![]() |
Jean Michel Jarre - Teo & Tea
Novi album i jos jedno veliko njesra..... Svi su otisli u andrak. Pojavice se vec neka mlada nada sa vintage sintovima i dobrim albumom:) Nasao sam neki promo torrent koji necu skidati:wc: Imate i na youtube-u:banghead: |
Re: Jean Michel Jarre - Teo & Tea
A bio je veliki igrac...
|
Bio je zaista...Morao sam da promenim avatar da me ne podseca ... :)
|
Nisam cuo album, ali kakav god on bio, ne vidim zasto bi to menjalo moju (ili vasu) sliku o J.M.Jarre-u?
Covek je jasno pokazao svoj muzicki stav onda kada je trebalo, utkao put mnogima, pokazao da sve to moze i na drugi nacin i.t.d. Zar nije malo neozbiljan zakljucak da je bio veliki igrac i da sad samo radi njesra?! Sto se mene tice, covek je muzicki obelezio period mog odrastanja, a to je dovoljno da uvek ima posebno mesto u muzickom svetu, pa makar radio njesra do kraja zivota. A vi od stida menjajte avatare i cekajte nove nade... |
Quote:
|
Ma promenio sam avatar iz zezancije. Da da,Off -Kikinda:D
I dan danas slusam Oxygen,Equinoxe koji mi je jedan od najboljih albuma inace u elektronskoj muzici.... A da su mu zadnja 4 albuma sranje-totalno su sranje:D ;) |
e pa ljudi poslusajte ovaj album , ima chicha sta da nauci "mlade nade" kao sto je garnije koji je oduvek zeleo biti "elektronski jazz" i kako svoj trip koji je trademark provuci kroz nove pravce
favoriti ???? pa sve pesme mozda mi najvise prija partners in crime 2 ovaj album ce tek za par meseci zaziveti u vasim tvrdim usima :] |
:banghead:
|
:confused::confused::confused::confused:
|
1 Attachment(s)
Nije los... neznam sta da kazem. Nezna ni on vise sta da pravi... Covek cije sve albume i sve koncerte imam i dan danas ih vrlo rado gledam, poceo da prati trendove jeb*li li ga trendovi... al' dobro na koncerte ce i u buduce da se cuju stare lepe melodije...
|
i opet dolazimo do one price gde odmah moze da se prepozna da li je muzika pravljena zbog zarade ili iz ljubavi..
|
Bas tako... A njemu ko da su prihvalile pare...
|
meni se ne sviđa.
|
Drugari, koliko bi kostao JMJ sa svojim bendom, jedan koncert de se uradi kod nas, recimo na EXIT-u ??
|
to bi bilo super , nadji na net-u njegov official sajt , ima ih 2 pa pitaj
|
Eto ideja koji organizuju pa nek pitaju...nista ne kosta... Plasim se samo da ce da kosta ko pola EXIT
|
Quote:
|
Evo sta je korisceno na albumu pa kog zanima...
Roland MC808 Acces Virus Polar Roland SH201 Roland VP550 Korg Radias Minimoog Voyager Alesis Andromeda A6 Roland V-Synth Fantom X8 Protools HD3, Cubase, Sonar Digital Performer, Halion strings, Absynth, Lag Guitars Mix JMJ > "Genelec" monitori Mastering DPMS Mastering www.dpms-mastering.com aj cao... |
Ah, koristio je 4 sekvencera,kakvo proseravanje....
I mislio sam da je od opreme koriscena takva digitalija(izuzev Voyagera i A6):banghead: Sve u svemu,njegov najgori album do sada :rotfl: :rotfl: :banghead: |
Quote:
pa nemozete od coveka da ocekujete da radi ISTI fazon 20 godina!!?? I njemu su verovatno dojadile stare ritam mashine i stringovi itd...hoce i on da se ubaci malo u nove tokove. Tako je isto bilo kad je izasao zoolook, svi su bili :"jaoo sranje, itd..." a vremenom se zavoli! A ako njemu trebaju pare, onda ne znam! Narucicu CD, jer ima i 5.1 mix i za svaku pesmu ima vizuelizacije...u HDef ! cool... |
Quote:
|
Nema tu sta de se ceka da bi se ukapiralo....
