicna konzola za analogni miks, tj. summing ali i auxovi i solidan eq.
mic preampi mi ne trebaju. ni automatizacija nije nuzna. sto vise bolje bez VCA. patchbay moze, makar se to da dodati.

ova prica o starom ssl-u ili nekom drugom high headroom pultu je sada samo teoretsko pitanje - kad za 2god budem selio studio u kucu i sl. i mozda usao u deal s par ljudi. ali opet volim cuti od ljudi koji znaju vise o tome.

da nastavim, i trenutno trazim nekakvo line summing+eq+aux rjesenje, ali ne u higher end varijanti, vec do par tisuca eura (2 - 5). razmisljam o starim soundcraftima, sounctracs, D n R Orion, Midas Venice, Oram Trident, novi Toft Trident i sl.. ideje?

milos 02-03-2007 05:33 PM

Tomislave druze , dok ne uzmes neki analogni desk probaj sumirati u Sawstudio sekvenceru .
Jeste da je gadan ali ne koristi 32-bit floating point kao ostali(4 mbytea softver pisan u assembleru)
Imas negde i onaj Nuendo skin(shade)-zove se Nu en Doh:)
http://www.sawstudio.com/

bickomir 08-03-2007 09:20 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 147935)
idealno, trebam nesto u sto cu raditi summing iz DAW-a plus popikati tonu sinteva , hw reverbova na auxe, GSSL ove na grupe i sl.. znaci klasicna konzola za analogni miks, tj. summing ali i auxovi i solidan eq.
mic preampi mi ne trebaju. ni automatizacija nije nuzna. sto vise bolje bez VCA. patchbay moze, makar se to da dodati.

ova prica o starom ssl-u ili nekom drugom high headroom pultu je sada samo teoretsko pitanje - kad za 2god budem selio studio u kucu i sl. i mozda usao u deal s par ljudi. ali opet volim cuti od ljudi koji znaju vise o tome.

da nastavim, i trenutno trazim nekakvo line summing+eq+aux rjesenje, ali ne u higher end varijanti, vec do par tisuca eura (2 - 5). razmisljam o starim soundcraftima, sounctracs, D n R Orion, Midas Venice, Oram Trident, novi Toft Trident i sl.. ideje?

Par tisuća eura?!
Za to ne možeš kupiti poštena dva kanala.
Vidio sam by the way na larkingovom site-u DDA DMR12 za jeftine pare-cca 5000-6000 eura.
DDA su super mikseri i imaju super sound, naročito za tu cijenu.
Miksao sam i snimao par albuma na njima.
Mislim da od toga ne može bolje.

Moritz 08-03-2007 11:13 PM

Da li je neko od vas imao prilike da poredi novi SSL X RAck logic (modularni) sa starim G i E modulima? koliko to ima dodirnih tacaka sa starim hardverom?...imao sam priliku da cujem X Rack Logic modularni i u 1HE E signature Channel verziji, i modularni mi bolje zvuci nego E Signature.

perun 09-03-2007 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 148626)
Da li je neko od vas imao prilike da poredi novi SSL X RAck logic (modularni) sa starim G i E modulima? koliko to ima dodirnih tacaka sa starim hardverom?...imao sam priliku da cujem X Rack Logic modularni i u 1HE E signature Channel verziji, i modularni mi bolje zvuci nego E Signature.

Niti je to pravi E kanal... Niti je G pravi G kanal... Jer ne svira SAMO KANAL na SSL-u!!! Niti je XLogic serija valjana... Mislim, ako si poredio to sa nekim prosecnim, pa i natprosecnim modulima, vrlo je verovatno da si fasciniran, ali ako uporedis sa mikserom, tj. tim zvukom, pogotovo kad je napucan Jensen transf. na inputu, prosto odustajes od shoppinga ove nove konfekcije!:banghead:

Puno mrsomude u SSL-u, a i u drugim velikim (nekada) firmama u poslednje vreme. Ali to je biznis. Valjda...

Pozdrav.

Moritz 09-03-2007 01:20 PM

:( toga sam se i plasio. Da li je onda bolje kupiti rekovane stare module, kao ovi sto je Da Bear poslao link? Da li to ima smisla?

All times are GMT +1. The time now is 02:03 PM.