Jean Michel se trpa tamo gde mu nije mesto ,a u tom komercijalno-seljackom dance zanru ima milion njih koji su izdali 5x puta bolje stvari od ovoga... To je isto kao da Vangelis krene da radi narodnjake :rotfl: :rotfl: Ne bi imao nista protiv da Jarre predje u neki underground/progressive ili u totalnu krajnost -hard techno :hyper: :hyper: :banghead: |
Quote:
Pa ne moze da predje u hard core techno, jer je matorac koji je navikao da radi "lepe melodije", cheese harmonije itd. Za njega je ovo, njegovo vidjenje techno-a i house-a... Covek radi sta mu se cefne....i bole ga k***. to se zove Progres - shvatanje, stilovi, zelje..sve se menja, pa i Jarre. |
Znam da od harda nece biti nista,ali mislim da bi mu neki electro/progressive/underground bolje lezao nego ovo sto trenutno radi.
Progres -manje ,vise...:rolleyes: |
mislim da bi mu penzija najbolje legla ? :D
|
To majstore :beer: :beer: :beer: :mase: :mase: :mase:
|
Quote:
|
DaBear, i dalje mislim da su mu nove stvari najveci krsh, a ako meni ne verujes, pogledaj samo komentare po netu.. :rolleyes:
|
Dobro nema veze... Navikli smo nesto drugo da cujemo od njega... ono ispalo nesto trece na iznenadjenje svih i to je to. Sledeci album ce verovatno biti oprostajni jer sada ima 60 godina... ...a mozda i ne
|
Za mene su problemi poceli jos od albuma Metamorphosis. Nemam nista protiv promena, ali Teo&Tea se toliko razlikuje od bilo cega sto je prethodno radio, da ukoliko vam neko ne kaze o cemu se radi, ni u ludliu ne mozete da pretpostavite da se radi o Jarre-u.
Neke karakteristike stila bi trebalo da budu prisutne u svim naknadnim izdanjima, inace se gubi pecat autora i stvari pocinju da gube smisao. Drugim recima, nisam ocekivao od Jarre-a da napravi takav pop dance tehno ili sta je vec to sto je napravio. Onda bolje da slusamo Scooter-a. |
ja mislim da je sa ovim albumom hteo da pokaze da moze i on nesto da kaze ai doduse mnogo mi je vise poletan tj pokrene me nego scooter marusha (lazem za nju) ili bilo ko od modernih "klinaca" , iskreno iznenadio me je sa nekim pesmama partners in kryme 2 i reprizu teo & tea
|
Quote:
pa bas se cuju njegove "lake note" u melodijama!!? Ja cujem, neznam za vas... Ako mislis da ima veze sa Scooterom, onda nemas pojma o cemu pricas!! I na albumu (limited edition) ima vizuals za sve:
|
Quote:
opusti se :) |
Quote:
|
Quote:
opustio ga.....:( |
Nebi rekao da se ne oseti Jarre-tov stil na ovom albumu, naprotiv.
Meni licno su par numera "ostale u uvetu" i to mi je dosta da provalim da tu ima nesto... ;) Malo mi je bezveze poredjenje ovog albuma i neceg sto je covek radio pre 30 godina. :confused: |
jao jao sad sam pogledao spot na YOUTUBE
jao pa to je toliko de-mo-de da boli.... spot je simpa ali song pobogu pa zar svi kad ostarimo poludimo!!!:mrgreen: |
Quote:
|
Quote:
Ajde makar da me Vangelis obraduje sa novim albumom:) :da: Sada sam skinuo sa interneta dvd "Concerts in China" iz 1981.Kako dobar zvuk,kako dobar setup - Jarre na Fairlight CMI ,3x EMS VCS3 + 3x EMS Synthi AKS,Oberheim OBX-a itd. a ostali sviraju Prophet 5,Yamaha cs60,Moog Liberation... Kinezi su tada izgubili tlo pod nogama ..... |
Imam taj DVD, zaista dobro, ali treba OBAVEZNO pogledati DVD Vangelisa
MYTHODEA, OBORIO ME NACISTO!!! Sada vidim, ima ga i kod nas, ali ja ga doneo iz Australije jos pre 4/5 godina... Uopste nisam mogao da skontam kako su to smiksali, izuzev ako nije sve nanovo snimano u studiju, orkestar (London Metropolitan Symphony) zvuci NESTVARNO DOBRO, a i njegovi sintovi (Ima 12-ak modula iznad svega, za koje uopste ne znam koji su, sto me nervira, jer sam mislio da sve zive sintove znam...covek uci dok je ziv |
All times are GMT +1. The time now is 11:07 PM. |